Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Necroman_Mk2

őstag

Ubuntu Linux LTS kiadást használok, nemrég frissült a rendszer 20.04-ről 24.04-re. VISZONT az ugrade-t követően a Unity desktop felület elszabódott: a bejelentkezést követően egy másodpercig még látom az asztalt, de aztán elsötétül a képernyő, és csak a desktop ikonok jelennek. A fejléc nem látható, a dash nem úszik be, és ha elindítok valamit, akkor azt gyakorlatilag a felső sáv nélkül teszi a rendszer, azaz még bezárni se tudom őket kattintással (csak Ctrl+F4 -gyel).
    Kutattam a neten megoldások után, próbálkoztam a kipurgálással (ap-get purge), majd visszatelepíteni is, de egyik javaslat se hozta el a kívánt eredményt. A ls -l /usr/share/xsessions/ parancs alapján "unity.desktop"-ként hivatkozik a rendszer - ebben kéne nekem valamit nekem átírnom, az talán működne? Nagyon megszoktam már a Unity-t, és bár más desktoppal tudom használni továbbra is a Linuxot, de nagyon szeretném visszakapni a kedvencemet.
    Köszi a segítséget előre is! UI: az updete-t követően a GRUB is elszabódott, de azt szerencsére meg tudtam magamtól javítani.

#98361 Rowon :DD

Új hozzászólás Aktív témák