Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-05 19:57:39

LOGOUT.hu

Hasznos linkek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58901) feri1014 válasza minek?:S (#58897) üzenetére


feri1014
senior tag

Az a baj, hogy te abból indulsz ki, hogy aki apc supportot hoz, az nem tud játszani support role-on. Az ilyen játékosoknak teljesen mindegy, hogy klasszikus supportot hoz, vagy egy ap carryt. Mind a 2-vel béna lesz.

Apc-t lane bully-nak hoznak a nagy dmg-e miatt. Az a dolga, hogy kizónázza az ellenfél supportot és adc-t. Azzal készíti elő a terepet, hogy lesebzi az ellenfeleket a lane-en. Nem azzal, hogy tovább tartja életben az adc-t. Ha jól csinálják, ez legalább olyan erős tud lenni, mintha a support healel, jókor dobja fel a shieldet, mert nem tud az adc farmolni, a support pedig arra égeti a manát, hogy életben maradjanak.

(#58902) minek?:S válasza grimm2015 (#58900) üzenetére


minek?:S
őstag

Nem. Azért utálom ezeket a supportokat, mert nem supportok. A support pozíciónak meg van a sajátossága, aki lehoz egy ap szart és még ap is buildeli(mert másra nem nagyon lehet) az nem support, az egy troll. Egyébként meg sok esetben nem megyek előre, illetve akkor csak, amikor van lehetőségem, kevés hpja van az enemynek és support feldobta/stunolta. Utána, mikor bementem, persze, hogy meg kell védenie, hiszen ez a dolga. Ez a Support pozíció lényege. A Supportnak nem az a lényege, hogy dmg-et toljon ki, hanem, hogy megvédje azt aki a dmg-et kitolja. Természetesen Pyke ban meg alap, mert nem tudok ellene játszani(gg report). A legtöbb Janna support meg... ja, 3 év alatt kb 3 Janna supportom volt(barátnőm most, lassan 2 éve, előtte egy platos ismerősöm, 1x egy random... ja és mind a három lány és magyar is) és teljesen jól tudták az enemyt feldobni/shieldelni/slowolni, úgy, hogy mellette nem sokszor halnak meg. Barátnőm pl egy plat/diás adc mellett tanult meg supportkodni. Nem azt mondom, hogy nem szokott hibázni, de azért Bronznál jobb, sőt, olyan Gold teteje szintje simán.

Nálunk személy szerint az utóbbi szokott lenni a kill elvitelben, néha, véletlenül elviszi. Viszont ez is elég ahhoz, hogy -300g-val kezdjek, persze, neki hamarabb lesz Redemptionje.

Én elsődlegesen ADC vagyok, és másodlagosan TOP --> nem tudom magam megvédeni: Boton ott a supportom, Topon meg tank vagyok, ergo halhatatlan :D Próbálkozok néha néha supporttal, de nem az én világom, nekem ne kelljen betalálgatni skillshotokkal, legyen lestunolva, én max alá rakok egy Jinx E-t, Caitlyn W-t, meg aa, és tökéletes. Ez a Zyrás téma megint csak olyan, hogy barátnőm Zyra main, 300k pontja van vele, viszont nem, csak dmg-et tud kitolni vele, ellenünk is szokott 1x 2x lenni Zyra support, de nem láttam még olyan sokoldalúan használni, mint nála. Persze sajna előfordul, hogy a növényei elviszik a killt, meg mellette kevesebb is a farmom, mert ugye azt is üti. Ráadásul olyankor neki van a legtöbb dmg-e a meccsen és nekem a második általában. Amúgy szép.

Jó, azért a 180 az tényleg ritka, azért a Silver skill megvan, általában 150 körül. Mikor még kezdőbb voltam valaki mondta, hogy a Silver szint az a min 140 farm 20. percben. Ehhez próbálom magam tartani. És úgy szedem össze, hogy lane/krugok/red/sutyi/drake, értelemszerűen mikor hogy, meg mikor mennyi van. 10. percben olyan 80 körül szokott lenni egy jobb meccsen, de általában oda szoktam figyelni, hogy legalább legyen 70. Akkortájt megyek haza a Stormrazorért, 1-2 perc után cipőért, ha az enemy adcre tudok verni 20-30 farmot(és általában szoktam), akkor 1-2 killt is beszedek, vagy kisnipolok valakit Jinx ultival, 15. perc körül Runaan, mint írtam.. onnantól könnyű tartani Jinxszel a 150-160-as farmot.

Nekem ugye Jinxszel van -most már- 320k-m és elég erős tud lenni. Tegnap pl volt egy olyan meccs amihez semmi kedvem nem volt, de tényleg, nem is erőltettem meg magam.. olyan 2-7/2-8 körül lehettem mikor elkezdtünk tf-olni. a végére úgy lettem 20/20-ban, hogy (továbbra sem érdekelt a meccs) volt egy fed Illaoi, aki tank is volt és erős is volt. Végére 85k dmg-et tolt ki, én csak 67k-t. 45 perces meccs volt és csak normál.

(#58901) feri1014

Hát nem tudom, lehet, hogy van ahol ez működik, Silver/Gold határán az esetek nagy részében nem. Egyáltalán nem vagyok egy jó adc, mégis az olyan meccseket, ahol nincs értelmes support, ott nyerünk, még ha a lanet vesztettük is, de nagyon sokszor beleesnek abba a hibába, hogy a supportnál vannak a killek, az viszont úgy elég nagy előny nekünk. Illetve azt is tudom, amikor Lux supportot kapok, vagy Zyrát akkor nem tudok eléggé érvényesülni. Szóval tényleg rühellem azokat akik a botot is midnek hiszik. Ráadásul abban egyetérhetünk, hogy egy ilyen metában, ahol az adc lent van a süllyesztőben, ap supportot vinni baromi nagy unfair play.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58903) minek?:S válasza minek?:S (#58902) üzenetére


minek?:S
őstag

Egyébként[Lulu vs Brand] és [Nami vs Lux]

Persze persze, early game, gyenge a mage.. de gyenge a support shield is. A Fizz kb azzal a romejával kb megnyerte nekünk a meccset, mert visszahozott a gamebe. 0/1-el kezdtem 14/4-ben végeztem.

grimm2015

Egyébként nem azért kell mellém shielder support, mert a játék stílusom az, hogy megyek előre, csak szimplán bot vagyok :D

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58904) Ganz-[HUN] válasza minek?:S (#58902) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

Veigar ellen Kata fair? Vagy a Zed/fizz?

Exhaust most annyira nem jó botra. Ignite könnyen elviheti az enemyt (level 2 all in alapja leonával pl), de ezt fight elején rá kell dobni. Jobb esetben pedig nem szalad el. Sebzés csökkentése aranyos, de nem elegendő. Ha az adc fed, akkor eleget tettem.

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#58905) minek?:S válasza Ganz-[HUN] (#58904) üzenetére


minek?:S
őstag

Nem, legalább is nem tudom. Veigart leszámítva sose játszottam a hősökkel, de akkor ide vehetnénk pl egy vayne vs tank topot.

Hát ezaz, könnyen elvihet és akkor annak még örülök is, mert a supportnál van a kill, ergo az adc nem kapott értem 300 goldot. Előny. Persze sok farmot vesztek addig, de azt visszahozom. Viszont, ha van sokesetben meg az Exhaust több előnyt jelent, mind adcvel szemben, mint jg/mid rome-al szemben. A support csak csinálja a dolgát, védje az adct és slowolja/stunolja az enemyt, a dmg az adc dolga, mid/lateben is, nem a support fog (jobb esetben) 2-3 hitelni mindenkit. Ennek köszönhetően kevés meccsen nincs legalább egy tripleöm. Én kapom a mérhetetlen sok shieldet, ezáltal nőnek azok az értékek amiket már leírtam és játszi könnyedséggel lehet carryzni az adcnek, de ehhez az kell, hogy ne a supportnál legyenek a killek és legyen egy valamire való farmja az adcnek. Értem az ötletet, hogy a mage leszedi a hp-t és az adc csak lasthitel kb, de a kivitelezés silver/gold szinten sok esetben nem jön össze, ezért tudjuk leszedni sokszor mi a first towert is.

Persze ez merő okoskodás csak, mert "majd egy silveres mondja meg", nem, én csak ezt tapasztalom, ergo a saját véleményem/észrevételem osztom meg veletek, akár vita céljából is.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58906) tenaijo válasza Ganz-[HUN] (#58904) üzenetére


tenaijo
tag

Veigar ellen nagyrészt a skill(különbség)etek számít.
Ha mindketten ugyanott álltok tudásilag, akkor kata rettenetes, fizz pedig nagyon jó pick (ha tudsz játszani vele). Jelenleg szerintem ap carry mid ellen három champ játszható: Galio, Kassadin, Lissandra.

(#58907) nuke7 válasza feri1014 (#58901) üzenetére


nuke7
veterán

+1 :K

https://youtube.com/user/nuke7

(#58908) feri1014 válasza minek?:S (#58903) üzenetére


feri1014
senior tag

Ezeket a videókat felesleges önigazolásra használni. 2 videó arról, hogy az ellenfeleknek fogalmuk sincs az adott szituációról, a saját és az ellenfelek karaktereiről. Early game-ben egy ilyen dive lulu ellen baromság, akárki csinálja.

Az, hogy lux nem képes eltalálni namit, semmit nem mond arról, hogy a 2 karakter milyen erős supportként. Ez simán greedy play volt fizztől, baromság, hogy vayne inkább jinx után ment, minthogy megölje, namit. Az a lux meg teljesen érthetetlen, hogy mit akart abban a szituációban. Ami biztos volt az egészben, hogy lux halott.

Ez a 2 videó az ellenfelek rossz döntéseit bizonyítja, nem a karakterek képességeit.

(#58902) minek?:S :

Ha tudja kontrollálni a dmg-et, nem csak agyatlanul szórja, mintha ingyen lenne, nem fog killeket lopni. Annyi véletlen kill bármelyik valódi supporttal is összejön. A jelenlegi metában ennek is megvan a létjogosultsága, ha jól tudnak játszani vele.

[ Szerkesztve ]

(#58909) nuke7 válasza minek?:S (#58903) üzenetére


nuke7
veterán

najó ezért a dive-ért én kérek elnézést :DDD :N

https://youtube.com/user/nuke7

(#58910) minek?:S


minek?:S
őstag

Hat de ezt mondom, hogy ilyenek vannak Silver I, Gold V magassagaban:D es az a baj, hogy nem csak az enemynel, hanem nalunk is sokszor:D ritkan van quality meccs, es ezert mondtam h itt nalunk nem mukodik a dmg "support".

Ezek nem kiveteles meccsek voltak, a meccsek 70%a ilyen.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58911) PuMbA válasza minek?:S (#58910) üzenetére


PuMbA
titán

Akkora most a quality, hogy 3 leave a champ selectnél és 1 remake zsinórban Rankeden jelenleg. Ja és minden meccsnél Yi kiválasztva :)

[ Szerkesztve ]

(#58912) PuMbA


PuMbA
titán

Hát ezzel az Iron-nal csak még rosszabbak a dolgok. 10 meccse nincs egy egyenlő csapattudás, teljesen egyoldalú, élvezhetetlen meccsek. Egyszer 1460-as átlag MMR, aztán most 1300. Így nem fogok neki a Rankednek 24-én, mert az egész játék össze van omolva jelenleg :)

[ Szerkesztve ]

(#58913) grimm2015


grimm2015
senior tag

Ez az iron arra jó, hogy nem a silveresek meg a goldosok közé dobja be a kezdőt, hanem az aljára.
Valaki tán írta itt, hogy ironban nem lehet pontot veszíteni. (De lehet, hogy csak hülyeségből :D)

Mondjuk én örültem volna, ha mindenki ironból kezdte volna a mostani szezontól...

A mach maker meg olyan amilyen. Ez a pozíció szerinti rangsorolás elvileg segít majd... de gondolom itt is elő jön majd az, hogy valaki miden mondjuk platina, jgba meg bronz :D

[ Szerkesztve ]

Battlenet: Grimm#22690

(#58914) feri1014 válasza grimm2015 (#58913) üzenetére


feri1014
senior tag

A pozíció szerinti rangsorba inkább bele se éld magad. USA és Korea kapja meg először a rendszert. Aztán a többi régió. Ha bármi balul sülne el, (tegyétek meg tétjeiteket) backupnak a háttérben a jelenlegi rendszer szerint is megy a ranked. Ha bármi komoly gond lesz, kukázzák és visszaállnak a jelenlegire.

(#58915) Lokids válasza minek?:S (#58905) üzenetére


Lokids
addikt

Szerintem te vagy nem ezzel a játékkal játszol, vagy leragadtál valahol s3 körül. Jelenlegi metában a Support role nem ugyanaz, mint régen, hogy 1 embert csak wardolásra száműznek. Jelenleg igenis be van vonva a csatába. Egy Brand elviszi előled a killt? Mindezt úgy, hogy ő sebezte le az enemyt? Akkor ne haragudj, de nem is érdemled meg. Úgy én se adnám oda, mert egyszerűen többet ér ha Brandnál van a pénz, mint nálad. Amúgy meg örülj, hogy free farmod van, mert a supportod hatalmas fenyegetést jelent az ellenségre.
Én sokszor Tahm Kenchel is simán elviszem a killt az ADC elől, mert cserébe tankos leszek, bele tudok mászni az enemy arcába és akár 2v1-ben is vissza tudom tartani őket, míg az adc-m kényelmesen farmolhat. Nem mellesleg 150-et akkor is kap 300g helyett.

[ Szerkesztve ]

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#58916) minek?:S


minek?:S
őstag

Márpedig ezzel jatszok es s9ben, raadasul vagy nem olvastad el amiket irtam, vagy csak direkt belem akartal kotni, de ki beszelt wardolasrol? Egy support itemet leszamitva en is tudok wardolni. Komolyan.. miert hiszed azt, hogy a support ennyiben kimerul? Miert nezed le? Vagy nen tudod rendesen jatszani vagy nem tudom.. azert amikor masodpercenkent 2t lovok ugy, hogy minden masodik lovesem 1000+ crit, +lifesteal... hat nemtudom... tudod... jo is az a shield... raadasul ertelmes builddel meg runaval nem csak alibi shieldet kapok, hanem olyat, amivel esetleg meg is ment.

Üdv.:M.

(#58917) Jim-Y válasza minek?:S (#58916) üzenetére


Jim-Y
veterán

Jatssz supportot, ne csak hebe, hoba, hanem maineld mondjuk par honapon keresztul. En azt latom, hogy a sajat szemszogedbol indulsz ki. Te ugy latod, hogy ha a support hozna egy lulu-t es segitene teged akkor tobb meccset nyernel mintha APC-t hozna a support. Egy support szemszogebol, ebben a metaban!!, APC-kent tobbet nyer az ember mintha egy enchanter supportot hozna. Ilyen egyszeru. Nem kell ezt tulragozni, epp amilyen a meta olyanc hampeket hoznak az emberek topra, midre, junglebe es igaz ez a supportra is. Nagyon szuk latokoru vagy ha lehulyezel valakit amiatt mert Brand-et pickel es nem Janna-t.

Azert ilyen a (support) meta, mert gyengek az ADC-k ugy zusammen es sok a burst. Ebbol kifolyolag erosebbek a poke, dmg supportok es gyengebbek az enchanterek. Erosebb lesz megint az ADC poszt? -> meglasd ujra a shield supportok lesznek a favoritok. Ez igy megy es kesz. Olyan meg, hogy kill-steal csak low elo-ban van.

[ Szerkesztve ]

(#58918) tenaijo válasza grimm2015 (#58913) üzenetére


tenaijo
tag

A 10 provisional alatt nem veszíthetsz lp-t (mivel már az első után látod az ideiglenes rankodat)

Szerintem borzasztó lesz a role szerinti ranked.

(#58919) minek?:S válasza Jim-Y (#58917) üzenetére


minek?:S
őstag

Én egyáltalán nem magamból indultam, a tényekből. Tapasztalom, nem csak az enemynél, hanem nálam is, ha ap support van, nem tudok olyan hamar elfeedelődni és nem tudok olyan gyorsan fejlődni. Lateben pedig megnézem melyik ap sebez le egy 5k hp-s tankot 3mp alatt, ha az adct szarban hagyta. Mondtam, értem a lényegét, de a kivitelezéssel nagyobb problémák vannak. És nem csak én mondom ezt, hanem a supportom is. Látjuk, érezzük, tapasztaljuk. Elhiszem, hogy silveresként sok beleszólásomnak nem kéne lennie, sőt, gondolom neked platban/diában más, de attól még ez van silver-goldban. Ráadásul nem véletlenül kapja meg majd' minden meccsen vagy az enemytől vagy a csapattárstól, hogy milyen jól játszik.

Szerencsére kevesen(és talán egyre kevesebben) gondolják ezt így és inkább normálisan játsszák azt a supportot.

Az adc meg igen, gyenge, bizonyos szemszögből, bizonyos szemszögből meg a legopbb a csapatban. Egy minden assassin, tank, mage stb képes simán megölni.. support nélkül.. normális supporttal igazából a zadc a legb@szóbb role és ez előbb, utóbb a meccsen kijön.. Infinity után nincs olyan papírabb karakter, aki ne 3-4 hit legyen, tanktörés után meg még annyi se, nem beszélve a tankokról. Persze ennek van kulcsa, mégpedig:

Tank top
Assassin jg
Mage mid
AD adc(wow)
Support support.

Mert akkor megvan az aki bemegy előre, megvan az, aki miatt kell venni mrt, megvan az, aki kitudja szedni az enemy adc-t, megvan az, aki megvédi a csapatot és főleg az adc-t és megvan az, aki bárkit tud oneshotolni. Aki egy picit is gondolkodik rankeden, az nem fog ad midet hozni, sem papír topot.

(Csak, hogy megelőzzek mindenki mást, igen, itt a helye egy Bayer idézetnek: "Tényleg baszki? Tényleg?")

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58920) feri1014 válasza minek?:S (#58919) üzenetére


feri1014
senior tag

Tank top
Assassin jg
Mage mid
AD adc(wow)
Support support.

Ha picit is követed a metát, akkor tisztában vagy vele, hogy ennél sokkal több felállás is működik. Nem lesz troll pick az, aki midre hoz egy ad assasint, mert erős az adott mage mid ellen stb.

(#58921) nuke7 válasza Lokids (#58915) üzenetére


nuke7
veterán

+1 :K

(#58919) minek?:S : az van, hogy szerintem azért érzed ezt, mert nem tudsz elég flexibilisen játszani... az van szerintem, hogy nem tudod dinamikus változtatni a positioning-et meg a farmot meg stb.
Nem tudod kihasználni azt az előnyt amit egy APC support ad, mert te csak egyfajta képpen tudsz adc-zni.

nem jól látom szerinted..? (apc supp-ok win rate-je bőven 50% feletti amúgy, és minél lejjebb mész annál nagyobb :D )

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#58922) minek?:S válasza nuke7 (#58921) üzenetére


minek?:S
őstag

Dedede, én nem mondtam, hogy hülyék vagytok és csak én vagyok helikopter :D Én pusztán az elmúlt 200-300-400(?) meccsemre alapozom a tényeket, és az valóban az, hogy sokkal többet ér lateben egy shieldes support egy fed adcvel, mint egy fed ap support egy tilted 0/15-ös adc.

Ha olyan előnyt ad, amiket az enemynél láttam, akkor felejtsük el az ap supportokat :DDD Magamtól is bejutok Iron 4-be, nem kell hozzá segítség :DDD

Egyébként tudod, hogy nem érdekel a wr, mert van saját tapasztalatom, van mire alapoznom.

(#58920) feri1014

persze persze, kihagytam a "kiv.: counter play", egyértelmű és olyankor jogos egy pl Zyra supp. és olyankor hozzuk is, hiszen nincs az az isten aki ~25. perc után tudna nyerni fullad teamcomppal teamfightot.

Üdv.:M.

(#58923) feri1014 válasza minek?:S (#58922) üzenetére


feri1014
senior tag

Az a baj ezzel az egész vitával, hogy meg sem próbálod azt feltételezni, hogy az ap support jó is lehet. Elkönyvelted, hogy az ap support rossz és itt vége a történetnek. Hiába próbálunk rávilágítani arra, hogy mind a kettőnek van létjogosultsága.
Egy jó ap support ellen sokat nem ér egy shield, miközben nem csak az adc osztja a dmg-et, hanem a support is kitol legalább annyit mellette. Egyszerűen sok ennyi dmg-et kihúzni egy supportnak, miközben magát is életben kell tartania. Ezért tud jelenleg működni az apc support. Late game ugyan ez, plusz 1 dmg dealert kell ellensúlyoznia 1 supportnak. Miközben az ap support mellett ugyan úgy elfér egy tank topon vagy a jungle-ben. A többi már csak azon múlik, hogy melyik csapat játszik jobban.
Attól mert jelenleg máshogy is lehet segíteni az adc-t, az még nem rossz.

(#58924) csoki46 válasza minek?:S (#58922) üzenetére


csoki46
aktív tag

Esténként szoktunk játszani, gyere velünk 1-2 meccset. IGN: knoxville46

(#58925) Lokids válasza minek?:S (#58916) üzenetére


Lokids
addikt

De elolvastam. Nem akartam belédkötni, de a leírásodból az jön le, hogy a support role szerinted csak 1 valamire jó, hogy az adc-t próbálja életben tartani.
Viszont jelenleg nem ez a meta. Riot eltolta abba az irányba, hogy a killnél nincs jobb cc. Sajnálom, de ez van.
Ráadásul az adc-k most elég rossz pozícióban vannak, simán hozható helyettük AP. De persze mindez matchup függő.
Ezzel nem azt mondom, hogy egy Janna szupport rossz. Sőt! Csak azt, hogy egy assassin metában ne számítson egy ADC arra, hogy a support megvédi. Próbáld ki egyszer a sup rolet is. Meglátod, hogy nem is olyan egyszerű az élet egy ADC mellett.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#58926) Jim-Y válasza minek?:S (#58922) üzenetére


Jim-Y
veterán

Egesz evben az atlag jatekido 30min alatti. Az ADC-k altalaban nem erik el azt a szintet ahol tenyleg ok lennenek a dontoek, igy olyan supportok a menok akik az early gamet, a laninget jobban befolyasoljak es ez pont egy zyra, brand, velkoz. Felre ertes ne essek, en nem vagyok platinum/diamond+ nem akarok magas lorol beszelni, de ha koveted a high elo jatekosokat, meg ugy alapbol a meta-t akkor a trend az, hogy ritkan nyulik hoszura a jatek igy nagyon sok mulik azon, hogy hogyan teljesit a csapat early game-ben. Ebben a fent emlitett champek koztudottan jok. Persze, lehet oket is rosszul jatszani mint ahogy mindent, lehet neked rossz tapasztalatod van veluk, de biztos mindenki talalkozott mar olyan brand supporttal aki egymagaban lehozta a laning phase-t.

Masreszt minel magasabb elo-t nezunk annal marginalisabb a meta-game. Ezalatt azt ertem, hogy egy diamondos jatekban ha az egyik csapat tobb osvenyen is elonyhoz jut early game-ben akkor rendszerint van akkor jatek tudas, hogy a meccset onnan konyen befejezik meg azelott, hogy az adc-k elerjek az igazi power spike-jukat (bocs a hunglishert). Mig minel alacsonyabb elot nezunk annal hosszabbak a jatekidok mert a csapatok nem tudjak, hogy hogyan kell az elonyt gyozelemre juttatni.

Tehat, osszefoglalva:

Nagy ELO -> rovidebb jatekido -> hangsuly az early game-en, es az early championokon
Kisebb ELO -> hosszabb jatekido -> a csapatok az elonyt nem tudjak/nehezebben tudjak gyozelemre forditani

Ennek ellenere alacsonyabb ELO-n is ugyanazokat a champeket fogjak pick-elni amit a high-elo meta meghataroz. Mert ezt latjak a streamekben, statisztikakban (a statisztikak altalaban plat+ -t neznek).

Masik, hogy tegyuk fel, valaki adott ELO-hoz megfelelo champet pickel. Alacsony ELO-n hosszabb a jatekido, nincs akkora hangsuly az early game-en tehat olyan champet valaszt aki late game-ben jobb, pl Lulu. Ezzel meg az a baj, hogy alacsonyabb elo-ban a jatekosok tudasa is rosszabb, pluszban nagyobb a szoras. Jatszol Lulu-t egyszer olyan AD-t fogsz ki magad melle aki tudja mit csinal es elvezetes a jatek megerte Lulu-t pickelni, masik game-ben pedig olyat kapsz magad melle aki azt sem tudja, hogy a caster torony alatt 1 tower hit + 1 AA es mindent missel. Es az a baj, hogy az utobbibol van tobb.

Remelem ertheto, hogy mit akarok kihozni es talan te is mas szemmel nezed a dolgokat. Ebben a temaban nincs igaza senkinek, es t.k mindenkinek igaza van. Van olyan meccs ahol egy enchanter jobb lenne mert hosszura nyulik a meccs, van olyan ahol Lulu-t pickelsz de az AD fogalmatlan igy egy Zyra jobb lett volna.

(#58927) Ganz-[HUN] válasza feri1014 (#58920) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

Tegnap:
SupportWithSmite nevezetű játékos pickeli a Vayne supportot. Bannolom mert a jó édes anyját. Pickeli az ashe supportot "bosszúból"

Hogy a f*szomban élvezzem így a játékot? Végül szerintem 40%-ban az Ap tristana miatt vesztettünk (én) mert leszartam a meccset. Vitte a farmot egyfolytában. Nem volt kedvem így játszani. f*ck this game elvet követve ff20.

Természetesen Smiteolta a canon minionokat.

[ Szerkesztve ]

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#58928) feri1014 válasza Ganz-[HUN] (#58927) üzenetére


feri1014
senior tag

Nem a trollok a beszélgetés témája.

(#58929) Chuzzlee803 válasza Ganz-[HUN] (#58927) üzenetére


Chuzzlee803
aktív tag

Egy, nem kell champ selectben minden hülyeségre ugrani, meg bannolni bármit is csapattárs alól, mert "a jó édes anyját" :DDD Van, aki csak erre kíváncsi, hogy a csapat mekkorát ugrik a hülyeségére, úgyhogy don't feed the troll, ha elhozza hát elhozza.

Kettő, csipkebokorvessző.

Három, ne pörögd túl a normál meccseket. Régen én is így játszottam, üvölteni képes voltam egy normál lose miatt, de felesleges. Ha látsz valami ilyesfajta ökörséget, szállj be inkább te is, hozd el azt a crit mordekaisert vagy tudomisén :)) (jó taktika lehet amúgy hanyagolni a normált és flexezni helyette, mivel egy általános előrelépés van komolyságban, és a solo/duo rangodat nem befolyásolja. Mondjuk néha ott is beüt a 10 játékos valamelyikénél hogy "hiszen ez csak flex, kiafasztérdekel", de sokkal ritkábban, mint normálon).

Négy, dodge. Rankeden különösen igaz, hogyha valami nem stimmel a csapatban, akkor X a sarokban, és várunk öt percet (tudom, -3 lp, de így is messze van a -21től), de persze normálban is be lehet vállalni, mert nem sok (mondjuk vigyázz, mert 16 órán belüli többszörös dodge nagyobb büntetéssel is jár).

[ Szerkesztve ]

(#58930) PuMbA válasza Ganz-[HUN] (#58927) üzenetére


PuMbA
titán

Low elo játszhatatlan most, Ranked-en is :) Kilépnek champ selectből, mindenki 1 hőst akar játszani, ha bannolják vége mindennek, meccs felénél AFK. Tegnap pont én is belefutottam Top-ként Ranked-en Support-ba, aki lopta az ADC-től a farmot. Fun-olni lehet most csak, Garen ADC és hasonló időszak van, mert rászabadultak a játékosok a játékra a Ranked előtt.

[ Szerkesztve ]

(#58931) grimm2015


grimm2015
senior tag

Azért a riót rákapcsolt, bejött nekoo, most jön majd salas, és már be van jelentve (nem hősbemutató), hogy a köv. új támogató hős lesz.

Battlenet: Grimm#22690

(#58932) Ganz-[HUN] válasza grimm2015 (#58931) üzenetére


Ganz-[HUN]
addikt

Rohadtul remélem hogy tank lesz (pedig nem mert APC vagy Asssassin)

Furry /// Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon /// ThinkPad T480s, T60 15" FlexView IPS SXGA+ /// Asus P9X79-E WS, Xeon E5-1620v2, Noctua NH-D14, 980Ti, Sony DTC-ZE700 DAT, MX Master 2S, Shure SRH-440A, OLED ToTK Switch

(#58933) minek?:S válasza feri1014 (#58923) üzenetére


minek?:S
őstag

Nem szeretek feltételezni, de elhiszem, írtam is, csak nem igazán láttam működni még egy "support supporttal" szemben. Volt rá példa, de legalább 75%ban mi nyertünk. Csak a support nem csak teamfightban support, egy objektív elvitelénél is tud segíteni az attack speeddel pl.

De egyébként tudom miért kell mellém "support support": Mert egy greedy szar vagyok, akivel csak akkor lehet nyerni, ha megvan védve.

És azért mondom azt, hogy a "support supportnál" nincs jobb, mert ezt látom ezt tapasztalom, látom, hogy egyszerűen látták az enemyk, hogy van olyan, hogy ap support, de nem tudják használni nagyon nagy százalékban.

(#58924) csoki46

Felveszlek, de még nem tudom mit fogunk játszani, tegnap pl pont összejött egy csapat, meg duoztunk, meglátjuk.

(#58925) Lokids

Nem nem nem, a support nem csak az adct védi meg, a csapatot védi meg, wardol, shieldel, stunnol, figyel, kezdeményez(ha más nem). Én laneről beszéltem, Jim-Y barátunk a következő válaszában leírta, hogy általánosságba na meccsek nem hosszabbak 30 percnél, ez nagyjából kb igaz is, elég sok a huszon perces meccs, ergo ebből az jön le, hogy cirka 66%-ban laning fázis van, jobbesetben persze és a maradék 34 a teamfight, ergo a meccs 2/3-as részében nagyjából engem kell védenie, és, ha minden jól megy akkor jön a már leírt móka: 10. percben stormrazor, 11. percben cipő, 14-15. percben runaan, 20. percben infinity, 25. percben valamelyik tanktörő, jellemzően mortal reminder. Ideális esetben ilyen felállásban buildelek, ha nem feedelek mint az atom és azért ezzel le szoktam körözni a többieket buildben. 14. perc előtt hozzuk a first tower több mint a meccsek felén, utána el tudunk menni midre roamolni, drake gyakorlatilag free. De hangsúlyozom, ideális esetben, kb a meccsek 30-40%.

(#58926) Jim-Y

Valakitől hallottam, vagy itt olvastam, nem tudom -de én is így vélem-, hogy az adc a 3. itemtől gyakorlatilag csak tör. Lokidsnak adott válaszomban leírtam az én vásárlási menetemet.

Persze, találkoztam olyan brand supporttal, aki lehozta a meccset, de ez ritka, brand ellen pont nem tudok játszani, ezért, ha sikerül belemennem a tűzoszlopaiba meg a többi sz@rságába, akkor ki is kapunk ellene persze.

Hogy ismételjem magam: 20. perctől, ha van lehetőségünk, mindig elmegyünk roamolni, akár előtte is, meccsfüggő, ha van akkora előnyünk, miden próbáljuk meg kamatoztatni(ha nem, akkor értelemszerűen bot/top), illetve drake, herald, tehát minél inkább objektív orientáltan.

Persze persze, mikor barátnőm nélkülem játszik mindig mondja, hogy vagy hótszarokat kap, vagy néha 1-1 olyat, aki simán smurfnek néz ki, de alapvetően szerintem a meccseim 99%-át vele játszottam.

Természetesen, még egyszer akkor, nem azt mondom, Ti, akik nem feltétlen értetek velem egyet, bújjatok el, hülyék vagytok, csak a tapasztalataim alapján nem tudok azonosulni vele.

Jöttök azzal, hogy próbáljak supportkodni.. próbáltam.. nem megy.. nem az én világom, én csak azt a 6 miniont nézem ami előttem van, meg a 2 lanert, a többi a supportom dolga -persze, ha van wardom azt kirakom.

Üdv.:M.

(#58934) minek?:S


minek?:S
őstag

Egyébként más: Mekkora esély van arra, hogy LoL-on találkozz egy olyan "ismerősöddel", akivel általános suli 2. osztályában labdáztatok együtt az iskola udvaron, csak átment másik suliba és megszakadt minden kapcsolat? :D

Üdv.:M.

(#58935) Chuzzlee803 válasza minek?:S (#58933) üzenetére


Chuzzlee803
aktív tag

De egyébként tudom miért kell mellém "support support": Mert egy greedy szar vagyok, akivel csak akkor lehet nyerni, ha megvan védve.

Jöttök azzal, hogy próbáljak supportkodni.. próbáltam.. nem megy.. nem az én világom, én csak azt a 6 miniont nézem ami előttem van, meg a 2 lanert, a többi a supportom dolga -persze, ha van wardom azt kirakom.

Na látod, itt van a kutya elásva. Tudod, mi a baj az enchanterekkel, és miért játssza nagyon sok soloq support játékos a Vel'Koz-Zyra-Brand szentháromságot? Mert ha bekapnak egy ilyen ADC-t, akinek pont abban az egy gameben nem jött be a hiperagresszív early, akkor nem tudnak mást csinálni, csak időközönként 1-5 másodperccel tovább éltetni a szerencsétlent, miközben az ellenfél szépen lassan megnyeri a meccset. Elvesztik a tizenvalamennyi LP-t, és úgy érzik, bármit csináltak volna, nem tudták volna a játék kimenetelét befolyásolni.

Nincs azzal baj, hogy van egy bizonyos support preferenciád és egy bizonyos játékstílusod, de hosszútávon jobban jársz, ha azokat a karaktereket is elfogadod supportnak, akiknek éppen semmilyen gyógyításuk vagy pajzsuk nincs (megjegyzem, a fenti három karaktert azért játsszák - pluszmínusz Fiddlesticks a point&click fear és a teamfight képesség miatt -, mert költséghatékonyak. Igen, Annie, Lux, stb. igényli azt a rengeteg killt, de ezek egy Liandryval - és esetleg egy Rylai-jal - harcra képesek, bőven a harmincadik perc előtt).

Azt tanácsolnám neked, hogy legyél rugalmasabb soloqban, vagy állíts magad mellé egy állandó supportot, akivel tudsz duózni, és ismeri a játékstílusod.

(#58936) hugi0 válasza Chuzzlee803 (#58929) üzenetére


hugi0
őstag

(tudom, -3 lp, de így is messze van a -21től),
A dodge -val semmit nem buksz. - az mmr valtozatlan marad.
Legalabis S6 ban igy volt. Le"dodge"oltam napi szinten 2 jatekot 25 napon keresztul.

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#58937) Chuzzlee803 válasza hugi0 (#58936) üzenetére


Chuzzlee803
aktív tag

Igen-igen, elfelejtettem mondani, köszi :)

(#58938) Imilenni


Imilenni
addikt

Srácok, 1 órán keresztül néztem a Live-ot, ugyebár ami az 500XP-s küldihez kell, de még mindíg nem kaptam meg :F
Chrome-on néztem meg, persze be voltam jelentkezve!
Mi lehet a baj?

Press "F" to pay respects.

(#58939) Gentlelelele válasza Imilenni (#58938) üzenetére


Gentlelelele
aktív tag

Bal felső sarokban a felkiáltójel. Sz*r a rendszer :(

twitch.tv/gentlegg “Evil is Evil. Lesser, greater, middling… Makes no difference. The degree is arbitary. The definition’s blurred. If I’m to choose between one evil and another… I’d rather not choose at all.”

(#58940) minek?:S válasza Imilenni (#58938) üzenetére


minek?:S
őstag

Nekem pl végig se kellett néznem, egyiket sem, mind a 2 küldetést úgy csináltam meg, hogy csak bele bele nézegettem 1-2 perceket és megadta. Én Mozillán néztem.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#58941) olloczky


olloczky
senior tag

9.2 Patch notes.. hihetetlen baszdmeg.. nerfelték az egész junglet..

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#58942) grimm2015 válasza olloczky (#58941) üzenetére


grimm2015
senior tag

Mondom én, lassan csak a mid (AP/assasin)lesz játszható, ezek után majd nem kell meglepődni, hogy jön a jg, aztán elkezdi farmolni más minionjait.

Battlenet: Grimm#22690

(#58943) hugi0


hugi0
őstag

LCK pick - meglepik
Mid - Vayne - Urgot-ra.
Bot - Morgana Rakan - Kaisa Alistar-ra
- ugy tunik bevalt.

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#58944) grimm2015


grimm2015
senior tag

Mi a jó fene van most? Honnan jön ez a sok 30+ játékos? 2 lehetőség van most, vagy S körül végzek, vagy C-vel.

8 játékból 3 tartott 15 percig, de a leghosszabb játék sem volt 25perc.
(olyan volt, ami 15perces lett volna, de 25 elhúzták)
de valami írdalmatlan dolgok vannak. (oké a LV7 yasuonál nem meglepő az 1/15/3)

Battlenet: Grimm#22690

(#58945) Imilenni válasza grimm2015 (#58944) üzenetére


Imilenni
addikt

Minden szezon kezdés ilyen.
Nekem ilyen volt az első:
3an voltunk Gold s8-ban, 2-en platban.
Az a két gyerek kétszer annyit halt, mint amennyit ölt. Messze a leggyengébbek voltak a meccsben.

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#58946) hugi0


hugi0
őstag

Aki jobb jatekosnak tartja magat mint ahol tavaj vegzett, most jatszon.
- a sok boostolt is jatszik, konyu toluk elvenni a pontokat. :)
A nyeresi eselyek a tudason felul +20%

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#58947) DioRobber


DioRobber
tag

Első season ranked solo/duo 1meccs 1win, viszont bronse 4 +66 LP. Ezígy nagyon lassú lesz.Változni fog, vagy mindig 66 LP-t kapok winekkel? és ha bukok? Silverbe voltam előző seasonba azékérdem.

DIO: HRobi01#2786 - Children Of The Skorn - LoL: Derivál

(#58948) minek?:S válasza DioRobber (#58947) üzenetére


minek?:S
őstag

Pontosan nem tudom amúgy, hogy mennyi LP-t kapsz, de ugye most úgy van, hogy 1 meccs alapján kapsz egy ideiglenes rangot. Ezt csak Te látod, lejátszod a 10 meccset, ha nyersz, akkor kapsz LP-t, ha vesztesz, akkor semmi. Valami ilyesmi van most.

Üdv.:M.

(#58949) PuMbA válasza DioRobber (#58947) üzenetére


PuMbA
titán

Nekem tavalyi Bronze 1-ről Ranked 1 meccs 1 win + 56LP és Iron 1 provisional rank :) Általában mindig 1 szinttel alább kezdesz új szezonba, eddig minden szezonban így volt, de nem láttuk. A mínusz-t kaptam a játékomra. A játékosok tényleg bénák, ahogy hugi0 írja, mert a Kai'sa írta chat-be, hogy nyerjük meg neki a gémet, annyira béna volt szegény és kérdezték, hogy milyen rangú vagyok, mert szerintük olyan jól toltam. Hát mondom azért annyira nem. Lux supportunk is ultragáz volt 4/11 és Flash-et nem hozott, szóval ha elkapták tuti meghalt.

[ Szerkesztve ]

(#58950) Lokids válasza hugi0 (#58946) üzenetére


Lokids
addikt

Pont ellenkezőleg... 3-ból 3lose. A besoroló silver 3-at mutat. Ráadásul közöm nem volt a játékhoz. Úgy vertek el, mint a szart...

If you chase two rabbits you will lose them both.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  League of Legends (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.