Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #104336 üzenetére

Én pl. azon csodálkozom, hogy miért nem oldja meg házon belül, ahogy az M.2 csatolós eszközök esetében.

:))

Érdekes lenne, de mivel ez egy ősrégi PATA/SATA utasítás és az OS-ek kompetenciája, így ebbe a gyártók nem fognak belenyúlni értelemszerűen.

A PCIe NVMe SSD-k TRIM-melést viszont már nem az OS végzi, hanem az eszköz vezérlője.

De mint említettem is többször, nem nagy gond, ha nem foglalkozik vele a user SATA esetén, mert még mindig ott a garbage collection, ami nevéből adódóan tisztogatja a már törölt adatokkal terhelt blokkokat.

De egyébként az SSD is egy hardver, mint a VGA meg a többi. Ha rengeteget foglalkozik a topik a VGA-k vezérlésével, miért lenne gond az SSD-k vezérlése, optimalizálása? A VGA is olyan eszköz, hogy nem kell ismernem a működését, felrakom a rendszert, aztán az használja okosan a megjelenítésért felelős hardvert. Nem? De! :)

Én csak arra utaltam imént, hogy gondolkodjunk okos pingvinként, ne hátbalőtt tapírként! :D Ne üldözzük a gép egyik fontos elemének megismerhetőségi lehetőségét egy Kezdők OS-sel foglalkozó topikjából.

Új hozzászólás Aktív témák