Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffni2
addikt
válasz
monti0222w #24599 üzenetére
A Facebook-on is megnézheted.
Nagyon valószínű,hogy tud segíteni.
Vagy legalább annyit,hogy ne kelljen a hátralevő időt szteroid injekciókon leélnie, és az életminősége is sokkal jobb lehet.Hagyományos orvoslással ilyen időskori gerincproblémát,szinte csak rontani tudják.
Az előző dobim 9 évesen öszeesett maga alá piszkított,mintha epilepsziás lett volna.
Kiderült,hogy "tipikus" gerinc problémája volt 6-7 csigolyánál.
Az egyébként kiváló állatorvosunk,csak széttárta kezét,szterodidokat javasolt,ami pedig már akkor is igencsak ellenjavalt volt ilyenre.
Patadoki vizsgálata után,
homeopatias bogyó koktéllal teljesen tünetmentesen élt még 4 évet,rohant, játszott,13 évesen infarktus vitte el 5 perc alatt. -
monti0222w
addikt
Sziasztok, Zénó ma rosszul lett, az asszony hívott fel, hogy nem bír lábra állni szegény kutyám, gyorsan haza mentem a munkából, és tényleg a hasán feküdt és erősen lihegett, próbáltam mellénél alányúlva felemelni, de a lábai mindig szétcsúsztak, nem bírt megállni a lábán. Kihívtuk az állat orvost, aki azt mondta, hogy a gerincénél lehet valami probléma, kapott két fajta injekciót, és azt mondta, ha estig nem áll talpra ezektől az injekcióktól akkor további vizsgálatok szükségesek CT, vérvétel, stb., kilátásba helyezte a műtétet is, de mondta egyből, hogy nem biztos eredményes lesz, mert elég öreg a Zénóm. A nyelve is mintha sötétebb lenne mint szokott lenni, szerintetek mi lehet vele, van-e ilyen irányú tapasztalata valakinek? WC-ni még nem volt és rengeteg nyálat liheg ki, és tök rossz így látnom és nem tudok rajta segíteni.
-
válasz
Rivaul #24589 üzenetére
de az ilyesmit nem folytonos nyüstölő használatra veszi gondolom az ember.
Nálunk minden séta alkalmával rajta van. Legtöbbször nem használom, vagy csak hangjelzéssel figyelmeztetem de rajta van és ha olyan szitu adódik azonnal tudok reagálni.
Nem vennék bóvlit mert nem precíz és pontos és félnék, hogy elmászik a feszültség, vagy nem reagálna azonnal ha szükséges. Megérdemli a kutyám, hogy ha már rárakok a nyakára egy olyan eszközt ami árammal működik akkor az jó minőségű legyen.
Egyébként mióta van nyakörvünk pórázon vezetni a kutyát olyan frusztrációt kelt bennem mint ha egy embert tennék pórázra. Küzd ellene a tudatom, mert szuverén egyéniségként póráz nélkül is tökéletesen elvan mellettem és nincs kedvemre, hogy madzagon kell rángatnom. Nagyon furcsa érzés, hogy ennyire idegen lett számomra a póráz. (főleg ha a nyakában van a nyakörv és nem hám)
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Ti szoktatok néha almát, répát adni a kaja mellé?
TOTW Sierra Montaint kap, ha ez számít. -
Daffni2
addikt
válasz
Rivaul #24589 üzenetére
Konkrétan szart sem érnek.
A "bandában" 4 embernek is volt ilyen, az egyikőjük kétszer is vett, 1-2 hónap után kuka.
NEM vízálló,a 300 m jó ha 30-40,ha nincs közte tereptárgy.Ha merül az akku,még annyi sem.
B@szhatod a 100 fokozatot,amikor százas beállításon röhög a kutya
Idióta kínai kitalálta,hogy energiatakarékosságból kikapcsol a távirányító 2 perc után, tehát amikor gyorsan kellene,be kell kapcsolni, a kijelzőn nem igazán látni milyen funkción van.Ez az egyik fő problémája.
Ócska kínai Ni akku van hozzá, nem csereszabatos semmivel,hamar lemerül, 10-12 óra a töltés.
Nincs dedikált gomb a különböző funkciók eléréséhez.Ez a másik,a használhatóságát nagymértékben korlátozó tényező.
Nem sorolom tovább, csak koptatom a billentyűt, mérges is leszek, mert először nekik is hiába magyaráztam, most mindegyiknek a az általam ajánlott van, és jé, működik. -
válasz
Rivaul #24589 üzenetére
Nálam a fő szempontok, a kutya egészsége használatakor ( ne okozzon sérülést, bevizsgált termék legyen ilyen téren is), megbízható működés minden körülmények között ( ezt a terméket vadászok használják hóban, esőben, szélsőséges időjárási körülmények között), és végül fontos volt a stabil hatótávon belüli működés.
Na most ezeket az általam támasztott igényeket a Sportdog, és a Garmin, valamint a Dogtrace bizonyította teszteken is. Én is örültem volna ha a számla barátibb, de az a 8-25k közötti árba tartozók már az első kritériumot nem bizonyított hogy teljesítik, és számla a buksia legfontosabb.
-
Rivaul
addikt
Nézegettem ezeket a nyakörveket mikor témázgattunk róluk hogy azért mégis tájékozottabb legyek akár mi is a nézetem ebbe a történetbe. 50 meg még több ezres nyakörveket írtatok. Viszont nagyon sok 10-15 ezreset is láttam. Mi ezek között a különbség? A hatótáv pl az oké és lehet több funkciót is tud de az alapokba? Biztos itt is van márka meg miegymás de az ilyesmit nem folytonos nyüstölő használatra veszi gondolom az ember.
-
-
zolynet
veterán
válasz
Rivaul #24570 üzenetére
Csak 1 nap séta maradt ki, nekem, a kutyának nem, anyós elvitte a másik kettővel.
Szilveszterkor nem tudtunk taxit fogni, így hajnalban egy 5.3km-t sétáltunk Keszthelyről Gyenesdiásra, az annyira nem esett jól. Szerencsére k.hideg volt, volt is fogadalom, ide soha többet bulizni.
Nagyon jó dolguk volt, dec. 27-től minden nap 1.5-2órás séta, sok sok labdázással, ez volt nekik a téli szünet. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
z123456789
addikt
válasz
tboy93 #24573 üzenetére
(#24573) tboy93
Szerencsére én egy kis faluban lakom, ahol több km-es körzetben nincs semmi, csak szántó, meg erdő. Bár síkság, és hiányolok pár dimbet-dombot, ettől függetlenül mindig jól érezzük magunkat, ha kinézünk a határba. Lövöldöztek most is, de általában lehet tudni hogy melyik területről szól a moraj. Most is elég messze voltak. Nem tudom mi a szabály, egyébként is nagyon ritkán találkozom emberrel ha elindulok akármerre is.Természetesen ha közelebb hallom a dolgot, akkor elindulok haza, kutyával a "hónom alatt".
(#24574) bb0t
Megpróbáljuk kiélvezni a maradék időt még meló előtt.Készült több kép is, de meg kellet várnom amíg akklimatizálódik a gép.
Lassan nekiállok válogatni.
AH, mellőlem azért ne lője már ki!Még ha így is tehet.
-
-
Beléptem az e-nyakörvet használok táborába én is..Sportdog 1225E
Szívesen fogadok minden tanácsot a tanítással, megerősítéssel,használattal kapcsolatban. -
-
-
válasz
tboy93 #24573 üzenetére
z123456789 ez nagyon klassz, irigykedem.
tboy93: azt komolyan kell venni, le is lőheti. Póráz nélkül csak kijelölt futtató területen lehet. Egyébként azt a kutyát amelyik 300m-re eltávolodik a gazdájától azt le lehet lőni illetve, ha vadász területen nincs megkötve mellőled is kilőheti. Legalább is így tudom, és némelyik meg is teszi. Állandóan ki kell lőniük a kóbor kutyákat mert kárt tesznek a vadállományban, szóval nem nagy trauma nekik...
-
válasz
z123456789 #24572 üzenetére
Anyuek is gyakran viszik mostanaban az ebet a tokoli parkerdobe, bar multkor rajuk szolt a vadasz, hogy vegyek porazra a kutyit. Gaz, hogy kvazi sehol sem szaladgalhat a kutya poraz nelkul.
-
madgie
titán
válasz
VANESSZA1 #24559 üzenetére
Nekünk is nyáron született a boxerünk, mégis 6 hónaposan kint töltötte a telet. Sok rongy alá az ólban, egy rongy a kutyaól bejáratához (ultimate megoldás: tépőzárt varrsz arra a rongyra és a tépőzár másik végét szegeled a bejárat felé. Le tudja szedni anélkül, hogy szétkapná, és te is le tudod nappal szedni, hogy csak éjjel legyen fent neki.
Nem mondom, biztos fázik, de tegnap éjjel is kinéztem hozzá és szépen bedidergi magának a helyet, jó meleg volt a teste.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Szoktam figyelni a kutyám.Aki általában kaja után végzi el a dolgát.Nálatok is?
De a kérdés az lenne,hogy mennyire baj,ha utána nem tud kakilni egyből?Nézem evett utána kocog kicsit keresi a helyet ,próbálkozik,de semmi.Ma reggel néztem van friss termés,de tegnap nem ment neki kaja után meg a héten is volt már így.Házi kaját kap többnyire.És tápot néha.
Valamint a másik kérdés,hogy amikor bent van szuszog.Azért lehet mert dagi?Nem valami vékony az tény.
Vizsla keverék.Köszi!
(#24561) Khelben!Nagyon aranyos.Télen könnyű megtalálni mint az enyémet is...
-
válasz
Khelben #24561 üzenetére
Az en kutyam 8 hetes kora elott nem ment be se a hazba se a kutyahazba pedig oktoberi gyerek, nagy hidegek voltak tavaly. Az anyja a hoban alszik.
igaz akkoriban o osszebujt a tesoival es ugy aludtak melegitettek egymast. Mikor hozzank kerult azota bent van velunk a hazban.
Hitvitat nem szeretnek inditani, aki nem ugy gondol a kutyakra mint en es itt meg jonehanyan az nem fogja megerteni soha, hogy miert nem a kertbe valo.
De nem lesz swmmi baja a kis bundasnak, nem kell oda infra futes csak egy kis szalma. A rongyot nem szoktak javasolni.
-
z123456789
addikt
válasz
Khelben #24561 üzenetére
Drága szörmók.
Nagyon aranyos. Hasonló kaliberű kutyám van nekem is.A szalmát én simán alá szórom, had túrja mint a disznók.
Tegnap vagy 10 percet röhögtem rajta az ól előtt miután kicseréltem. Tobzódott mint az őrült. Hetente mikor aknákat szedek az udvaron, összeseprem a kitúrt szalmát is, meg összeszedem a szemetet amiket szétszórt az udvaron.
A zsákba varrás/tömés még jobb ötlet, pláne ha nem szétszedős fajta. Én nem kockáztattam. Illetve a helyi gazdálkodótól kértem egy kockabálát, és iderakott nekem egy nagy guriga bálát, majd mikor rendezni akartam a számlát, nem fogadott el semmit. Az életben nem fogy el.A leírtak alapján szerintem nem lesz baja a kutyusnak. Ha megvan a vacka, jól kibélelve, be tudja fűteni magának. Ha nagyon aggódnék, akkor esetleg valahogy megpróbálnék zsebmelegítő párnát alá tenni, úgy hogy ne férjen hozzá, ha ennél jobban is aggódnék, akkor egy elektromos ágymelegítő párna (pár1000 FT) alsó fokozatát járatnám. Bár nem tudom ez mennyivel dobja meg a villanyszámlát.
-
válasz
Khelben #24561 üzenetére
A szalma a legjobb fekhely nekik. Legjobb ha egy zsákba teszed, akkor nem túrja ki. (Én zsákszövetből zsákot varrtam és abba tömtem bele a szalmát és bevarrtam) . Ha a kutyaház elejére egy szövetet szögelsz az is engedd be elég levegőt, de mégis meleg lesz bent. Az aljára a szalma alá célszerű egy régi szőnyeget betenni, így biztos jó helye lesz.
-
Khelben
nagyúr
válasz
z123456789 #24560 üzenetére
Még csak egy nap telt el
A garázs különálló, nem szigetelt és elöl teljesen nyitott, tehát hőmérsékletben nem jelent semmit, csak szélvédelemre jó. Most úgy néz ki, hogy a nagy kutyaházba (ami alul-felül is szigetelt) be van téve egy neki megfelelő méretű doboz, a bejárattól elfordítva, tehát kb. L alakban kell bebújnia a házon belüli házba. A kis dobozban vannak a rongyai, azon alszik. A ház többi része ki van tömve kartonnal. A bejáratnál függöny lóg, a ház előtt pedig szélfogó van, tehát szél semmiképp nem juthat be. Látszólag semmi baja nincs a kutyának, reggel rohan elő üdvözölni azt, aki először kimegy. Füle, hasa meleg reggel is. Éjszakára mindig száraz, meleg rongyokat kap. Ma tudok szerezni szalmát, azt hova rakjam? Azon feküdjön vagy a doboza köré szigetelésnek?
Az apa labrador, az anyuka keverék (leginkább németjuhász-rottweiler, de lehet, hogy más is volt benne).
-
z123456789
addikt
válasz
Khelben #24552 üzenetére
Eltelt pár nap mióta kérdeztél. Mivel nem engeded be a lakásba, feltételezem más megoldást találtál neki. Szóval mi történt? Megfagyott a kutya? Nem hiszem, mert akkor nem írnál már. Ha hajlandó vagy később csinálni neki ólat, akkor, ahogy a többiek írták, csinálj egy akkorát neki most, ami a méretéhez passzol, és be tudja fűteni. Én tettem alulra (padlóba) is szigetelést, illetve rendszeresen cserélem a szalmát a kutya alatt.
Egy képet mutatsz, hogy mennyire hosszú szőrű?Meg amúgy is, kíváncsi vagyok a kutyusra.
Én nem bajlódnék fűtéssel, lámpával. Garázsról kicsit mesélhetnél! Házhoz kapcsolódik, különálló, tégla, könnyűszerkezetes, szigetelt? De szerintem a "legrosszabb" esetben is jó megoldás lehet amit leírtál. -
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu #24557 üzenetére
Detto. Mire leerek a lepcson addigra Boni mar fent van hogy pisilt, kakilt
Szinten pucer nuncis a leanyzo. Fazik mint egy szobanyuszi. Rafekszik hassal a futescsore es a lapradiator lemezei koze tolja a pofajat alvashoz. Bar van hogy komolyan belendul a cirko es arra kel hogy eg a feje. Ilyenkor elkezd ra ugatni mert bantotta...
Felesegem cikiz is hogy nesze neked "harci kutya" hoztal egy nyulat -.-" (tudja hogy olyan nincs csak zrikal)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Steady74 #24556 üzenetére
a goldira válaszoltam. az gondolom Golden retriever, nemde?
az az előtti témán már lapoztam.Alfa, ha kiküldöm hugyozni, sprintel, elvégzi, majd egy perc múlva az ajtó előtt vár, hogy jönne vissza.
ha elviszem sétálni ilyen időben, utána a padlófűtés gerincvezetékén a kőre fekszik. Pedig utál keményen feküdni. hallottam már kutyaólban megfagyott dobermannról, szóval nem játék ez, kéremszépen. -
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu #24555 üzenetére
Lehet hogy a fügepálinka+vbk kombó miatt, de nem hosszúszőrű kutyája van a topik-társunknak
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Steady74 #24554 üzenetére
ne hasonlíts egy szőgolyót egy aljszőr nélküli dobihoz. hasán,hóna alatt olyan ritka a szőr, hogy kivan a bőre. és ez a téli rucija
egyébként -7ben is megcsinálja a feksziket, ott is marad, de ha fél perc múlva visszamegyek hozzá 10centis aplitudóval remeg a hátsó lába.
a roti hozzá képest pulóverben van
-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu #24545 üzenetére
Lizánkat, goldie kislány, 3 hónaposan hoztuk el tavaly novemberben. Első perctől kezdve a kertben, szél-és eső védett helyen felállított házában alszik. A ház lambériából készült, 2in1 egy közepes méretű és egy nagyméretű ház egybeépítve, közötte 10 cm hungarocell. Annyira kitömtük takarókkal, hogy felállni ne tudjon, de azért meg tudjon fordulni benne, azaz könnyel fel tudja fűteni. 5 hónaposan (tudom, a kérdező kutyusa nagyon pici még) -10 fok külső hőmérsékletnél 7-9 fok volt bent, pluszban
.
Most kevesebb takaró van bent, de érdekes, hogy inkább alszik kint, mint bent a lakásban, pedig régebben sokat aludt esténként bent. -
Rivaul
addikt
válasz
Khelben #24552 üzenetére
A nyari szuletes mar pont eleg. Tudom hogy rendes es segitokesz ember vagy, meg emlekszem rad a gyakori kerdeses idombol. En is csak segiteni szeretnek most. Van amit figyelembe kell venni ha az ember egy sokaig hu es egeszseges tarsat szeretne. Ezt probaltuk csak mondani. A haz igy jol hangzik. Mivel pici a kutyus ezert az infra lapot megneznem mert nekem jo megoldasnak tunik.
Amugy nalunk sem a teljes lakasba van. Van egy belepo resz az ajtonal es a az van neki elkeritve. Igy melegbe van es a folytonos kozelsegunket is erzi. Kint is lehetne mert cca 500nm kert all a rendelkezesere de meg kajla hozza.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Rivaul #24551 üzenetére
Köszönöm. A ház úgy néz ki, hogy kívül lambéria, utána 10 cm EPS szigetelés és belül is lambéria. A rongyokat ellenőrizzük többször, ha vizes, akkor kap másikat. Azzal nem tudok azonosulni, hogy a kutyatartás minimuma lenne, hogy beengedjem a lakásba. Az előző kutyánk 11 évig elvolt kinn, sosem akart bejönni, pedig rövid szőrű volt. Igaz, ő nyáron született.
-
Rivaul
addikt
válasz
Khelben #24548 üzenetére
Vannak minimumok amiknek meg kell felelni kutyatartasnal. Ha ez nem megy akkor lehet nem valo kutya a jelenlegi elethelyzetetekbe. Ettol fuggetlenul ugy olvastam hogy az infra futest irjak kutyahazhogy mert az nem befulleszti a helyet (ez nem infra lampa, elobb keress ra hogy tudd mirol is van szo). A szigetelessel is ovatosan mert nem figyelsz igy ra es mivel kicsi kb meg fogja enni. En egy haz belsejet hoszigetelo polisztirollal belelnek es megin egy reteg belso fa menne bele falkent. Arra is figyelj hogy ha vizes vagy havazik akkor beviszi es szinten felfazik. Nem reg volt kepekkel illusztralva home made hazepites ami nagyon kis takaros lett. Bar az mar felnott kutyusnak keszult.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Khelben #24548 üzenetére
ha nem egy lassú, kicsi mozgásigényű kutya,akkor a palackot szétszedi, infralámpát detto. kutyák érzik az áramot a vezetékben, de ettől még el-el rágják.
persze, ha megalszik a fej a szájában, akkor működhetnek ezek a trükkök is.
az meg, hogy +5 fokban túlélte a kartondobozt nem sokat jelent. azt még a dobi is kibirná, de -10 fokos estét pl a dobi tuti nem élne túl.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Rivaul #24547 üzenetére
A lakásba engedés nem megy sajnos, mindenképp kinn kell lennie. Gondolom a csupasz kartondoboznál így is jobb helyen lesz. Tehát visszatérve a kérdésre: a hely kialakításával kapcsolatban tudnátok tanácsot adni? Olvastam közben kutyaházfűtésről, melegvizes palack kihelyezéséről, infralámpáról is. Ezek közül működik valamelyik?
-
sheep
addikt
Köszi a válaszokat, akkor ennyi
Nem foglalkozom vele ha nem muszáj... -
Khelben
nagyúr
Hurrá, megvan a kutyás topic, sziasztok!
Kérdésem lenne: ilyen időben hogy alakítanátok ki 2 hónapos, hosszú szőrű kutyának helyet? Ami adott: kb. vizslának való méretű kutyaház 10 centis hungarocell szigeteléssel (lent, fenn, körbe). Három oldalról zárt garázs. Kartondobozok, rongyok. Szög, kalapács, stb. A kutya születése óta kinn lakik a szabadban, a fentieknél mostohább körülmények között (kartondoboz). Amire én gondoltam: a kutyaházat beteszem a garázs sarkába, beleteszek egy, a kutyának megfelelő méretű kartondobozt a rongyaival. A kutyaház ajtajára szélfogónak teszek valamit. A kutyaház elé kartonból teszek egy L alakú, fedett védővalamit, ami csak a garázs belseje felé nyitott, így semmilyen módon nem tud befújni a szél. Egyéb ötlet?
-
sheep
addikt
Sziasztok,
lenne egy kérdésem a kutyatartással kapcsolatban, hátha tudtok valami okosságot:
néha szoktam vigyázni egy yorkira (5 éves szuka), jó nem egy férfias állat, de én elvagyok vele, nagyon szeretem a kis majmot.
Amit észrevettem, hogy nem akar tudomást venni semmilyen más kutyáról amikor pl. elmegyünk sétálni. Az összes emberhez odaszalad, mindenkinek örül, de a kutyákat nagy ívben kikerüli, mintha félne tőlük. Akkor is ha a másik kutya kisebb, nem foglalkozik velük, csak az emberekkel. Nem is játszik más kutyákkal.
Szóval nekem fura ez az egész.
Ez mitől lehet, rosszul nevelték? Lehet ez ellen valamit tenni? -
Orlin
addikt
válasz
philoxenia #24538 üzenetére
Hát igen nekem is az lenne a legjobba,ha nem olvasnák sehol kommenteket.
Csak megdöbbent,hogy emberek hogyan képesek így gondolkodni. -
Steady74
addikt
válasz
philoxenia #24538 üzenetére
+1
-
philoxenia
MODERÁTOR
444.-en kommenteket olvasni?
Igazából már lassan csak a PH!-n érdemes Magyarországon fórumot olvasni, mert vagy agyonmoderáltak a hozzászólások máshol, vagy egyáltalán nem.... -
Rivaul
addikt
válasz
maximilian4 #24536 üzenetére
En is csak beleolvastam de nem tudott felidegesiteni. A szokasos ostoba netes csocselek. Azt se tudjak mit beszelnek szerencsetlenek.
-
maximilian4
addikt
Mit vársz a kommentelőktől egy 444 oldalon?
Magyarországon élünk. Nyugati szomszédban nagyon toleránsak, ott vásárolni bemehetek a kutyával, itatókat raknak ki stb.Az enyémnek ez volt a 2. szilveszter és szerencsére le se sz*rta az egészet. Hajnal 2 körül levittem, pedárdázgattak mivel a szó szerint a belváros közepén lakok, de nem zavarta. Odanézett egy pillanatra h mi volt, aztán mentünk tovább. :Itthon meg végig aludta.
A kommentelők nagyrészének állítom nincs kutyája, ennyi baromállatot (így egyben) rég láttam már (máshogy nem lehet ezeket hívni). Még jó h egy ilyen oldalt sem követek.
-
Orlin
addikt
Egy BKV buszra menekült, úgy megijedt a petárdázástól egy kutyus
Persze megint *** sok az okos a kommentekben...
[ Módosította: philoxenia ]
-
Nagyon boldog új évet mindenkinek!
Mi tegnap elvittük sétálni 22 után. Valamilyen feljebb való hatalom úgy akarta, hogy amikor elsétáltunk a szomszédos utca egyik háza mellett a kertben éppen akkor kezdtek el tűzijátékozni. Nem petárdák voltak, hanem a normál tűzijáték. Hirtelen nagyon megrémültünk, ha a semmiből felrobban melletted egy ilyen cucc akkor nem csak a kutyád ijed meg. Félt, el akart szaladni, de elkezdtük dicsérni ügyes kutya, okos kutya mint ha jutalmaznánk, aztán mikor befejezték akkor meg nagy játékba kezdtünk vele. Így elmaradt a pánik. Ha védelmező tutujgatásba kezdünk tuti nagyon megijedt volna, de így nem volt gond. Bementünk még játszott egy darabig aztán alvás. Tényleg dugja fel a @&#><{}be mindenki akkor erre &>#&.
-
Rivaul
addikt
Boldog új évet mindenkinek!
Volt egy kis nyüszi de nem törtem meg (nem vigasztaltam vagy engedtem be, nehogy ezt az állapotot tápláljam) . Bementem hozzá mint ha mi se történne és elkezdtem játszani vele. Az volt a tervem hogy kizökkentem. Sikerült is. Utána kis pisi meg egyebek a kertbe. Pár feladat kaja előtt hogy lefoglaljam és evés. Mind ezt úgy mint ha kint semmi nem történne (pedig kertváros és megy a banzáj...). Szerintem elérte a foglalkozás a célját mert szépen nyugodtan elment a szokásos idejébe aludni és nyugton van. Ha ez így marad kb fél 1-ig akkor nyertem
-
monti0222w
addikt
Boldog Újévet kívánok mindenkinek.
-
Orlin
addikt
-
-
Merseyside
tag
válasz
Rivaul #24524 üzenetére
Mi is tapasztaljuk nap mint nap. "Jaj de gyönyörű" meg "zabálnivaló de megdögönyözném". Ilyenkor úgy kihúzom magam, mintha engem dícsértek volna meg. A múltkor rendőrkutyának nézte egy nő, merthogy olyan szép tartással futott a farkas. Nagyon jó érzés hallani ezeket.
Na, elkezdtek durrogtatni, egyelőre a füle botját sem mozgatja rá.
BUÉK!
-
Rivaul
addikt
Nah állatok lerendezve. Függönyök vastagra cserélve. Világítás benyomva nekik. Egy teknős forgácsba a szobába költöztetve, a többi a vízbe. Remélem így rendben leszünk. Kutyusnak az első szilvesztere, majd meglátjuk hogy reagál. Sajna az egyik kislány teknősöm két éve kikészült. Kb fél év volt mire újra rendesen evett és elő mert jönni
Azóta velünk a szobába tölti az "ünnepet".
maximilian4Múltkor írtad hogy néha úgy érzed, sétáltatás közbe mekkora sztárral vagy. Nah most mi is így éreztünk. Kivittük jól lesétáltatni így a durrogás előtt. Sokan döntöttek hasonlóan de két lépést nem tudtunk megtenni anélkül hogy ne rohanták volna le akár kutyások, akár családok a kis amstaffot hogy milyen gyönyörű és aranyos kutya. Már mi voltunk zavarba. Jó hogy szelfik nem készültek vele. A 30 perces séta egy óráig tartott
-
válasz
maximilian4 #24520 üzenetére
Azt nem tudom, hogy megenné-e de tuti, hogy szétkapná, akkor meg minek.
Mi inkább a csipi labdát preferáljuk meg az egyéb rágható csodákat.
Kérdés: Tavaly decemberben kapott Nucky kombinált oltásr, Vanguard Plus ha jól emlékszem az volt, a veszettség elleni a Nobivac Rabies? Azt meg júniusban kapta. Most esedékes a kombinált oltás? Ha már ott vagyok lehet kellene nézetnem egy vesefunkciót is.
-
maximilian4
addikt
Akkor csak az enyém olyan okos, hogy nem eszi és nem is ette meg sosem belőle a vattát?
Mikor az első plüsst felbontotta akkor megkóstolta, nem ízlett neki és köpködte kifele. Vicces volt ahogy a nyelvéről hámozta a vattát. Most meg már tudja azt is h melyik játékkal játszhat és melyikkel nem.
Ha elmegyek itthonról is nyitva hagyhatok mindent. Egyszer magához vett egy olyan játékot ami meg lett neki tiltva. Emlékezett is rá, mert nem csinált vele semmit csak magával hordta ide-oda, meg aludt vele, és szigorúan ügyelt arra h ne essen baja. Nagyon okos kutya.
Illetve kiskora óta szokása a kurkászás. Engem, tesómat, anyukámat állandóan kurkász és azokat a plüssöket is amivel nem játszhat. Gondolom ezzel a szeretetét fejezi ki. -
Én nem merek neki ilyesmit adni, plüss játékot, mert megeszi és jó esetben kikailja rossz esetben bélelzáródás stb.
-
Rivaul
addikt
Koszi. Vegul mi is megvartuk es visszakapta. Azon alszik es egesz nap vele van. Szepen odaadja ha kell es elfoglalja magat, nem bontja annyit a lakast igy nala marad. Azota nem ragta, lehet eszbekapott hogy elveszitheti
O meg a fenyo kaput csocsalja meg, es mint ha pinnokio xarna forgacsot
Puha fa, baja nem lesz tole de igyekszunk leszoktatni azert.
-
kew
senior tag
válasz
Rivaul #24494 üzenetére
Nálunk Marci minden plüsst szétkap két perc alatt, nem vigyáz rájuk
Már soknak megette a belét is, de mindig kikakálta, úgyhogy ha netán be is falja, ne félj, átmegy rajta
Volt, hogy két napig csak fehér összeragadt vattát szart
A januári taliban mi is benne lennénk! Majd pontosítsuk az időpontot. Hogy január 9 vagy 10, nekünk szerintem mindegy.
BUÉK mindenkibe addig is
-
Daffni2
addikt
válasz
monti0222w #24513 üzenetére
Szerintem ez jó lehet:
[link] -
monti0222w
addikt
Köszönőm mindegyikőtök válaszát
nem rosszak , csak az a baj velük, hogy mindig egy részt emelnek ki, az a hám meg amit én említettem, az a kutyus teljes testét emeli, nem terhelve le se az első, se a hátsó lábakat, az a baj nem is tudom már hol láttam azt a videót, lehet, hogy féccen, elég meghatós film volt ahogy gondoskodott a gazdi a társáról.
-
válasz
monti0222w #24509 üzenetére
Az Outletes cuccokat is érdemes átnézni mert szinte féláron van és nincs semmi bajuk.
-
Rivaul
addikt
válasz
Julius k9 nyakörvek, hámok etc. Ezeknek van ilyen füle. Alapból tépőzáras az alja így nem lifeg idegesítően de ha szükség van rá akkor felkapható vele a kutya. Van minden fajta változatban és nem horribilis az ára. Fressnapf-ba is van. Ma még 20%-al olcsóbban megveheted ott
tboy93Pl a környezetembe én. Anyóséknál a szomszéd folyton úgy tartja a kutyát és szenyózik is vele. Többször lett szólva de xarik rá. Most majd nem fog...
-
Nkboy
senior tag
válasz
Ilyesmire gondolsz?
-
monti0222w
addikt
Sziasztok, lenne egy kérdésem felétek, mint tudjátok elég öreg már a bullom, Zénó, egyre nehezen mozog főleg a lépcsőn ( max. 10 fok) és segíteni szeretnék neki legalábbis a lépcsőnél, hogy könnyebben tudjon mozogni. Egyszer láttam egy filmet, abban szereplő láb sérült nagytestű kutyust a gazdája, valamilyen speciális hámmal segített neki a menésben pláne ami a lépcső mászást is érinti, aminek a kutya hátánál volt egy fül és azt megfogva, megemelve segített a kutyának a menésben. Valahogy úgy kell elképzelni mintha bevásárló táskát fogna, vinne az ember. A kérdés az lenne találkoztatok valami hasonlóval itthon, Magyarországon, és ha igen hol lehetne ilyet venni? Előre is köszönőm.
-
Rivaul
addikt
válasz
tboy93 #24506 üzenetére
Azért ha egy évbe 3x bejelentem a szomszédot hogy láncon van a kutya akkor az ellenőrök se hülyék. Látszik egy láncos állatnál hogy meddig van kitaposva a hely. Ha ennyivel el lehetne intézni akkor nem alkották volna meg a törvényt. Persze el lehet sinkófálni a dolgot de nem a végtelenségig.
-
Rivaul
addikt
Már szemezgettem vele. Múltkor csináltam neki plussz-os dobozból ilyen kaja szórót. Kicsit ráfüggött arra is. Viszont ha a hónapba többet költök a kutyára akkor az asszony közölte hogy mellé költözhetek a pokrócra éjszakára
(#24499) Orlin
Amúgy érdekes. Körbejártam ma fél Pest megyét de nem láttam tűzijáték árust sehol sem. Nem mint ha nekem kéne de tavaly ilyenkor tele volt minden velük. Idén tiltott vagy mi? (nem bánnám ha az lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest