Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Gearbestról, aliról érdemes led izzókat rendelni?
-
Chaser
legenda
a kérdésedre a válasz
amennyiben szeretnél nagy eséllyel villogó fényű izzót alacsony cri értékkel, akkor vehetsz bármit bárhonnan
fentebb linkelt aldi/lidl megoldás talán a legolcsóbb használható alternatíva, ha garantáltan minden téren probléma mentes megoldás kell akkor pedig philipsszerk: pulutodurumo nem csak a villogó fény, a cri érték ami minél magasabb annál jobb, és a garantált színhőmérséklet különböző gyártások közt is, sajnálatos h ők az egyetlenek akiket ajánlani lehet ha valaki minőséget keres
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
titán
Köszönöm szépen a válaszaidat, teljesen érthetőek és logikusak!
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Mostanság nem követtem, hogy milyen LED-del szerelt szalagok vannak jó áron, így nem vagyok képben a témát illetően... amire szükségem lenne: a fürdő+wc nálunk egy helyiség, de kicsi: 1,5x2,5m-es. Ennek egyik végében, az ajtó fölött van a lámpa, másik végében a WC, mellette a zuhanyzó. Ha zuhanyzok és behúzom a függönyt, akkor elzárom a fény nem kis részét... ugyanígy a budinál: ha eléállok csurgatni, a hátammal beárnyékolom a fajanszot. Mivel a helyiség 2,5m hosszú, így egy 5m-es LED szalag kettévéve kézenfekvő megoldásnak tűnik...
Jelenleg 75W-os hagyományos izzó van bent, aminek a fényereje szűken elég lenne, ha nagyobbat teszek, a fürdőben akkor se látni jobban a kitakarások miatt... szóval LED-ből se kell az az orbitálisan világos, ha ezt a fényerőt hozza, már elég, csak nyilván egyenletesebb eloszlásban kéne.
Tudtok ajánlani valami használható fényerejű és CRI értékű szalagot, ami bírja a fürdőszobai (nagyon párás, vizes) kiképzést és felapplikálható a vályog falra (sörös holker van, ugye...)? Effélét itthonról vagy Kínából érdemes? A jelenlegi lámpabura esetleg felhasználható a ~230V -> =12V tápegység páramentes elhelyezésére. 12V mellett fürdőbe elég az IP64? Színhőmérsékletben kerülném a hidegfehéreket, mondjuk 4200K környékén húznám meg a határt.
Nincs valami filléres kütyü, amivel megoldható a kapcsoló világítása? Jelenleg a szokásos glimmlámpás megoldás van alkalmazásban, de az, ugye, csak az izzószálas fényforrásoknál játszik.
Köszönöm a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz spidersoft #15408 üzenetére
szilikonos szalag kell a fürdőbe és kültéri táp - talán ip67 -, mean wellnek van sok megoldása rá, akár a régi kapcsolóról is üzemeltetheted, tápot a villany kiállására kell kötni, szalag meg onnan mehet, h pontosan h ahhoz képek kellenek, ha ilyen picia fürdő elgondolkonék álmennyezeten is akár több kisebb led panellel
-
spidersoft
senior tag
válasz Chaser #15409 üzenetére
Paneleket nem erőltetném, drágák, pláne a "falon kívüliek"... Idővel úgyis cserélni kell, ha nem azért, mert bedöglik a LED, akkor azért, mert lecsökken a fényereje... Álmennyezetet nem szeretnék kialakítani, a párától csurog a víz a falon, és nincs valami jó szellőzése a fürdőnek... szerintem berohadna... Meg abban megbújhat bármilyen állat (nem csak rovar meg pók, de egér, cickány is, elő szoktak fordulni a lakásban, mert át tudják harcolni magukat a puha vályogfalon).
Mean Well LED szalagot nem találok, csak tápokat (alin meg ebayen néztem eddig, illetve magyarul keresve a googleban).
Valami konkrétabb típus esetleg? Vagy valami linket kérhetek a Mean Well ledszalagokhoz? Hány és milyen méretű LED, effélék... melyik típusnak van értelmes fényereje és színhőmérséklete (fontos, hogy lássak is, ne csak vakítson). 5m LED szalag fele egyik oldalt, másik fele másik oldalt, ez a terv.
-
Chaser
legenda
válasz pulutodurumo #15410 üzenetére
nem tudom a pontos besorolást, kültéri kell, vízálló teljesen, elég durva pára lehet egy fürdőben, egy ip67-es biztos jó oda
spidersoft szalagokat is cserélni kell idővel, izzókat is, ugyanúgy smd ledből vannak csak más elrendezésben/verzióban, philipsnek vannak viszonylag olcsók, abba a fürdőbe sok nem kell, csak ötlet volt, táppl együtt szalag sem lesz sokkal olcsóbb
mean well a tápegység, szalag ha itthonról és magas fény/minőség kell, akkor slightled, de az drága lesz
kinnről meg lehet próbálkozni, de ilyen tételnél sztem nem érdemesszerk:
ha fontos a színhőmérséklet választás akkor marad az slightled, szilikonos 2835 szalagot nézz, 60 ledest, 1700-2000ft/m körül lehet, 6-8 féle színhőmérsékletű verzióban árulják[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz pulutodurumo #15414 üzenetére
Ugy gondolom elektromos keszulekeknel a "talan" nem opcio, froccseno viznel a para sokkal alattomosabb, es abbol egy furdoben van boven, a linkelt tap pedig biztosan jo minden korulmenyre, ahogy lattam atmenet nem is nagyon van naluk, v belteri, v kulteri kategoria, raadasul ezek olyan kialakitasuak, h szellozes mentes helyre is mehetnek es kis terfogatuak, tehat konnyen rejthetok
-
spidersoft
senior tag
válasz Attix70 #15415 üzenetére
Elvileg hagyományos izzót már nem gyártanak az EU-ban. ettől függetlenül Kínában még de A hagyományos azért érdekes, mert speciális izzót viszont gyárthatnak: rezgésállót, kapcsolgatásállót, szélsőséges időjárási feltételeket kibírót... nekem a fürdőben pl. egy közlekedési jelzőlámpa izzó (traffic light bulb) van éppen... olyan vót a népbótba. Árban annyi volt, mint a hagyományos szokott, ilyen százforintos tétel. Annyi, hogy kicsit gyengébb a fénye a korábbi lakossági izzóktól (kicsit melegebb a fénye, hosszabb izzószál van benne és több karocskával van rögzítve), viszont már vagy két éve megvan, nemtom mikor óhajt majd kiégni
-
titán
válasz spidersoft #15418 üzenetére
A hagyományos izzók hogy kerültek most elő?
-
Chaser
legenda
válasz spidersoft #15420 üzenetére
a sarki boltban is van nálunk wolframszálas izzó - talán így hívják -, lehet az import nem tilos, csak a gyártás ( :
-
szabifotos
senior tag
válasz peter889 #15396 üzenetére
Nekem is sorra mennek tönkre a Mixvilles Vtac-ek. Van olyan olcsó kínai itthon, ami sokkal régebb óta működik rendesen. Ha valahogy bele tudnék menni a Vtac lámpákba, kicserélném a ledet, mert esélyes, hogy az ment tönkre. (megszakadt a sor, gondolom.) Szedte már szét valaki őket?
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen
távirányítót szeretnék vásáronli a meglévő mellé.
Kérdésem, hogy lehet-e valahol külön távirányítót kapni (ebayen sem találtam külön), illetve, hogy ha veszek egy ilyen random távirányítót, az jó lesz-e a vezérlőmhöz, vagy ezek párosítva vannak.
Köszönöm a segítséget!"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
macilaci78
nagyúr
válasz lumpy92 #15423 üzenetére
A kép szerint rádiós, úgy tapasztaltam, hogy többféle hangolás van. Esély van rá, hogy működik, de arra is, hogy csak néhány gomb csinál majd valamit.
Kínából pár dollárért vannak ezek vezérlővel együtt, külön nem is láttam.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Nerazim
őstag
válasz Chaser #15362 üzenetére
Köszi van is itthon egy fogy.mérő, de ehhez kellene egy táp is gondolom. Kipróbáltam egy laptop táppal eléggé forró lett a hangulat (gondolom a kimeneti áram túl sok volt neki) remélem nem tettem benne túl nagy kárt. Van még itthon pár táp, de nem tudom h milyen kimeneti áramerősségű lenne ami közel megfelelne.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
mokus1
addikt
Megjöttek a led szalagjaim. 5050rgb. Viszont csak 3+2 pines (fehér-zold-piros egyben plusz fehér piros)csatlakozó van rajta plusz. Nem 4 pinesnek kellett volna lennie?
-
Nerazim
őstag
-
macilaci78
nagyúr
válasz Nerazim #15430 üzenetére
Amperből a több nem baj, használ annyit, amennyit kíván. A Voltra kell odafigyelni.
Kezdj 20 A-rel, majd csökkentsd addig, amíg még egyenletes a fénye. Ha megtaláltad ezt a legkisebb áramot, akkor tegyél rá 20%-ot, az lesz a megfelelő.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
pjen
félisten
válasz Nerazim #15430 üzenetére
Ha van autód egyszerű.Álló motornál rákötöd polaritás helyesen az aksira a szalagot.A szalaggal sorba kötsz egy kombinált műszert a legnagyobb A állásban.Aztán csak egy szorzás,és passz.Az így kiszámolt értéknél vegyél 20% al nagyobb tápot.Amit Macilaci 78 írt az is kiváló,abból baj nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Egy 19 nm-es nappaliba (panel lakás) akarok LED panelt. Szerintetek megoldható nem túl nagy összegből? Van ajánlott darab?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Chaser
legenda
válasz lumpy92 #15423 üzenetére
Az infrasok random mentek mas tavval, ami kifejezetten rossz, mert onalloan is tud mukodtetni tobb egyseget, es ha pont nem ugy kell mukodnie az nem jo, rf-ek leirasanal az van, h adott vezerlo adott tavhoz van, es paroositani kell oket h ne vezereljen mast a tav es jobb legyen a hatotav tav es.vevo kozt
Nerazim
Kilowattos tappal is etetheted, kart nem okoz, max az mar nem indulna el a tul kis terheles miatt, aramerosseg mindig lehet tobb, az csak azt jelenti mennyit tud leadni a tap,.feszultseg nem lehet tobb
Fogyasztasmero ele, ha azt mondja pl 30w, azt jelenti 40-es tappal hosszutavon is ellesz tokeletesen, nehany masodpercig, akar percig pl egy 20as tap is elvisel 50w terhelest, csak utana.eg.le ( : a legnagyobb terhelhetosegu 12vos tapoddal teszteld, ha van elfekvoben pc tap az is jo, megfelelo erintkezoket ossze kell kotni a 20 tus csatiban, utana mar el minden kimenete, guglin megtalalod a kotestSzerk:
oszy ha minden teren minosegit akaraz akkor philipsekkel baratkozz, tobbi gyarto minosege random[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Chaser & pjen & macilaci78
Köszönöm a hasznos infókat, a háromból vmit összehozokBe my computer.. Baby I'm a user!!
-
Chaser
legenda
Edigiben van 3e-ert egy fogy.mero, ezt nem ismerem
Mindenkepp erdemes beszerezni, az enyem az ac-n keresztul dc-t hasznalo eszkozoket is helyesen meri, mondjuk majdnem minden eszkoz igy mukodik, ami csak 230 ac-val megy pl porszivo, furo, mertem halogeneket, rajuk.irt ertek +/- 0.5w volt a legnagyobb elteres, erdemes venni egy csipteto foglalatos lampat, egy olcsobb philips izzoval, az biztos annyit eszik ami ra van irva, ha.stimmel az ertek akkor minden mas is stimmelni fog, sok mindenre jo es jo lehet barmikor kesobb is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mokus1
addikt
Rajottem hogy ez rgbw szalag azert az 5 er. Hogy tudom ezt kiprobalni vezerlo nelkul? Tapra radugtam a kulonallo szalakat de semmi. A masik 3 szalon csatlakozo van.
-
macilaci78
nagyúr
válasz mokus1 #15437 üzenetére
RGBW esetében van egy + ág, oda megy a 12 V piros vezeték, a fekete meg valamelyik másikra, így az adott ér szerinti szín fog világítani. Ha csak az egyik szál van a tápra dugva, értelem szerűen nem zárt az áramkör.
A csatlakozót szard le, a szalag vágási pontjaihoz is érintheted a vezetőt.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Chaser
legenda
Egyebkent a philipset ajanlom, abbol amelyik tetszik
Clearlednek van sajat gyartasu panelje olcson, nem villog, de cri ertek biztos gatya, es nagy esellyel zavaro eros fenyt ad ha belenezel, eleg vilagos volt az uzletben, ezt a reszet nem tudom
Philipseknek keresni nem egyszeru, paneljuk is keves van, nyilvan nem veletlenul_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
v_viktor
csendes tag
LED24-től vásároltam már én is panelt és más is itt a fórumon. Eddig pozitív a tapasztalat. V-tac és Optonica panel is jó. Nem vibrál és megbízható. A "körte" ledjük nem ajánlott e két gyártónak, kivéve talán az új Samsung chippest. Amúgy süllyeszthető vagy falra szerelhető kell?
-
lumpy92
aktív tag
válasz macilaci78 #15424 üzenetére
Köszönöm a választ! ChaserNeked is!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
mokus1
addikt
válasz macilaci78 #15438 üzenetére
Erintettem remelem nem nyirtam ki. Eloszor zolden vilagitott 3db led hozzaeritettem megegyszer majd szikrazott es nem vilagit.
-
Chaser
legenda
válasz v_viktor #15441 üzenetére
Vtacrol tobbszor volt szo, hektikus minoseg, ahogy sikerul
Szerk:
oszy 5 ev garral kitorolheted ha villogo fenye van, kifolyik tole a szeme ha ranezel, es a cri/ra ertek gyenge, ez egyik sem garancialais problema
Nagy philips panelek 15e kornyeken vannak, de sztem azzal ne akarj 19nm-es nappalit vilagitani, valami 45w, ala allsz es lebarnulsz ( :
Ha falon kivuli megoldas kell akkor pedig ne panelt vegyel, hanem lampatestet, philipsek is vannak par ezer ft-ert[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
RGBW vezérlőből milyet ajánlotok? 10m 5050 60/smd-s hez kellene.
Rádiós, távirányítós.[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Tudna valaki segíteni UFO lámpa ügyben?
Olyat keresnék ami a lehető legolcsóbb (albérlő vagyok ezért nem akarok sokat költeni rá) és jó a fényáteresztő képessége a búrának. Jelenleg egy lógó csillár van fenn amit gyakran leütök, hiába a nagy belmagasság, a lehető legfeljebbre állítottam.
Jelenleg egy E27-es 1500 Lumenes V-Tac led van benne aminek a fényével meg vagyok elégedve, de tartok tőle, hogy ez egy UFO alatt sokat tompulna, márpedig szükségem van a nagy fényre. Arra gondoltam, hogy a búra nélkül használnám de UFO-knál ahogy néztem oldalirányban van a foglalat ezért kicsit attól is tartok, hogy ez a Ledes égő rossz irányba világítana. Olyan rossz, hogy nem írják rá ezekre az opálosság mértékét.Szerintetek is az UFO jöhet csak szóba, vagy tudtok erre a problémára valami jó alternatívát? Praktikerben nézegettem ott már 1000-2000 Ft körül is vannak.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Chaser
legenda
válasz spidersoft #15449 üzenetére
csak ebből nem lesz 1500 lumen, meg egyik e27-ből sem ami ufoba belefér, van direkt ufo led panel is, de nagy eséllyel mind gagyi
Dyingsoul falon kívüli led panellel próbálkozhatsz, 15-20w fog 1500 lument adni
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest