Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3642) King Unique válasza konyi79 (#3636) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Normál esetben egy USB-s külső házban rendesen kéne működnie nemcsak egy HDD-nek, hanem egy SSD-nek is. Bár a korábbi tesztem + külső infók alapján a TRIM (általában) nem működik USB 3.0-n, de én emiatt nem tapasztaltam különösebb problémát. Első körben azt mondtam volna, hogy nézz rá az SSD állapotára a HDS programmal! Illetve, ha Windows alatt produkálja az említett hibát, akkor egy Live Linux alatt próba is sok mindent elárulhat.

A firmware frissítése már egy kockázatosabb művelet, de az említett problémára is megoldás lehet. Ha esetedben eredményes volt, akkor ok. :)
Mondjuk az érdekes, hogy a HDD a régi firmware-rel is teljesen ok, ellenben az SSD csak az újjal. Utóbbi a dátum alapján elég újnak néz ki, de a verziószám szerint egy régebbi lehet. Amúgy az enyémben szintén JMS567 chip van, de azon egy korábbi hozzászólás alapján a 00.01.01.04 firmware van.

A külső SSD-kkel még viszonylag kevés tapasztalat van. Így azt nem tudom, hogy az említett M.2 SSD mennyire lesz ok a linkelt külső házban. De a fizikális méretek vsz stimmelnek, illetve az USB 3.1 (Gen 2) a TRIM esetleges működése szempontjából előnyös lehet, amiről nemrég írtam egy másik topikban.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.