Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
őstag
válasz
zavart
üzenetére
Szerk: megeloztek
Ha uninstaller alatt a programok eltavolitasat erted, akkor vannak a hivatalos repozitory-k, vannak a sajat felelosegre hozzadottak. Ezeket a beepitett csomagkezelovel tudod menedzselni.
Tovabba vannak a flatpak, appimage es tarsaik, ezek nem piszkitanak bele a rendszerbe, bar van hatranya is a hasznalatuknak. Flatpak eseten a sajat paranccsal tutod torolni, appimage eseten csak letorlod a progit. -
-
válasz
zavart
üzenetére
Bármelyik normális disztró témázható, csomót lehet rá kötni, a megjelenés a végletekig testreszabható és még sok egyéb.
Linux Minttel kezdenék, ha nem felel meg a Cinnamon felület, akármit rá lehet húzni. És se ikonprobléma nem lesz se más, a kezed alá dolgozik.
Win után én nagyonnem ajánlokmást. Sok disztró rettenet fapad és nehezen kezelhető, nem kezdőnek való. -
cigam
titán
válasz
zavart
üzenetére
Nyugodtan írd oda, hogy melyik rendszert használod, milyen desktoppal. Nem követjük, legalábbis én nem, hogy ki éppen milyen rendszert használ. Így könnyebb segíteni, mint több körben kikérdezni az infókat róla.
A Gnome nem szereti az asztali ikonokat, a Zorin is inkább a dokkerre épít, ott miért nem jó?Ha mégis ragaszkodsz hozzá, telepítsd a dING bővítményt.
apt install gnome-shell-extension-desktop-icons-ng
Ezzel már kihúzhatod az asztalra az ikonokat.Enélkül is működik, ha nem félsz a parancssortól:
A ~/.local/share/applications mappában vannak a programindító ikonok. Innen csak át kell másolni a megfelelő .desktop fájlt az ~/Asztal mappába.
Pl. a cp /usr/share/applications/firefox.desktop ~/Asztal/ parancs a FF ikonját teszi ki az Asztalra. -
cigam
titán
válasz
zavart
üzenetére
Nézd meg pl. Windows alatt, hogy pontosan milyen WiFi kártya van a gépben.
Vagy add ki az lspci parancsot, ami kilistázza a PCI buszra kötött HW elemeket.
Miután beazonosítottad a chipet, megnyitod a Szoftver és frissítések programot, azon belül a a További illesztőprogramok fület. Itt listázza, hogy milyen hardverhez érhetők el alternatív driverek (pl. Broadcom Wi‑Fi).
Mondjuk ehhez is az kell, hogy legyen internet, szóval ideiglenesen dugj rá egy lan kábelt.
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
zavart
üzenetére
Word, excel mennyire speckó? Van alternatíva (pl. Libre Office), de nem mindent eszik meg (VBA rémlik, meg a makrók egy része talán? Igazából sosem próbáltam, nem kellett...).
Átlagos felhasználóként nekem nem hiányzik egyik sem, lapszabásztól kapott excel működik (igaz, nincs túlbonyolítva), ugyanígy vagyok a szöveges dokumentumokkal, ami jön néha, az megnyílik, ha pedig nekem kell készítenem valamit, akkor PDF-be szoktam menteni, az mindig működik.

TC = TotalCommander? Van hasonló, Double Commander néven, használom.
Játék is érdekes kérdés, érdemes utánajárni, hogy életre lehet-e kelteni Linux alatt. ProtonDB, WineHQ, Lutris, itt lehet keresni adott játékra, hogy miként lehet futtatni.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
zavart
üzenetére
A Linux Mint Cinnamon-t tudom ajánlani,tesztelős gépemen problémamentesen fút 2éve a rendszere és szerintem így csalódás gondolom nemérhet.
A Linux Mint Cinnamon iso -ját előszőr is live modjában probálj is ki mindent és ha neked tetszik is akkor azt tudom még mondani: a /boot/efit érdemesl vfat 2GB -ra állitanod ezt tapasztalatból gondoltam is csak is javasólni.
Az installálását a mintnek érdemes egy másik meghajtóra - tenned és ha vannak rajta fontós adataid - előtte mentsél is le mindent is amikell és előtte is érdemes a w11-est gépednek a kikapcsólása útán,huzzadle a táp és adatkábelét és ezútán, már problémanélkül fogsz is tudni installáni is ami neked kell.
Sok síkereket kivánok a Linux-nak a világában.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360, 100% Akkumulátor
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

CPT.Pirk