Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz VANESSZA1 #24885 üzenetére
Szemre lehet hogy kevésnek tűnik de ilyenkor gondolj bele hogy ez száraztáp.
Pl Orijen esetében 38% a fehérje tartalom. A csirkemellben ha jól tudom 24%(a vizes súly esetében).
Tehát ha a tápból kap mondjuk 20dkg-ot akkor ha azt te nyers hússal szeretnéd helyettesíteni, akkor bizony még csirkemellből is 32dkg-ot kéne kapnia (persze leegyszerűsítve most csak a fehérje szempontjából).a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Rivaul
addikt
válasz Mosqu!to #24896 üzenetére
Ezt elhiszem és megértem. Viszont ha ilyen gáz a helyzet akkor kénytelen leszel áldozni. Én tudom miről beszélsz. Ugyan kertes ház, de pont az összes nagy hideget kifogtam és nem volt elég kirakni az ajtón mert akkor a teraszra dzsalt egyből. Szóval le a kertbe és ott megvárni. Minden csippanásra öltöztem és mentem ki. Itthon kettő, egy évnél fiatalabb baba is van ezért jól be van fűtve, így a rövidnaci+pólóból húzhattam a dunyhát, néha 30 percenként. Volt hogy xartam bele és mondom kirohanok... Két hét beszakadó hát és köhögés lett a jutalma. Viszont ezt nem kell életed végéig csinálni. Egyszer kell megtanulnia rendesen. 10-15 évre tervezel vele együtt élni, ez a pár hét nem oszt, nem szoroz sztem. Éjjelente most 2x kell ugranom az ágyból este 10-től, reggel 7-ig. Ez is természetes, fizikailag nem bírnak ki többet ilyen fiatalon. később ez is javul. Ráadásul az amstaffok utálják a hideget és ha kinyitom az ajtót akkor is bemegy a sarokba... Szóval rángathatom kifele hulla kómásan Ha már kint van akkor teszi a dolgát de néha bunkó tud lenni
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
kew
senior tag
válasz Mosqu!to #24896 üzenetére
Hali!
A domestost próbáld elhagyni. Egy spricnibe tölts ecetet és vizet, és azzal mosd fel, ha odapisil valahova.
Annó én is domestossal kezdtem, és mondták egy állatboltban, hogy a hipós cuccok csak felerősítik a pisi szagát (legalább is a kutya számára), és mégjobban oda fog menni.Az ecet viszont teljesen semlegesíti (állítólag), és nem fogja utána már érezni.
A gyakori lehordás is muszáj sajnos, hiába van szar idő Mikor Marci hozzánk került, ketten összesen 3 hetet voltunk otthon vele, és szerintem legalább 2-3 óránként lehordtuk. Eleinte ő is sokat bepisilt, de aztán szép lassan kiszokott.
Sok türlemet és kitartást!
A pelenkát meg felejtsd el szerintem, többet árt, mint használ.Állítólag leba*ni se nagyon szabad, ha besikerül neki.
Én még olyat csináltam, hogy felitattam egy kis pisit, és kivittem neki, mikor kimentünk, hogy érezze, hogy annak kint a helye Bár ahogy emlékszem, ez sokat nem ért, csak nézett rám hülyén.Ha kint végzi a dolgát, hangosan ujjongj neki, dicsérd meg nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Rivaul #24877 üzenetére
Azért nekem is van életem, óránként felöltöztetni+felöltözni, lemenni a 3.ról, sétálni, visszajönni, levetkőztetni/levetkőzni + tappancsát megtörölni az gyakorlatilag azt jelentené, hogy 20 perceket töltenék itthon.
Most elkezdtem utcán kajával jutalmazni a pisi-kakiért, hátha ez beválik.
De ha valaki találkozott már ilyennel (pláne az ágyba pisivel), arra érdekelne megoldási javaslat.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Dorian
félisten
Nálunk a kaja-igény változó. Attól függ, mennyit mozog aznap, ill. a mostani hideg is étvágynövelő) Persze gondolom ez kis termetű kutyáknál jellemzőbb. Volt, h vmelyik nap az előírt másfélszeresét is megette. Nem azért mert zabálós, ugyanis hiába van előtte, ha nem éhes, csak annyit eszik amennyi kell.
Érzékeny lelkűek eddig olvassák.
Tegnapelőtt vmit benyalhatott mert tegnap egyáltalán nem ette meg a vacsoráját, ma délelőtt pedig...
Épp szundiztam egyet a nappaliban, felébredtem... valami nem stimmel, nagyon büdös van...
Odafosott a konyhába szerencsétlen, a hígja szépen szétterjedt a fugákban is, már a kisebb foltok meg is száradtak. Nem volt semmi feltakarítani, hajszál híján én is odahánytam Takarítás közben pedig elkezdett kikéredzkedni, majd gubbasztott háttal forgolódni. Hű banyek, otthagytam mindent, rohanás le vele. Szerencsétlen lent sugárban fosott. Délben főzést terveztem, ez ma kimaradt, valahogy nem voltam éhes.Most látszik, hogy nem érzi jól magát, pár napig rizs-csirke diéta lesz.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #24893 üzenetére
Mérd ki mérleggel pontosan a 100g-ot. Több mint a pohár jelölés. Ezek a poharak általában a saját tápjukhoz igazodnak vagy még ahhoz sem. TOTW pohár meg sajnos nálunk nincs. Én is végigmentem ezen, egyszer azt hittem túl keveset adok, aztán azt hittem túl sokat. Méricskéltem meg néztem a kutya kondiját a végtermék mennyiségét és így lőttem be.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #24889 üzenetére
Ezt mérted már? Mert ez tuti nincs 100g. És oké, hogy 6 hónapos de hány kiló a kutya?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
őstag
válasz Rivaul #24890 üzenetére
Lehet az lesz, hogy digitális mérlegen előre kizacskózom..
Nem akarom túl etetni se, mert az ízületeknek és a csontoknak se jó, direkt ezért kapta mindig az ajánlottnak az alsó határát (300-366-nál) 300g-ot.[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Rivaul
addikt
válasz VANESSZA1 #24889 üzenetére
Az jó mert a szemek terülésétől függően adhatsz neki 90 és 120 grammot is alkalmanként. Én az 1500ft-os digit konyhai mérlegre esküszök. Egy fél kilós zacsit is spórolhatsz egy hónapba ha pontosan mérsz.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #24885 üzenetére
Fényképezd már le, h ogy mekkora adagot kap egy nap. Nálunk 20 kg és mérőpohárnyit kap egyet reggel egyet este.
-
nagyúr
válasz Rivaul #24883 üzenetére
A teraszra nyilik a ket haz ajtaja. Nem tudunk semmilyen keritest a teraszra rakni, idiotan nezne ki. Ha kihereltetnenk a tacsit az segitene?
Mas: happy dog baranyos rizses taprol mit gondoltok? Milyen minoseget kepvisel?
Összetevők:
baromfi húsliszt, teljes kiörlésű búza, teljes kiörlésű kukorica, búzaliszt, kukorica liszt, teljes kiörlésű árpa, bárány húsliszt (7%), rizsliszt (7%), halliszt, baromfizsír, marhazsír, hidrolizált máj, répa melasz, napraforgó olaj (0,8%),almatörköly (szárított) (0,8%), élesztő (szárított), maláta-csíra, repceolaj (0,2%), nátrium-klorid, zöldzab (szárított), napraforgó (szárított), zsázsa (szárított), petrezselyem (szárított), zöld fűszernövények (összesen: 0,3%).Adalékanyagok:
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok:
A-vitamin (8.000 NE/kg), D3-vitamin (800 NE/kg), E-vitamin (60 mg/kg), E-vitamin (thiamin-mononitrát) (4 mg/kg), B2-vitamin (riboflavin) (6 mg/kg), B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid) (3 mg/kg), biotin (350 mcg/kg), kálcium D-pantotenát (10 mg/kg), niacin (45 mg/kg), B12-vitamin (60 mcg/kg), vas (vas (II)-szulfát) (80 mg/kg), réz (réz (II) szulfát) (8 mg/kg), cink (cink-oxid) (80 mg/kg), mangán (mangán-oxid) (5 mg/kg), jód (kalcium jodát) (2 mg/kg), szelén (nátrium-szelenit) (mg/kg).
Technológiai adalékanyagok:
Antioxidánsok: természetes eredetű, magas tokoferol-tartalmú kivonatok.Nekem ez nem sokat mond
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bajnokpityu #24884 üzenetére
Akkor most állhatunk vissza..
Csakhát olyan kevésnek tűnik még az a 300 isPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Rivaul
addikt
válasz VANESSZA1 #24882 üzenetére
Szerintem adagold szemre. A bordái legyenek rajzoltak. Én írom a súlyt folyamatosan. Most egy jó ideje megint fix, sztem múltkor a mérleg xaródott el mert ha elosztom a két heti eredményt akkor meg van az egyenletes emelkedés. Most heti átl 4-500 grammot hízik. Ha fedettebb akkor visszaveszek, ha soványabb akkor emelek. Most 4x52g tápot kap és 7,2kg. Ez a 10 kilósok adagolása de neki az izomzata miatt többet kell mint a feltüntetett, különben besoványodik.
tboy93Ha a mama ilyen akkor
cseszheted. Egy kis kerítés kéne amit ti átléptek de a tacsi nem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dorian #24875 üzenetére
Rosszul írtam.
A Taste of the Wild 300-366g-ot ír egy 6 hónapos kutyának.
Mi 300g-ot adunk, de azt mondják, hogy túl van etetve és hiába 300g az alsó határ az általános szabály, hogy ahány kg a kutya annyiszor 10g +/-10%.
Tehát egy 15 kg-os kutyánál 150g +/- 10%. Állítólag a szuperprémium, prémium tápok mind üzleti okokból írnak rá többet.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
nagyúr
válasz erik365 #24879 üzenetére
Az a baj, hogy a mama teljes antitalentum. Mamanal a hazba is bepisil, amit tanitok neki azt 5 perc alatt elfelejti, mert a mama nem konzekvens. Mindent a kedve szerint csinal, semmi rendszer vagy logika. Megmondom oszinten leszarom, ha bepisil a mamahoz vagy megharapja a kajaert, csak ne hugyozzon a teraszra.
-
nagyúr
Ha mar pisi tema, help, abszolut tanacstalan vagyok. Van itthon egy golden es egy tacsi. A tacsi a mamaval el, a mama hazaban, de kozos a teraszunk. A tacsko minden aldott alkalommal amikor kijon a teraszra hugyozik, minden sarkot, a teraszon levo golden kutyahazat ossze-vissza, meg be is megy a kutyahazba es oda is hugyozik. Iszonyatosan elegunk van belole, hogy tiszta pisi a terasz es szerencsetlen golden meg a pisiben fekszik kb.
Mar probaltuk hipoval lemosni a korabbi pisiket, de a tacsko nen is szagol, automata pisil. Hal istennek a golden meg nem akarja felul jelolni. Ha rajtakapom a tacsit akkor rendesen meg szoktam dorgalni, kap nehanyat a fejere is, de ez a ritka eset, mert 10-bol 9x nem latom, csak a kis tocsat, olyankor meg mar nem cseszhetem le, mert ugy se tudja miert kapja a dorgalast. Mitevo legyek?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Mosqu!to #24872 üzenetére
Agyaba is belepisil? Ott valami nincs rendben. Ilyet nem igazan tesznek. Agresszivan kell akkor hozzaallni. Orankent kivinni. Ha pisil akarol akkor a "pisil" szo eroteljes megjegyeztetesevel probalkozz. Azt kene elerni hogy kint is tudja mikor ezt mondod akkor vegezze is a dolgat. Bar lehet ez keves lesz. Nehez okosat mondani :/
-
nagyúr
Errol amugy az jut eszembe, amikor a 3 honapos kis goldinak veletlenul par hetig 3x-os adagot adtam a kajabol Alig akarta legyurni, en meg ott noszogattam, hogy egyel mar, hat mi van ezzel a kutyaval hogy nem eszik? Beteg? Az meg ott szenvedett a kajaval, alig birta megenni, aztan total kiterult mindig Miutan rajottem, hogy kisse sok kajat kap, visszavettem az adagbol, furcsan is nezett ram a kutya, "hova tunt a kajam fele?"
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Tápok adagolásával kapcsolatban ma hallottuk hogy lehet hogy túladagoljuk az etetést ha egy 15 kg-os 6 hónapos kutyát 300g táppal etetjük naponta. A totw 366g minimum mennyiség et ír.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Mosqu!to
addikt
válasz Rivaul #24871 üzenetére
Nincs bejárása az egész lakásba, az előszoba-konyha az ő területe, a többi le van zárva (korláttal a nappali, a háló-wc-fürdő pedig mindig zárt ajtós).
Természetesen állandóan be akar lógni a tiltott szobákba, ilyenkor nagyon izgalomba jön (fülét hátra csapja, seggét maga alá húzza, és iszkol fel-alá mint egy mérgezett egér). 1-2 alkalommal be volt engedve a fürdőbe, de a szőnyegre pillanatok alatt odapisilt, úgyhogy ez a lehetőség meg lett vonva.
A pisi után közvetlenül pisivel szembesítés + hangos nem + seggre csapás nálunk is volt, ami azt váltotta ki, hogy szerintem emiatt nem mer rendesen pisilni, csak sunyiban kicsiket.
Ha valahová odapisil, egyből feltörlöm és feltakarítom domestossal vagy a szagtalanító spay-vel. Lehet, hogy ezért nem érzi sajátjának a területet, mert ezek idegen szagok? De akkor mit csináljak, hagyjam ott? Ahol érzi már korábbról a pisijét, oda hajlamosabb újra pisilni.
Amit végképp nem értek, az pedig hogy az ágyát mért pisili össze, és ez ellen mit lehetne tenni? Volt, hogy egy napig nem tettem le neki büntiből ágyat (meg amúgy is mosásban voltak), ilyenkor egész nap bolyongott a szobában, és nem találta a helyét.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Rivaul
addikt
válasz Mosqu!to #24870 üzenetére
Ne legyen szabadon az egesz lakasban mig nem szobatiszta. Zard egy helyre, eloszoba etc. Kis kerites vagy valami hogy lasson titeket es bemehessetek hozza. A sajat helyukre nem szivesen piszkitanak a kutyak ezert egy-ket het alatt el kell hagynia a dolgot. Balesetek lesznek. Boni (lekopogom) mas fel hete mar ejjel sincs baleset es max ketszer kelt fel. A pelenka ront a helyzeten mert csak azt erezteti vele hogy a lakasba lehet. Kirekeszteni felesleges. Nem tudja ertelmezni. En odanyomtam az orrat a pisi fole es a hatarozott NEM tiltast kapta, ugy vettem eszre leesett neki hogy mi a bokkeno.
Mod: hullamvolgyek amugy lesznek. Nekem is volt hogy napokig semmi azt egyszer csak kakik, pisi buli... Elkaptam erte azt egy darabig megint nyugi lett. Vegul semmi. Ket honap volt a full szobatisztasag ami alatt az ejjelt ertem legfokepp mert a nappali kb 3-4 het.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok ismét
Shelly szépen gyarapodik, megjött az étvágya is rendesen, viszont valahogy a szobatisztaságban elkezdtünk visszafelé fejlődni.
Amikor elhoztuk a tenyésztőtől rendszeresen használta a pelust a bejáratnál, szinte oda ment minden. Eleinte ugye sétáltatni nem tudtuk, de aztán elkezdtük levinni (napi 2-3 alkalommal, ezt igyekszem 4re növelni, de reggel 8 és du 17h között sajnos esélytelen, hogy levigyem), és az utóbbi időben teljesen felborultak az ürítési szokásai:
- a pelust szinte egyáltalán nem használja, csak véletlen esetekben, vagy ha "jófej" akar lenni
- kaki jellemzően ha levisszük megy utcán, néha becsúszik amikor nem vagyunk itthon/reggel nem viszem le ébredés után egyből
- viszont a pisi teljesen kaotikus lett. utcán szinte sosem pisil, csak nagyon kivételes alkalmakkor, hiába szaglászik mindent, másik kutya pisijét stb, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt lent pisi. Ellenben a lakásban gyakorlatilag bárhol, főleg ha nem figyelek oda rá. Kicsit olyan érzés, mintha bosszú lenne. Nem is nagyokat pisil, hanem sokszor kicsit. Valamint ami végképp kiakasztó, hogy van egy ágya, egy párnája és már két törülközőt is befogtam "ágy" gyanánt, de 1-2 napon belül mindet összepisili. Hiába mosom ki mosógépben, utána fújom be szagtalanító spray-vel, mindig ez a vége.Mindemellett tudja, hogy a lakásban pisiért leszúrást/kirekesztést kap, ahogy bepisil, fülét farkát behúzva sunyít el onnan.
Van esetleg tippetek, mit lehetne ennek érdekében tenni?
Addig is egy séta előtti kép: Hideg van gazdám, ne menjünk sétálni):
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Orlin
addikt
ATMOSPHERIC VIDEO OF MAN AND HIS DOG SKIING PATAGONIA
Boldogság van amint nézem.Azért élnék így ,néha!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Rivaul
addikt
válasz z123456789 #24866 üzenetére
Ez a csendesseg nagy elony ha jellemzo rajuk. Az amstaffok se szeretnek foloslegesen kiabalni. Boninak sztem miota itt van kb 5x hallottuk a hangjat, akkor is egy vakkantas erejeig. Nehezen viselnek egy folyton vauzos joszagot szerintem.
-
Rivaul
addikt
válasz VANESSZA1 #24863 üzenetére
Elhiszem hogy szökött, még akkor is ha tényleg le volt mozgatva és volt vele foglalkozva. Viszont ez az ő esete, a kutyák se egyformák, hiába van meg a sablon viselkedési forma. Ettől még ezt nem húznám rá a husky társadalomra. Ahogy te is említetted a pitek esetét, nem véletlenül nincs már kategória megkötés itthon, mivel kimondták hogy nem lehet egyedek miatt komplett fajtát egy tulajdonságra besorolni. Nekem volt egy jó barátom akiknek szintén husky volt a családi kutyusuk. Ugyan nem láttam bele a mindennapjaikba de soha nem említette hogy baj lenne vele. A környéken is van kettő és se ásást nem látok a kertbe, se erősített kerítést, de még csak meg se mukkannak ha arra megy valaki. Az hogy valamire alkalmasabb, és hajlamosabb bizonyos tulajdonságokra az oké. De hogy azért szökne mert husky azt felelőtlenség kijelenteni szerintem.
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #24863 üzenetére
Pontosan a külső szemlélő látja sokkal objektívebben a dolgokat mert nem érintett. A gazdik általában azt látják baj van a kutyámmal. Más általában azt látja, baj van a gazdival.
Nekem mindenki azt mondta, hogy jajjjj ne vegyél border colliet azokkal nagyon nehéz, első kutyának semmiképpen se az legyen, nem fogsz vele bírni, szétszedi majd a lakást, nem tudod lemozgatni stb.stb.A legjobb döntés volt, hogy BC-t választottunk.
Olyat persze el tudok képzelni, hogy egyes embertípusoknak nem való bizonyos fajta. Ez meg már választás szintű probléma.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azért az,hogy láttam vagy személyesen megtapasztaltam az kettő. Kívülről objektív véleményt alkotni felelőtlenség. Ahogy az is hogy sétáltatás közben láttam egy bulldogot vagy egy pittbull,és milyen félelmetes véreb,aztán aki napi szinten vele van az tudja,hogy nem. Ugyanezi igaz a huskyra is nevelés téren. Pont olyan ne mondja el hogy milyen tulajdonságai vannak egy huskynak akinek még nem volt,és nem tapasztalta meg.
-
Orlin
addikt
válasz VANESSZA1 #24848 üzenetére
Egyik szomszédomnak 2 husky kutyája van és soha nem szöknek és jobban nevelt kutyákat nem is tudok a környéken.A múltkor sétáltunk és nyitva volt náluk a kapu.Be is paráztam,hogy kijönnek a kutyák,de semmi.Eljöttek a kapu kijáratáig és belülről néztek kifele,eszük ágában sem volt kijönni.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #24848 üzenetére
A kutyás baráti társaságból az egyik emberkének huskyja van. Mikor Nucky kicsi volt velük jártunk sétálni. Akkor az volt vele a probléma, hogy elment séta közben és csak akkor jött vissza ha olyan kedve volt. Elkezdtek vele járni kutyasuliba, néhány hét alatt eljutottak arra a szinte, hogy a kutya azelőtt cseszett a gazdira most meg már dolgozni akar vele és minden feladatot ők mutatnak be a suliban mert mintaszerűen viselkedik a kutya. Az engedelmességit is csont nélkül megcsinálták szóval szerintem nincs olyan, hogy reménytelen, és mivel elég közeli ismeretség köt hozzájuk mondhatom, hogy volt dolgom huskyval mert végigkövettem a fejlődését problémáját. Mikor valaki azt hiszi, hogy a kutyának nem kell semmi más csak tér akkor ne a fajta nehézségeivel takarózzunk.
-
z123456789
addikt
válasz gabormgp #24856 üzenetére
Nyugodtan rásegíthetsz neki úgy hogy "észrevétlenül" 1 ujjal megbököd a lapockái között a gerincvonalat, és lenyomod a kutyát fekszik parancs után. Egy mozdulat:
-leguggolsz
-egy ujjas trükk
-jutalom falat földön tartása
Így még gyorsulni is fog a reakciója a fekvésre egy idő után.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz gabormgp #24853 üzenetére
itt az alapfokú kutyasuli második órája volt anno a pórázfegyelem. amit többünk ösztönből tudott, szépen elmondták a miértjét. ugyanakkor nagyon sokan nagyon csodálkoztak, hogy ezt meg hogy...
nem nagyon nevettem szomszédon (jó arc egyébként, csak nem ért a kutyákhoz), amikor elmagyarázta, h a kutyáját elküldték egyik suliból, hogy "ennek a fajtának túl erősek az ösztönei". Amikor sétáltatás közben találkozunk, mindig megkér, h kerüljük el egymást vagy 10méterről, mert nem tudja ővét megtartani. javasoltam neki sulit váltani.
persze vannak olyan életkorok, fajták, gazdik, agyi állapotok, ahol nem ilyen egyszerű, de ezen jó suli tud segíteni, illetve beérik. előző dobim pl kb 2 éves korában hirtelen egyáltalán nem is akart húzni, élvezte, h közösen sétálunk, kerités mögött hiáa acsarogtak a többiek, nem érdekelte. onnastól sose volt rajta póráz, nem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz gabormgp #24851 üzenetére
Ja, bocs, korcsillio-nak ment volna a hsz.
Ivartalanítás után csinálhat amit akar. Ha fáj neki, akkor úgyis lejjebb vesz. Arra kell figyelni, hogy a sebét semmiképp ne nyalogassa, ezért van a lámpabura. Miénk nem nyalogatta, úgyh fél nap után lekerült róla.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Ha nem is szökős, de neki tényleg csak egy gondolat 2m-t átugrani. Nem egyszer láttam én is ilyet (na jó, pont 2x )
Szerintem VANESSZA1 is úgy értette hogy a fajtában nagyon nagy akarat van az önfejűségre. Mint általában a szánhúzókban. Mindenki meg ugye nem lehet 100%-osan jó gazdi (ettől még lehet jó helye az állatnak mert mondjuk 100% a szeretet). Mármint jó gazdi alatt a tájékozottságot, ismeretséget, és kutya tartásra felkészültséget értem. -
Rivaul
addikt
válasz gabormgp #24853 üzenetére
Akkor se stimmel valami. És nem az hogy JR. Lehet te nem úgy állsz hozzá. Észrevettem ha egyedül megyek sétálni Bonival akkor nagyon szépen közlekedik. Viszont ha jön a feleségem meg a gyerekek akkor hiába nem szólnak hozzá, és ugyan úgy én viszem de 3x rakoncátlanabb és többet kell rászólnom. Viszont olyankor nem is a kutyára irányul az összes figyelmem és nem korrigálom azonnal a mozdulatait.
-
Rivaul
addikt
válasz gabormgp #24851 üzenetére
Szerintem az első rész nem neked szólt. Hanem a kutya szökés témához. Sajna a kulturált séta kölyökkorba lehetett elszúrva nálatok. Én első perctől kezdve ahogy kilépett az utcára szigorúan vettem a húzást tilalmát. Tudtam ha megnő akkor nincs az az isten hogy én meg tudjam tartani, kb még az autót is elhúzza majd. Később ezt komoly meló helyrehozni. Próbálnék másfajta pórázokat és nézni sétáltatási technikákat.
-
-
Dorian
félisten
válasz gabormgp #24849 üzenetére
Nem a kutya a hibás. Sétáltatni kell naponta, nem elég, ha van egy akármekkora kert.
Azért sem ő a hibás, ha "nem tud pórázon sétálni" Honnét tudna? Te dolgod, hogy megtanítsd! Ill. foglalkozni kell vele. Ha lefárasztod fizikailag, szellemileg, akkor egész nap csak alszik majd. Persze ha csak azért van, hogy kerti díszlet legyen...[ Szerkesztve ]
-
őstag
Amíg nem volt dolgod huskyval addig ne állítsd ezt. Sok kutyaiskola nem is vállal huskyt. Nálunk rengeteg séta,kertes ház,foglalkozás és akkor is állandó szökés volt..
-
Rivaul
addikt
válasz korcsillio #24845 üzenetére
Nekem 500nm területe van de ha nem viszem sétálni akkor tombol. Bármekkora a kert az csak egy csinos kennel. A séta mindenképp kell a kutyának, főleg egy nagyobb testűnek. Ott van a hiba, nem heccből akar megszökni hanem ösztönből. Be van zárva. Ha minden nap kint lenne és meg lenne mozgatva akkor szökni se szökne egy idő után, ez szinte biztos.
-
korcsillio
addikt
Kb.100m2 tere van futkosni,de mégis keres minig valami megoldást hogy leléphessen.Bepróbálkozok a betonhálóval(holnapra meghozzák a tüzépről),az 2méter magas,5m hosszú abból csinálok neki egy 5x5m kennelt.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz VANESSZA1 #24842 üzenetére
Ezek szerint akkor minden husky szökős... Dehogy! Ott se a kennel a megoldás, hanem a foglalkozás.
-
gabormgp
senior tag
Egy ivartalanitott fiu kutyat,a mutet utan hany nappal lehet vinni setalni?
Kedden lett mutve.
Itthon is ugrandozik,szaladgal mar. -
őstag
válasz korcsillio #24840 üzenetére
Nekem volt husky,sajnos elpusztult. De az biztos,hogy ha a kutyádban egy csepp husky vér is csörgedezik,akkor betonháló a megoldás,és utána elgondolkodtató egy elektromos kerítés.Nálunk az állította csak meg.
-
Rivaul
addikt
válasz korcsillio #24840 üzenetére
2m magas drotkerites 10k barhol. Jol kell rogziteni. Valami miatt viszont szokik az a kutya. Setaltok vele eleget vagy csak instant kerti kutya? Ha nincs meg a kello levezetesuk, akkor szoknek a kutyak altalaba.
-
korcsillio
addikt
válasz z123456789 #24839 üzenetére
Egyenlőre láncon van,mert átmászik a kerítésen,elengedni nem tudom
Elég nagytestű(drótszőrű vizsla-husky keverék) azért félek hogy a vadháló gyenge lenne.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz korcsillio #24838 üzenetére
Verd láncra! Vicceltem!
Ha ügyes kezű vagy akkor elegendő lesz a vadháló is. Alul, felül, és bizonyos közönként függőlegesen legyen rendesen rögzítve! De ez gondolom egyértelmű neked is. A magasságot ne aprózd el! -
őstag
válasz korcsillio #24835 üzenetére
Készen olcsóbban megkapod...
-
Rivaul
addikt
válasz korcsillio #24835 üzenetére
Ez kutyától is függ de inkább a beton hálójára voksolnék. Sztem még olcsóbb is mint a vadháló.
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Kennelt miből érdemes csinálni?Elég szökős a kutya 🐶
Vadhálóból elég vagy inkább (betonhoz való)térhálóból?A legolcsóbb megoldás érdekelne. -
bb0t
senior tag
Csak a veszettség elleni oltás kötelező évente.
Az orvos is annyit mond rá, ajánlott. Ha nem muszáj nem mérgezem a kutyát meg nem teszem ki felesleges stressznek, de persze én is biztosra szeretnék menni, ha három évet nem is várok ki másfél-kettőt mindenképpen.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rivaul
addikt
A gyerekek is ezt mondtak. Bar elkeseritettem oket hogy jovore meg nem a kutya huzza a szant, majd utana. Elvileg jo nekik. Meg a kutyadokiba is tobbszor elmondja CM hogy aki teheti menjen veluk huzatni vagy cipeltessen legalabb veluk valamit. Bar en biztos nem kotom a harom tonna ele mert nem szeretnem ha nagyon izmos lenne. Meg azert ott mar en is ketelkedek az egeszsegessegbe. Csak annyira probalnam hogy kitombolhassa magat es addig mig azt latom hogy elvezi. Ha lenne a kozelbe valami fix hely akkor viszont inkabb az uszas amit preferalnek mert az biztos nem okoz problemat.
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #24830 üzenetére
nagyobb lesz izgalmas lesz a szánkózás
a súly húzatás bennem kicsit visszatetszést kelt, bár azt mondják élvezik. Mondjuk nem tudom elhinni, hogy jót tesz neki ha több száz kilót húzogat.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rivaul
addikt
Biztos talalnek jobbat de ez jol bevalt es a jart utat jaratlanra elv alapjan maradok (fenyes a szore, elenk es mozgekony, a vitaminhianyos korme lenott, szeklete pedig kemeny es tap barna, izmosodni is szepen izmosodik meg a fekvesbe is). Koszi. Igen fogunk. Ha nagyobb lesz (ket eves) akkor usztatni szeretnem vagy ha fogekony ra akkor lehet sulyt huzatok vele. Nekik kifejezetten ajanljak. Multkor kikotottem a babakocsihoz mig bekotottem a cipom. A baba+kocsi cca 18-20kg es a jo nagydarab utazo tipus. A kutyus akkor olyan 6,7 lehetett. Mire leereszkedtem a cipomhoz mar 3 meterre jart a babakocsi
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #24828 üzenetére
Nem rossz valóban de ilyen áron már jobbat is rendelhetnél.
A zöldkagyló amit azon írnak a közelébe sem ér az általunk preferált Seatone-nak ami kategóriájában az egyik legkomolyabb, nekem is itt a topikban ajánlották. Bár a te kutyád nem annyira fogékony a dp-re mégis jót tesz a fejlődésnek.
Egyébként nagyon szép, kis füles. Fogtok vele sportolni, vagy valami egyebet?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rivaul
addikt
Míg növekszik addig Premiere amit kap. Ez volt a legkorrektebb a junior kategóriába ami a pénztárcámhoz mérhető. Alap zöld kagylós. Pluszt nem kap. Az orvos azt mondta hogy azért maradjanak a bordák a növekedés alatt mert ők a többinél is gyorsabban nőnek, és a rengeteg izomzat köti őket, így deformálódhat. Lehet nem kéne ennyire szigorúan vennem de inkább tartom ezt. Sajna a felnőtt táp összetétele már nem ennyire szimpatikus így tápváltás lesz ha oda jutunk. Valószínű Brit-re, bár addig még sok víz lefolyik a Dunán.
-
bb0t
senior tag
válasz Rivaul #24826 üzenetére
Bocsi, de nem emlékszem, mit is eszik? Csak mert jóminőségű tápnál nem kell félni a gyors súlynövekedéstől. Zöldkagylót adod neki?
kew:
A kombinált oltás minden más országban 3 évente van és ugyanazt a hatóanyagot kapják a mi kutyáink is. Én nem mérgezem feleslegesen a szerekkel. Adjálmindenhónapbanmilbemaxot pl. májkárosító.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rivaul
addikt
válasz z123456789 #24823 üzenetére
Igen, egyre erőteljesebb. Pedig vissza fogom a kaját nehogy túl gyorsan nőjön de még így is heti átl 4-500 grammot gyarapszik. Mindezt úgy, hogy a bordái erőteljesen rajzoltak. Szerintem ha szabadon kínálnám neki a tápot akkor felmenne 1-1,5kg is hetente. Sétánál már a kisebbik lányom nem tud vele mit kezdeni. 27 kiló és lobog a kutya után, ő meg cincog hogy "Boni állj".
-
kew
senior tag
válasz philoxenia #24824 üzenetére
Igen, náluk is láttam, bár mikor én kötni akartam, ott épp nem lehetett valamiért. Lehet, azóta ott is működik a dolog
-
kew
senior tag
válasz goldnarmz #24820 üzenetére
Naja, az nem jó része
Viszont én kötöttem a Groupamánál lakásbiztosítást (elég ingóságra, az nem is drága), ahhoz jár kisállat biztosítás is, így ha baleset történik, akkor annak a 80%-át fizetik, asszem évi 100-200e ft-ig.
Pl tavaly eltört Marci egyik lábujja, elvittük dokihoz, pont oltást is kapott akkor. Beküldtem az egészről a számlát, és kifizették, szóval egy ilyennel majdnem vissza is jött az éves költség (~10-12e huf)
Persze ez a kötelező oltásokat pl nem fedezi, de a hirtelen jött problémákra jó. Bár most szigorítottak, kikötöttek fajtára jellemző betegségeket, amikre szintén nem terjed ki a dolog, de szerintem még így se rossz.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz goldnarmz #24818 üzenetére
Szegényke, nem fáj az neki amúgy?
Mi decemberben voltunk utoljára, akkor a körme szakadt be. doki levágta a beszakadásig, aztán elégette a végét, mert beszakadt a körömágyba. Hát volt vinnyogás rendesen, szegénynek
Mondta a doki, hogy elkezdhetné szurkálni érzéstelenítővel, de mire körbeszúrja, az kb annyira fájdalmas, mint azaz 1 pillanat, amíg elégeti a pici végét a körömnek.Most majd 1 éves kombinált oltás ismétlésre kell menni. Fura, hogy már itt tartunk, nem rég még itt izgultunk az első oltásokon Felnőttek a "gyerkőcök"
-
goldnarmz
aktív tag
Ööööö... Szerencsére nem láttam, mit csinált pontosan a doki. Valahol hátul matatott, és mondta, hogy elég sok kijött belőle, és ezt meg kell ismételni, ha megyünk oltásra. De csinálthatom én is, nem lesz bajom.
Én asszem, itt kérdeztem rá, hogy mennyivel tartozom, és igyekeztem gyorsan a szabad levegőre távozni.
Sz'al, kinyomta. (ide most egy hányós szmájlit hiányolok)
Egyébként normál esetben ez szépen magától ürül, de van, amikor kiskutyáknál rá kell segíteni. Labradoroknál válthat ki allergiás reakciókat, ha nincs kezelve. Ennyit tudok a témáról (többet nem is nagyon akarok ).[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Normális esetben purcizáskor ürül.
Nálunk akkor ha állatorvosnál vagyunk.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz goldnarmz #24776 üzenetére
Meglepett, hogy a kis Bercit sikerült a hétvége folyamán szinte azonnal rászoktatni, hogy szóljon, ha a dolgát végezné. Odaáll az ajtóhoz, és jelzi, hogy "na, megyünk ki?".
Ma reggel megvolt a második oltás, bűzmirigyét kezelték, és kapott valami Stronghold (?) cseppet bolha ellen.
7,3 kg-ra gyarapodott 7-ről a tömege, hiába volt diétán. Visszaállhatunk rizsről a tápra.
Macska egy tanyán folytatja az egerészést, nem jelent tovább veszélyt a kutyára. (Bármennyire nem szeretem a macskákat, azért sajnálom szegényt. ) -
bb0t
senior tag
Borzasztó dolog az mikor az emberi gyengeséget és hülyeséget rávetítjük az állatra. Sok embernek kifejezett örömforrás az állandó evés és azt gondolják az állatnak is erre van szüksége. Páromon és rajtam is van egy 5-7 kiló felesleg és nem tudok olyan egészségesen táplálkozni ahogy szeretnék de a kutyám esetében ez semmiből sem tart. Ennél már csak az a "jobb" mikor a 10 éves gyereken 15 kiló felesleg van. 2016 van és Mo-on az emberek nem fogják fel, hogy saját magukat ölik meg idejekorán.
-
Rivaul
addikt
Azert probald meg. Sokszor a szeretet miatt szenvednek a kutyusok. Nekem nagyanyam ilyen. Hiaba magyaraztam neki. Mar a 3. Kutyat koptatja. Mindet kicsinalta a tultaplalassal. Mert hat keri szerencsetlen ey ugy nezi, csak egy falatkat. Azt csodalkozik hogy miert santul le meg pusztul el hamar. Most harmadjara mar az allatorvos tiltotta el mindentol es csak premium tapra szogezte mert ez is kinlodik. Csak azt nem sikerult megertetni hogy nem szabadon ehetove tesszuk... Most meg jobban meghozott a szerencsetlen joszag es takarozik vele hogy azt kap enni amit az orvos mondott...
-
TaaT
nagyúr
Nem én etetem, ebbe nincs bele szólásom.
Give them hell Ukraine!
-
bb0t
senior tag
Te jó ég
Nem tesz jót sem az egészségének sem a közérzetének a túlsúly. Ránézésre majdnem egy tízes. Nem bántásként írjuk!Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
zolynet
veterán
Mennyi idős hogy napi 3x kap kaját? Fél éves netán?
Látszik rajta, hogy sok kaját kap. Jó ez a hidegre való tekintettel, ezt még nem hallottam.
Séták, lemozgatás?
Félreértés ne essék nem akarok én belevauzni, csak látványosan pufinnyó, nem kell oda annyi táp.Life is too short to stay stock!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Macska topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest