Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #28895 üzenetére
Nem lesz
Csak a 3.16 -
King Unique
titán
válasz Fritz Teufel #28901 üzenetére
Igen, erre emlékeztem korábbról én is, fájlrendszer milyen legyen, v "üres hely" alatt partícionálatlan (nem lefoglalt) részt értesz?
Illetve, mivel nem elsődleges OS lesz, hanaem inkább ismerkedni, gyakorolni rajta ezt-azt, 10, max 20 GB partíció elég a legtöbbnek, ahogy tudom.[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Fritz Teufel #29066 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
SWAP elméletileg akkor nem kell, 8GB DDR3 memória van a gépben. 200GB a Win miatt lett. Játékok nem lesznek ezt a gépet csak arra használjuk amire írtam, játékra szerencsére már van asztali. Az a baj, hogy gyengécske a procija a Lenovonak....
"/ (system vagy root) :ext4-et választanék"- akkor ezt gondolom linux állítja be
"/HOME"- ez akkor 0 legyen
"data partíció"- akkor ez pedig a maradék hely legyenMeghagyom akkor a 200GB-ot a linuxnak és a maradékot tárhelynek.
(#29067) joecontra
"Persze, elég csak azt. A telepítőben a lemezkezelésnél (vagy hasonló) a Valami más opcióval dolgozz, jelöld ki a rendszerpartíciót formázásra ext4 fájlrendszerrel / csatolási ponttal. Lehet, hogy csak az én paranoiám de az automata particionálásban nem bízok."
Gondolom akkor ez úgy működik mint az openwrt-nél... kezeli az ntfs-t csak lassabban."Bár nekem a 200 GB soknak tűnik egy linux-nak (az enyém pl. 8 GB helyen is elvan), de ugye egyéni igények válogatják a szükséges helyet."
Igazából most sincs kihasználva az 1TB, a képeket időnként külső vinyóra mentem.
Ha még is úgy döntenék legyalulom a vinyót, akkor van értelme a teljes területet ext4-re formázni? Persze abban az esetben ha win nem menne rá. Vagy mindenképpen maradjak a particionálásnál? Ha igen, akkor hogyan osztjam fel a winyót? Igazából nem tudom mennyi program lesz a linuxra letöltve...A legfontosabbra nem kaptam választ... Jó lesz a Linux Mint?
A driverekkel ugye nem lesz gondom?[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29417 üzenetére
Huhhh áááhh hát ... hö persz.... e...hh...
(#29415) lumpy82:
Ó de rejtélyes.
Akkor adatokat kap kívülről a gép, amit ad tovább nektek ftp-n?
Én tövábbra is azt mondom, hogy egy ilyen régi gépnél már bármikor elfolyhat egy kondi, bed sectort dobálhat a hdd stb. Oké, hogy én egy ilyen gépet teszek a sufnimba empéhármat hallgatni, de azért na.
Ezt azért jelezd a főnökeid felé.il sole non sorge più ad Est!
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #29433 üzenetére
Kösz az infót! Én viszont a Google kedvéért nem fogok telepíteni mindenféle gúgölös szart még pluszba. Inkább kinyitom a Chrome-ot addig (pont erre tartom, ha Google-szolgáltatás szaraxik, és csak innen elérhető, meg webes teszteléshez), és nézem onnan.
-
coco2
őstag
válasz Fritz Teufel #29437 üzenetére
Nekem igazán mindegy. Szedem lefelé az első iso-t, valami 500akárhány megás. Ha az felkúszott, gcc-t, kernel header-eket hogyan tudok majd telepíteni azon a distriben? Vagy alapból vannak?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
King Unique
titán
válasz Fritz Teufel #29471 üzenetére
Tehát nagy S, köszönöm!
Csak Arch-al szeretnék ismerkedni, aztán, mint kezdőnek, a telepítése nem igazán ment, ezért ezt próbálom, mert ez elvileg full Arch alapú.apt-get install akkor azért működik minden Ubi alapú disztrónál is, mert azok nagyja is félig Debian.
Esetleg van vmi harmadik féle telepítési mód is más rendszerekhez?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Fritz Teufel #29474 üzenetére
Igen, azt láttam, csak nem volt kedvem mindent végigpötyögni, illetve először VMWare-en akartam kipróbálni. Grafikus telepítő felületet jobban szeretem.
-
King Unique
titán
válasz Fritz Teufel #29476 üzenetére
Igen, azt tudom, h Chakra itt is népszerű, csak egyelőre nem tudom feltenni virtuális gépre, mint procim nem támogatja a 64 bites virtualizációt... Éles használat előtt meg még okosítanám magam kicsit.
Kösz a plusz infókat!
-
King Unique
titán
válasz Fritz Teufel #29479 üzenetére
OK, lehet majd teszek vele egy próbát.
Ha jól látom Artegos, Cinnamon felület alapértelmezett fájlkezelője a Nemo, fura nevek.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Fritz Teufel #29482 üzenetére
Igen ezt tudom felraktam, illetve végigpróbálgattam a különböző felületeket (Xfce, MATE, Cinnamon, GNOME). Cinnamon a legbejövősebb, ahogy Mint esetében is.
Mondjuk ez így logikusabb is, mint külön telepítőkkel szórakozni.
Tetszik a MATE, ami ha jól tudom GNOME 2-re épül, viszont a 3-re épülő sima GNOME, az nem igazán, annál még a Unity is jobban. -
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29485 üzenetére
A gyárban már be is rakták a screenfetchedet?
(#29470) King Unique
Hasznos lehet.[link][ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29487 üzenetére
No, én most nekifogok a telepítésnek, de mit fizetsz, ha nekem nem lesz ott?
Jó pár napja nyekeregtem Antergos telepítésügyileg, hogy mi lehet a hiba, viszonylag kis helyen elfért a kapott support, igaz birka módon az Arch topicban kérdeztem. De legalább jó olvasni, hogy nyugodtan telepítsd, majd segítünk... Mondjuk legalább kipróbáltam a Bluestar- t, liveból simán átvált Arch telepítőre és iszonyű ronda. Simán feltelepíteném már az Archot, de a működő netkapcsolatig eljutni... phhh, no majd valami routert kell ehhez szerezni.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29490 üzenetére
Pont az ismerkedés miatt akartam feltenni és live- ban nagyon tetszett, csak utána...
Újra felrakom a Manjarot, csak tudnám melyik kezelőfelülettel!? Gnome, Cinnamon szörnyű, nekem még a screenfetchet se mutatta. KDE szokás szerint szórakozik a Kwallettel, XFCE már volt fenn. Tetszett is, azt teszem fel, már nem emlékszem miért szedtem le anno.
Ja, a Chakra- t ne felejtsük, mint valamikori Arch forkot, stabilan fenn van, kedvencem, csak folyamatosan szivat, most is dobtam fel egy érdekes problémát a topicjában, de Kapitány biztos kihajózott oda, ahol nincs net se! Az is lehet, hogy nem Chakra specifikus a probléma, de még egy disztrónál se tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29492 üzenetére
A screenfetch egy csomag: $ sudo pacman -S screenfetch
Kösz, nem esett le, hogy pont ezért poenkodtam azzal, hogy gyárilag így néz ki?
Ja a tearing, sokak életét keseríti, de félöreg asztalim van, nem laptop. No, megírta a mintstick, megnézzük, mi a különbség a 0.8.9- hez képest!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29494 üzenetére
Köszi, megnézem, de eddig miért nem csinálta ezt? Nekem mondjuk úgy tűnt, hogy a meghajtóval babrál másfél percig, megjelenítéssel nem volt gond.
Ami most érdekesebb, már a Manjaroról írok, 8 perc alatt települt erre a félöreg gépre úgy, hogy 3 percig csak a grubbal vacakolt, ki is írta, hogy valami gondja van vele, olvassak utána, de simán újraindult! A netbeállítás live- ben kb. 10 másodperc volt és újraindítás után nem kellett újra beállítani a dsl- t. Grub nyekergés nélkül olyan 6 perc lenne a telepítése gépindítástól a prohardver használatáig router és SSD nélkül! Nagyon szemezek azzal az Intel 520 SSD- vel, de most már kíváncsi vagyok, mennyi idő lenne arra telepíteni!
Ha valaki most akar új Linuxot telepíteni kezdőként, próbálja ki feltétlenül a Manjarot!
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29497 üzenetére
Köszi, örülök, hogy végre újraraktam a Manjarot. Nem kekeckedésként, de Chakrával is eljutottam ide telepítés során, bár az 1,5 óra volt! Ezen a gépen 15 perc volt eddig a legjobb telepítési idő úgy érzésre (MINT Cinna 17), mert most mértem először. Ez a grubos hiba kiírás foglalkoztat kissé, mert már írta ki ezt valamelyik Arch fork.
Most meglátjuk mi lesz a 410 csomag frissítése után.Ilyenkor jön majd a terminalban, hogy az apt-get már megy valamennyire fejből és ide is be fogom írni.
Véletlenül eszembe jutott a Win 7 telepítés kb fél órája!+ a biztonsággal kapcsolatos programok telepítése. Ez meg 6/8 perc.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #29506 üzenetére
Nem .. sima HDD... csak windows csinálta a particiókat annó.. és hát.. nem sikerült tökéletesen eltalálnia.. picit idébb vagy odébb, nem számít
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29514 üzenetére
Persze, azzal tisztában kell lenni, hogy a rolling járhat ilyesmivel is
Nekem ez egy kicsit durva, egy frissítés csomaggal így kilőni a DSL- t használókat? Mi a fenének adnak ki frissítéseket ilyen gyorsan, őket nem hajtja az Ubikánon csoport!? Ez azért nem egy apró hiba, mert a nem hozzáértőket egyszerűen kizárja a felhasználók közül! Azt az Arch csinálja, ne a Manjaro!
Ha most nincs az előbbi segítség, tényleg passzoltam volna, de így fél perc alatt rendbejött a netkapcsolat!
Sokszor úgy érzem, ha ez a fórum nem lenne, még mindíg Win 7- en várnám, hogy bebootoljon! Na, azért a MINT Cinnamon azért működne.Újra megköszönöm a 66-ós segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #29553 üzenetére
ha Office, érdemes a Kingsoft / WPS Office-t kipróbálni Linuxon, ez picit jobban támogatja a MS formátumokat.
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #29573 üzenetére
Tiszta Arch alól jelentem itt is minden rendben...
uncsiiiii -
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #29575 üzenetére
Még mindig az ekkor feltett eredeti Arch van fent.
Működik és kész..
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #29606 üzenetére
Cseréltem is a Banshee-t Clementine-re...
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #29606 üzenetére
Na akkor ezt is megoldották már, hó tudni. Amúgy a libmtp nélkül semmi sem tudna mtp-s eszközt elérni, az valszeg már része minden disztrónak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #29604 üzenetére
Kösz, ez a FLVtoMP3 pont nekem való, annyira egyszerű. Volt a FF- ban valami downloadhelper, amit a MINT FF- a átvett a Netrunnerből, mert én ilyet nem telepítettem. No, azt fél óráig próbáltam beállítani, mégse ment a letöltés! Ennek a Netrunnernek se sok értelme van, Kubira rátettek multimédiás dolgokat, skype meg preload és annyi, ugyanez Manjaroval is.
Preloadot használ valaki?
Nem jön be a csokizene?
MINT kezeli a Defyt, fenn van az a libmtp is.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Fritz Teufel #29636 üzenetére
Azért ha már Gnome3, lehet hogy még egyszer neki kellene futnod a Fedorának. Már tudok segíteni ha kell...
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #29607 üzenetére
Hát, a Banshee valami szemrángatóan szar alkalmazás. Eleve a felülete sem tetszik, de legalább kisajátított telepítés után minden médiaformátumot (p5sért nem kérdez inkább), és ha egy fájl véletlenül azzal indul, azonnal elkezdi lejátszani, ha meg végre el akarod kussoltatni… akkor a lejátszás úgy marad, és bezárt Banshee mellett nem tudod leállítani, csak ha újra elindítod a Banshee-t, leállítod a lejátszást, és után lépsz ki. Ritkán látni ennyire szemét alkalmazást, hogy az ég rohadjon rá arra a gennyládára, aki elkövette.
Clementine-t tolok, de most hetek óta DeaDBeeF-tesztelés megy, és ez sem olyan rossz, de tudhatna többet. Mindegy, hiányzik a foobar2000, faszért nem lehetett kinyitni a forráskódját, ha egyszer úgyis ingyenes.
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #29641 üzenetére
Ja, ez nagyon gáz, mármint hogy szinte minden rendszergazda és IT szakember Windows-buzi. Egész nagy legények a nagy MS fanboyságukban, levezetik, hogy a Linux egy látszatra ingyenes, de drága üzemeltetésű szar, ami sehova nem jó igazából, csak Linus hobbiprojektje, bezzeg a Windows mindenhová jobban megéri, és a szempillákat is 60%-kal jobban dúsítja. Dicsekednek vele, hogy az egész családnak is Windowst vettek, mennyit költöttek rá, mert mit tudom én milyen licenc és akció keretében mennyire megérte 666 gépre, meg a cégnél is az van, még a falra is felteszik bekeretezve a Windows-tanúsítvány, persze vadiúj PC-ket is vesznek, hogy fusson rajta, meg egy halom vírusirtót és védelmi szoftvert. Ez egész addig megy is, míg egyszer csak nem kerülnek egy olyan architektúra elé, amire nincs Windows (ARM-es okosteló, műholdvevő, NAS, médialejátszó, egyéb embedded eszközök, spéci vékonykliens, spéci mikró- és nagyszerverek, mainframe), akkor nagyon gyorsan végük van, mint a botnak, keresik a Start Menüt meg registryt, de jól pofára esnek, hogy nem is lehet rá Windowst tenni, fénysebességgel áll meg a tudomány.
Ennek az állampolgári lenyomata Vér Warez Pistike, a helyi 2-es számú általános iskola 7c osztályának tanulója, Tápióröcsögéről büszkén újságolja az essgay fórumba, hogy vigyázzon mindenki félre, ő nagy szakember, mert a szomszédnak is újra tudta telepíteni az ikkkszpélyét. Mivel ő szarral nem gurigázik, faszán lehúzta torrentről a legújabb Vindóz UltraMegaGigaUltimate Pro Hyphercorporate Warez Bill Gates Screwed It Special Blend Edition 129 bites verzióját, amibe az SP7 is bele van integrálva, és még aktiválni sem kell a botnetbe való belépéshez, hanem mindjárt beléptet rendszergazdai és világuralmi jogokkal a vírustanyára. Mindezt élvezi az egymagos celeronos gépén, 1 giga RAM mellett, és büszkén várja ki, mire 10 perc alatt megnyílik a Windows Intéző ablaka.
A másik, amit még jobban rühellek, az a kivénhedt rendszergarázda típusa, megörököl egy korrekten telepített FreeBSD szervert, de mivel akkora állat, hogy nem ért hozzá, doksit pedig nem olvas, mert angolul nem tud, ezért felöszödözik rá egy Novellt, mert ő azt tanulta még Horthy-korszakban. No comment. Nagyon rendet kéne tenni a fejekben. Nem azt mondom, hogy mindenhová Linux kell, mert az az orrodat is tisztíccsalya, néha nem lehet megúszni a windowsozást (driverhiány, vagy mindenképp szükséges spéci alkalmazás), de a legtöbb cégnél, intézményben, otthoni felhasználónál nem ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #29644 üzenetére
Nekem Audacious van fent...
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #29674 üzenetére
Nagyon szépen köszi !
Nem ír ki hibát, csak nem cseréli a témát. De simán lehet, hogy én rontottam el! Nem is okoz ez nagy lelki válságot, még próbálgatom aztán ennyi !
Amiben viszont megint segítséget kérnék:
- A böngészőben nem működik a szövegellenőrzés, a Gmailben viszont angulol működik. Hogyan lehet ezt beállítani?
- Kellene nekem napló, de nem naptár, hanem amibe írhatom a kis memoárjaimat. Ha lehet, jelszavazható. Van öteletetek?
- Tennivalólista, vagy emlékeztető is jó lenne. Thunderbird nem kell, jó a webes felületű Gmail nekem.Holnap viszek a kollégámnak Linux DVD-ket ! Kipróbálja...
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #29710 üzenetére
Nagyon remélem !
Most már úgy döntöttem, nem vagánykodok itt feleslegesen, ha már van aki megcsinálja, akkor rábízom. Meg is csinálta az Ember, ezúttal már nem OEM, hanem a jó verzió fut.
Most már eléggé elfáradtam, így az mp3-lejátszót nem álltam neki próbálgatni.A Lifeograph viszont most sem működik. Az Almanah nevű alkalmazás simán települ, meg is van (de nem tűnik annyira jónak mint a másik). A lifeograph viszont eltűnik, bár telepítve van... erről csináltam egy print screent.
Na, még ez egy szép történet volt, mivel az összes képet kezelő alkalmazást megnyitottam, de sehová nem hagyta beilleszteni, mire nagy nehezen rájöttem, hogy egyenesen a képek mappába menti el, helyes formátumban! Nem kell külön elmenteni??? Ez mennyire jó! Imádom!!!
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #29750 üzenetére
Vagy umount -a, ami ugyanaz. Viszont ez minden mountolt kötetet leválaszt, már amelyiket tudja.
-
Jim-Y
veterán
válasz Fritz Teufel #29801 üzenetére
Igen, nem bootolt be vele a pen. Ntfs-es formátum és beallitottam boot flaget majd dd .
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
-
joecontra
addikt
válasz Fritz Teufel #29828 üzenetére
Pedig van.
Nálam így nézett ki: sudo dd if=/dev/sda1 of=/whatever/path/whatever.img bs=4M De mivel merevlemezről megy merevlemezre, mehet bs=10M kapcsolóval is.
Visszaállítás pedig értelemszerűen: sudo dd if=/whatever/path/whatever.img of=/dev/sda1 bs=10M.
Mindezt persze live rendszer alól és körültekintő gépeléssel.
Üdv,
J -
wopi
aktív tag
válasz Fritz Teufel #29836 üzenetére
Köszönöm!
a készítőnek!
-
whbear
senior tag
válasz Fritz Teufel #29858 üzenetére
Esetleg Fedorát még utoljára? Félsz hogy itt maradnál 😁 A yum még egyszerűbben kezelhető mint a yaourt és akinek kell van grafikus felülete is, a yumex. Magától frissít, tölti be a bővítményeket. Szóval egy install az 3 szó.
yum install akármi.Egyébként az Arch - Manjaro vonalat mindig is a magaménak fogom érezni és sohasem tagadom meg. Nagyon sokat tanultam ott és most is hegesztek egy Archbang minimal installt ha van időm. Ezért esik rosszul ha leárulóznak az Arch fórumban ☺
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Fritz Teufel #29858 üzenetére
Az az összeomlás véletlen volt. Nekem több mint két hónapja két gépen sem sikerült megborítani Mademoiselle Fedorát pedig adok a szájának rendesen. Szerintem megijedt tőled... Majd beszélek vele hogy rendes ördög vagy.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Fritz Teufel #29862 üzenetére
És ha Linuxozok esténként az legalább akkora bűn a nejem szemében mintha megcsalnám. Valóban féltékeny rá.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #29862 üzenetére
És ők a kezelhetőbbek.. nem úgy mint a Win.. aki egy bedrogozott apáca.
Szerintem fejezzük be, mert kitiltanak
-
whbear
senior tag
válasz Fritz Teufel #29869 üzenetére
Nem elég a tisztítás, újra is kell pasztázni a proci és a hűtő illesztését. Pasztát PC-s boltban veszel, noti szétszerelése pedig fent lehet a YouTuben. Az enyém nem volt fent viszont találtam hozzá szerviz infót PDF-ben. Szerintem egy unalmas esős napon te is meg tudod csinálni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #29869 üzenetére
Ugye a nyílt driverrel használod?
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Zedz
addikt
válasz Fritz Teufel #29940 üzenetére
Lecsíptem de amikor ki akarom választani azt a 70GB-ot, akkor úgy jelzi mint "nem használt", és nem lehet vele semmit sem kezdeni. A már meglévőket törölni tudom, módosítani, de újat kreálni is csak úgy ha az előzőeket elvesztem. Szóval jelenleg nem tudom mi tévő legyek. Most pendriveról fut, azzal elvan.
-
Zedz
addikt
válasz Fritz Teufel #29945 üzenetére
(#29944) Vladi: Lassan úgy néz ki, hogy marad a Windows
Itt van egy kép most a HDD-ről. Azt a 70GB helyet látja, csak nem tudok vele mit kezdeni a telepítésnél. Telepítéskor azokkal lehet valamiket csinálni, amiket a Windows már használ. De nagyon ajánlgatja nekem a dózerolást.
Szerk.: pendriveról futott a drága egy darabig, de valamiért nagyon tekert a cpu hűtő (laptopról van szó). Az miért lehet? Win alatt meg sem nyikkan.
[ Szerkesztve ]
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #29948 üzenetére
Hát ez az, hogy ezen a képernyőn én ilyet nem látok, ez valami titkos jelzés, vagy valamelyik szám utal erre? Decepticon, te vérprofi vagy, én meg egy kis kezdő ! Vagy vaksi...?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #29965 üzenetére
Nem a Linux, hanem az MBR-es partíciós tábla enged meg 4 elsődleges partíciót maximum.
-
Zedz
addikt
válasz Fritz Teufel #29965 üzenetére
Igen, szerintem is ezzel lehet majd a baja. Live os screenshot.
Szerk.: ha a partíciós táblának nem tetszik a dolog. Akkor wat to do?
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz Fritz Teufel #29971 üzenetére
Az OEM partíció pontosan micsoda? Azon vannak a Lenovos dolgok?
Szerk.: Az a baj, hogy a LiveOS miatt egyre jobban tetszik a kis dög.
Szerk 2.: Szóval ha letörlöm csak simán az OEM particiot, akkor gondolom már telepíthető is lesz az eOS. Igazából nincs semmi szükséges a Windowson. WoW, és fejlesztő eszközök amik Linuxon is ugyanúgy elérhetőek, a munkáim pedig vagy Google Drive-on vannak, vagy a céges szerveren. Ergo ha nem kell backup, akkor szívbaj nélkül mehet a kukába?
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
válasz Fritz Teufel #29975 üzenetére
Mármint ha csak az OEMet darálom le, akkor a Win gondolom még menni fog és a Linuxnak is lesz helye.
-
Zedz
addikt
válasz Fritz Teufel #29991 üzenetére
Jelenleg most úgy vagyok vele, ha majd hazaérek akkor ledarálom a halálba az OEM particiót, aztán hadd szóljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest