- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
w.miki #21850 üzenetére
A WC-ben, kamrában nálam 10W e27 ufo lámpa van és éjszaka ez is sok... Letakaron a becsukott szemem, felkapcsolom, majd lekapcsolon a lámpát, indul az elszívó és annak a kék kontrolledjének a fényénél csinálon a dolgom, hogy ne verje ki a csipát a szememből.
Mai fejjel kétfoglalatos lámpát tennék csillárkapcsolóval, egyikbe egy 1-2W led az éjszakai üzemmódhoz.Rábalux nekem bevált, a másikat nem szeretem. 4000K és 2700K vegyesen van, más-más spektrumban világítanak és a szemnek nem feltétlenül használ, ha szűk a spektrum. Szobák inkább 2700K, fürdő, konyha 4000K, az előszoba-étkező vegyes.
E27-ből csak a Philips vált be, bármi olcsóbb, de jó gyakrabban adja be a kulcsot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
w.miki #21847 üzenetére
Praktiker, OBI, Bauhaus, akármi olcsó függesztett lámpa üvegtányérral, e27 foglalattal. Ha sokallod, akkor kör alakú 10-20W ledpanel fehér színben.
Öcsém 5 évig nézegette a vezetéken lógó e27 foglalatot, mire szembejött az áhított csillár. Én a lakásvásárlás előtt már megtudtam, milyen mennyezeti lámpám lesz.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
w.miki #19537 üzenetére
S-Led Light-nál a 2835/120 ledszalag bő 2000 lumen fényáramot tud 1 méteren, mellé kb 20 W-ot fogyaszt. Kap egy drivert és egy dugasztápot, meg egy ilyet kapcsolónak.
Ha jól értem, profil, driver, táp már van is.A vezérlő lehet infrás, rádiós, wifis, BT-os, vagy sima analóg, az már ízlés dolga. Nekem sima analóg van: egyszer beállítottam a kívánt fényerőt 2-3 éve és azóta nem nyúltam hozzá. Az előszobában a kalaptartó aljába mart profilban egy 225 cetis szalag van, kb 70%-ra vettem vissza, mert vakít.
-
válasz
w.miki #19377 üzenetére
Szerintem mind jó, hogy neked melyik a szimpatikus, azt neked kell eldönteni
Ez az, amelyik 10 másodpercel belül visszakapcsolva váltja a színhőmérsékletet.
Ez meg az, amelyik ugyanarra áll vissza, ahogyan kikapcsoltad.
Ez meg az, amelyik nem kapcsol vissza, ha a távirányítóval egyszer lekapcsoltad.
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #18087 üzenetére
Ilyen "konyhakész" LED szalag kapható itthon is?
Ilyesmi, mint amit kínából rendeltem, kompletten, kábellel, kapcsolóval.
Nem kell hozzá venni még külön tápot, kapcsolót, aztán összeforrasztani, dugdosni.
Nem rossz ez a kínai sem, működik, világít, csak házba kellett tenni, de ha tudnátok ajánlani megbízható, itthonit, ami kész van, azt lehet megpróbálnám. -
macilaci78
nagyúr
válasz
w.miki #18142 üzenetére
Sevroland-nél van 1, 2 és 3 méteres szál is.
Én 3 méterest is rendeltem tőlük, sérülés nélkül hozta a GLS.A szalag teljesítmánye mondja meg, hogy kell-e a hűtést adó alu profil. 10 W/m felett javasolt.
Elsileg a szalag hátulja öntapadós és rendszerint elég. Ha nem, akkor 3M kétoldalú ragasztószalag. A kisebb teljesítményű dekor szalagok közt van 8 mm széles is, de a 10 mm széles az általános ledszalag. -
mzso
veterán
válasz
w.miki #17871 üzenetére
"Akkor megveszem, bár nem olcsó, 4000 ft."
Ilyen brutál fényerővel csoda, hogy van ilyen olcsón. 2000 lm fölött már eleve erősen rétegtermék. Ha dimmelhető is akkor meg duplán is az.
A dimmereket nem ismerem. De azt szokták mondani elég lutri, hogy működik-e fényforrással. Inkább olyan helyen kéne nézni ahol ki lehet próbálni. Gondolom van ezer meg egy villamossági, világítási boltban.
A fali dimmerek amúgy nem kapcsolósak tipikusan? Amikor letekered teljen lekattan, már amelyik nem külön kapcsolós.
-
Kernel
nagyúr
válasz
w.miki #13000 üzenetére
Kipróbáltam ezt a PIR-lámpát egy olyan spájzban, ahol az ajtó felett van a foglalat, a jelzett szögben, előre áll:
Küszöbhöz képest 50 centit kellett belépni, hogy kapcsoljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest