Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-05 19:57:39

LOGOUT.hu

Hasznos linkek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58851) ClydeBeka2 válasza nuke7 (#58849) üzenetére


ClydeBeka2
őstag

Mint minden évben játszó Fantasy játékos azt olvastam, hogy újradolgozzák az egészet és a nyári szezonban tér vissza a Fantasy LCS, esetlegesen nyereményekkel. (eddig nem volt)

LoL IGN: ClydeBeka3 / Xbox Series X: ClydeBeka / BrawlStars: PH! | ClydeBeka

(#58852) Bennyboy válasza minek?:S (#58850) üzenetére


Bennyboy
őstag

+1

ELADÓ D3 ROS CE 15k

(#58853) grimm2015 válasza minek?:S (#58850) üzenetére


grimm2015
senior tag

Ha szerinted a legsokoldalúbb karakter ultija lapos, akkor nem neked való a lol.

Szerintem baromira jó felé haladnak az új hősökkel.

Battlenet: Grimm#22690

(#58854) Gentlelelele válasza nuke7 (#58848) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Egy szóval sem mondtam, hogy rosszul csinálják. Viszont jobban szerették volna átlátni, hogy az ő általuk szolgáltatott CF-vel ki mit kezd, ezért nem adtak el jogokat a kisebbnek számító régióknak. Kicsúszik egy-két csúnya szó a román adáson, amit hozzákötnek a főszervezethez és máris nem jön nyélbe az üzlet egy nagyobb céggel. Inkább elolvasnak pár rosszalló mailt, gyarapítják a fő adások néző számát, ami nekik jó. Persze sajnálom a loltv-t. Szerettem őket, de ez van.

Maga a játékról, hogy olyan bugos lenne, mint amennyire állítjátok nem értek egyet. A smurf kérdés nem vitatott valós jelenség. ( NA rank1 a héten teszi fel a következő accját master+ na)

Sylas továbbra is egy jól kitalált karakter. Maga a sztorija is jó, illetve a kitje is. Nagyon esélyes, hogy Pick or ban hős lesz profi ligákban.

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58855) minek?:S válasza grimm2015 (#58853) üzenetére


minek?:S
őstag

Semmi fantázia nincs benne. Kicsit ültek volna rajta és kitaláltak volna valami egyedi dolgot, sokkal jobb lett volna.. Itt van Neeko, de annak legalább poén ez az alak felvevős dolog és csapat szinten tényleg kihasználható. Kreatív... de egy ulti ellopás.. a következő mi lesz? SP ellopás? Ja várj.. Zoe formájában az is van. Csak azokat legalább kreatívan tálalták.. persze, ettől függetlenül kíváncsi vagyok milyen lesz élőben is, nem csak PBE-n.

Meg olyan valahogy nekem, személy szerint nem az igaziak az új hősök.. túl nagy a kontraszt a régi és az új hősök között. Persze ezt hivatott kiváltani a rework, de ahelyett, hogy kicsit elkezdenének foglalkozni a játékmenet javítással, van rengeteg bug és ezek közül csak egy, amikor a karakter képtelen elmenni 2 minion mellett, mert elkezd forgolódni összevissza. 140 vagy 150 hős van, aki ezek között nem találja meg a sajátját, az ne játsszon inkább, mert az telhetetlen. Ellenben ADC-zni szinte katasztrófa.. és ezt többektől hallottam már.. ráadásul nem csak Silver-Gold szinten.

Üdv.:M.

(#58856) Kasya


Kasya
nagyúr

A mostani pre-seasonbeli ranked eredmeneknek van barmi hatasa a kesobbiekben?

(#58857) minek?:S válasza Kasya (#58856) üzenetére


minek?:S
őstag

Azt hallottam, hogy a preseason max egy kicsit segíthet a besorolók után jobb helyre kerülni(?). Bár szerintem hülyeség, én sose kerültem miatta jobb helyre, szóval szerintem semmi, csak talán qualitybb meccsek.

Mondjuk AP Rengar után.. :U

Üdv.:M.

(#58858) feri1014 válasza grimm2015 (#58853) üzenetére


feri1014
senior tag

Szvsz egyáltalán nem haladnak jó irányba az új hősökkel. Nézd végig Sylas képességeit. A Q 2-szer sebez, lassít, miért is ne, egyszer már nem elég manapság. Ha már sikerült lelassítani az ellenfelet, miért ne ugorhatna rá, ami még healeli is őt a hiányzó hp-k függvényében. Aztán, ha valami skillshottal próbálkozik az ellenfél, miért ne lehetne egy dash, ami ráadásul még pajzsot is ad. De ez nem elég, az a legjobb, ha utána, ugyan ezzel a képességgel meg is tudja büntetni, amiért nem találta el. Miért ne lehetne egy második gap closer is, de nem elég, jobb ha stunol is, csak, hogy biztosan érezze az ellenfél, hogy félre ment az a CC. Komolyan, miért nem fért még bele egy stealth is? Mintha azt próbálgatnák, mi az a szint, amikor még nem menthetetlenül broken egy karakter.

Aatrox ugyan ez, van egy Q-ja, amivel 3-szor lehet CC-zni az ellenfelet, plusz még ott a W, ha véletlenül nem lenne elég ennyi CC, egy dash társaságában.

Pyke kapott egy hookot, mellé egy dash-t ami stunol is. Plusz kivégez ultival alacsony hp-ról.

Mind a 3 karakterben közös, hogy jelentős a dmg, cc, mobilitás, ezek mellett pedig még healelni is tudják magukat.

Mégis miért jó az, hogy különböző role-okat összemosnak a játékban?

(#58859) nuke7 válasza feri1014 (#58858) üzenetére


nuke7
veterán

és valóban, nagyon nehéz ellenük játszani, ha jó az ellen... az egyetlen metségük - ami miatt szerintem nem kiugró a win-ratejük a felsorolt champ-eknek az az, hogy magas a skill cap-jük... de amúgy tök igazad van. :K

https://youtube.com/user/nuke7

(#58860) minek?:S válasza feri1014 (#58858) üzenetére


minek?:S
őstag

Na, tök jól összefoglaltad a lényeget. :R

Üdv.:M.

(#58861) Gentlelelele válasza feri1014 (#58858) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Aatrox : 48,61% WR
Pyke : 48,77% WR
Akali: 43,88 % WR
Zoe: 48,56% WR
Kaisa: 49,13 % WR
Nunu: 50,62% WR
Neeko: 48,5 % WR

Ezek a hősök, amiket mostanában hoztak ki vagy reworköltek. Mindegyik WR-t u.gg-ről néztem All Ranks-on. Nem győztek meg arról, hogy undorítóan broken mind (vagy hogy egyáltalán annyira broken lenne). Ha ennyire undorítóan erős lenne mind, akkor lehet őket mainelni és remélni azt, hoyg az ellenfél szerint is ennyire visszataszítóan unbalanced-ok és feladják 15 percnél.

A Riot igyekszik minél mobilisabb és sokkalta skill orientáltabb hősöket kihozni. Akiknek ez nem jön be, akkor Garen, amumu és társai ugyanúgy hasznosak tudnak lenni mellette pedig könnyebben kezelhetőek. Mellesleg, ha nehezebb a hős, abból következik, hogy több játék idő kell ahhoz, hogy az adott személy jól tudja kezelni, ezért nem csoda, hogy a 1st time yasuo-t megveri a 100 games Aatrox. HA pedig fed egy enemy, akkor majdnem mindegy melyik enemy az. Ha dps karakter akkor ugyanúgy one shotol.

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58862) minek?:S válasza Gentlelelele (#58861) üzenetére


minek?:S
őstag

Igazából megmondom őszintén, engem marhára hidegen hagynak a statisztikák. Gyakorlatilag szart sem érnek. Én szeretek úgy véleményt alkotni, ahogy átélem. Vannak jobb meccsek, rosszabb meccsek, idióták, értelmesek, van amikor, ha nem is jó a csapat, de hagyják, hogy carryzz és van amikor teljesen agyhalottakat kapsz, függetlenül attól, hogy milyen broken hőst viszel. Ettül függetlenül egy Yi, Brand, Jax még mindig brokenebb lesz, amihez még csak az agy helye se kell, hogy nyerj.. és ebbe a sorba csatlakozott be most a buffolt Nasus. pyke pl egy undorító fos, és akkor még ignite-ot hoznak, ami élből leszed a 700-ból vagy 200 hp-t earlyben. Kaisa megint csak broken, de meg lehet verni, meg kell egy kis ész hozzá, ez különbözteti meg MF-től. Neeko megint egy olyan szar hős lett, amivel nem túl bonyolult játszani. Ha ez E betalált, egy Q képes megölni egy ADC-t. Az ultijáról nem is beszélve.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58863) feri1014 válasza Gentlelelele (#58861) üzenetére


feri1014
senior tag

Teljesen szándékos volt, hogy nem említettem meg a win rate-eket. Nem erről van szó.
Azt nem látom jó iránynak, hogy egy karakter lassan már mindenben jó, legyen az dmg, sustain, cc vagy mobilitás.

(#58864) nuke7 válasza Gentlelelele (#58861) üzenetére


nuke7
veterán

leírtam, hogy miért csalókák a win-rate-ek :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#58865) Gentlelelele válasza minek?:S (#58862) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Statisztikákat lehet alapul venni, mert megadják a nagy átlag igazságát. Játszottam már ellenük és velük, ezért alakult ki az számomra, hogy nem annyira brokenek, mint amennyire sokan beállítják őket. Mindenre van valamilyen counter play egy ideig, mert senki sem kezelhetetlen early gametől a late gameig. Ha így lenne, akkor jönne egyből hotfix, vagy következő patchben a nerf. Azért nem kell feltétlenül panaszkodni, hogy egy burst mage, vagy assasin egy comboból leszedi a fél hp-nkat már earlyben is, mert ez a dolga. A high dps hősöknek is van egy erős power spike-ja, ami után szintén erősek lesznek (bármelyik hős, aki 3force-t rushol, Darius Phage-el és társai) egy ideig vagy szinte kezelhetetlenek (kassadin lvl 16). Amikor az adc-k afk farmoltak 3 itemig és utána 3-4 aa volt majdnem bárki.

Vagyis eddigi tapasztalataim szerint minden hősnek meg van a saját power spike-ja ami után erős lesz egy ideig. Ami az új hősöket illeti, hogy annyi a dolgunk velük, hogy betalálunk minden skillshotot... ugyan ez igaz az összes hősre. Vannak olyan hősök is, akikkel még célozni sem kell, mert point click az egész kitje és képes ugyan arra, mint az új hősök.

Én nem érzem annyira unbalancednek a gamet, sem pedig annyira bugosnak, ahogy leírjátok. Számomra azzal sincsen gond, hogy 10-20 games Fiorámat sz*rba alázza egy Darius otp, illetve nekem tetszenek, hogy ennyire sok oldalúak az új hősök, mert több bennük a potenciál, amit játék közben ki lehet bányászni.

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58866) minek?:S válasza Gentlelelele (#58865) üzenetére


minek?:S
őstag

Melyik lane-t preferálod? Én is játszottam ellenük és (legalább is Kaisával) velük és épp ezért alakult bennem is ki egy kép. Illetve sokan rajtam kívüli ADC-k vagy volt ADC-k is hasonlóan vannak. Szögezzük le, hogy egy ADC nagyon b*szó, ez tény... kb Infinity után. Na de statisztika:

Akkor lehetne alapul venni, ha le lenne bontva divíziókra, hősismeretre és akkor sem a Win rate-et kéne nézni, mert a win rate-t sok minden befolyásolja, hanem nem is tudom.. de érted.

Mese: Ha boton vagy lent és hozod a lanet, de közben a midesed feedel mint az állat, jg-d Amumu, egyetlen tank, de AP-t buildel, toposod meg egy gyökér, laning fázis még egy dolog, elrontják oké. Pl a mides 10 perctől ff-elni akar, mire kb 2 tornyod le van döntve, elkezd trollkodni, kiafkolgat.. lehetetlen, hogy nyerj, máris romlott a win rate.

Ergo lehetsz te 20. percre 10/0-ban 190 farmos Kaisa, ha kapsz egy Zed/Brand ultit, Rengar stb, úgy eltűnsz, mintha nem is játszottál volna. Ráadásul ilyenkor ugye kapja a +1000g-t is. És ez csak egy példa. Ezért értelmetlen a win rate-et nézni és nagyon sok ilyen meccs van. De pl számtalanszor találkozok olyannal, hogy lent vagyok boton, szépen farmolgatok, megölöm a botlanet 2x 3x. 20-25. percre lehet ellenem akármilyen -nem fed- enemy, 2-3 Q-zni fogom Jinx-szel, mert kint van egy Stormrazor, egy cipő, egy Runaan meg egy Infinity. Attól függetlenül, hogy ő jó volt/erős a champ, a többiek szarok voltak, ezért nem tud érvényesülni, nincs menekvés, onnantól kezdve lose az egész, kitiltelnek, trollkodnak.. még egy mínusz winrate.

Ezzel a két példával már elmondtam neked, hogy így jön ki a fals winrate.

Üdv.:M.

(#58867) Gentlelelele válasza minek?:S (#58866) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Dps top( mellé 1-2 Pick mid és supportra). Lehetsz 0-10 es kaisa 79 farmmal a 20. percnél, de mégis nyersz, mert a többiek lehozták. Ilyen is benne van a pakliban és beleszámít a statisztikákba. Ahogy az, hogy ha te normális vagy, akkor már csak 4en trollkodhatják le a meccsed. A másik oldalon pedig 5en. Le lehet bontani a WR-eket divíziókra is ,ami azt mutatja majd, hogy eltér az átlagtól felfelé vagy lefelé (pl Yi lefelé erősebb, mint felfelé; 50 alatt dia+ ba és 55 felett vasban). Ha így akarod majd nézni külön divekre akkor csak annyi lesz a vége, hogy a skill orientáltabb hősöknak magasabb a wr-je felfelé, mint lefelé( lásd Camille; Gp stb).

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58868) minek?:S válasza Gentlelelele (#58867) üzenetére


minek?:S
őstag

Mondjuk akkor életünk végéig vitatkozhatunk, mert más szemszögből nézünk a dolgokra. Nyilván te top/midesként is másképp éled meg a dolgokat, meg én, adcként is.

btw csak nekem bugos az op.gg? Azt írja b1-es MMR-em van, pedig szvsz annyira szar meccseket nem mentem, sem kda arányban, sem dmg dealtben, sem toronydmgben.

Üdv.:M.

(#58869) nuke7 válasza Gentlelelele (#58865) üzenetére


nuke7
veterán

azért az érdkelne, hogy szerinted melyik az a point and click hős ami "op" ugyanannyira... :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#58870) Gentlelelele válasza nuke7 (#58869) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Pantheon Ignite,al ? Mire eléred a lvl2-3at és felsétáltál farmolni néha véged is van.
Fiddle ? Point and click Fear, Silence. Ugyan olyan idegesítő, mint a többi ap support.
Karthus ? El sem mozdul lane-ről és 20. percre 6os kda. Semmit nem csinált csak megnyomta az R-t.
Trynd vagy Yi? Azok a hősök akik ellen sokan nem tudnak játszani és szénné feedelik, illetve persze elég hozzájuk 2 szőlőszem, hogy játszhatóak legyenek.

Persze ezek közül egyik sem annyira kezelhetetlen, hogy pick or ban legyen. Csak fáj látni, hogy az emberek sokszor mennyire nem képesek játszani ellenük :)

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58871) PuMbA válasza Gentlelelele (#58870) üzenetére


PuMbA
titán

Az első heti LEC-ből kiindulva mindig az nyeri a meccset, akinél Karthus van :DDD Low elo-ban senki sem Karthus-ozik, ez furcsa.

[ Szerkesztve ]

(#58872) olloczky válasza PuMbA (#58871) üzenetére


olloczky
senior tag

Szerintem nehéz mechanikája van.. nehéz jól durrogtatni a Q-ját, és a falat is jól kell lerakni. Nem túl mobilis.. csak az ultija pofon egyszerű, de ugye ahhoz is kell map awareness, ami low eloban nem mindig van meg.

[ Szerkesztve ]

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#58873) Plata válasza olloczky (#58872) üzenetére


Plata
félisten

Én szeretem Karthus-t,szerintem a Q nagyon jó,elég messzire el lehet lőni és messziről idegesíteni az ellenséget.
Az E passzívjával a Q-val jól lehet farmolni,sokszor lenézik Karthus-t,én nem is az R miatt szeretem,hanem inkább a pofátlan Q használat miatt.
De én sosem rankedezem.Már asszem 7 vagy 8 éve játszom vele,de rankedhez még sosem volt kedvem.

[ Szerkesztve ]

(#58874) minek?:S válasza Gentlelelele (#58870) üzenetére


minek?:S
őstag

Mondjuk az a különbség pl egy Pyke és egy Fiddle között, hogy Fiddle-t mid gameben és azután meg lehet ölni, Pykot nem. FIddlenek kb egy ulti lesz, ha az túl van élve, akkor sok lehetősége nincs kiélni magát, mert egyszerűen megdöglik, ellenben Pyke, ha be is megy a TF-be és szarul jön ki, eltűnik pár mp-re és visszajön közel full hp-val. úgy, hogy mellette ölt vagy asszisztált is a stunjával pl .. a maradék meg ez kill neki ultival.

Üdv.:M.

(#58875) nuke7 válasza Gentlelelele (#58870) üzenetére


nuke7
veterán

na ez az, hogy mindegyiknek elég sima a counterplay csak akkor van probléma ha szénné vannak feedelve - ráadásul karthus skill-cap még magas is.

talán fiddle supp és panth top-al értek egyet, hogy erősebb mint az átlag, de pl. teamfight-ban egyik se annyira jó, kell tudni velük játszani - ráadásul panth-nak egy kombóból elfogy lane-en a manája, tehát az még lane-en sem könnyű...

És pont az van, hogy szerintem nem jó irány úgy "op" champeket kihozni, hogy elintézzük annyival, hogy magas a skillcap, ezért low-elon elég szarok, ezért nincs is kiugró win-rate-jük de amúgy meg pick or ban. :N

(#58874) minek?:S : igen. :K hiába nem könnyű az ultit landelni attól még az assist meg a megölhetetlenség ott van, és jobb supp mint fiddle.

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#58876) Gentlelelele válasza PuMbA (#58871) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

10 meccsből 3-an szerepelt(Bannolt meccsek számát nem tudom), ahogy Jayce, Kennen, Vayne és Aatrox is 2szer én mindkétszer nyertek. Abból is kétszer a G2 hozta el, akik múlt éven is ezt csinálták a gold funneling taktikával. A vége majdnem az lett, hogy maradhattak otthon a vb helyett. Ezt csak azért, mert annyira ráfeküdtek erre az egy taktikára, hogy miután kivették ennek a lehetőségét minden mással le voltak maradva. Kevés játék számmal kevés hőssel fogsz találkozni.

Lassan jönnek ki a yt montázsok, ahol megmutatják, hogy karthus op és a sok gyökér majd hozza 1st time-ként. Pont ilyenkor van baj magával a profi ligával, mert tönkre teszi a soloq-t az ilyen pickekkel, mint az Annie top vagy Vayne mid és társai, amik egy bizonyos matchupra jók, de mindegyik másban vagy haszontalanok, vagy épp megállják a helyüket.

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58877) feri1014 válasza Gentlelelele (#58870) üzenetére


feri1014
senior tag

Nekem nem azzal van gondom, hogy bármelyik újabb karakter op lenne. Hiszen a win rate-ek mutatják, hogy nem azok. Hanem azzal, hogy olyan irányba mennek, hogy minden karakter toljon ki nagy dps-t, legyen mobilis, legyen minél több cc stb. Szvsz nem attól lesz nagy skill capje egy karakternek, hogy minél több mechanikát beleerőszakolnak. Ezzel inkább csak a saját mozgásterüket fogják beszűkíteni az új karakterek dizájnja szempontjából. Egy idő után nem fog beleférni, hogy ne legyen mobilis a karakter stb, mert onnantól akárhogyan buffolják, hátrányban lesz.

(#58878) Gentlelelele válasza minek?:S (#58874) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Lethality statok erősítése óta nagyon kevesen építenek armor/mr pyke-t. Mindenki az only dmg-re megy rá, amiből az jön ki, hogy egy burstre építő karakternek el kell tüntetnie, ha be szeretne jönni. Lanen tudom, hogy mennyire idegesítő, ha ellened van, mert szeretek játszani vele, de neki sem ennyire egyszerű a mechanikája. Szerintem fiddle erősebb tf-re, mint Pyke. Mindkettőnek meg van a maga ereje.

(#58875) nuke7:
Mindenki ellen megvan a counter play, csak nem mindenki tudja, hogy mi az, vagy nem tudja hogyan kell jól kivitelezni

Panth nagyjából a 25. perc után (mid game vége vagy közepe) majdnem haszontalan, mert a kitje nem engedi meg, hogy jó legyen tf-ekben. Panth lvl 1-en 320 manával rendelkezik. Egy Q 45 mana (W 45, E 55)konstansan. Ezek mellé jön, hogy corruption potival kezd, ami plusz 225 mana és mellette plusz sebzés is. Nem fogy ki olyan hamar ;) Ha pedig ignite-al jön ki alapból, akkor nem a hátsó caster creepekre fogja elhasználni :D

Nem számít a magas skillcap, ha elég sokat játszol a hőssel és képes vagy megtanulni. Ami a gond vele, hogy továbbra sincs hozzá makró érzék, ami vissza vesz az értékéből.

(#58877) feri1014: Sajnos tényleg túl van tolva kicsit a dmg, illetve az már tényleg ízlés kérdése ki mennyire birkózik meg azzal, hogy az új hősök jobban használhatóbbak a régiekkel szemben.

[ Szerkesztve ]

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58879) minek?:S válasza Gentlelelele (#58878) üzenetére


minek?:S
őstag

Persze, par karaktert leszamitva egyiknek sincs egyszeru mechanikaja. Valamiben mindig konnyebb lesz es valamiben nehezebb egy adott karakter. Viszont latod pont ezt mondtam. Pyke egy teljes erteku assassin(Lasd pl: Rengar, Khazix, Talon, Zed... egyenerteku veluk). Gyakorlatilag semmi nem emeli ki az assassinok kozul es semmi nem teszi at a supportok koze egyedul annyi van ami support benne, hogy odaadja a goldot az ultis killert, de egyebkent meg egy adct minden tovabbi nelkul jatszikonnyedseggel megol.

Üdv.:M.

(#58880) Gentlelelele válasza minek?:S (#58879) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Apc supportok ugyan ez.

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58881) Carlytoo


Carlytoo
aktív tag

Gyermekeim az Úrban!

Valamit ma este tolunk? Kb fél 8 után érnék rá.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#58882) feri1014 válasza Gentlelelele (#58880) üzenetére


feri1014
senior tag

Viszont őket nem support role-ra készítették. Csak úgy alakult a meta, hogy oda kerültek. Jelenleg hatékonyabb, ha ketten tolják a dmg-et egy kis cc mellett, mintha egy support életben tartja az adc-t, vagy éppen akit visznek mellé és még cc is van.

[ Szerkesztve ]

(#58883) PuMbA válasza feri1014 (#58882) üzenetére


PuMbA
titán

5 damage dealer van legtöbbször az ellenfél csapatban :) Tankok most nagyon kihaltak. Az egész játék mostanában mintha damage-re menne ki, míg ugye 2 éve tank meta volt 2-3 tankkal a csapatban.

[ Szerkesztve ]

(#58884) Gentlelelele válasza feri1014 (#58882) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Sokszor akkor van értelme egy APC supportnak, hogyha tudnak early előnyt szerezni. Ha nincs meg akkor szinte bármelyik normális support többet tud hozzá tenni a meccsekhez. Legalábbis szerintem. Illetve Pyke is ű növi ki magát ilyen tekintetben, mert bőven van rá példa, hogy midre vagy topra viszik.

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58885) minek?:S válasza Gentlelelele (#58880) üzenetére


minek?:S
őstag

És itt jutottunk el arra a szintre, hogy unfair egy fullap Brand "support", egy fullap Lux "support", fullap Veigar "support" vagy "support" ignite-tal(igen direkt tettem macskaköröm be, mert pofátlanság). Persze, liberális világban élünk, mindenkinek joga van azt csinálni amit szeret. Ettől függetlenül az ADC itt veszti el méltó szerepét, mert a mage-ek, assassinok megcsinálják a dolgát és neki csak dodgeolnia kell, dmget tolni nem. Ráadásul az ilyen "supportok" mellett nagy esetben nem tudnak érvényesülni az ADC-k, mert a "support" viszi el a killeket.. olyan kb, mint amikor a jg tol egy ganket és "belopja" mind a két killt, ahelyett, hogy a carrynek adná.

Másrészt azt tapasztaltam a szintemen (#58883) PuMbA és (#58882) feri1014, hogy ahol nincs normális support vagy tank a csapatban, az a csapat nagyobb eséllyel lose-ol. Én mindig megkérem a supportomat, hogy Jannát, Lulut, Namit stb hozzon, mert shieldel, healel, stunol.. ugye attack speedet ad, movement speedet ad, attack dmg-et növel stb.. csak megfelelő rune kell és karakter ismeret. Szóval aki úgy gondolja, hogy egy mage "support" többet ér egy értelmes supportnál, az már meg ne haragudjon, de hülye. A meccsek 80%-ban tudjuk nyerni a lanet. Persze ehhez sokszor kell a gank és a már említett nem belopós jg. És a meccsek nagy részét tudjuk is nyerni emiatt, mert sokszor sikerül ráverni az enemy adc-re 20. perc körülre egy olyan 30-40 farm előnyt+pár killt. Szerintem Silverben a 20. perc körüli min 140 farm nem rossz, de jobb meccseken 160-180 is. Sokszor találkozok olyannal, hogy nálunk nálam van mondjuk 3 kill, supportomnál 1, enemynél adcnél van 1 kill és a "support"nál 3. Ilyenkor ugye hiába öl meg engem earlyben akár 3x, ha mid 20-25. percre már infinityvel rohangálok és építem a Mortal Remindert. Onnantól kezdve a tank is alig pár hit.

Üdv.:M.

(#58886) minek?:S válasza minek?:S (#58885) üzenetére


minek?:S
őstag

A félreértések elkerülése érdekében premade supportom van, így nyilván könnyebb megkérni pickre. Ha nicns AP a csapatban, akkor hoz csak Zyrát mondjuk.

Üdv.:M.

(#58887) Carlytoo válasza minek?:S (#58885) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Egy jó supportot late gambe-ben, vagy normális csapatban nem helyettesít egy ap caster.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#58888) Gentlelelele válasza minek?:S (#58885) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Félre ne érts, csak hozzájuk hasonlítottam Pyke-t. Sokkal több haszna van lategameben egy pyke-nak supportként, mint bármelyik apc-nek. Két Apc-ben látom a hasznot supportként(Zilean és Morgana), de a többinek el kellene vesznie late gamben, míg egy Alistar, Thresh stb könnyen tud nyertes csapatharcot teremteni, vagy lulu, soraka, akik majdnem tökéletes a disengage. Nem tud mit csinálni egy zed, talon polymorph/silence alatt, persze ha egyáltalán eltud jutni a carry karakterekig.

És ténylegesen kevesebb a győzelmi esélye annak a csapatnak, ahol nincsen normális support vagy frontline. Legalábbis papíron. Az már más kérdés, hogyha képesek elkapni valakit out of pos. akkor 5v4ben könnyű befejezni legtöbb esetben a meccset.

(#58887) Carlytoo: +1

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58889) minek?:S válasza Gentlelelele (#58888) üzenetére


minek?:S
őstag

Jó, de azért tudtad hozzájuk hasonlítani, mert nem kiemelkedő support, sőt, gyakorlatilag egy teljes értékű és sokoldalú assassin. És pont ez az undorító benne, rito buffolja az assassinokat --> az adc-k eltűnnek a süllyesztőben --> kiadják Pyke-ot.

Két képet had hagyjak itt ezzel kapcsolatban: [Zed] [Pyke]

De egyébként legalább abban teljesen egyetértünk, hogy normális csapatban, ahol a support supportot játszik Brand helyett, ahol az ADC ADC-t játszik Yasuo helyett, ahol a jg a második support, ahol a mides nem feeder AP és ahol a topos egy tank, nagyobb az esély a winre :D

Sőt, hasonló felállásban már ez is igaz: 0-1 Jinx és egy triple után 3-1 Jinx

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58890) nuke7 válasza Carlytoo (#58881) üzenetére


nuke7
veterán

fél11kor már be is fejeztétek..? :F

https://youtube.com/user/nuke7

(#58891) Lokids válasza Gentlelelele (#58888) üzenetére


Lokids
addikt

Inkább csak a front line az ami kell. Normális sup nem. Csinálhatsz akármit Janával, ha pajzson keresztül is 1 hitelik az adc-t. Vagy Tahm Kench... A W-t már nem is pazarlom saját csapattársra a 30sec cd miatt. Sőt az assassin meta miatt, mire használnám a skillt, már rég halott a target.

[ Szerkesztve ]

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#58892) PuMbA válasza Lokids (#58891) üzenetére


PuMbA
titán

+1, ha a normális support számítana, akkor nem estem volna vissza Braum-mal 49%-ról 30% winrate-re, úgy hogy közben átlag 4000-rel több damage-et rakok oda support itemekkel, mint tavaly előtt és átlag 2000-rel több damage-et fogok fel :)

[ Szerkesztve ]

(#58893) Carlytoo válasza nuke7 (#58890) üzenetére


Carlytoo
aktív tag

Ja. Gyorsan nyertünk Gentle-el 2-t.

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#58894) olloczky


olloczky
senior tag

Na srácok.. holnap kezdődik az új szezon..mindenkinek sok sikert kívánok! ;)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#58895) grimm2015


grimm2015
senior tag

Tutira majd valami questel ráveszik a játékosokat, hogy egyből menjenek besorolót.

Aztán majd Ezzel a képpel írják ki, hogy savelol... (már most is van olyan, akinél ez van A VIDÓS KESZTYŰVEL :DDD

Battlenet: Grimm#22690

(#58896) nuke7 válasza Carlytoo (#58893) üzenetére


nuke7
veterán

tegnap aramoztunk párat mi is - 4-5 meccsből csináltam két S-t, az nem olyan rossz sztem :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#58897) minek?:S válasza PuMbA (#58892) üzenetére


minek?:S
őstag

Hat nem tudom mit jatszotok, de, hogy egy healer/shielder sokkal tobbet szamit, mint egy ap Lux/Veigar/Brand az is fix. Ezert utalom a random supportokat, mert keptelenek normalisan játszani. Rengeteg pelda volt mar ra, hogy egy Jannaval, Namival, Luluval meccset lehet forditani es nem feltetlen kozvetlen. Olyan shieldeket kapok, hogy nincs az az isten ami azt leszedne rolam, raadasul, mint irtam, kapok attack speedet, movement speedet, attack dmget.. persze ehhez elengedhetetlen egy jo runa es a megfelelo itemek. Lehetsz te valami alibi supportal az MVP, ha az adcd nem tud ervenyesulni, mert az osszes killt elviszed/nem tudod healelni vagy shieldelni es megdoglik meg a tf elejen.

Nap mint nap bebizonyosodik az igazam, mert mindig jon egy csicska Lux/Brand support, rabuildeli a fullapt, viszi a killeket az adct meg szarban hagyja. Ha meg nem buildeli apra, akkor megkonnyebb a dolgom. Ilyen az ignite is boton, tok vagany, mikor 2x 3x megol a support az ignite miatt, de utana a 2. 3. item utan szetszedem. Vicces. Persze sokszor kerulok miattuk rage kozelbe, mert idegesito, de igazabol csak szanalmas. El rontjak mas jatek elmenyet az ilyen "nem hozok supportot, mert ertelmetlen" gondolkodasuak. Ruhellem oket.

Lehetsz te jo Braummal, es, ha epp van nala jobb support? Ha nem olyan a matchup? Counter az enemy? Szar a csapat?

Szerk: Az is igaz, hogy normalis support nem a toketlen adck melle kell, hanem akik neha kockaztatnak is, meg be mernek menni. Akik meg puhapocsok azok melle kell egy idiota aki support roleon midesnek kepzeli magat.. na azok altalaban a free winek.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58898) nuke7 válasza minek?:S (#58897) üzenetére


nuke7
veterán

ezért jó a jungle - dmg dealer support gyakorlatilag :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#58899) minek?:S válasza nuke7 (#58898) üzenetére


minek?:S
őstag

Igy igaz, a jg a second supp, van a "rendes" support, akinek az a dolga, hogy healeljen/shieldeljen es van a jg akinek az a dolga h lekeszitse a killt a carryknek:D az ilyen elobb peldazott idiota supportok mellett a masik amit ruhellek, hogy jon a gank, vegre tudnek feddelodni, de legalabbis hatalmas elonyt kialakitani, erre jon a jg, elviszi mind a ket killt, plusz lefarmolja a lanet. Olyan ritka a jg.. raadasul viccen kivul a vesztett lanek kb 90%a a jg hibaja, mert vagy szarik jonni 20 percig vagy jon e sneghal.

Üdv.:M.

(#58900) grimm2015 válasza minek?:S (#58897) üzenetére


grimm2015
senior tag

Azért utálod ezeket a suppokat, mert a játék stílusod az, hogy te mész előre, majd a support meg véd.
Ha egy Ap support téged elkap, az biztosan többet fog sebezni, mint a janna pajzsa. Vagy egy pyke, aki már lv2 eltudja neked hozni a firt bloodot.

A legtöbb janna support, még a lv7es is, a supportok yasuoja, mert mindenki eregeti összevissza a q-t, a legtöbb oda ahol az ellenfél indításkor állt, meg rád nyom esetleg egy pajzsot, azt 40+ asisstal kapja az S+.

Más az, amikor a suport balfasz, és belopja a killed, meg más az, ha a suppod leszedi az ellenfél életének nagy részét, és akár meg is öli.

Elsődleges én is adc main vagyok, másodlagosan support, még is messze jobban boldogulok egy zyra suppal. (ha adc-t játszok, ha suppot)
https://p1.picsto.re/5cMxo.jpg Igaz 2 vereség lett, de 2 vereségből S+ és S- is token járt lv6ra... 23ezres hősismerettel ez azért nem rossz.

Amikor azt mondod, hogy te néha 180farmolsz 20perc alatt (Ez ~9 körüli CS érték). Ez a 180farm annyit tesz, hogy a saját laneden 75%+ megölted a minionokat. Tehát nem a minionok ölték meg egymást, vagy haltak a torony által, vagy nem másik csapattársad ölte meg őket.
Tehát vagy egyoldalú a meccs, és több ösvényen (is) tudsz farmolni, vagy szarsz az egészre, és elfarmolgatsz egyedül, és ebben nem is gátol senki.
Persze ez legtöbbször még akkor is lehetetlen, ha a 10.percben hozod az expert farmot. (80-110 körül)

Én ajánlom neked a másodlagos postot suppként, mivel egy adc tudja azt, hogy hogyan kellene az adc-t megvédeni. Aztán majd rá jössz, hogy melyik suppot is kell utálni.

Battlenet: Grimm#22690

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.