Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz peestike #10049 üzenetére
Ha megvannak a magyar/EU-s szabványnak megfeleltető tanúsítványai, akkor persze, vedd meg!
Megvannak? A hiányában rá mered bízni a lakást?Magyar, számlás forrásból persze, mert utána lehet menni, ha baj van. Meg egy jó lakásbiztosítás sem árt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
peestike
őstag
Erre semmi ötlet senkinek? [link]
Köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
pjen
félisten
válasz macilaci78 #10046 üzenetére
Végeredményben igaza van.Gondolj bele vacsorázol ,a ledből húsevő bacik hullanak és felzabálják a rántott húst.Na de milyen kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Komolyan ezért a hozzászólásért regisztráltál? OLED téma.
-
Aguzs
újonc
Szerintetek nem veszélyes mindenféle baktériumokat árammal cseszni évekig, hogy majdnem ingyen fényt adjanak? Nem fognak ezek mutálódni, és törés után ránk szabadulni? Mi van, ha gonosz emberek harapós bacilusokat ültetnek ezekbe a "Led" izzólapokba? És ellenőrizetlenül rá van tolva ez a project a lakosságra? Valaki hozzáértő van köztetek, aki nyilatkozna? Lehet, hogy elkezdődött a vég?
-
törölt tag
válasz macilaci78 #10040 üzenetére
Megtörtént, van egy üveg valami, ami ketté van törve, az lenne a bizti? Akkor ezt tovább ugye nem érdemes bolygatni, jobb ha beszerzek egy Ledhez való trafót?
-
törölt tag
válasz macilaci78 #10038 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nem garis, már rég. Landlite Model ET60, és az izzók jók, ez meg 0 Voltot ad ki, akkor ugye ez kuka. Majd akkor nézek helyette valamit, mert már régi darab.
Szerinted csak simán most ment tönkre, vagy azért, mert nem Led-hez való?[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz #94529552 #10037 üzenetére
Ha van egy multimétered, rá tudsz mérni szakadásvizsgálattal az izzókra. Esetleg egy hagyományos 9V-os elemmel is tudod próbálni. Szobamérlegek jellemzően ilyen elemmel mennek.
Trafót is lehet tesztelni, de ahhoz már több ismeret kell. Ha már a biztosítékot is lenyomta, szerintem a trafó pukkant. Szagold meg, ha égett elektronszagot érzel, akkor kuka. Ha szerelhető (csavart látsz a burkolaton), akkor szétszedheted, jó eséllyel találsz benne egy olvadóbiztosítékot, lehet, csak az olvadt le.
Jut eszembe: gari nincs rá? Nem a tükörrel együtt adták?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tükör megvilágításhoz 2 db G4 halogén 20W-os helyett 6W-os LED izzókat raktam be, ami pár hét után(alig volt használva) tönkrement. Az utolsó felkapcsolásnál csattanás kiséretében kiverte a biztit, azóta halott a rendszer.
Vajon a trafó mehetett tönkre a Led izzók miatt? -
Vertigo18
addikt
Annyi, hogy sokan azt mondják a hideg fehérre, hogy olyan, mintha kórházban lenne az ember...
Akkor ezek szerint én szeretem a nővérkéket, mert nekem a hideg jobban bejön, mint a sárgás meleg. Idén lecseréltem a lakásban lévő összes E27-est, E14-est hideg fehérre.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
veterán
na megvettem az 5W-os omega led izzókat 300 lm de cirka 2-3x fényesebb mint a korábbi kompakt spot égőim... Elvileg a héten bekerülnek az álmennyezetbe is
-
flymi
addikt
válasz macilaci78 #10032 üzenetére
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
macilaci78
nagyúr
válasz nandow #10030 üzenetére
Még a Praktikerben is szétnézhetsz.
Beépíthető spotból a GU-10 foglalat elterjedt és sok fajta beépítőkeret is van. Szórásszög, fényáram, teljesítmény, színhőmérséklet tekintetében is van választék.flymi: amelyik fénye jobban tetszik. A hidegebb fehéret világosabbnak érzed.
-
flymi
addikt
Sikerült találni E27 Y elosztót, de nem tudom, hogy meleg fehér vagy természetes fehér led égőt vegyek bele. Egy 5x6 méteres sátorba kéne elsősorban, hogy fényt produkáljon néhány estére, utána a két égő átkerülne két kültéri búrába.
7W-os led lámpa (A60, E27, 2700K - meleg fehér, 200° szórásszög)
7W-os led lámpa (A60, E27, 4500K - természetes fehér, 200° szórásszög)Egy árban is vannak, melyiket vegyem?
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Lakást újítunk fel, szeretnénk a plafon szélein álmennyezetet, abba pedig led spot világítást.
Nem vagyok túlságosan járatos a led világításban. Látom vannak különböző foglalatok, maga a fényt kibocsájtó résznél is vannak különböző változatok, eltérő színhőmérséklet, teljesítmény, stb...Tudtok ajánlani Budapesten boltot, ahol mondjuk meg lehet nézegetni ezeket? Egyik-másik hogy világít, ilyesmi. Meg ahol segítenek, és nem hajtanak el, ha ilyen alap kérdésekkel megyek hozzájuk.
Amúgy milyen led spotot "szokás" ilyen álmennyezetbe tenni?
-
TheProb
veterán
válasz macilaci78 #10027 üzenetére
Mindig értékelés/order mennyiség alapján szűrök, ezekből is azt vettem meg amit a legjobban értékeltek, legtöbben vettek meg. Annyira rossz nem lehet, aztán majd kiderül.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
macilaci78
nagyúr
válasz TheProb #10024 üzenetére
A kínai mezőnyben iszonyatos nagy szórás van minőség tekintetében, a V-Tac legalább stabil ezen a téren.
Másik előnye, hogy, hogy 2 év érvényesíthető garancia van rá.Ebayről rendeltem ledszalagot ugyanarra a hirdetésre kattintva fél évvel később másodjára. A két szalag színhőmérséklete merőben eltért egymástól, nem tudtam arra használni, amire szántam. De legalább olcsó volt.
-
TheProb
veterán
válasz Tony21 #10025 üzenetére
Tudom, hogy már nem olyan szarok a kínai cuccok, mint régen. Gyakran rendelek kínából. Amúgy már megrendeltem tegnap ali-ról pár izzót, kíváncsi leszek rájuk. Ha nem jó akkor legközelebb marad a v-tec. Most az olcsóság volt a lényeg, meg a belekóstolás a LED-es "világba".
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
mm00
aktív tag
válasz macilaci78 #10017 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
Tony21
tag
válasz TheProb #10014 üzenetére
Bőven elég lesz az 5db 6W-os E14, a sugárzási szögük nem 360 fok mint a hagyományos izzónak, így kevesebb fényáram mellett is hozzák amit kell. Legfeljebb a plafon nem úszik fényárban, de az meg kit érdekel
Nálam a 15m2-es szobában középen 3 ágú csillárban 6W-os lefelé néző E14-ek vannak, 220 fokos sugárzási szöggel. Ezekből kettő ki van csavarva (bent van a foglalatban de nem érintkezik), mert akkor már bántóan sok a fény.szerk: ja, a V-TAC ajánlott, van magyar oldal, rendes garanciával, valamint árban sincs elszállva.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz macilaci78 #10017 üzenetére
LED fénycsövekkel van tapasztalat esetleg? Mire kell figyelni? Sima gyújtóval működik vagy nem is kell (gondolom utóbbi)?
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Igényfüggő. Nálunk kb 4×4 méter a háló, egy árva 10 W-os ledgömb van natúr fehér színnel, szép fényt ad a sarkokban is.
Nálad hosszabb a szoba, kisebb a teljesítmény. A sarkokban lehet, kevesellni fogod a fényt, de ha ezeknek a részeknek a funkciója nem igényli a nagy fényerőt, vagy van helyi megvilágítás (olvasás, sminkelés például), akkor jó választás lesz.TheProb: Nálam 6 ágú csillár van egy kb 4×5 méteres nappaliban, közepén a fent linkelt 6W-os V-Tac gyertyák lefelé állnak, 6 ágú csillár. Szép fényt adnak.
Öcsémnél kicsit magasabban van elhelyezve egy 5 ágú csillár szintén lefelé álló E14-nel, 4,5W-os gömbledek, 3,5×5 méteren elég. A szekrény vége mellett még van egy bő méter széles sarok, nála az szerintem sötét, de virágállvány van ott az ablakhoz közel.Mindig is úgy tartottam, hogy a fővilágítás az általános érzethez és használathoz adjon elég fényt: pakolni, mászkálni, takarítani, stb. Ha már valami specifikusat csinálunk, pl olvasás, írás, sminkelés, vasalás, akkor legyen helyi megvilágítás. Például az íróasztal az ablak felé név, a csillárnak háttal ülök. Sötétedés után sokra megyek 100.000 lumen fényárammal is, ha árnyékolom magamat...
-
TheProb
veterán
válasz Nudlee #10015 üzenetére
Értem, na erre voltam kíváncsi hogy LED vs hagyományos izzók hogyan viszonyulnak egymáshoz teljesítmény terén.
Amúgy mennyire dobják szét a fényt pl a gyertya design-al rendelkező modellek a "kukoricához" képest? Jelentős a különbség az utóbbinál?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki végre sikerül mutert rábeszélni LED-es izzóra való váltásra. A szobájában ("nagyobbacska" panel szoba) egy 5x40W-os izzókat fogadó csillár van E14-es foglalatokkal. Milyen izzókat lenne érdemes venni szerintetek? Muszáj megtartani a 40W-os teljesítményt? Kínai (aliexpresses) izzókat szabad venni? Mert ott is ~600Ft-tól indulnak a 40W-os izzók/db.
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Egy 8W-os 1055 lm-es led fényforrás [link] képes egy 4.6m*3m-es hálószobát megfelelően bevilágítani?
-
-
kmisi99
addikt
Sziasztok. Olyan kérdésem van, hogy a ledszalagot bármelyik ilyen bronz színű forrasztás pontnál el lehet darabolni? KÉP Bár mondjuk úgyis derékszöget fogok csinálni, szóval szétvágom és kis kábellel megtoldva összeforrasztom.
[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
alin kinéztem egy sort, mi lenne a hozzáértő véleményetek?
megvehetem, nem fog égni a ház?
[link]
5m 3528 ip65 strip erre gondoltam. köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
mzso
veterán
Hülye kérdés, de ledes reflektorokat lehet valahogy szabályozni? Gyanítom a reflektorokat nem arra taláták ki, hogy szabályozhatóak legyenek.
Átaalakítani gondolom meg egyszerűen nem lehet mert nem szétszedhetőre vannak csinálva
-
peestike
őstag
Sziasztok! Segítséget kérnék! Gyerekszobába gondolkodunk ledsoron.
Banggood, gearbest, aliexpress a fő rendelési irány.
Valakinek bevált innen valami szett? Nem értek hozzá, nem tudom mit lenne érdemes megvenni. Viszont szett kellene, hogy csak ösdzedugdosom, aztán világít is
Távirányítós lenne az igazi, hogy ágyból is mehessen a vezérlés. Tudnátok linkkel segíteni? Köszönöm szépen!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest