- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
VMatteo #24691 üzenetére
Látatlanban nagyon nehéz becsülni, de amúgy sem vagyok értékbecslő, meg ingatlanos sem. Meg nyilván még ők is sokszor tévednek.
Úgyhogy kb. ebből indulhatunk ki. Nagyjából azt becsülöm, hogy október körül kerülhetett ki, akkoriban még nem vezettem az ID listát, ezért a bizonytalanság. Ugyanez a hirdetés fenn van mégegyszer 35.9M-ért is. +10M-ért az utcában van majdnem háromszor nagyobb lakás is. Én személy szerint meglepődnék, ha 30M felett elmenne most. Akár az is, amit először linkeltem, illetve az is, amit írsz. -
-
válasz
Stanlee #24694 üzenetére
Az irreális elvárás, hogy az eszközeid reálértéke mindig, minden pillanatban emelkedjen. Ilyen nincs, korábban hasított az ingatlanpiac, most meg csökken. Ez ilyen, kár rajta vesződni. Aki régen szállt be, az vastagon pluszban van még mindig, aki nemrég, az megszívta.
Az meg teljesen normális, hogy lecsoffadt, szutyadék panelek nem 1+milliós nm áron pörögnek.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Drizzt #24482 üzenetére
Update:
- 2023, januar ingatlan.com hirdetesi arak, havi atlagar valtozas:
- XI. kerulet, lakasok: -3000 Ft/nm.
- Budapest egesze, lakasok: -200 Ft/nm.
- Eger, lakasok: +3000 Ft/nm.
- Debrecen, lakasok: -3000 Ft/nm.
Kb. az van, amit mondtam erzesre. Pl. Egerben az atlag novekedett, de ha jobban belenez az ember, az latszik, hogy a regebb ota meglevo hirdetesek mennek lefele, kulonbozo tempoban, a kinalat jelentos mertekben no, de nem ritka, hogy 50-100%-kal tularazottak kerulnek fel - a mar fenn levo meglevo kinalathoz merve. Kozben panel lassan hirdetesi aron is lesz ujra 50nm+, 20M Ft. alatt. Illetve az is ujdonsag, hogy a legdragabb varosreszben is van egyaltalan elado lakas, tobb is. Tavaly kb. egesz evben nem volt.
Szoval hirdetesi atlagarakban nagyjabol stagnalas mostmar jo ideje, de tranzakcios arakban ez biztos csokkenest jelent. -
albiosz
őstag
Erre is jó a hitelkártya. Nekem a benyújtott számlakivonatokon kb. 5 tétel szerepel: a bejövő tételek és 2-3 kimenő. Soha a kutya nem kérdezte, hogy miért utalok más bankokba a saját nevem alatt futó számlákra.
-
titetoyz
tag
válasz
bozsokiandra #24686 üzenetére
köszi szépen! ezeknek a feltételeknek bőven megfelelek a 3 hónap beküldött kimutatása alapján.. a beküldöttet vizsgálják vagy hozzáférnek a számlatörténethez is ami a beküldés óta telt el, vagy az előttihez?
-
Stanlee
őstag
válasz
bozsokiandra #24683 üzenetére
jah, redditen volt.
Nekem a nemet schufa score-om lement, mert be van rakva heti 2 lotto (4€/het), persze ha ennek a tobbszoroset innam el, az nem szamitana, de azt ugye nem latjak a rendszeres atutalasok kozott.
-
titetoyz
tag
válasz
bozsokiandra #24678 üzenetére
ez mondjuk kb a 5%-a a jövedelemnek szóval.. nem tudod hol írta esetleg?
-
titetoyz
tag
válasz
Csabroncka #24680 üzenetére
van esetleg valami tapasztalatod ezügyben? alig alszom azóta..
-
Madwe
nagyúr
válasz
Csabroncka #24673 üzenetére
Tudtommal a szerencsejáték elég red flag a hitelbírálatnál. Bár lehet az utóbbi években már nem, de régebben az volt, az fix.
-
titetoyz
tag
Hitelfelvételnél a bank (CIB) 3 havi számlakivonatot kért. Ha kérnek is be többet, jól tudom hogy csak visszafele kérik (kérhetik el?)
valamint az online szerencsejátékot mennyire veszik szigorúan? -
Árpi001
senior tag
válasz
Oppenheimer #24669 üzenetére
+1
Lecsusztunk nyár elején egy solymári álom házról, maradtunk Pesten.
De egyre több a "brazil" és ezzel együtt egyre több a balhé.
Nem tudom mi lesz évtizedes távlatban.. -
_NCT
addikt
válasz
Oppenheimer #24669 üzenetére
+1én sem rájuk gondoltam először mint elsőszámú problémaforrás, hanem a sittesebb egyénekre.Nyilván budán is vannak, csak az arányok nem mindegy milyenek (pl kelenföldi aluljáró elég vadregényes). És valamilyen szinten csak kell, hogy legyen különbség buda meg pest között, hiszen az ingatlanosok is ezt árazzák be. Illetve személyes tapasztalatom, hogy budán azért összességében nagyobb tisztaság van az utcákon. Nem akarok flame-elni buda vs pest kérdésben, pesten is laktam nagyon jó helyen Zuglóban, azt is nagyon szerettem. De ha a teljes képet nézem, budai részen azért jobban érzem magam, még akkor is, ha nincs pénzem saját lakásra/házra.
-
Qtya123
őstag
"mondtam hogy nincs, és elment szó nélkül. Azért pesten ehhez lehet nyílt volna a bicska és a ‘pakojjáki’ szavak"
Szerintem ebben nem lehet ilyen különbséget tenni, hogy a budai csöves kisebb eséllyel késel, mint a pesti. Amúgy sincs szerintem ilyen, hogy budai, meg pesti. Mozognak mindenfelé és abszolút a szerencsén múlik, hogy az egyén, akivel interakcióba kerülsz, az mennyire agresszív.
A feleségem 4 évig járta a komplett M3 vonalat munkába járáskor, én 2017-ben kb fél évig heti 2-3 alkalommal utaztam vonattal Pécs és a KöKi között, mégsem volt agresszió, de még kéregetni is nagyon ritkán jöttek oda.
Ellenben mikor visszaköltöztünk Pécsre a belváros kellős közepén az Árkád mellett este 7 órakor a C-type letépte a feleségem válláról a táskát. A pénze ugrott, a telefonja csak azért nem, mert épp velem beszélt rajta, mikor lekapta róla a táskát. Nagyon jó volt a tehetetlenség érzés, hogy nem tudok mit csinálni a telefon túloldaláról, bár utólag jobb is így, mert lehet, hogy most én ülnék börtönben, amilyen hirtelen haragú vagyok.
A fentiek ellenére nyilván nem lehet kijelenteni azt, hogy Budapest biztonságosabb, mint Pécs. Ugyanígy a budai vs. pesti csövest sem.
-
_NCT
addikt
válasz
Mercutio_ #24664 üzenetére
Mondjatok egy nagyobb várost, megyeszékhelyet, ahol nincsenek meg ezek a problémák. Fűszerezve az árnyékboxoló sziauram réteg terjedésével. Budán hajnalban a móriczon sok a hajléktalan, de mindig elszivárognak, 7 év alatt 1x sem kötöttek belém, max tarhálni akart, de mondtam hogy nincs, és elment szó nélkül. Azért pesten ehhez lehet nyílt volna a bicska és a ‘pakojjáki’ szavak ismétlése mellett kellett volna a javaimtól megválni. Én arányaiban próbálom ezeket nézni, emiatt a keleti országrészt végül teljesen elvetettem, élhető falvakat találtam nem túl messze a fővárostól, de ott meg nem tudom elképzelni az életem hosszútávon.
Ahol meg normális a lakóközösség, ott nincs pénzem vásárolni. szar ügy….
-
j0k3r!
senior tag
válasz
Oppenheimer #24659 üzenetére
Valószínűleg az lesz, amit a többiek mondanak, hogy az ellenőrizetlen tömegközlekedés miatt lehet (pl.: Borároson felugrik a 4-6-ra és 10 perc alatt a Móriczon van). Nem vagyok
gazdagarra járatos, de gondolom egy Istenhegy, Svábhegy, Orbánhegy, Sasad, Németvölgy azért egy fokkal jobb. Bár ezek már nem igazán a XI. kerület, árban semHátha lakik ott valaki, aki olvassa a fórumot és meg tud erősíteni, vagy éppen cáfolni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
j0k3r! #24657 üzenetére
Részben a metró felújítás is lehet az ok: azokról az állomásokról a hajléktalanok átmentek az üzemelőkre.
+ vidékről is mindenféle alak jött pestre építkezésekre.A kérdés, hogy ahogy erősödnek a válság hatásai mennyien ragadnak itt ezzel rontva a színvonalat.
Azt már hallottam, hogy a lopások, betörések, rablások száma növekszik... -
Qtya123
őstag
válasz
Igen, gyakorlatilag mindenhol vannak, maximum a mennyiségben van szórás.
Olyan, hogy 0 darab, az csak a jobb részek kicsi családi házas utcáiban, távol a tömegközlekedési megállóktól.99.9%-ban autóval mászkálok Budapesten, még így is sok jobb helyen is látni kétes fejű alakokat. Tömegközlekedést használva gondolom ez hatványozott.
-
Stanlee
őstag
válasz
Azert varjatok meg, hogy visszajottok-e. Egyik volt gimis osztalytarsam 1-2 evre ment ki kutatni, aztan 20 eve ottragadt.
-
-
j0k3r!
senior tag
Móricz környékén is egyre több a fura alak, pár éve szerintem jobb volt a helyzet. Bár mondjuk a legtöbb csomóponton (Blaha, Keleti, Nyugati, stb.) általában nagyobb koncentrációban fordulnak elő ilyen alakok.
-
Madwe
nagyúr
+ van elég sok munkásszálló kondorosi környékén, meg szerintem vmi karitatív sérült embereket segítő hely is lehet, legalábbis elég sok sérült ember mászkál arrafelé. De pl van tök kedves kertvárosias rész is kondorositól pár perc sétára, ami csendes, nyugodt, mégis közel van minden s közlekedés is etalon. Mondjuk annak tuti meg is kérik az árát, cserébe közel a vasút, panelhegyek veszik körbe meg a fentebb említett egyedek.
-
_NCT
addikt
XI, Albertfalva here. A kamaraerdő rész érdekes, a 41-es a “budai gettójárat”, rengeteg hajléktalant és kétes alakot láttam már azon a járaton. Nem egyszer fordult elő, hogy a hátsó kocsiból előre menekültem, a szagok vagy épp a látvány miatt. De az esetek 80%-ban így is jobb, mint egy 4-6 vagy 1es bármikor.
Mint mindenhol, itt is vannak jó és rosszabb részek,pl az egér úthoz közelebbi rész kertvárosias, nyugodt, élhető.Fehérvári út olyan tipikus fővárosi, zajos, de lépsz kettőt és van minden.Tömegközlekedés is jó, móriczra több busszal, villamossal be lehet járni.
Kondorosiban meg az egy főre eső k-rvák száma igen magas, a tenyészbikákkal a négyzeten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest