Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Ha eddig nem kaptunk el tőle mi vagy a kutya valamit ha beraknám a kocsiba biztos lefertőzne. Én nem nyúlok hozzá, nem rakom a kocsiba nem megyek a közelébe se, nagyon sok bosszúságot okozott nekünk az elmúlt hónapokban. Beszökik a házba és mindenhová odapiszkít. Szerintem nem százas. Sajnálom szegényt de egyúttal viszolygok is tőle. Nem tudom párom anyukája hív-e hozzá orvost de ő meg öreg már és nincs mindig képben.
Nem tehet róla szerencsétlen macska, hogy olyan amilyen, de nem tudok vele mit csinálni. 
-
bb0t
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Nem. Az első macskánál azt hittük végelgyengülés mert már nagyon öreg volt. De most nem tudom mit gondoljak, ez a másik fiatal. Bár egy ideje látom, hogy vér van a székletében, és mindenhova odacsinál.
-
bb0t
őstag
Gyors egymásutánban anyósom két macskája is súlyosan megbetegedett, az egyik már kimúlt a másik is már csak agonizál. körülbelül 1 hét telt el a másik macska halála és a mostani eset között. Ugye közös a kert, ahova nem engedjük ki Nuckyt de azért az előszobánkba néha beszöknek a macskák tehát van olyan hely ahol ők is jártak meg Nucky is. Szerintetek elkaphatja-e tőlük? Anno az orvosunk azt mondta, hogy csak parazitát kaphat el macskától kutya de aggódom. Ti hogyan tudjátok?

-
VIPowER
őstag
Cukorka iszik.

-
feco6512
tag
A Naturavetal Canis plus Junior tápról van valakinek tapasztalata?nagyon jó véleményeket olvastam eddig róla
-
erik365
senior tag
Van itt köztetek aki a Taste of the Wild-ból a Sierra Mountain-nal etet?
Most jött meg az újabb csomag, és kisebb lett a szemcse mérete, meg kicsit sötétebb a táp is mint régen, 2kg lett a 2.3kg-os kiszerelésből.

Viszont Winston úrnak jobban ízlik, és még a kaki is szebb lett tőle

-
bb0t
őstag
Egyébként a tenyésztői szerződések kb. semmit nem érnek.
Persze jó ha a kaját beleírják mert az emberek jóformán semmit nem tudnak a kutyaeledelekről. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
két évente 1 alom. doki, extra táp, kiállításokra járni, vizsgázgatni, stb. adja csak össze ismerősöd, de úgy mindenestül. mi Alfát szeretnénk majd fedezésre "használni", de az addig oké, h az engedélyt megadják kb mindenkinek, de miért pont ezt a kant választanák? nyilván minél töb kiállítási jó eredmény, munkavizsgák bizonyítják, hogy stabil idegrendszerű, stb.
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem probléma persze. Csak furcsa. Bár az a 200-nál nullára. Mostanában elcsíptem pár jó és lelkiismeretes tenyésztőt de ők azt állítják hogy egész jól elvannak az így keresett pénzzel. Azért ha valaki ezzel foglalkozik és nem csak ráfut a dologra akkor valószínű hogy lehet normálisan keresni vele. Pl egy njuhászos külföldre ad leginkább és 4e euró-t is hoz. Már ha a 10-ből 2 kimegy akkor is jó buli.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pontosan. Csak így vállalja a garanciát a tenyésztő. Szerintem is logikus a dolog. Az, hogy ez most valóban szuperprémium-e, más kérdés.
Mindenesetre a kutyái engem meggyőztek. 
-
bajnokpityu
félisten
válasz
goldnarmz
üzenetére
tenyésztői tápok azért jó cuccok.
farminának is van emberi árú tenyésztői tápja (team breader). egy probléma van ezzel, tenyésztői papirral adják, nagykeráron, normálnál nagyobb tételben. belcandonál pl sokkal jobb, mégis olcsóbb. 33e/2x25kg. ugyanazt adják a kiskerforgalomnak is cibau néven, de ott már 12kg/15rugó, cserébe nem kell papir.
Orijennel adom vegyesen (kis rész orijen, nagy rész farmina) eddig minden doki, és dobi tenyésztő dícsérte a blökit, h jó a tápja.Rivaul: sztem teljesen oké, h beleirja. egyrészt kb nullára jön ki a tenyésztő, ha 200körül adja a kutyát, tehát nem a haszonszerzés a cél, hanem óvja a fajtát. és ha már egy csomó energiát belerak, nyilván nem akarja, h baj legyen. én is beleirnám. cserébe meg "garanciát" vállal a kicsikre, h örökletes bajuk nincs.
-
bb0t
őstag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Nem ismerem de megnéztem az oldalukat. A szuperprémium kifejezést szerintem ők aggaták magukra, de egyébként nem tűnik rossznak. Engem a kukorica zavar, tehát nem gabonamentes illetve lehetne szerintem kicsit magasabb a fehérjetartalma, de úgy, hogy nem kukoricával rakják tele.
-
Rivaul
addikt
válasz
goldnarmz
üzenetére
Ahány ház annyi táp, mindegyikünknek meg van a maga szíve csücske de azért van egy alap 5-6 tápból álló lista. Ez még itt nem fordult meg ha jól láttam de ez nem jelent semmit. A lényeg hogy táp mellé nem etetünk az asztalról. Kap tápot és tápot meg vizet
Érdekes hogy szerződésbe táp legyen beleírva. Ivartalanítás az ok de ezt így még sehol nem olvastam. Nem mint ha baj lenne.Az itt forgó tápok: taste of the wild, platinum, best meat:premiere (enyém), ajánlott a Brit, és még sorolhatnám.
Kerülni pl a: pedigree és egyéb áruházi vackok.
-
goldnarmz
aktív tag
Reggel óta már vagy 4-szer kimentünk. Találkozott a kandúrral is (3-4 m távolságból). Jelenleg állatorvos tanácsára csirkemell / rizs kombót fogyaszt, mert kicsit híg volt a széklete, és hétfőig -amikor az oltást kapja- rendbe kell hozni a pocakját. Amúgy a tenyésztő által javasolt Dado Puppy tápot fogja kapni. Szerződésben szerepel, hogy csak szuperprémium táplál etethetem, amit vállaltam is. Nem sokat tudok a tápokról. Dadoról lehet jót is és rosszat is olvasni. Két kennelt ismerek, mindkettőben ezzel etetnek. Nem tudom, itt mennyire ismert / elfogadott elemózsia.
-
Rivaul
addikt
válasz
goldnarmz
üzenetére
Nagyon megkonnyiti ha a pisilesnel feltunoen mondod hogy "piisiil" szoval ugy hogy eszrevegye ez nem a sima beszelgetes. Par alkalom utan feltunik neki hogy a tevekenyseghez kosse. Egy het es ha csak kiszaladni van ido vagy mas miatt kell epp akkor a sima "pisiljel"-re is csurgatni fog es mar mehettek is.
-
maximilian4
addikt
válasz
Rivaul
üzenetére
Így igaz! Ha a kutya a rossz, általában a gazda a hibás. Ha a bmw-s valamit csinál, nem a bmw a sz*r, vagy az összes tulaj, aki bmw-t vezet, hanem az az adott nemnormális, aki nem tartja be a közlekedési szabályokat. Egyébként aki egy cseppet utána olvas a fajtának, az tudhatná azt, hogy alapból nagyon jó a vérmérsékletük. Sajnos nagyon sok "gazda" visszaél a kutya fizikai adottságaival.
-
Rivaul
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Az a baj hogy sok a barom aki nem tud normalisan kutyat tartani. Emiatt a mieinket meg elitelik, pedig a tobbseg egy nagy nyuszi. Ez olyan mint a bmw. Az indexbura rajta van es a kar is benne van. Csak epp a tulajok tobbsege nem hasznalja. Ez nem a bmw hibalya, hanem az ostoba tulaje. Sajnos az emberek meg amugy is eloiteletesek es ahelyett hogy rakerdeznenek: harap, megsimogathatom etc? Inkabb fintorog es elkerul. Pedig lehetne ezt kulturaltan is mint a mai leanyzo.
-
bb0t
őstag
válasz
goldnarmz
üzenetére
Azt mondta 8 hetes lesz 2 napja van nálatok. A tenyésztő miért adta olyan korán oda? Tényleg nincs immunrendszerük de az anyatej védettséget ad ezért nem kéne elszakítani 8 hetes koránál előbb de inkább 10. A macskától csak parazitát tud elkapni de féreghajtót meg úgy is kapja ilyen idős korban elég sűrűn, kertbe azért ki lehet vinni.
-
maximilian4
addikt
válasz
Rivaul
üzenetére
Nyugi, nekem ma is és tegnap is volt. Ma kilépek a lépcsőházból, pont odaér a csaj a kiskutyájával, az enyém menne oda játszani természetesen (sose bántott kutyát), erre a kiskutya ugrik neki az enyémnek, utána felvette a kutyát és úgy nézett rám mint egy gyilkosra. Az én kutyám eközben semmit nem csinált. A kis vakarcs még ugatott mint egy nemnormális és meg akarta támadni az enyémet. Természetesen az egész főutca azt nézte mi ez az ugatás és a legtöbben azt feltételezték, h "nézzed a mocskos pitbull már megint balhézik". Utána mondom a kiscsajnak h "szégyellheti magát... egy az, h elnézést már h ki mertem jönni a lépcsőházból, amiben lakok, a másik meg h miért kell úgy nézni rám mint egy gyilkosra?" Nem vagyok egy bunkó ember, az igazságszolgáltatásban dolgozok és jogot tanultam, de most úgy éreztem a késztetést h eggyet ráb**ak az emberre (amúgy is ideges voltam, és már unalmas ez az előítéletesség...sokszor úgy néznek az emberre és a kutyájára...). Utána mennék át a zebrán, jön szembe anyuka 2 gyerekkel, már messziről rendezi a gyerekeket, húzza-rángatja, hogy nehogy a kutya 2 méternél közelebb kerülhessen már hozzá, aztán meg ahogy elmegyek mellettük hallom az egyik gyerektől, hogy "milyen undorító kutya". Utánaszóltam az anyjának, hogy "gratulálok, nagyon jó neveltetés...". Pedig egy olyan angyal kutya, soha egy legyet nem bántott. Múltkor feküdt egy béka a földön, nézegette hogy nem mozdul és ugyanolyan pozicióba lefeküdt mellé...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
egyébként nekem a dobi mellett a bullok a kedvenceim. Tökösek, erősek, gyönyörűek, és ugyan dominánsak, de nem agresszivek, akiket ismerek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Rivaul
üzenetére
komolyan hozzáértő volt.
Alfa nem csonkított, talán ezért, de nem féltek még tőle.. pedig a túltenyésztésnek köszönhetően sok ideggyenge volt a dobik között.más.
Alfát kölcsönadtam két napra, egy roti+németjuhász keverék mellé került. Kb 1mp alatt letette a szájkosaras blöki Alfát (rutin és fizikum). Aztán még kétszer aznap, mert Alfa bunkó játékstílusa nem volt neki szimpi, ő meg erőltette a saját stílusát. Onnastól jól elvoltak, még játszottak is, pedig a túloldalt sose láttam játszani kb fél év alatt.
Szóval Alfa domináns ugyan alapban, de a jól kommunikáló kutyák el tudják magyarázni a 10 hónapos bunkó, de nem agresszív énjének, hogy ki a nagyobb úr-sérülés nélkül is. -
Rivaul
addikt
Meg volt az első sétánk alatti előítéletes reakciónk. Egy lány kis bichon havanese jött volna játszani Bonihoz. erre látom a láb mögé húzást, hátrálást és nem tetszést. Azért odaszóltam hogy engedje nyugodtan mert még kölyök és csak játszani szeretne. Válasz: De én ismerem ezt a fajtát és nem akarom hogy bántsa. Félek tőle...
Mondom oké de ő még kölyök és jöjjön nézze meg. A leányzó az értelmesebb fajtából volt és odajött a kutyusával. Persze a hála nem maradt el mert Boni őt is és a kutyust is szétpuszilta és hívta játszani. Mondta is a lány hogy ez milyen aranyos és egyáltalán nem tart így tőle. Utána meg hogy ne haragudjak de annyira sok rosszat hallott ezekről a kutyákról hogy előre félt tőle.
A végére már kedvesen állt hozzá mint bármely kölyök kutyihoz. Szóval volt értelme a "kényszer" barátkoztatásnak

-
Rivaul
addikt
válasz
goldnarmz
üzenetére
Persze. Ezt nekem is mondta az állatorvos. Csak ő úgy hogy pisilni kiviszem és mellet állok. Ahogy végzett megyünk be. Kiereszteni nem kell egyedül ez egyértelmű de a cipőddel is beviszed a parvót például. A bundája meg arra a kis időre untig elég. Az amstaffom alul kb pucér és a bundija se valami életbiztosítás de "kutya" baja se lett. Csak az életetek szeretnénk megkönnyíteni

-
goldnarmz
aktív tag
A kutyus kertben lesz tartva, nem a házban. De mivel még nagyon kicsi, és eddig csak egy oltást kapott - állatorvos javaslatára - inkább nem viszem ki a házból. Persze volt már a kertben, pisilt is, de egyelőre - hétfőig biztos - marad a pelenka. Van egy nagyon öreg macskánk (járt a házhoz, padláson egerészik, jóég tudja, mit hordoz - hamarosan elkerül egy tanyára), aki potenciális veszélyt jelent rá. Tenyésztő azt mondja, hogy ilyen kis kutya még nagyon könnyen megfázik, semmi immunrendszere nincs. Ne kockáztassunk. Sejthetitek amúgy, mennyire szeretem a pelenkát... Tavaszig bent lesz, persze szobatisztára neveljük majd, aztán irány a kert!
-
bb0t
őstag
A kutyapelenk az ordogtol valo. Ha nem arra ersz haza hogy szet van tepve akkor arra leszel figyelmes hogy raszokik teljesen normalis ha bent vegzi a dolgat.
-
Rivaul
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
Igy van. Minel jobban megszokja a benti piszkitast annal nehezebb lesz leszoktatni rola, mert nem erti miert nem lehet azt amit eddig igen. Nekunk a 90% szobatisztasag egy hetbe telt. Ejszaka volt pisi meg egy darabig, de lassan arrol is leszokott es inkabb szolt. A westie-nel en is pelenkaztam meg miegymas mert nem kertesbe laktunk. Ott meg is szenvedtem mire sikerult szobatisztasagot elerni emiatt.
-
maximilian4
addikt
válasz
goldnarmz
üzenetére
Azért a dolgára ki kéne vinni, mert így sosem lesz szobatiszta. Én kiskorában egy nap 6-7-szer vittem le, legalább arra a kis időre amíg a dolgát elvégzi. Nagyon gyorsan szobatiszta is lett.
Annyi az egész h figyelni kell h ne dugja bele a orrát mineden "sz*rba" (szószerint is, meg átvitten is).
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a topichoz a ház új lakójával, a kis Bercivel. Jelenleg 8. hetében van, két napja velünk. Hamarosan megyünk vele a 2. oltásra. Még nem nagyon merem kiengedni a kertbe. Hálából minden szobában kakilt már.
Próbálom szoktatni, hogy a pelenkájára intézze a dolgait, de hát, na. Nem mindig sikerül. Félek, hogy nagyon el lesz kényeztetve... 
-
Dorian
félisten
Eddigi -1 napos- Platinum tapasztalatok:
Korábbi száraz tápokat nem ette meg konzerv nélkül, de úgy is hagyott mindig valamennyit, mindig ment a harc, h "Fiam, addig nincs csoki (jutifali), amíg meg nem eszed a spenótot (tápot)!"Platinum minden nélkül befalva, majd ""Kérek még!"
-
kew
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Na, még egy nagy piros pont a Platinumnak

Most hívtak telefonon, hogy az elnézésemet kérik, igazam volt, beszéltek a gyártóval és valóban volt egy széria, amit más hőfokon, hosszabb ideig főztek össze, ezért a kukoricából máshogy váltak ki az anyagok (nem nagyon értettem, a lényeg hogy elba**tak valamit), ez okozta a problémát. Visszahívták tőlük ezeket a termékeket, és cserélik a megmaradt csomagokat újra.
Mondtam, hogy egyet én már becseréltem egy kisboltban itt nálunk, mondta hogy akkor őket is értesíti.
Maximálisan korrekt hozzáállás, nem sumákolnak, hanem utánajárnak és beismerik a hibát.

Persze az más kérdés, vajon hányan vettek ebből, és mindenkit értesítenek-e vagy csak azt, aki reklamál.
-
rbalint88
veterán
ez mondjuk egy maxikorrekt válasz az ő részükről, a legtöbb helyről -ha válaszolnak egyáltalán- kb annyit kaptál volna, hogy a kutyában van a hiba... ha megoldható, menj el piacra és vegyél egy csirke, egy kacsa, egy nyúl futóművet és tesztelt le a nyers hússal, hogy kijön-e valamelyikre allergia. de azért nem vállalok felelősséget, ha utána nem akar tápot enni

-
kew
senior tag
válasz
Ragadozó
üzenetére
Csak azért furcsállottam, mert régóta eszi, és nem volt tőle baja, most a legújabb rendeléstől volt a baj. Na mind1, most csirkéset nem kap
Szerencsére a maradék egy zacskót most be tudtam cserélni itt a kisboltban bárányosra.Platinumék is egyébként azt mondják, hogy érzékeny lehet a kutya, csak hát eddig nem volt

Ezt válaszolták:
"A táp színe változhat az egyes gyártások között, ahogy írtam korábban ez a frissen vásárolt összetevők miatt van. Attól függően, hogy csirkehús milyen testtájról származik változik a színe is. A mell nagyon világos, míg a comb, farhát részek sötétek.
Az összetevők minősége nagyon szigorú ellenőrzésen megy keresztül, és állandó jó minőséget kell gyártanunk. Emiatt kaphattuk meg a TÜV tanúsítványt is.
Az, hogy a táp sötét, és a széklet is sötét önmagában nem jelent semmilyen problémát. Ami nálatok jelentkezett (hasmenés) az már gond, ezért is javasoltam, hogy a csirkés tápot le kellene váltani, mert lehet, hogy érzékenység áll fenn valamely összetevővel szemben." -
VANESSZA1
őstag
Igen, csirkés kölyök táp volt. Lehet, hogy jó meg minden, de a széklet nem volt az igazi. És most hogy így mondod tényleg többször volt hígabb retyetye is. Nem mondom, hogy nem ette, mert egy kis zabagép bármit megeszik, de az valahogy nem jött be. Séta közben pedig néha olyat eregetett, hogy 15 méteres körzetben nem szabadott levegőt venni. Végül Belcando-val keverve fogyott el.
A TOTW még csak kis mennyiségben van jelen a kajájában, de utána olyan tányér fényesítés van még vagy 5 percig, hogy azt látni kellene.. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Mosqu!to
üzenetére
A krumplit keményítőjét semelyik kutya nem emészti meg... Anno vagy harmincöt éve volt egy német juhászom annál ha ételmaradékot kapott, a krumpli egészben ment át rajta...
-
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Sokan mondják, többek között a tenyésztő is említette, hogy burgonyát nem szabad a mopsznak adni, mert nem tudja emészteni.
Namármost az Acana puppy small breed tápja tartalmaz burgonyát kis mennyiségben, de ez feldolgozott, mégsem ugyanaz, mintha a szájába tolnám a főtt krumplit.
Most ilyen tápot kap amúgy, nem tűnt fel semmi rendellenesség.
Érdemes erre a krumpli tilalomra nagyon szigorúan tekinteni, és elfelejteni az olyan tápokat, amikben van, vagy ebben a formában ez nem okozhat problémát? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
VANESSZA1
őstag
Nálunk a Platinumtól olyan sötét (szinte fekete ) széklete lett a kutyának, és nem beszélve, hogy menyiségre is rengeteg, hogy kissé megijedtünk.
Hát van akinek ez , van akinek az jó. Ahogy látszik, kutyája válogatja.
-
zolynet
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Sajnálom, részvétem!
Kitartást! -
Khelben
nagyúr
válasz
Rivaul
üzenetére
Ezért mondom, hogy ehhez két hülye kell. Egy, aki odaszaratja a kutyáját, a másik meg aki szöggel akarja megoldani a helyzetet.
Más kérdés: a múlt heti hideget vidáman átvészelte a kutya a garázsban, sosem volt hideg semmije, vidám volt, nem fázott meg. Ez volt -6 fokban, a házában +3 fok volt a legalacsonyabb. Másfél hét múlva viszont -15-öt mondanak. Gondolkodom, hogy éjszakára beengedem az előszobába aludni. Kérdés, hogy attól nem lesz baja, hogy éjjel benn van a melegben, utána meg egész nap kinn a hidegben? Vagy inkább a kutyaházat turbózzam fel? Napközben semmiképp nem maradhat benn, mert nem vagyunk itthon és a lakás nagyon nem "kutyaálló".
-
Orlin
addikt
Lehet arra valami kamera?Ilyenkor azért jó lenne,ha történik valami visszanézni.Bár tudom nem olyan egyszerű,de ameddig az ilyen beteg f@szokat nem suhintják meg letöltendő büntetéssel a köztörvényesek között,vagy akkora pénzbírsággal,hogy beleszakadjanak addig mindig lesznek.
-
Rivaul
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Ezt megértem persze. Nekem is felmegy az agyvizem mikor ide xaratja a kutyáját a kapunk elé valamelyik szomszéd, de attól még nem a kutyával nyeletnék le valamit. A tulajt kapnám el ha látnám. És attól még hogy az ártatlan jószágot aki után szedik a piszkot valaki így kicsinálja, nem szűnik meg a probléma. A kettő nagyon nem egyenértékű. Tudom hogy nem arról szólt a megjegyzésed hogy ezt támogatnád csak kb ez a racionális választ. Tehát még mindig elmebeteg viselkedési forma.
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez miért lett ekkora divat? Egyszer látnám meg. Megetetném vele az biztos

-
bajnokpityu
félisten
FB-n terjesztenek egy hirt, hogy a bikás parknál valaki szöget rejt húsba...
-
Ragadozó
Ármester
válasz
philoxenia
üzenetére
Részvétem...tudom milyen érzés...
Három eb távozott el családomban már, kettő a sajátom volt, egy németjuhász és egy bernipásztor, őt el kellett már altatni, az ölemben volt a feje és simogattam közben..most is kicsordul a könnyem...nagyon szerettem...
Most meg a macskánk nincs meg pár napja, rossz érzésem van, utoljára olyan mintha beteg lett volna...de kinti-benti macska, kitettem tegnap előtt reggel azóta nem láttuk (csak éjjel szokott bent lenni, utána kikéredzkedik), azonnal haza szokott jönni ha hallja, hogy megjöttünk...párom ki is van rendesen...6 éve van velünk..monti0222w: ezt az érzést, én se kívánom másnak...nehezebb feldolgozni...kitartás...
-
z123456789
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Fel a fejjel topictárs(ak)!

Nehéz ilyenkor bármit is írni Nektek, és közhelyesen is hangzik, de ilyenkor a szép emlékekre kell visszagondolni, s majd az idő oldja a fájdalmat is. :/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Neki viszont nyilván nagyon jólesett, erre gondolj!
-
madgie
titán
Részvétem, srácok

-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nekem a kezeim közt volt a feje.. nagyon rossz érzés volt ahogy szép lassan elalszik.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Igazából az életösztön mindig erősebb, mint a fájdalomtól való félelem. Csak azt sajnálom, hogy pont nem voltam otthon. Bár a fene tudja, nekem rosszabb lett volna talán, de Neki jobb lett volna, ha a kezemben alszik el.
-
Rivaul
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Sajnálom a te kutyusod is
Ha jó helyen van, ha nem akkor is kellemetlen érzés a hiányuk. -
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Előbb nem írtam, de együtt érzek veled,
még csúsztattam volna az időt! -
maximilian4
addikt
válasz
monti0222w
üzenetére
Neked is kitartást és fel a fejjel! Akkor az adott pillanatban lehet fájt neki és harcolt, de mostmár nem fáj semmije és boldog...és nehogy azt hidd hogy csak úgy eltűnt a semmibe, mert még itt van veletek. Az csak a test...ennyi. Kitartást!
-
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem tudom, orvosilag nem volt esélye, de láttam azt, hogy fájdalmában is kúszik felénk, mert velünk akart lenni, így inkább én ültem le hozzá..... Nem tudom, de szerintem még maradt volna velünk, ha rajta és az egészségén múlott volna.
Köszönőm mindenkinek.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
maximilian4
üzenetére
A hiányát nehéz megszokni, igazából, lehet tényleg annak nehezebb aki marad.

Természetesen akinek kutyája van erre számítania kell. A beagle viszont még most is nagyon hiányolja... -
maximilian4
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Fel a fejjel. Nincs helye a bánatnak. Jó helyen van.

Inkább este üljön össze a család, egyetek egy finomat és igyatok egy jót a tiszteletére. Beszélgessetek, érezzétek jól magatokat. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
maximilian4
üzenetére
Kimba 10 és fél éves volt, az az ő fajtájánál már gyakori ebben a korban a távozás...

-
maximilian4
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha bármely élőlény természetes halállal meghal az azt jelenti hogy ő meg akart halni és tiszteletben kell tartani. Ahogy az sem véletlen hogy mikor születünk (mi döntjük el, hogy pontosan mikor akarunk megszületni), azt is mi döntjük el hogy mikor akarunk meghalni. Egyébként a halál nem egy rossz és félelmetes dolog, inkább egyfajta megváltás. Én sokat foglalkoztam anno a témával, sok szakirodalom, szépirodalom, vallási iratok, feljegyzések tanulmányozása. Aki azt gondolja hogy a halállal vége a létnek az nagyot téved és az is aki fél tőle. Nincs mitől tartani. A halál csak egy tudatállapot, ahogy az alvás/állom is.
A görög mitológiában az álom a Hüpnosz és neki az ikertestvére Thantosz a halál, tehát egy hajszálnyi különbség van közötte. Akármilyen rosszul hangzik a gyász is egy fa**ság szerintem. Jó, nekünk fájdalmas lehet, de aki már elhunyt annak semmi oka a panaszra, hiszen egy jó helyre kerül és lehet végre ő már megvilágosul és tudja h mi volt az élet értelme. Hiszen ha belegondolsz te tudod mi az éket érteme, minek vagyunk itt, mi a küldetésünk, mi számít jónak és rossznak?
Kicsit megint elkalandoztam...szóval a lényeg, hogy ne bánkódjatok. Jó helyen vannak a kedvenceitek, sokkal jobb helyen mint itt a Földön bárhol. A halál nem rossz dolog, ezzel nem azt akarom mondani h most nyomban legyen öngyilkos bárki is, de ha eljön az idő nincs mitől tartani.
Van ahol soha nem is gyászolnak. Pl. Madagaszkáron csak ünneplésnek van helye. A sírok sem úgy néznek ki hogy van egy temető és ott sírhelyek. Hanem össze-vissza az utcák mellett, házak mellett van egy hatalmas kő épület és ott van benne a holttest. 5-6-7 évente ott összejön az egész család és hatalmasat vigadnak, esznek isznak. Én sajnos nem láthattam , de egy nagyon kedves barátom éppen szemtanúja volt az eseménynek. Számomra ez a szokás sokkal illik az eseményhez mint a gyász. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w
üzenetére
Talán jobb így Neki. Vasárnap reggel eltávozott a mi Ridgebackunk is, Ő viszont előtte nem volt beteg, olyan volt, mintha végelgyengülésben halt volna meg tényleg, előtte este a fiam adott Neki enni és azt mondta, mintha nem bírta volna el a lába. Reggel, mire hazamentem éjszakásból, halott volt.

-
Ragadozó
Ármester
válasz
monti0222w
üzenetére
Részvétem.
-
Mosqu!to
addikt
Olyannal esetleg találkoztatok már, hogy a kutyus a tálkájából egy idő után nem hajlandó enni, csak ha a konyha kövére kiszórom a száraz tápot, vagy tenyérből etetem?
Lehet, hogy párszor megijedt a tálkájától (belelépett, felborult és zajos volt), de utána még egy darabig evett belőle, most viszont kirakom elé, és akár 10-15 órát hozzá sem szagol.. aztán ha kiszórom a földre, tenyérből adom, akkor elkezdi enni.
Természetesen rendszeresen tisztítom a tálját, és így volt ez akkor is, amikor még jóízűen falatozott belőle (bár hozzá kell tenni, hogy akkoriban általában volt mellette konzerves kaja is).Mit tudnék tenni ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- BMW topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tehet róla szerencsétlen macska, hogy olyan amilyen, de nem tudok vele mit csinálni. 
Nektek is nagyobb nyugalom lenne ha tudnátok mi van.

anno mi is lezongoráztuk ezt már rengetegszer, kaptunk annyi pitbullozást, Zénivel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)