Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-05 19:57:39

LOGOUT.hu

Hasznos linkek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66651) Yodamest válasza tenaijo (#66650) üzenetére


Yodamest
addikt

Nem tudom szerintem a lose streak egy létező dolog és rajtad kívül áll. Tényleg van olyan, hogy egyszerűen zsinórban nyerhetetlen meccsek jönnek. Amik persze persze nyerhetőek lennének, ha mondjuk az elomnál legalább 1 teljes tierrel jobban játszanék, de lássuk be ez irreális elvárás. Utolsó meccsen ace lettem, magasan top dmg, magasan legjobb kda, mindent is én csináltam a csapatban, ugyanúgy lose. Tudom go next. Csak az a lényeg, hogy ilyenkor játszhatsz 120%-san vagy 80%-san, nem számít, mindenképp lose lesz.

[ Szerkesztve ]

(#66652) Kanczy válasza Yodamest (#66648) üzenetére


Kanczy
Topikgazda

Ez így van, ezek ilyen meccsek. Kapott a Rengar két kill 5 percnél, és elindult a lavina. Simán benne van, hogy ilyenkor tényleg nincs mit csinálni, de senki nem is mondja, hogy van... abszolút a megszoksz, vagy megszöksz kategória.

Azért mondjuk, hogy ilyenkor is magadra figyelj, és ne a konteókat szajkózd (lásd fent), meg a csapatod hibáztasd, mert lesz olyan meccs, amikor nem 12-0 lesz az enemy Rengar, csak 5-0, és ha most begyakorlod a jó szokásokat, a jobb wardolást, a groupolást, stb; ott majd különbséget jelenthet.

Egyébként egy dologra viszont most is felhívnám a figyelmed, ahogy tenaijo is írja fentebb: nem tudom, most konkrétan mi volt a pick order, de nem biztos, hogy jó az ész nélküli enchanter / Lux pickelés. Valószínűleg beljebb leszel, ha az ellenféltől függően rugalmasabban váltogatod a champeket - supportként abszolút nem kötelező damaget hozni.

[ Szerkesztve ]

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#66653) tenaijo válasza Sordoran (#66649) üzenetére


tenaijo
tag

Bocsáss meg, Sordoran, elírtam a neved.

(#66654) tenaijo válasza Yodamest (#66651) üzenetére


tenaijo
tag

Senki sem mondta, hogy nincsenek nyerhetetlen meccsek. Sőt, sok meccs már a lobbyban eldől a pickektől függően. Viszont ezt a "direkt copat a játék, és tol 50%wr felé" és társait felejtsük már el. Kíváncsi leszek mi lesz a következő kifogás majd mikor bejön a trueskill.
Loweloban earlyben kell nagy előnyt csinálni, 2-3 halál után mindenki feladja, és elkönyveli lose-nak a game-et. Nem szabad scale-elős champeket játszani, mert akkor a csapatodra kell hagyatkoznod, hogy lefutják-e. Top 10 support között 2 mage van, a többi nagyrészt CC tank, amivel tudsz engage-elni, roamolni. Nem véletlen..

[ Szerkesztve ]

(#66655) Sordoran válasza tenaijo (#66650) üzenetére


Sordoran
addikt

Persze nem kell szó szerint venni ezt, mert a 40% mindenképpen win se azt jelenti, hogy ha minden meccsedet végig afk-olod kezdőn akkor 10-ből 4x nyer a csapatod 4v5. Szimplán csak annyi, hogy a 20%-nál lesz lényeges, hogy az aktuális rangodnál jobban vagy rosszabbul játszol.
Supporttal valóban több a mozgástered, de azért ott is gyakori az mikor nincs kit supportolni.

Megbocsátva. :D

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#66656) Yodamest válasza Kanczy (#66652) üzenetére


Yodamest
addikt

Amit tudok megfogadok, a pick orderhez: főleg mostanában az szokott lenni, hogy előre csak jelölöm, hogy luxot pickelnék és vagy ezért vagy mert nem akarnak korán pickelni, szoktak order cserét kérni és én el szoktam fogadni. Így a legtöbb meccsen kb 1.-nek szoktam pickelni, úgy vagyok vele, hogy inkább a support kilétét tudja az enemy (illetve lehet az mid is, szóval ködös legalább nekik kicsit), minthogy biztosra tudják ki lesz mondjuk topon, miden. De úgy látszik ezzel nem segítek sokat, mert ugyanúgy lefutják.... Szóval próbálok majd önzőbb lenni ilyen téren, mert actually én számításba szoktam venni a csapatok kinézetét.

(#66657) tenaijo válasza Yodamest (#66656) üzenetére


tenaijo
tag

A tankok, és az enchanterek is verik luxot, főleg az ap item nerf óta, jelenleg ZS tier pick. Ha nagyon fed vagy le lehet hozni, de even vagy losing lane után kuka a meccs.

(#66658) Yodamest válasza tenaijo (#66657) üzenetére


Yodamest
addikt

Lanen amúgy nem álltunk rosszul emlékeim szerint, nem ott kezdődött a baj elsősorban, hanem amikor elkezdett lejárkálni az addigra 3-0-ás jungler vagy megjelent az 5-0-ás top.

Más téma, de amúgy Lux és Ziggs nagyon megy nekem, nem is feltétlen a brutál mechanikai tudásom miatt, hanem az egyedi kamerakezelés okán. Ugyebár én WASD kamerát használok, nem panninget, azáltal ezek a high range hősök előnyt szolgáltatnak másokhoz képest az elomban.

[ Szerkesztve ]

(#66659) Yodamest válasza Yodamest (#66658) üzenetére


Yodamest
addikt

Még a fentihez, szóval kamerakezelés: könnyedén megfigyelhető bárki számára, ha flank pozícióból támadtok, főleg képernyőn kívülről érkező skillshotokkal, az ellenfél irtó bajban van, hogy hogyan húzza a kamerát, mert nem tud egyszerre előrefelé a lénre figyelni és mondjuk oldalra rátok. Ezzel próbálok is játszogatni és sokszor iszonyat védelmi réseket találok így, mivel egyszerűen nem látnak oldalra olyan szögben, ha meg felhúzzák a kamerát, akkor szemből a csapattársam tudja őket támadni. Én pedig mindent látok, mert az egeret nem kell a célpontról elmozdítanom ahhoz, hogy a kamerát mozgassam.

(#66660) tenaijo válasza Yodamest (#66659) üzenetére


tenaijo
tag

Hú.

(#66661) Yodamest válasza tenaijo (#66660) üzenetére


Yodamest
addikt

Látom szavad is elakadt. :DDD Tudom hihetetlen, meg nem is ajánlanám olyannak, aki világ életében panningot használt, mert úgysem tudná megtanulni. Én világ életemben WASD-t használtam, szóval nekem ez a természetes. Mindettől függetlenül szimplán objektíven végiggondolva szerintem egyébként a WASD jobb, és nem azért mert én azt használom, hanem mert ha csak a minél precizebb kamerakezelést és célpontra kattintást vesszük, akkor abban erősebb.

[ Szerkesztve ]

(#66662) tenaijo válasza Yodamest (#66661) üzenetére


tenaijo
tag

Vagy regényt írok, vagy semmit. Inkább a második mellett döntöttem. :DDD
Mondjuk azért az érdekelne, hogy a spellek, summoner spellek, kamera lock, attack move, stb. mire vannak bindolva.

Szerk.: ne mondd már, hogy objektívan nézve precizebben lehet kezelni a kamerát , mikor két dologból "tevődik össze" mondjuk az, hogy attack move-olj, ha közben nem használsz kamera lockot.

[ Szerkesztve ]

(#66663) feri1014 válasza tenaijo (#66662) üzenetére


feri1014
senior tag

Az irreleváns. A rendszer nem hagy 50% winrate fölé menni. ;]

(#66664) Yodamest válasza tenaijo (#66662) üzenetére


Yodamest
addikt

De írd csak le, én örülnék neki ha tudnánk erről diskurzust folytatni, érdekel az ellenvélemény is, meg a pro-kontra érvek.

Igen a hátránya ennek ugyebár az, hogy 4 gomb fel van használva a kamerakezeléshez, ezáltal át kell bindolni sok mindent. Nekem úgy néz ki, hogy mondom ez kényelmes, mert a wowban is 10 évig hasonlót használtam hogy:
eleve a kéz ugye a WASD-n ül, mutatóujjal a W gombon, mint bármilyen fps-ben is akár
spellek körben: Q-E-F-C
kamera lock: ugyanúgy space nyomvatartva
attack move: R
stop move: TAB (tehát csak jobbra balra 2-2 gomb távolságra ez a két hasonló funkció)
ward: G
itemek: 2-3 (tehát a W feletti két gombon jobbra és balra, egyből fel tudok oda nyúlni)
teleport: T

(#66665) Yodamest válasza tenaijo (#66662) üzenetére


Yodamest
addikt

Használok kamera lockot, a hüvelykujjam végig a spacen van, de attack move-hoz nem is feltétlen kell, hiszen tudok úgy célozni az egérrel, hogy közben a WASD-vel meg úsztatom a kamerát. Tehát nálam nincsenek olyan rángások, mint a videókban látom, hogy valaki out of range már és így felrántja rá a kamerát, nálam folyamat mozog a kamera és nem kell "egy nagyot rántanom" u know what i mean.

(#66666) tenaijo válasza Yodamest (#66664) üzenetére


tenaijo
tag

Pro érvem nincs, csak kontra, de azt már leírtam fentebb. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy könnyebb, és kényelmesebb a te módszereddel pl az a mozdulatsor, hogy felhúzod a kamerát egy ellenfélre, majd rányomsz egy spellt, meg egy itemet. Ha spellt nyomsz, vagy attack move-olsz, egy irányba fixen nem tudod húzni a kamerát, csak kitekert kézzel (tehát nem tudom hogyan "úsztatod" közben jobbra). Ha item aktívot használsz, teljesen ki kell mozdítanod a kezed egy adott pozícióból. Plusz az, hogy nem tudod a kamerát "rántani", csak lineárisan, egy adott sebességgel mozgatni 8 irányba, már alapjába véve nagyon nagy hátrány.

A WOW teljesen más tészta, annyi spell van, hogy ott még a shift/ctrl bindos macrok is kevesek néha. :)

Jaj ne, én lettem a #66666 :DDD

[ Szerkesztve ]

(#66667) Yodamest válasza tenaijo (#66666) üzenetére


Yodamest
addikt

Nyilván nem egyszerre nyomok mindent, hogy a kamera is mozog, közben a spell is megy, közben az item is, nem így kell elképzelni. Külső szemlélő által folyamatosnak tűnik a kameramozgás, de értelemszerűen megáll a kamera egy egy pillanatra, amikor éppen egy spellt használok vagy itemet, meg nem is kell mindenáron mozognia. Amikor amúgy is jó helyzetben van, többnyire ott ahová viszem, nincs hátrány abból, hogy megáll egy pillanatra.

Azáltal, hogy a kamerát nem rántom, hanem lineárisan megy, nem lesz lassabb, hiszen a rántásnál is voltaképp ugyanazt csinálod: a képernyő szélének tolod a kurzort, ami ezáltal "elindul" a kurzornak megfelelő irányba. Ugyan az a mozgás megy végbe ilyenkor, amit én kurzor mozgatás nélkül végzek a gombokkal, ugyan az a kamera sebessége, mozgékonysága, mintha a képernyő széléhez tolnád a kurzorodat.

Objektíven még annyiban jobb ez, ha már képernyő mozgás, hogy a kurzort ugyebár 4 irányba tudod tolni, 4 irányba tudod a képernyőt mozgatni: fel, le, jobbra, balra. Nem tudsz olyat csinálni, hogy "átlósan" mozgatod a kamerádat. Na a WASD-vel én folyamat tudom kis vagy nagyobb léptékben átlósan is csúsztatni a kamerát, mivel tudok egyszerre 2 iránygombot megadni. Dzsungelben ha megyek pl. és csak picit balra meg fel kellene néznem, mert épp ott van valami, a WS gombokkal egyből odaúszik a kamera. Egér panninggel neked előbb fel kell húznod a kamerát, majd még balra el kell tolnod, hogy odaláss, sokkal több idő. Nagyon precíz kamerapozícionálást tesz ez lehetővé, hogy folyamat 8 irányba tudom mozgatni 4 helyett.

bazz grat az ördögi számozáshoz ;]

[ Szerkesztve ]

(#66668) Yodamest válasza Yodamest (#66667) üzenetére


Yodamest
addikt

Illetve mivel engem mindkét oldal érdekel, próbálkoztam már többször is a mouse panninggal, próbáltam magamra erőltetni. Valahogy mindig az lett a vége, hogy nem boldogultam az olyan helyzetekben, amikor pont rangen kellett harcolni, ki kellett dobni mondjuk egy Ziggs bombát a "képernyőből" és a panninggal soha nem láttam hova dobom, mert nem tudtam folyamat utána húzkodni/túl nagy erőfeszítés volt.

WASD-vel ezeket valahogy sokkal könnyebb nekem látni, illetve a jobb csuklóm sokkal többet pihen, mert nincs ez a folyamatos képernyő szélére kitologatása a kurzornak.
A kurzorom végig kb középtájon tud maradni, nagy mozgásokat nem kell vele tennem, pihentetőbb főleg több game lejátszásakor. Könnyebb baloldalon lenyomnom egy gombot a képernyő megindításához, mint egy 5cm-es oda-vissza mozgást végeznem az egérrel.

(#66669) Yodamest


Yodamest
addikt

Amúgy ez a team disparity stat érdekes amit behoztak az op.gg-n, ezt nekem találták ki kb, folyamat ez van a meccseimen, jól le is írja: "player did well, but the performance falthered due to the difference in the teams", szerintem elég ilyenem lesz még.... megint ace megint lose nyilván, 50 perces meccs...

[ Szerkesztve ]

(#66670) Hangfalképű


Hangfalképű
tag

Látom valaki megint egy kormány nélküli zsiguliból magyarázza a rallyt...

(#66671) Yodamest válasza Hangfalképű (#66670) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát figyelj, utóbbi 3 meccsen supportként 2 ace és 1 második hely szerintem nem rossz, nem gondolom hogy zsinórban a 6. vereségemet érdemeltem ki ezzel.

(#66672) Yodamest


Yodamest
addikt


Na de, hogy pozitív is elhangozzon: végre nyertünk, de nem is csak a meccs, hanem ami utána történt, komolyan az ilyen kis pillanatok miatt éri meg tolni neki. Jó volt a team, tényleg mindenki jó volt, ilyenkor érzem azt, hogy megérkeztem. Meccs után mint látható felvett a Jarvan és írtam is neki, hogy gyakorlatilag mindenki jó volt, bárkit felvehetett volna, de ha lehet hinni a szavának csak engem jelölt be. Azért ez nem tudom elég megtisztelő, hiszen tényleg a Jhin is parádézott (mondjuk jó supportja volt hehe), de a Galiot jelöltem én jó csapattagnak, mert ő is sokszor kihúzott a bajból. És most nem önpromó meg ne ezt lássátok ebben, csak azért kellenek ezek a visszajelzések, főleg amikor mindenki jó volt pláne üdítő, ha valaki így kiemeli hogy jó voltam. Na mind1 csak ezt így meg akartam osztani, hiszen az ilyenek miatt húz mindig vissza a lol, ezekről a dolgokról is hagyni kell memoárokat időnként.

[ Szerkesztve ]

(#66673) Pokskill


Pokskill
tag

Sziasztok. Keresek embert aki hajlandó lenne velem rankedelni, felboostolni arany 1-ből platinába, vagy önmagába hajlandó lenne rá. :R
Sajnos véletlen elindítottam plat 4 0 lpről egy játékot flexi helyett, és visszaestem. Mostmeg már úgy le van csökkenve az MMR, hogy csak 20 lp-ket kapok...
Előre is köszönöm.

JG és Mid ahova tudok menni leginkább esetleg support.

[ Szerkesztve ]

"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."

(#66674) tenaijo válasza Pokskill (#66673) üzenetére


tenaijo
tag

Pontosan miért is kéne, hogy plat4-ben legyél gold1 helyett, ha amúgy sem rankedezel? :D :U

(#66675) Pokskill válasza tenaijo (#66674) üzenetére


Pokskill
tag

hol írtam nem rankedezek? :)

"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."

(#66676) tenaijo válasza Pokskill (#66675) üzenetére


tenaijo
tag

"Sajnos véletlen elindítottam plat 4 0 lpről egy játékot flexi helyett, és visszaestem."
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy p4 0lp-n tartod az accot.

Akkor újra: mitől lesz jobb neked, hogy visszakerül plat 4-be az account gold 1 helyett?

[ Szerkesztve ]

(#66677) Yodamest


Yodamest
addikt

Szezonvégi jutalmak nem?

(#66678) tenaijo válasza Yodamest (#66677) üzenetére


tenaijo
tag

Plusz egy chroma, meg egy régi gold plat keret. Megér ennyit, hogy más húzza az accountot? :DDD

#Pokskill: hány lp-n vagy? mennyi win kéne?

(#66679) Yodamest válasza tenaijo (#66678) üzenetére


Yodamest
addikt

Mondjuk nekem olyan jutalom nem kéne, amit nem magam értem el. Nem tudnám azt a skint méltósággal viselni.

(#66680) Pokskill válasza Yodamest (#66679) üzenetére


Pokskill
tag

Nemtudom mennyire mondhatod, hogy " te érted el" mikor pont ez a játék a tipikus példája annak, hogy nagymértékben függsz a társaidtól.
Igen a keret és a croma miatt, meg mert már kétszer visszaestem, de most legutóbb tényleg véletlen volt a solo duo ranked, mert flexit akartam pont ezmiatt nem akartam kockáztatni.

A célom nem az volt a korábbi hozzászólásommal erkölcsi vitát indítsak :D

"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."

(#66681) Yodamest


Yodamest
addikt

Az erkölcsi vita inkább az lehetne, hogy minden meccsen reportolnom kell legalább 1 csapattársamat inaktivitásért.... így nem lehet meccset nyerni. Nem tépem a számat már, de tényleg, nyilván én sem játszok tökéletesen rendben van, de ennek semmi köze ahhoz, hogy egy csapattársam minden meccsen kilép... És nem DC, hanem konkrétan elhagyja a játékot és vissza sem jön.... Plat4 ellenfelet kapok S2-ben, az a bravúros, nem tudom hogy fordulhat elő....

Jah slusszpoén a végére, megint Nidalee junglerem volt, akivel ugye eddig 100%-os a vereségi rátám... megnyugtatok mindenkit ez a statisztika nem borult fel, szokás szerint lose, őrizni kell a hagyományokat. Nidalee-vel konkrétan lehetetlen lehozni egy meccset is, hihetetlen. Vayne meg kilépett az utolsó 5 percre, grat nek is.... ment a report.

[ Szerkesztve ]

(#66682) iszoke válasza Yodamest (#66681) üzenetére


iszoke
senior tag

Közvetítened kéne twitch-en a meccseidet mintegy okulásul azok számára, akik játszanának ezzel.

(#66683) tenaijo válasza Yodamest (#66681) üzenetére


tenaijo
tag

röviden: xaaaaaaaaaaaaaar champeket jáááááááááátszoooooooooooooooool
bővebben: ezekkel nem fogsz carryzni loweloban, főleg ha nem vagy minimum dia+. Malzaharral egy dolgod van: jókor beshove-olni a wave-et, és perma roamolni. 47% kp alapból nem vészes kategória, de tekintettel arra, hogy nincs olyan lane, ahol lényegesen kevesebb lenne, gondolom egy ponton túl ment a szokásos lowelo aram miden.

Pokskill: nincs itt semmilyen erkölcsi vita, csak érdekelt. írj egy ign-t privátban, túrok egy gold körüli accot, és sort kerítünk rá valamikor, ha ennyire fontos. ;]

(#66684) Yodamest válasza tenaijo (#66683) üzenetére


Yodamest
addikt

Ha megnézed a lane ellenfelemet, a Yasuot, neki csak 18% részvétele volt, én sokkal többet vettem részt még így is a csapatharcokban. Az a szokás, hogy mindenki ész nélkül keresi a harcot és senki nem tol sidelaneket soha. Én szoktam egyedül, mert nyilván ez elengedhetetlen sok szempontból (farm, map control, tornyok védelme), ezért is van itt is a legjobb farmom.

Ha már farmok: mik azok a számok is már komolyan? Nem fikázás meg semmi, de őszintén ADC 3.8, Jungler 3.6, Toplane 5, egyszerűen elfogadhatatlan. Szarkasztikus, hogy én okoztam a legtöbb sebzést ÉS közben én farmoltam a legjobban is....

Néha tényleg úgy érzem én csinálok mindent a csapatban és még csak ki sem DC-zek, hihetetlen.. hát én egy nagyon jó csapattárs lehetek, szívesen játszanék magammal.

(#66685) Yodamest válasza tenaijo (#66683) üzenetére


Yodamest
addikt

Amúgy ez a streamelés sem hülye ötlet! Most komolyan elgondolkoztam, hogy tartanék ilyen proof live esteket vagy hétvégén akár 1-1 kommentáros meccset. Full mondanám mikor, mit, miért, milyen megfontolásból csinálok és legalább mindenki látná közben a csapatom is mit csinál. Full edukációs lenne. 😎

Nem tudom erre igény lenne-e, de én adnám.

(#66686) Sordoran válasza Yodamest (#66685) üzenetére


Sordoran
addikt

Szerintem az lenne célravezetőbb, ha végigtolnál egy meccset kommentár nélkül, majd utána visszanéznénk. Elmondod mikor mit miért csináltál, és közben a chat elmondaná hibákat, így közösen elemeznétek ki.
Meccs közben kommentálod, és közben chat is pörög az elvonja figyelmed, és utána jogosan lehetne ráfogni, hogy ezért teljesítettél rosszabbul. Még gyakorlott streamereknél is éles különbség van mikor chat-re figyel és amikor koncentrál a meccsre.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#66687) tenaijo válasza Yodamest (#66685) üzenetére


tenaijo
tag

Yeowan möster féle lol egyetem? Szerintem biztos híres lennél. :DDD

(#66688) Yodamest válasza Sordoran (#66686) üzenetére


Yodamest
addikt

A visszanézés, lassított elemezgetés valahogy azt érzem ezen a szinten irreleváns lenne. Sokkal "elnagyoltabb" dolgokon mennek el a meccsek, mint egy rossz helyezkedés vagy rossz skill használat.

Ilyen chat nézést meg nem is gondoltam, úgy képzeltem csak, hogy elindítanám a live-t, előtte itt jelezném meg linkelném és csak játszanék és közben folyamat mondanám szerintem mi az aktuális helyzet, min dolgozok éppen, mi a cél. Ez az extra kommentár nem lenne megterhelő, tudom vicces, de amúgy is sokszor félhangosan mondom magamban a dolgokat, mint egy focimeccs néző amikor kommentálja, valaki miért úgy csúszott be, miért lökte fel, miért nem arra cselezett, mi lenne a jó taktika stb. :DDD

tenaijo Ezt a Yeowan májsztert nem ismerem, ez valami poén tartalomgyártó vagy full komoly edukációs lol csatorna? Anno ilyen a Drag-On féle lol csatorna volt, elég sok videóját néztem akkoriban, sajnos már nem sugároz, pedig jól magyarázott.

Szóval én tökre benne lennék, hogy valahogy új szintre emeljük ezt az egészet, még nem tudom pontosan milyen formát kéne ennek adni, de ha ti is vevők vagytok rá akkor kitalálhatnánk valamit. Akár együtt játszás, akár ilyen feltöltött kommentáros videók formájában. Úgy azért tényleg sokkal közvetlenebbül lehetne megvitatni a különböző gondolkodásbéli problémákat.

(#66689) Sordoran válasza Yodamest (#66688) üzenetére


Sordoran
addikt

Az hogy te egyoldalúan elmondod a saját nézőpontod rendben van, de ha nincs visszacsatolás, akkor semmit nem ér a dolog. Az is elég akkor, ha a meccs után visszajátszásban csak odatekersz ahol hibákat vélnek többiek felfedezni, és megnézni, kielemezni helyzetet.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#66690) Yodamest válasza Sordoran (#66689) üzenetére


Yodamest
addikt

Jaja, persze utána mindenképp kell róla beszélni, meg ha van kulcs momentum azt megnézni még egyszer, én csak ezt a 0. perctől lassítva elemzést nem kultiválom. Tudni kell mik azok a hibák, amiken érdemes és mik azok amiken nem érdemes fennakadni. Ebből tud lenni sok félreértés a meccseken is. Valaki hibáztat, mert mondjuk mellé lőttem egy Lux ultit, rendben van, ez egy hiba, de közben meg ő folyamat overextendel, nem egy vonalban mozog a csapattal és folyton megölik soloban, ez egy sokkal nagyobb és makro hiba, amit nehezebb is kijavítani, mint egy skill issuet.

[ Szerkesztve ]

(#66691) Yodamest


Yodamest
addikt

Fúh mibe futottam bele: van egy csatorna Psychopathic Poro néven, a csávó a billentyűzet nyíl gombjaival irányítja a kamerát. Van erről egy külön videója is. És még azt hittem az én irányításom a durva. Konkrétan 3 secenként átnyúlkál a QWER-ről a nyilakra, hogy mozgassa a kamerát. :DDD

(#66692) grimm2015 válasza Yodamest (#66691) üzenetére


grimm2015
senior tag

Te tudod hogyan kell beállítani a lolt? Olyan beállításokat írsz, hogy nem megy, meg nem látsz stb, ami nálam működik. Ha akkora előny, mint mondod, és így estél vissza silverbe megint, akkor....:DDD

Egyébként arra a "jó csapatodra" rátérve, 1v9be játszottak Naafiri ellen.
Komolyan nem is értem, hogy ezt, hogy nem látod. 1/15 1/11 2/12 volt az ellenfél csapatában. Itt nem látod, hogy lehozták neked a meccset? Jhinnek is meg Jarvannak is messze több részvétele volt veled szemben. NEM A CSAPATOD VOLT A JÓ, ez egy teljesen egyoldalú meccs volt részedre.

A videódra rátérve, amit mutattál...
Megnézném mit csinálna, ha kiteolni kellene... vagy amikor a skilleket kell forgatni.
Profi játékosok közül biztosan nem sokan csinálják, mert rengeteg időveszteség, és sok a hiba lehetőség is.

Battlenet: Grimm#22690

(#66693) tenaijo válasza Yodamest (#66688) üzenetére


tenaijo
tag

Yeowan egy 40 körüli végletekig kedves, jószívű ember, régebben évekig tolta a lolt twitchen (hardstuck plat volt asszem), de a streamerek közt is ""érdekes"" jelleme volt, ezért általában - a hardcore fanokon kívül - sajnos csak mémelték, cukkolták, meg röhögtek rajta az emberek. Ha jól emlékszem, egy idő után ő is vette a lapot, és már direkt váltott hülyébe néha, mindezt a maga "boomer" módján. :DDD

Puszta jóindulatból javaslom, hogy akit érdekel, annak közvetítsd discordon, de minimum jól gondold át ezt twitch-es dolgot, mielőtt publikusan elérhetővé teszed a streamet, nehogy balul süljön el.

(#66694) Yodamest válasza grimm2015 (#66692) üzenetére


Yodamest
addikt

Te tudod hogyan kell beállítani a lolt? Olyan beállításokat írsz, hogy nem megy, meg nem látsz stb, ami nálam működik.
Mire gondolsz itt? Mikor írtam valamire, hogy nem látom hol kell beállítani? What, nem tudom ez mire reakció.

Egyébként arra a "jó csapatodra" rátérve, 1v9be játszottak Naafiri ellen.
Hogyne láttam volna, igen az a meccs csak a kutya miatt volt izgalmas. Lehoztuk, mindenki jól játszott, mi itt a kérdés? És nem lecarryztek, hanem én is jól játszottam, ott voltam, stunoltam, sebeztem, mindent csináltam, részt vettem mindenben. Most az, hogy az erre képes DPS hősök soloban is killeltek egy jó dolog, emiatt nem fogom magam szégyellni, persze ha 1v1-ben megöl valakit a Jarvan egészségére, nem tudok mindenhol ott lenni.

A videódra rátérve, amit mutattál...
Nem hát az meg egészen biztos, hogy nem egy normális dolog, ahogyan ő a billentyűzetet használja. El is mondja a videóban, hogy gyakorlatilag nem képes egy kicsit is más billentyűzetet használni, mert ha eltérnek a fizikai paraméterek már hetek munkája, hogy a keze megszokja az ide-oda ugrálást. Eleve már az elején amit mond, hogy 5 év, azaz 5 év lolozás után jött rá egyáltalán, hogy a mouse panning létezik. Ilyen nincs, ez egy gyakorló módban gyakorlás közben, vagy egy bármilyen lolos tartalom megnézésekor, véletlenül is, ki kell hogy bukjon, ez egyértelműen valami troll video lehet.

Ha akkora előny, mint mondod, és így estél vissza silverbe megint, akkor....:DDD
Az én keybindingem szerintem jó és teljesen jól használható. Vannak objektív előnyei a panninghoz képest, amik elvitathatatlanok. Az, hogy most megint S1 0LP-n vagyok nem köthető ehhez, borzalmas meccseim voltak az utóbbi időben.... Majd lesz ez másképp is, 40% winrate körül majd megint lekezdem kapni a normális csapatokat, azt visszamegyek G4-be.

[ Szerkesztve ]

(#66695) tenaijo válasza Yodamest (#66691) üzenetére


tenaijo
tag

Elmagyarázza, hogy azért állította be így, mert a legelső laptopján nem akart trackpad-en kurzort toligálni, majd mikor már volt egere, nem tudta hogy kell átállítani. Végül eltelt 5 év úgy, hogy nem foglalkozott vele, és a berögződések miatt már nem tudna áttérni az egeres kamera scrollra.
Te rákényszerültél bármi ilyesmire? Valószínűleg nem, mert mással indokoltad. Direkt baxtál ki magaddal? Igen. :DDD
Amikor wowoztam, nekem is szarrá volt bindolva az egész billentyűzetem, még volt, hogy jobb kézzel nyúltam bele a billentyűzetbe, mert épp kellett egy pont olyan rotabol álló macro. Elkezdtem lolozni, és szerintem 1-2 évig egyáltalán nem nyúltam a defaulthoz. Xar volt megszokni, hogy QWER-en van a 4 spell, de így 1X év után nem szívom a fogam miatta. :DDD

szerk.: NINCS előnye. Alapból a mutatóujjad van a W-n, nem a középső. Fizikai képtelenség azonos reakcióidő mellett ugyanúgy nyomkodni a gombokat, mint default beállításokon. Vitatkozhatunk itt erről többen naphosszat, de úgysem fogsz tudni meggyőzni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#66696) Yodamest válasza tenaijo (#66695) üzenetére


Yodamest
addikt

Ha mutatóujjat írtam, akkor nem jót mondtam, a középső ujjam van a W-n (természetesen), ugyanúgy mint bármilyen PC-s WASD irányítós játéknál lenne.

Nem baxtam ki magammal, nekem ez teljesen kényelmes, nem érzem hátrányát. Olyan szempontból "kényszerültem" rá erre, hogy világ életemben így irányítottam mindent, már ha nem kontrollerrel. Minden játékban WASD karakter movement van, akár a COD2-es klánozós időszakomat nézem, akár a WOW-os 10 éves periódust, én mindig ezt használtam mozgásra. Nekem természetellenes és nem precíz eléggé, hogy mozog a kamera, de nem az ujjaim és nem a WASD által.

Az előnyeit már leírtam: átlósan is tudom mozgatni a kamerát, neked ahhoz teljesen a sarokba kell pontosan húznod az egeret, ami nehezebb, mint 2 gombot lenyomni. Ha nem pont a csücsökbe húzod, már oldalra vagy felfelé mozdul el, nem átlósan. Ezenkívül a távolság is elég nagy ott már, olyan messzire idő elhúzni meg vissza a kurzort. Folyamatosan a célponton tudom az egeret tartani, közben skillshotokat lőni és emellett tudok mozogni a kamerával, panninngel ez lehetetlen.

A hátránya, amit számos reddit bejegyzést követően le tudtam szűrni annyi, hogy kevesebb gomb marad baloldalt, amit ugye bindolni tudsz. Ha ezt meg tudod oldani okos bindolással + egér 4-5 gombokkal (amit én megoldottam), azzal kiküszöbölöd ezt az egyetlen hátrányt.

Így állnak az ujjaim a klavin:

[ Szerkesztve ]

(#66697) Yodamest válasza Yodamest (#66696) üzenetére


Yodamest
addikt

Erről nem is beszélve, ami csak így a képről ugrott be, hogy az ujjaink nem egyforma hosszúak, természetesebb ez a WASD-n ülő kéztartás, mint az egysorba rendezett QWER féle.

(#66698) tenaijo válasza Yodamest (#66696) üzenetére


tenaijo
tag

Spell+item+attack move mellé a kameramozgást is bal kézre rakni érdekes döntés, de te tudod. :D Én pont amiatt bindoltam át az attack move-ot X-re, illetve a trinketet A-ra, hogy ne kelljen annyit nyúlkálni, ne kelljen egy ujjamat folyamatosan mozgatni az AM és spell között, plusz az itemek így folyamatosan vannak a számokon. Az esetek túlnyomó többségében amúgy is arra viszed a kamerát, amerre a karaktert kattintod, szóval én észszerűnek tartom azon hagyni.

(#66699) Yodamest válasza tenaijo (#66698) üzenetére


Yodamest
addikt

Várjál X az attack move? Az hogy esik neked kézre, ha az ujjad alap esetben a QWER-en pihen?

Itemeket én is tudnám akár 0-6-ig rakni, de nekem vakon odakapni a 0-1 vagy főleg a 4-5-6 gombokhoz nem elég biztos. A 2-3 azért jó, mert pont a W felett van, tényleg csak annyi, hogy picit balra vagy picit jobbra csúsztatom az ujjam.

(#66700) tenaijo válasza Yodamest (#66699) üzenetére


tenaijo
tag

Hüvelykujj.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.