Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2170) gerii


gerii
addikt

CAPTIVA Alu USB 3.0 rack+ Hitachi 5K1000 1TB

A teszt tárgyai:
- Captiva Alu USB 3.0; 2,5"; SATA3; 9,5mm; ASM1053 chip
- Hitachi 5K1000 (HGST HTS541010A9E680) 1TB, 5400rpm

Tesztkörnyezet:
- HP notebook
- Intel X25-M 160GB
- Win7 Pro x64
- NEC USB3.0 vezérlő
- 28°C hőmérséklet

Jellemzők:
A rack egy dobozban érkezik, tartozéka egy 1m hosszúságú USB kábel, melynek az átmérője 5,7mm körül van, felülete nem sima, a belső kábelek kivehetőek rajta, lágy anyagú, így nem húzza maga után a külső házat mint a ridegebb társai. Továbbá kapunk 2db csavart a nyák/fedél rögzítéshez, illetve egy csavarhúzót ami NEM JÓ hozzá, így kelleni fog egy kisebb fejméretű. A "bőrtok" illetve a használati útmutató is mehet a szelektívbe.

Maga a ház egy húzott alumínium profil, karcolásra nem érzékeny matt festés, a két végén műanyag zárókupakkal, lábak nincsenek hozzá, az alja teljesen sima. A hátsó kupak bepattanó kötéssel illeszkedik, és egy szivacsdarab található rajta, mely a HDD-t tartja a helyén. Sajnos összeszerelve egy kicsit ki is nyomja a műanyag véget a szivacs, így egy kis rés keletkezik. (Fémkupakos rackek előnyben)

Az első kupakon található meg odaragasztva a nyák, ASMedia ASM1053 chippel. A HDD-t rádugva majd becsúsztatva a házba lehet is csavarozni, viszont elég nehezen kapnak bele a kis csavarok a műanyagba, valószínűleg önmetszőre csinálták, ami azt jelenti hogy néhány szétszerelés után előfordulhat hogy a műanyag furat annyira kitágul hogy nem fogja majd meg a csavar.
A kábel szorosan csatlakozik a Micro-B foglalatba, nem lötyög, mocorog.

LED indikátorból 1 hely van, de 2 szín: Zöld, ami feszültség alatt mindig világít, illetve egy piros ami I/O műveletek közben villog, illetve alvó módban világít a zölddel együtt. A zöld fényereje nagynak mondható, alant látható is:

Mit tud:
- USB 3.0
- SATA3
- 9,5mm
- UASP
- HD Sentinel támogatás
- Alvó mód - 5perc után leállítja magát
- HDD leállítás leválasztáskor

A tesztek alatt maximum 40°C-ra emelkedett a hőmérséklete, átlagosan, másolás közben is 35°C körül maradt ami jónak mondható 28°-os szobában (a másik műanyagházas külső HDD-m 40-45°-os volt.)

HD Sentinel

HD Tune

ATTO

CrystalDisk Mark

Windows Intéző SSD to HDD

Mint látható a írási sebességek 80MB/s környékén megállnak, aminek a pontos okát nem tudom, de gyaníthatóan a NEC USB 3.0 vezérlője, vagy annak a régi drivere miatt lehet. Frissítés évek óta nem érhető el hozzá, így ennyit tud a rendszer.

Vélemény

A rack ahhoz képest hogy olcsó kategóriásnak mondható, szerintem jól teljesített, ami elvárható azt hozza, az aluház jó hővezető, a kábel is tetszetős, mind hosszban mind lágyságban. A műanyag kupakokért kár, illetve az erős zöld LED-ért sem vagyok oda, ellenben tud mindent amit kell.

Ezúton is köszönöm King Unique segítségét! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.