- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrült Ödön
tag
Pár dolgot megosztanék az érdeklődőkkel, ha szabad..
Az egyik a vetítőfelület anyaga. Többen többfélét is javasootak, nekem támadt egy 5letem: Fehér dekoritlemez!
Tudjátok, az a farostlemez, amin van egy valamilyen bevonat, a régebbi bkv-buszok belseje is ebből van. Létezik ez fehérben is, talán érdemes volna egy kisebb darabot kipróbálni, hátha beválik!Másik dolog: Vetítőlencsék és optikák. Régebben írtam, hogy ócskapiacon láttam egy bazinagy vetítőoptikát, csak nem vagyok benne biztos hogy színhibamentes-e, ezért nem mertem megvenni. Jobb is, mert kiderítettem hogy színhibás, és kajakra ráb*sztam volna a megvételével!
Ezért szeretnék egy eccerű móccert bemutatni az érdeklődőknek, amivel meg lehet állapítani, hogy az adott optikai eszköz okoz-e színhibát (mezei lencsék, és lencserendszerek), vagy gyárilag színhibamentes (akromát vagy apokromát) példányok!
Tehát az eljárás: Vegyük kézbe az eszközt, és keressük meg azt a pontot távolságilag, ahol élesen látjuk általa a nézett képet. Majd irányítsuk így egy csillogó, ezüstszínű fémfelületre (kilincs is jó), és jól nézzük meg a kapott látványt!
Ha u.olyan ezüstösen csillog a bámult tárgy, mint lencse (optika) nélkül, akkor az színhibamentes konstrukció. Ellenben ha szivrványszínű "húzást" látunk bárhol a tárgy körvonalain, akkor az az optika színes műsoranyag vetítésére alkalmatlan!remélem tudtam segíteni ezzel is valamelyest azoknak, akik mostanában szándékoznak optikát venni!
És még valami, más témából: A nappali fényű (/D) HgMIS 250 szoffitából eddig már 3 db elkelt, és van még tán u.ennyi, akinek kell, az most jelentkezzen amíg van belőle!
(fizetett kereskedelmi célú hirdetést láthattak!
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Hálózati / IP kamera
- Peugeot, Citroën topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3298
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest