- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
growler #95823 üzenetére
Hát apám... komolyan mondom ez szívat.
Nemszórakoztam vele mert a grub félhalott volt, a/boot/grub mappa üres, vagyis semmit nem pakolt bele. Elengedtem, újratelepítettem. És mit gondolsz...? Igen, simán lefutott és ....NA itt jön csavar.
Esküszöm nem vagyok hülye. Nem vagyok vak. Totálisan tisztában vagyosk a telepítős gépbe lévő 2 lemez +az USB ssd-m partíciószerkezetével, álmomból felébresztve elmondom hogy a 3 lemezen lévő 17 partíción mi van, mi micsoda és mik a partíciók nevei.
Megadom a telepítőnek hogy SDC7, érted te Mint telepítő, SDC7 az EFI partíció amire kérném a rendszerbetöltőt. Nem, NEM az SDA1 és nem az sdb1, az nem ezek a lemezek, nem ezek az efi partíciók amire én akarom,, kéretik mellőzni.
Megadom a / helyét, megadom a 3 swap közül hogy szíveskedjék az SDC4 partíciót swapnak használni. Nem az sda5-öt, és nem az sdb3-mat.Mindent betartott, kvéve mit nem...? Igen. A rendszerbetöltő grub fájlokat ráb@szta a sda1-re.
Én mint aki jól végezte dolgát, kihúztam az 1 terás ssd-t az otthoni gépből és szépen bejöttem a melóhelyre éjszakai műszakba.
ssd bedug, nini... sehol nincs a Linux Mint az UEFI-be.
Másik rendszer indít, Mint fstab belekotrász, hát persze hogy nem jó az UUID mivel az otthoni gépem egyik ssd EFI partícióra tette.
CongratulaReboot, Supergrub Live indít, Mint ezzel elindít, de mivel ugyen hiányzott szerencsétlennek az összes boothoz szükséges dolog, bele is szakadt.
Máris lehetett rebootolni a másik Linuxomba, fsck dev/sdc5, valamint a Mint fstabba átírni a JÓ UUID-t. Bár üres ugye de végre fel tudta csatolni bootnál és innen már semmiség volt.
Másodszorra már rendesen elindult a Supergrub segítségével, ismerem amit leírtál, grub-install /dev/sdc7.
Semmi chroot semmi nem kellett lévén benne vagyok a rendszerbe. Nyakig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3350
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest