Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25573) Drizzt válasza Zada (#25568) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Átlagban legutóbb Budapesten 3-5% közötti sikeres alkukról számoltak be. De az alku pont egy olyan dolog, amiben igazán nehezen kézzelfogható az átlagos alku fogalma. Nézz szét a környéken, hogy milyen opciók vannak még. 100m2 felett nekem elsőre soknak hangzik a millió feletti nm2 ár. Amit nem értek a hirdetésben, hogy tulajdonképpen melyik szinten van ez a lakás? Szövegesen földszinti. Közben meg több olyan fénykép is van, amiből első emeletinek tűnik inkább. Ahogy egyre jobban nézem, valószínűleg az van, hogy az utcafront felől földszinti, de "hátrafelé, oldalra" pedig lejtés van és ott már kb. emeleti szintnek felel meg. Az erkély/terasz is picit fura. A képen teljes értékű erkélynek néz ki, de a leírás, meg az alaprajz alapján ez nem igaz. Tehát nekem olyan érzésem van, hogy a képen látható berendezése funkcionálisan nem igazán megoldható, kivéve ha a kertbe nem akarsz lemenni azon a lépcső, ami onnan balra nyílik. De lehet csak a képen nem jön át és van olyan széles, hogy simán elférni még a székek mellett. Ennél a hirdetésnél például egy video nagyon sokat dobna a reális felmérésen.
Az, hogy a kerttel kapcsolatos leírás a gyakorlatban mit jelent, csak úgy tudhatod meg, ha rákérdezel. Hasonló méretben és állapotban a környéken nagyon minimális a kínálat, ami inkább csökkenti az alku terét. Ha valójában földszinti, az csökkenti az árat. A képek tök jók, bár szokásos tucat homestaging berendezéssel. De az 1950 előtti építés megint csak kockázatokat jelenthet. Emiatt mindenképpen fontos alaposan felmérni a dolgokat. Milyen vezetékek lettek cserélve, milyenek nem, stb. Viszont eleve irányár van a hirdetésbe írva, ez alapján biztos van alkura tér.
Szerintem az alkulehetőség főleg azon fog múlni, hogy milyen a konkurenciád. Sok érdeklődő van-e, számít-e az eladónak, hogy hitellel veszik-e meg, sürgős-e, stb. Valamikor március 19 és 26 között került fel ez a konkrét hirdetés.

I am having fun staying poor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.