Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
-
dethroner
veterán
válasz Kernel #12951 üzenetére
Arra értem hogy ha pl 1db 2400 lumen fényerejű lámpa helyett berakok egy 4db-os 600 lumenest, akkor miért van egy olyan érzésem, hogy az utóbbi esetben sokkal kisebb lesz a fény a helyiségben?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Lehet, bár annak nem sok értelme lenne, hiszen nem egy natúr izzóról volt szó, hanem komplett lámpáról. Ez a búra vagy elnyelte a fényt, vagy nem is volt, de nagyon nem ösztönzött a vásárlásra.
Van amúgy elfogadható árú, (mondjuk 20K-ig) ilyen nagy fényerejű mennyezeti lámpa, ami jól is néz ki?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
zserrbo
aktív tag
Tv háttérvilágításához milyen led szalagos megoldást javasoltok? Néztem árulnak 5v-os USB-ről működőt, meg 12V-os hálózatba dugható tápos megoldás. Ahogy én látom az elsőnél előny, hogy csak akkor világít, ha megy a tv, de ez lehet nappal lesz feleslegesen. A másiknál meg nonstop, amíg ki nem húzom vagy le nem kapcsolom. Viszont minőségben nem tudom, van valami komoly negatívuma az elsőnek?
-
nagyúr
válasz dethroner #12950 üzenetére
most leírom neked ezt hogy számolják (számok kitaláltak, de úgyis csak a módszer a lényeg)
van benne 100db 5050-es led
mindegyik egyenként 26 lumen fényerőt tud
kínai összeadta: 100x26=2600
ráírja a dobozracsak itt jön az amit leírtam, a lumen nem egyenesen arányosan adódik össze
kb a 4db 600lm-es lámpád talán annyi fényt fog adni, mint 1db 1200lm-es led
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zserrbo #12955 üzenetére
A "nem USB-seknek" kell külön egy vezérlő és egy táp is (hacsak nincs eleve egybe csomagolva). A vezérlővel pedig jár egy távirányító. Ergo, egy gomb nyomás az egész szalag ki-be kapcsolása vele. TV-re kötve úgy nagy általánosságban amúgy sem ajánlott hosszú távon ilyesmit üzemeltetni.
-
dethroner
veterán
válasz Dluinet #12956 üzenetére
Nappaliban 3db-os mennyezeti lámpa van, benne 3db 23-24W-os kompakt. Kíváncsiságból kettőt kitekertem, vártam pár percet hogy megszokjam a fényt. A megszokotthoz képest elég durva váltás volt. Majd betekertem a másodikat, itt már a teljesítmény elvileg duplázódott, sokkal barátságosabb lett a fény, de nem mondanám hogy megkétszereződött. Ismét vártam picit, majd becsavartam a harmadikat is. Visszatért a megszokott fényerő a nappaliba, de a harmadik becsavarása még kevesebb pluszt adott hozzá. Nem mondom hogy felesleges, mert a saját oldalát az világította meg tökéletesen, vele lett teljes a kép, de tényleg szar dolog hogy egyre több azonos teljesítményű izzó hozzáadása egy bizonyos szint felett már alig ad hozzá valamit.
Régen voltak olyan csillárok, amikbe akár több mint 10 izzónak volt hely. Csak tudnám, milyen megfontolásból találták ki, és minek vásárolták a régiek? Ha megtöltöd 100-as izzóval lesz fény dögivel, de már a felkapcsoláskor pezsgőt bontanak Pakson, ha meg telerakod 25-ös vackokkal, akkor talán marad pénz kajára is, de sok izzó ellenére marad a vakoskodás.
Akkor vagy lesz 4db 1500 lumenes inesa a már említett rábalux lámpába, vagy tényleg keresni kell valami picit formás ledpanelt.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Voice24
őstag
Hali!
Van elfekvőben egy soha nem használt, Kínából származó 5 m-es led-szalagom, natúrban, semmi extra nem volt hozzá.
Csomagolásán az alábbi paraméterek vannak:
- 12 V DC
- Led type: SMD3528,
- 60 led/mMost egy kis átalakítás következtében talán lenne hely neki, ahova jó lenne beépíteni, viszont nem fér el a teljes hossz. Azt kérdezném, hogy egy hagyományos 12 V-os táppal és hagyományos kapcsolóval összeeszkábálva, a kívánt méretre vágva működni fog? Nem vágja haza a rövidebb szalagot a 12 V? Igazából nem akarok komolyabb beruházást mindenféle speckó kütyük miatt, ha így nem lesz jó, inkább hagyom az egészet.
(megjegyzem, így, teljes hosszban szépen világít a táppal, és kapcsolni is tudom ) -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Szeretnék egy RGB LED égőt. Tudnátok valami minőségit, de nem drágát ajánlani? Vagy Webshop-ot ahol érdemes körülnézni? Eddig ezt néztem: [link]
Köszi!
-
v_viktor
csendes tag
válasz SunMount3r #12961 üzenetére
Én ezt találtam: 6W RGB
-
dethroner
veterán
Mennyezeti lámpa mellett találnom kell konyhapult fölé is világítást. Ledszalagban gondolkodom, bemart aluprofilban. Szeretném a tanácsaitokat, javaslataitokat kérni ezzel kapcsolatban. Kicsivel több mint 3 méter lesz a hossz, bemarva a felső szekrény aljába. Annyit már kb sikerült eldönteni, hogy természetes vagy hideg fény kellene bele, mert a pult vonalában élénk piros csempe lesz, szerintem meleg fénnyel az nem nézne jól ki. Szeretném ha javasolnátok trafót, szalag típust, profilt, kapcsolót stb ami még kellhet, nem tudom mi minden kell még, ti ezt biztosan jobban tudjátok. Ja, és nem jönne rosszul megbízható, ajánlott webshop sem, ahol mindezt be lehet szerezni. Itt nálunk Pécsen 2 boltról tudok, amik tartanak készleten ilyesmit (persze lehet van több is), nem reklámként teszem, de berakom. 1 2
Megtennétek hogy ránéztek és mondtok véleményt arról hogy érdemes-e ezekből vásárolnom, jó-e a választék, árak, vagy inkább javasolnátok mást ezek helyett?
Ha szántok a kérésemre időt, előre is köszönömA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
nemszabad
tag
Szervusztok!
A problémám a következő:
Konyhában, felső bútorlapba van beépítve 6 db halogén spot. Ezeket kellene LED spotra cserélnem. A gondom az, ezek a meglévő furatok a bútorlapban 54 mm átmérőjűek. A LED spotoknál meg 65-70 mm a beépítési furat átmérője.
Két dolog jutott eszembe, akarom mondani, 3:
1.: hagyom a picsába
2.: lépcsős fúróval felbővítem a furatot a kellő átmérőre. Azt tapasztalom, nem létezik ekkora lépcsős fúró, szóval ez kilőve.
3.: veszek egy körkivágó készletet, amiben van egy ~54 mm átmérőjű darab. Azzal kivágok valami deszkából egy darabot, amit beragasztok az 54 millis furatba. Aztán nincs más dolgom, mint kicserélni a körkivágót 65-70 mm-esre és már kész is. A kis beragasztott fa középpontja fogja megvezetni a körkivágó fúrószárát.
Szívás ez így is, ráadásul nem igazán látok 54 mm-es darabot tartalmazó körkivágó készletet.Járt már valaki hasonló cipőben? Mi erre a legjobb megoldás? Köszi szépen!
Üdv.:
Szarkafészkes
-
nemszabad
tag
válasz KilgoreTrout #12966 üzenetére
Na, ez már nem rossz, köszi!
Az nem lehet, hogy az 57 mm a rugók miatt kell csak? Akkor elég lenne csak két oldalt kivágni a rugók helyét. Hm? -
Flowtation
őstag
válasz macilaci78 #12929 üzenetére
Szia!
Kicsit nézelődtem szalag ügyben. A konyhában 3528 120db/m szalagot használok, ez bevált, viszont azt nem tudom elég lenne-e a teraszra. 3 db szarufára raknám fel a szalagokat, 3 m-es hosszban. Viszont most ahogy nézegettem, az 5050 RGB 60db/m (hogy miért rgb azt most hagyjuk, hangulatos, pl. vagy mert egy árban az egyszinűvel ) alig kerül többe méterenként, 9 méternél 600 ft különbség. Tehát hajlok e felé is, a nagyobb teljesítmény miatt.Tápegységet ha jól emlékszem úgy választunk, hogy teljesítmény/m szorozva a hosszal, ugye? Tehát 10w/m-nél 9 méteren 90w, ha ehhez hozzáadom a tartalékolást, akkor egy 120w-os táp elég?
Viszont itt jön a képbe a melegedés faktor és az, hogy szarufára raknám a szalagot akkor ajánlott profilra tenni, igaz? Viszont akkor ez megdobja az árat eléggé.
A 3 szalagot sorba kell kötni? Láttam olyat, hogy 3 as adapter elosztófej, de akkor gondolom ez 3 db dimmert is vagy vezérlőt jelent, ami megint csak macera.
Esetleg más ötleted lenne? Bennem még felmerült, hogy nem a szarufákra rakom, hanem azokra merölegesen, akkor rövidebb hossz is elég, de viszont kellhet az erősebb? (több db led/m)
Előre is köszönöm!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
-igu-
addikt
válasz Flowtation #12970 üzenetére
5050-es ledszalag van 220V-os is (7.2W/m), ott nem számít annyira a hossz, de csak méterenként vágható - viszont nem kell számolgatni a betápot.
Nálunk 2 eur/m az ára, igaz, nem RGB, hanem egyedi színekkel.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
macilaci78
nagyúr
válasz Flowtation #12970 üzenetére
Hogy milyen fényerőt igényelsz, azt te tudod. A 120 W táp elég, ha tényleg csak 10 W/m az a szalag.
Ha a vezérlő elbírja ezt a teljesítményt, akkor közös vezérlőre is teheted a 3 szakaszt. 3x4 A azért megszokott. Kültéri ledszalaggal nem szokott gond lenni, amúgy meg én pl 11,5 V-ot adok az 5050/60 RGB szalagomnak, ez elég, nem melegszik, persze nem is olyan fényes.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SunMount3r
nagyúr
Ez a fenti posztban említett melegedéses dolog engem is érdekelne. Én is 5050-ös RGB szalagot tervezek a TV hátára ragasztani és szeretném ha idővel valami besülne, megolvadna, elpukkanna ésatöbbi (a TV-t féltem elsősorban persze).
Van ilyen reális veszély?!
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz SunMount3r #12973 üzenetére
Nem lesz gond, meg úgyis leveszed majd a teljesítményt, mert zavarni fog az erős fénye. Helye is lesz szellőzni, meg a mai tv-k nem melegednek annyira.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-igu-
addikt
válasz macilaci78 #12974 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam: ott kerül ennyibe, ahol én lakom (az euróból látszik, hogy nem Magyarország), és csak viszonyításképpen írtam - nem ismerem a magyar árakat.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Flowtation
őstag
és
(#12972) macilaci78
Köszönöm a válaszokat. Közben rájöttem, hogy nem a legjobb típust néztem, mert csak rgb a szalag, fehéret keverve tud, és mivel az lenne a legtöbbet használva ezért elvetettem az rgb-t. A 3528 120 leddel, 444 lm/m , az 5050 60 leddel pedig 720, tehát majdnem duplája. Lehet maradok a 3x3 m 5050-nél, azzal szerintem nem tudok mellélőni nagyon.
-
PHM
addikt
válasz Flowtation #12977 üzenetére
Kicsivel drágábban számba jöhet még a 2835-ös, 120 led/m-es
szalag is. 7,2W/m a névleges fogyasztása, amiért cserébe
600 lument tud méterenként. Sajnos ennél a teljesítménynél már
szintén ajánlott alá valamilyen hőelvezető sín.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Flowtation
őstag
Megnéztem, ha nem elírás akkor ennek brutális ára van, igaz a fényereje is az. cca 2000 ft/m, ez sajnos nem fér bele. Azt hiszem, 5050-nél maradok, de dupla teljesítményű tápot veszek hozzá és ha kevés lesz akkor már csak szalagot kell vennem.
-
PHM
addikt
válasz Flowtation #12979 üzenetére
749 Ft/m, amit néztem. (IP54-es szilikonos)
Próbaképp 1m-t beragasztottam egy opál búrás profilba,
szép, egyenletes fénye van.
A 2835-ös led modernebb az 5050-esnél, elméletileg jobb a
hatásfoka és a színvisszaadása is, ezért "reklámozom".Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Flowtation
őstag
Megkérdezhetem hol nézted? V-tacnál nincs, csak a 240-es (a 120 db-osra 5730-as tip. ledet írnak), ip20-as, anronál pedig az ip65-ös, 120-as 2000/m, és nincs csak hideg vagy meleg fehér. Meg öszintén mondva foglalkoztat ez az rgb dolog. De azért megnézném amit ajánlottál.
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, csak biztonságból teszem fel ezt a kérdést, meg szeretnék győződni arról hogy semmim nem fog károsulni, beleértve a szalagot, és a tápot.
BIciklimre szeretnék vízálló ledszalagot körbehúzni, egy közönséges powerbankről üzemeltetbe
Power Bank:
Input voltageDC 5.0V
Output voltageDC 5.1V
Input current2000mA(TYP)
Output current2100mA(TYP)
több infoLed szalag:
3528 SMD
60 LED/m
DC 5V
Operating current: 0.4A/m maxegy usb csatit forrasztanék a végére, vízálló lenne a szalag is és a vezetéken a toldás is, egyedül az usb csatlakozó vízállóságán gondolkodtam el hogy hogy kivitelezhető. a Power Bank természetesen csak jó időben lenne rádugva, azt nagyon sajnálnám erre a célra, csak netán ha valahol elkapna az eső a biciklin a szalagot és vezetékeket érheti víz.
a Power Bank 2A-es, azaz elvileg 4m ilyen egyszínű szalagot vinne el, de szerintem 2-5-3 métert kötnék rá max, az szerintetek úgy jó felállás lenne?
-----------------------------------------------
Valamint más:
Ismertek 5V vagy 12V szalaghoz (nem címezhető) olcsó hangvezérlést, vagy akár egy módot hogy házilag készíteni hozzá egy jack csatlakozós sound detectort, és egy hangvezérlést? Mennyire kivitelezhető ez az egész? Kb mennyiből jönni ki egy vezérlés? Mobilisság lenne a lényeg szóval elég jó lenne ha 5V-os is kijönne, ésesetleg egy usb csatiból működne az egészElőre is köszi!
-
PHM
addikt
válasz Flowtation #12981 üzenetére
Ezeket néztem.
Mondjuk itt is csak 6000 és 3000 kelvines van.
Alternatíva még szerintem a komplett ledes armatúra is.
Nálam ilyesmi van egy a konyhában, s mivel nejem őnagysága
túl vakítónak találta a fényét, kénytelen voltam beszerezni hozzá
külön egy opál búrát. Így olyan, mintha egy 36W-os fénycső lenne.
Kapcsoló üzemű driver van benne, nem vibrál, s az ára 2500 ft volt.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Erről az RGB szalagról mi a véleményetek? Megér 11 USD-t? Érdemes fém profilra rögzíteni a hűtés miatt?
Viszonylag ritkán használnám, csak házi bulikon szeretnék egy kis színt belevinni a dologba.[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
létezik Ennél olcsóbban, de még minőségi távirányítós RGB spot készlet?
Aurea mediocritas
-
Protezis
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet kicserélni a kiégett LED fényforrást ebben a süllyesztett lámpában?
Nem találok összenyomható fém gyűrűt, jópár videót megnéztem a témában. -
Protezis
őstag
Hátulról (felülről) nyomjam kifele, vagy felfele jön ki? Így néz ki
-
zserrbo
aktív tag
Mit gondoltok egy 1,35 * 3,5m-es csempézett helység holkerje alá 45 fokban lefelé álló derékszögű opálos aluprofilba ebből a led szalagból kb 4,5-5m led szalag elég fényt adna? Kicsit tartok, hogy rögtön kell vennem hozzá vezérlőt, mert sok lesz de nem akarom alul sem méretezni.
-
w.miki
veterán
Rádiós érzékelős e27-es égőt vett már valaki kínából?
Van bevált típus?
A kamrába szeretnék tenni egy ilyet, ahol az ajtó mellett, az oldalfalon van a foglalat.
Úgy néztem az infrás nem érzékelné, ezért keresek rádiós típust. (Vagy hangra aktiválost.)Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Klarstein Chillout jégkocka készítő
- Segway Ninebot KickScooter MAX G30D II
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest