Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2851) wardemi


wardemi
senior tag

Sziasztok,

Közeljövőben tervezek venni egy INXTRON SK-2500 U3 házat (1-2 hónap), viszont per pill sehol sem találok boltot ahol meg is lehetne venni. Esetleg van valami bevált hely stb. vagy most per pill pangás van?

köszi

iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3

(#2852) King Unique válasza wardemi (#2851) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Bizonyos külső házakat nehéz idehaza beszerezni és a termékek elérhetősége is folyamatosan változik. Az InXtron SK-2500 U3 valóban egy minőségi darab, full alumínium, belül csavaros rögzítésű stb. Viszont árgép alapján csak jelenleg egy helyen kapni [link].

Hasonló kialakítás terén az i-tec MySafe Advance, amiről teszt is készült. Illetve van sima USB 3.0 változata MySafe Slim néven. Viszont ezeket se nagyon látni jelenleg a kínálatban, holott fél éve még több helyen árulták őket.
Illetve a LogiLink UA0115, ami még hasonló az előzőekhez és árban is a legkedvezőbb [link]. Bár külföldi oldalakon volt már megjegyzés az állítólag laza USB 3.0 Mini-B aljzatára, de amúgy csatlakozás terén ez a típus némileg strapabíróbb, mint a standard Micro-B.

Ha egy minőségibb összeállítást tervezel, akkor az sem feltétlen gond, ha majd vásárláskor ezek itthon nem lesznek beszerezhetőek. A WD Red (WD10JFCX) már önmagában jobb az átlagnál és ehhez lehet venni más minőségi 2,5" külső házat is, nem kötelező a fenti a 3-4 modellből választani.

[ Szerkesztve ]

(#2853) pirate777


pirate777
csendes tag

Sziasztok

Raidsonic IB-254-U3 rack -et használok, nem régen vásároltam, elég intenzív használatnak van kitéve, szinte egész nap a gépre van kötve és van amikor torrent is fut róla. A múlt héten 2x is előfordult, hogy a HDD eltűnt a gépemről, amikor lehúztam, majd újra a géphez csatlakoztattam, akkor újra megjelent és probléma nélkül működött tovább. A rack vagy fagyott (fagyhat egyáltalán?) vagy valami energiatakarékos állapotba kapcsolt, amiből nem tudtam visszahozni. Elkezdtem nézegetni a szoftvereket, mivel lehetne ellenőrizni az alvó módot, le is töltöttem valamit, de a figyelmetlenségem miatt egy nem tervezett firmware frissítés lett a dologból...A rack a frissítés után működik: sebesség/UASP/leválasztás is rendben van, azonban a státusz LED nem jelzi az aktivitást, állandóan világít. Ez nagyon zavart, ezért írtam a Raidsonic-nek, akik több levélváltást követően küldtek számomra egy hivatalos firmware-t, amit szeretnék feltenni a rack-re. Ennek a firmware-nek .bin kiterjesztése van, pillanatnyilag nem tudom, hogy lehetne a rack-re feltenni vagy melyik szoftverrel. El fogom olvasni figyelmesen az első hozzászólást (ott van vmi erről) illetve a találatokat, amit a kereső kidob jmicron firmware frissítésre, de ha van valakinek tapasztalata, esetleg ajánlotok szoftvert hozzá, azt megköszönném.

(#2855) King Unique válasza pirate777 (#2853) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Az, hogy menet közben eldobja a kapcsolatot, annak több oka lehet:

• csatlakozáshiba (kábel és aljzat nem megfelelő illeszkedése, mozgatás miatt stb.)
• külső ház USB vezérlője és OS / alaplapi USB vezérlő nem megfelelő együttműködése
• energiatakarékos (alvó) mód (nálam 253U3-nál nincs és amúgy csak inaktív állapotban mehet alvóba)
• Wi-Fi is zavarhatja az USB 3.0 adatátvitelt

JMicron firmware update terén sajna kevés a tapasztalat, nagyjából csak az az infó van, ami az összefoglalóban is megtalálható. Tehát a RaidSonic elküldte a bin fájlt, de firmware update toolt, azt nem mellékelt hozzá? Esetleg azt megosztanád, mert jó lenne tudni, hogy ők mit ajánlottak? Frissítő programból is elvileg kétféle van, amiknek ott a verziószáma az összefoglalóban, illetve a két oldal, ahol vannak firmware-ek. Nem tudom JMS567-hez ezek jók-e, vagy más kell hozzá, de várd meg batagy válaszát, aki ígérte, hogy jobban beleássa magát a témába.
Illetve még ezt a logout cikket ajánlom figyelmedbe, ahol JMS566 vezérlőnél csinált frissítést a fórumtárs. A letölthető firmware-ben a bővített MP Tool van és egy hasznos leírás Excel fájl formájában. Ne csinálj vele semmit, amíg nem egyeztetünk!

[ Szerkesztve ]

(#2856) pirate777 válasza King Unique (#2855) üzenetére


pirate777
csendes tag

Szia

Raidsonic... nem volt annyira egyszerű eset, az a több levélváltás azt jelenti, hogy szépen közölték velem, hogy ha már így jártam kukázzam ki a rack-et és vegyek egy újat :)
Ha azt mondják, hogy sajnos nem tudnak segíteni, teljes mértékben megértem és elfogadom, de ezzel kicsit messzire lőttek és visszaírtam, hogy kicsit más hozzáállást és segítőkészséget vártam volna és nem fogok egy működő rack-et kidobni, mert nem villog rajta a LED (destroyed -nak minősítették), csupán szeretném gyári állapotba visszahozni és megemlítettem, hogy más gyártoknál a honlapjukon is tesznek közzé firmware-t, minden kérés nélkül.

Igen, sajnos egyetlen .bin kiterjesztésű file-t kaptam és semmi leírást vagy tool-t.

Arra gondoltam én is, hogy esetleg az USB3 vezérlő is lehet probléma, első alkalommal még betudtam véletlennek, második után kezdtem keresgélni, egyik alkalommal biztosan 2 rack volt a gépen, a másikra nem emlékszem, ha még 1x előfordul, okosabb leszek.
Amikor a rack-et használom, mindig lan -on van a gép, természetesen a router wifi-jét nem szoktam kikapcsolni.

Most pillanatnyilag ez a firmware van a rack-en, az usbdev.ru -n találtam: JMicron JMS567 Firmware Update Utility v1.0.1.0
Úgy gondoltam, hogy ezt elindítom és meglátom mik a lehetőségek, de feljött egy ablak, nem is igazából figyeltem, leOKéztam és frissített is.

OK, nem frissítgetek további egyeztetésig :)

[ Szerkesztve ]

(#2857) batagy válasza pirate777 (#2856) üzenetére


batagy
őstag

A "JMS567 Firmware Update Utility v1.0.1.0" az nem a firmware verziója, hanem az update tool verziója.

Igen, van olyan firmware, aminél a LED nem villog, hanem folyamatosan világít, ezt én is tapasztaltam.

Viszont használjuk ki, hogy a RAIDSONIC küldött egy eredeti firmware-t!! :)
ZIP fájlban volt, vagy csak tömörítés nélkül? A ZIP fájl annyiból jobb hogy látszik a BIN módosítási dátuma. Jó lenne látni hogy mikori.

Van a profilomban egy email cím, oda légyszi át tudnád küldeni ezt a BIN fájlt (úgy ahogy ők küldték!). A levél sem ártana, ha mellékeltek hozzá bármilyen szöveget.

Kösz

[ Szerkesztve ]

(#2858) pirate777 válasza batagy (#2857) üzenetére


pirate777
csendes tag

Elküldve.

Nem tudom mi az a file, letöltöttem, elindítottam, kérdezett valamit és frissített!
Én is egy sima utility -re számítottam.

[ Szerkesztve ]

(#2859) King Unique válasza pirate777 (#2856) üzenetére


King Unique
titán

Ők legalább válaszoltak, ahogy a másik német gyártó, a Sharkoon is szokott. Hogy rá akartak beszélni az új termék vásárlására, az nyilván nem meglepő manapság. ;]

Ez a JMS567 Firmware Update Utility v1.0.1.0 valóban elég trükkös... én is kipróbáltam az IB-253U3 házzal és csak egy Yes / No ablakot dob fel, aminél a nemet választva ki is lép. Ugyanez volt fent a station-drivers oldalán, csak nagyobb méretben. Ennél is inkább a No opciót választottam a Yes helyett, nehogy elcsesszen valamit. Sharkoon oldalán a JMS566 chipes külső házhoz van fent firmware, de az meg nem ismerte fel az enyémet. Igaz nem meglepő, lehet csak Sharkoon rack esetén működik.

Mondjuk RaidSonic-nak illet volna toolt és leírást is küldeni, ahogy pl. az előbbi fájlban is van. Azt az emailt átküldheted nekem is, én is kíváncsi vagyok rá. :)

[ Szerkesztve ]

(#2860) King Unique válasza King Unique (#2859) üzenetére


King Unique
titán

Kicsit nézegettem ezt a JMicron firmware frissítést, de nálam a sima firmware tool, ami pl. itteni oldalon is van [link], nem ismeri fel a JMS567 chipes IB-253U3 külső házat. Igaz, vsz azért, mert más chiphez valók. Kizárólag ez az automata firmware update tool, illetve a logout cikkben lévő "pro tool" ismeri fel. De a frissítést nem próbáltam.
Amúgy a gyártó által küldött firmware verziója v00.01.01.04 és a JMicron MP Tool v1.16.14.1 szerint is ez van gyárilag a 253U3-ra felrakva. Ezek szerint, akkor a 254U3 rack JMS567 vezérlőjén is gyárilag ez van.

[ Szerkesztve ]

(#2861) batagy válasza pirate777 (#2858) üzenetére


batagy
őstag

Köszönöm, megkaptam.
A "00.01.01.04" verziót küldték el. Ugyanez a verzió van fent az én Ebay-jes JMS566 rackemben is! :)

Ezt bele lehet tolni a "JMicron 2033x M.P. Tool" +lal :)
De előtte érdemes lementeni a régi firmware-t a "JM2033x FW Update Utility"-val, és felírni a jelenlegi stringeket és verziókat.

Kicsit várjál még, össze akarom majd hasonlítani az Ebay-jes rackem firmware-ét ezzel a BIN-nel.

(#2862) pirate777 válasza King Unique (#2860) üzenetére


pirate777
csendes tag

Megnéztem a logout cikkben szereplő JMicron MP Tool v1.16.14.1 szoftvert, elindult és ezt a képernyőt kaptam (miután kinyomtam 2 hibaüzenetet):

(#2863) batagy válasza pirate777 (#2862) üzenetére


batagy
őstag

Igen, ez a tool az, amivel frissítheted!

1) De előtte JM2033x FW Update Utility-vel mentsd le a jelenlegi firmware-t!
RD version checkboxot bekapcs
Backup Old Firmware Only, fájlnevet meg kell adni.
A backup mentéshez az "Include 4K NVRAM" kapcsoló legyen csak bekapcsolva, illetve a "Backup Firmware Only". A Checksum, Erase flash és HDD firmware nem kell!

2) JMicron 2033x M.P. Tool- ban mentsd le a screenshotot (amit már megtettél), amin a VID/PID/SN és a FW version alul látszódik, hogy ezek meglegyenek.

3) Írd fel még továbbá, a frissítés előtt, hogy milyen stringeket ír ki az OS az óra mellett a leválasztáskor, illetve az eszközkezelőben!

----

Szerencsére már lementetted most a screenshotot. Bár ugye tudjuk, hogy ez már nem az eredeti Raidsonic, mivel beletoltál egy másikat korábban. Nem tudom, hogy mi lehetett az eredeti VID/PID vajon?

Mindenesetre most a 67.01.00.02 verzió van rajta, ami szerintem régebbi mint a 00.01.01.04. Amennyire régebben feltérképeztem, sejtésem szerint az első szegmens a számban nem számít, az a gyártóra utal csak.

4) JMicron 2033x M.P. Tool- ban:

Az RD version checkboxot bekapcsolva (jelszó jmicron) lehet szerkeszteni a VID/PID-et illetve a stringeket és a standby timert.

A Jmicron MPtoolban:
- A Manufacturer string 2 mezője lesz az eszközkezelő stringjének eleje. Pl. "ORICO 2588US3 USB Device" lesz az eszközkezelőben, ha nem írod át. Amennyiben üresen hagyjuk azt a két mezőt, akkor írja ki az eszközkezelő a <HDD gyártó és HDD típus> stringet (pl. Samsung HD403LJ USB Device).
- A "Map to HDD string" checkbox csinálja, gondolom hogy a Samsung HD403LJ rész benne van, de ezt a részét nem teszteltem.
- Az USB Prod Stringet írja ki a Tray ikonnál.
- A Standby Timer csak akkor van hatással, ha leállós a firmware.

A Load F/W File gombbál természetesen ki kell választani a BIN fájlt.

Ha nekiállsz, tájékoztass minket az eredményről.

SZERK: Érdekes hogy az én JMicron MPtool-omban a Manuf.string mező szerepel felül, míg a tiedben HDD.String és alatta van egy Manuf.String mező. Pedig a két tool verziója ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

(#2864) King Unique válasza pirate777 (#2862) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nekem is dobott 2 hibaüzenetet, de ez legalább elindul és normális beállítási lehetőségeket, valamint jól testreszabható felületet ad. #2863 alapján, ezzel és a gyártó által küldött firmware-rel már talán meg tudod csinálni a frissítést.

(#2863) batagy: a JM2033x FW Update Utility nekem nem ismeri fel az IB-253U3 rack-et és így a firmware-t sem lehet lementeni... Igaz nekem most SSD van benne. A VID-PID azonosítót szerintem nem írta át, mert nálam is 357D és 7788.

[ Szerkesztve ]

(#2865) pirate777 válasza batagy (#2863) üzenetére


pirate777
csendes tag

Köszönöm a részletes leírást, holnap fogok próbálkozni a frissítéssel, majd beszámolok az eredményről.

(#2866) batagy válasza King Unique (#2864) üzenetére


batagy
őstag

Hmmm. Igaz.
Az én JMS566 rackem VID-PID-je egészen más: 152D-3569
De ezt sem ismeri fel a régi fajta JM2033x FW Update Utility.

Az usbdev.ru-ról letöltött "JMS567 Firmware Update Utility v1.0.1.0" most leszedtem, ebben van egy JMS567FwUpdateTool_1-bay_v01.exe. Ez felismeri az Ebay-jes racket, de én sem engedtem rá. Ez a program sajnos nem enged semmi opciót, egyből rátolja.

Ha 7-zip-pel megnyitom ezt az exe fájlt, belül a "JMS567FwUpdateTool_1-bay_v01.exe\.rsrc\1028\FW\" elérési úton van benne 2 db FW fájl:
JMS567FW
JMS569FW

Ezeket tolja bele. pirate777 infója alapján ezek szerint a "67.01.00.02" verziót tartalmazza!
Szóval előrébb akkor nem vagyunk, lementeni nem tudjuk. Csak feltehetőleg frissíteni.
Az enyémet egyelőre nem próbáltam frissíteni.

(#2867) King Unique válasza batagy (#2866) üzenetére


King Unique
titán

Eleve macerásabb ez a JMicron firmware update, mint az ASMedia... Újabb chipekhez ezek szerint a régi firmware tool nem jó, bár a Sharkoon oldalán a JMS566 chiphez is még a régi van a zip fájlban. Az eBay-es külső házadat az felismeri?
A logout cikk alapján az új tool működött JMS566 chipnél, reméljük holnap majd a fórumtárs is sikerrel jár JMS567-nél.

[ Szerkesztve ]

(#2868) batagy válasza King Unique (#2867) üzenetére


batagy
őstag

Nem, sajnos a Sharkoon oldalán lévő JM2033x FW Update Utility sem ismeri fel az Ebay-jes JMS566 rackemet.

A JM2033x FW Update Utility szerintem csak a régebbi JMS539/551 chipekhez jó, a JMS566/567-hez nem.

A JMicron 2033x M.P. Tool elvileg jó a frissítéshez JMS566/567 esetén is, de magam nem próbáltam. De a tool látja legalább. A logoutos cikkben is ez a program szerepel! Nem a másik.

Nekem viszont fura dolgokat művel most a JMS 566. Win8.1-en mikor felcsatolom, a Windows problémát észlel.

De ezen kívül nem látni semmi más működési zavart miután felcsatolódott. UASP-pal megy.

(#2869) batagy válasza King Unique (#2867) üzenetére


batagy
őstag

NEW!

Gondoltam egyet és megnéztem, hogy elérhető-e újabb "JMicron JM2033x FW Update Utility" és az usbdev.ru-n van 1.19.13-as is.
JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13

Nos, ez már látja a JMS566 chipes Ebay racket!! :)

Szóval az új verzióval már lehet menteni és frissíteni is!
Még a végén jobb lesz mint az ASMedia, mert annál menteni nem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#2870) batagy válasza batagy (#2869) üzenetére


batagy
őstag

A Raidsonic 00.01.01.04 verziót engedi kiválasztani is hibaüzenet nélkül. De nem toltam bele.
A Sharkoon BIN kiválasztásánál már eleve dob egy hibaüzenetet, hogy a chip nem egyezik.

Amúgy még valamire rájöttem. Ha a backup firmware során ha az "Include 4K NVRAM" be van kapcsolva, akkor 64 kB-os firmware fájlt generált a JMS566 rackből. Ha ezt kikapcsoltam, akkor 48 kB-ost.

A Raisonic -os firmware 49 kB.

(#2871) rabbit87


rabbit87
tag

Sziasztok!

Rég jártam erre, de most kérdezni szeretnék!
Régebben írogattam egy Lc Power 25u3 2.5" rackkal kapcsolatban, amit azóta nem használtam, mert kikerült a laptopból a DVD olvasó és helyére egy beépítőkeretbe tettem a HDD-t, mivel SSD került a gépbe! :)

Azóta nem tudtam használni a laptop DVD olvasót.
Gondoltam oly módon kötöm össze az olvasót a laptoppal, hogy az LC power rack-re kötöm egy slimsata-sata átalakítóval a DVD-t ezt pedig ugye USB-vel a gépre.

Igen ám, de nem működik, azaz kap áramot, de nem ismeri fel a gép az olvasót, semelyik usb porton sem...

Tudtok segíteni?
köszönöm ;)

Iphone 12, Dell Inspiron 3521

(#2872) rabbit87 válasza rabbit87 (#2871) üzenetére


rabbit87
tag

Magát a racket látja, mikor rádugom, de az olvasót nem..

Iphone 12, Dell Inspiron 3521

(#2873) pirate777 válasza batagy (#2869) üzenetére


pirate777
csendes tag

Sikerült az eredeti Firmware visszaállítása a JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13 segítségével. A frissítés végén megijesztett, mert 4 ablakot is feldobott, először: Chip Auto reset, Please wait device re-attached majd ezt 3x: The firmware file seems not match this chip

Ekkor azt gondoltam ennyi volt. nem sikerült a frissítés, de a rack működik, a státusz led villog, ránéztem a JMMassProd2_v1_16_14_1.exe -vel és a raidsonic által küldött verziószámot írta ki.

Köszönöm a segítséget batagy és King Unique fórumtársnak is!

(#2874) King Unique válasza batagy (#2868) üzenetére


King Unique
titán

Igen, tudom melyik tool van az adott firmware-ben. Csak azért kérdeztem, mert a Sharkoon félében a JMS566 vezérlőhöz való firmware még a régi programot tartalmazza. Ami, ezek szerint nem ismeri fel az ugyancsak ilyen vezérlős eBay-es külső házat.

Az a Windows hibaüzenet meg eleve kicsit rejtélyes és röhejes... nálam is eljátssza ezt alkalmanként, pedig mindig szabályosan választom le és a merevlemez is 100/100-as HDS szerint. Folyamatosan akkor dobálta fel, amikor VHD megoldással telepítettem a rendszert és utána a külső merevlemezt normál telepítésű Windowsra is csatlakoztattam.
Ilyenkor hagyni kell, hogy átvizsgálja és javítsa, ha szükséges. Viszont elég érdekes a dolog, mert a vizsgálat végén a legtöbb esetben azt írja ki, hogy a CHKDSK mégsem talált hibákat...

Próbáltam mesterségesen reprodukálni a hibát, Linux és Windows alatt is többször leválasztás nélkül csak hirtelen kihúztam az USB kábelt. Sőt, másolás (írás) közben is eljátszottam ugyanezt. Utána visszacsatlakoztatva a külső meghajtót, érdekes módon nem nyavalygott a Windows, pedig ilyen esetben kellett volna...

Persze ezt senki ne próbálja utánam csinálni, mert nála lehet egy friss, ropogós RAW partícióval, vagy egyéb hibával hálálja meg a rendszer....!!! :DDD

(#2875) King Unique válasza batagy (#2869) üzenetére


King Unique
titán

JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13

A JMicron JM2033x FW Update Utility v1.15.06.T2 nem ismerte fel nálam a JMS567 vezérlős külső házat, de a v1.19.13 verzióval már valóban működik. :)

JMicron 2033x M.P. Tool 1.16.14.1

Kipróbáltam újra a logout cikkben lévő firmware frissítő programot az IB-253U3 külső házzal. Megnyitáskor kapásból 2 hibaüzenetet is dob.

Utána már felismeri a külső meghajtót, viszont hiába oldom fel az RD Version kapcsolóval, ha be van jelölve a Firmware Update, akkor inaktív a START...

Hiába állítgatok bármit, nem engedi elindítani a frissítési folyamatot. Próbáltam több firmware-rel, USB 2.0/ 3.0 portban, úgy sem működött. Kizárólag akkor lesz aktív a START gomb, ha ki van kapcsolva a Firmware Update.

KONKLÚZIÓ

Bár konkrétan nem csináltam végig, de az inaktív indítógomb miatt sanszos, hogy JMS567 chipnél nem fogja engedni az adott JMicron MP Tool a frissítést. Így vsz a fórumtárs IB-254U3 külső házánál sem fog működni, ami chip és firmware terén megegyezik az enyémmel.
Tehát a JMicron JM2033x FW Update Utility v1.19.13 programmal érdemes nekiállni, az nálam is elindul és engedi kiválasztani a firmware-t hibaüzenet nélkül. Illetve időközben kiderült, hogy ezzel már ténylegesen működik és sikeres a frissítés, ahogyan ezt az alábbi hozzászólás is igazolja [link]. :))

[ Szerkesztve ]

(#2876) King Unique válasza rabbit87 (#2871) üzenetére


King Unique
titán

Szevasz!

Sosem próbáltam ilyet, így nem nagyon tudok rá mit mondani. Lehet a + SATA adapter kavar be, netán USB táp kevés neki, passz... ilyen célra inkább egy slim külső ODD-HDD caddy való [link].

[ Szerkesztve ]

(#2877) batagy válasza King Unique (#2875) üzenetére


batagy
őstag

Hmmm, ezt az inaktív START gombot nem vettem észre. Csekkoltam, nálam is inaktív az Ebay JMS566 rackkel! :(

Amúgy, a "JMicron 2033x M.P. Tool" indításkor az a két hibaüzenet önmagában nem lenne baj. Az első csak annyi, hogy induláskor az Ini-ben megadott elérési úton nem talál firmware-t, ami nyilvánvaló. A második hibaüzenet számít, de az is csak akkor ha betöltünk egy adott firmware-t.

Még valami. Felfedeztem, ha az RD version be van kapcsolva, és ha a bal oldali listában kiválasztjuk az USB portot, utána a jobb oldali mezőben duplán kattintva előjön egy új ablak, ami az adott rack infókat írja ki! Lást előbbi fotón.

Szóval sajnos a JMicron MP Tool még nem kezeli a JMS566/567-et a firmware töltés szempontjából, de gondolom előbb utóbb ebből is lesz újabb verzió. Ettől még a stringek és a standby timer átállítására lehet használni!

Konklúzió:
JMS566/567 esetén:

- Firmware backup és rátöltés JMicron JM2033x FW Update Utility val lehetséges, minimum v1.19.13 verzióval. Ezzel a stringeket, azonosítókat, VID/PID-et nem lehet állítani!
- A stringek, OS azonosítók, standby timer és a VID/PID elvileg a JMicron 2033x M.P. Tool-lal lehetséges. jelenlegi verziója v1.16.14.1 . Ezt nem teszteltük azonban.

JMS539/551 esetén mindkét program használható.

(#2878) batagy válasza pirate777 (#2873) üzenetére


batagy
őstag

Gratula, és köszönjük a visszajelzést!!

(#2879) batagy válasza rabbit87 (#2872) üzenetére


batagy
őstag

Optikai eszközök USB-n való működéséhez az kell, hogy a rack speciálisan támogassa az optikai eszközöket is. Mert azok más parancskészletet használnak. A sima rackek csak a háttértárat kezelik. Ha a rack speckója nem írja, hogy ODD támogatás van, akkor valszeg nincs. Amúgy csak 5.25" rackekben szokott ODD támogatás lenni.

[ Szerkesztve ]

(#2880) King Unique válasza batagy (#2877) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg van usbdev oldalán egy frissebb, JM2033x M.P. Image Tool v2.04.00 verzió, viszont az nem ismerte fel a külső házat. Szóval marad a v1.16.14.1, amivel sajnos nem lehet frissíteni...a flash nem tudom megy-e, nem próbáltam? Amúgy, ha kivettem / betettem a checkbox pipát, akkor is dobálta a 2 hibaüzenetet.
De a másik tool ok, így már ez is hasznos infó, amit bele lehet majd írni az összefoglalóba. Viszont a hozzá való firmware-ek és azok tulajdonságai terén nem egyszerű kiigazodni.

(#2881) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Ma jött meg az eBayes 2.5" USB 3.0 Rack és holnap be is üzemelem. Segítséget majd megköszönnék és vezérlő chip csekkolással kezdem.

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2882) King Unique válasza MaxxDamage (#2881) üzenetére


King Unique
titán

Milyen segítségre gondoltál?
Összerakás gondolom megy, firmware frissítésre és egyéb beállításokra pedig Initio chipes külső házaknál tudtommal nem nagyon van lehetőség.

(#2883) rabbit87 válasza batagy (#2879) üzenetére


rabbit87
tag

Kedves batagy és King Unique!

Köszönöm a válaszaitokat, közben előkerestem egy noname ata-flopy-sata to usb átalakító cuccot, azzal sikerült működésre bírnom, úgyhogy nekem ennyi elég, úgyis ritkán kell!
:))

Iphone 12, Dell Inspiron 3521

(#2884) MaxxDamage válasza King Unique (#2882) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Köszönöm, már megtaláltam azt amit érdemes tudni róla ! :B :R
INIC-3619PL

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2885) batagy válasza MaxxDamage (#2884) üzenetére


batagy
őstag

A tied is így működik?
- Leválasztás: 10 másodperc után leáll.
- Inaktivitás: 10 perc után leáll. Aktivitásra felébred.

(#2886) MaxxDamage válasza batagy (#2885) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Hát vannak vele problémák ami(k) nem tudom minek is tudható(k) be igazából.
Csatlakoztatva van, másolnák rá, de közbe eldobja.... (mintha leválasztanám az USB portról és újra csatlakoztatnám) :U Lényeg, hogy kb. nem is használható semmire

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2887) King Unique válasza MaxxDamage (#2886) üzenetére


King Unique
titán

Az eltérő hardveres és szoftveres környezet okozhat problémákat, amik egyeseknél előjönnek X környezetben, másoknál nem Y-ban. Ha eldobálja, akkor ez a 3-4 ok is szóba jöhet [link].
A linkelt tesztben nem panaszkodott a fórumtárs ilyesmire, így azt sem lehet mondani, hogy az Initio INIC-3619PL chipes külső házak alapból bugosak és/ vagy használhatatlanok lennének.

Korábbi screenshotok alapján Windows 7-et használsz, aminél esetleg meg lehetne próbálni az alaplapi chipset & USB 3.0 driver frissítését. Feltéve, ha nem valami kábel / csatlakozási hiba, illetve nem a Wi-Fi okozza. Valamint az is szokott probléma forrása lenni, ha a Windows nem jól telepíti az eszközillesztőt. Újabb Windows verzióknál a gépházból lehet legkönnyebben leszedni, Win7-nél meg a HotSwap programmal leválasztva a meghajtót. Utóbbi minden leválasztáskor eltávolítja az eszközillesztőt is Win7 esetén. Majd utána gép restart és hátha...

[ Szerkesztve ]

(#2888) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy az összefoglalóban ajánlott captiva alu rack-be bele lehet e tenni 7mm vastagságú vinyót? Gyári adat szerint 9,5mm vastagságú megy bele, de egy kis ügyeskedéssel bele menne akkor nekem az teljesen megfelelő lenne.

[ Szerkesztve ]

Csend a lelke mindennek!

(#2889) King Unique válasza gabikiraly2 (#2888) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Fizikálisan bele lehet tenni, azzal nincsen gond. Itt az a kérdés alapvetően, hogy utána kellően stabilan rögzül, nem fog-e lotyogni benne? A 2,5" | 7 mm magas merevlemezekhez az alábbi 2 típusba tartozó külső házak ajánlottak elsődlegesen:

• Slim külső házak, direkt 7 mm-es HDD-hez
• Belül is csavaros rögzíthetőségű külső házak a merevlemez stabil beépítéséhez

Persze, akár normál kialakítású külső házba is bele lehet tenni egy vékonyabb merevlemezt. Ez a Captiva külső rack az a. csoportba tartozik. A tesztje alapján van hátul szivacs benne, így ok. Már csak az a kérdés, hogy maga a SATA csatlakozó és a szivacs megtartja-e stabilan a 7 mm-es HDD-t, hogy az ne lötyögjön? Nincs itthon ilyen vékony notebook merevlemezem, de egy 7 mm-es Kingston SSD-t belepróbáltam a Kolink HDSUB2U3 külső házamba. Ott a SATA csatlakozó és hátul a szivacs megfogta annyira, hogy ne lötyögjön, függőleges irányban sem. Egy HDD nehezebb, de vsz annál is ok lenne.

Tehát jó esetben a Captiva házban is stabilan rögzülhet, de biztosra nem állítom. Az itteni tesztben 9,5 mm-es merevlemez volt benne. Másik topikban olvastam, hogy HDD-t is akarsz bele venni, egy normál méretű nem lenne elég, vagy mindenképpen a slim kell?

[ Szerkesztve ]

(#2890) gabikiraly2 válasza King Unique (#2889) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Köszi a kimerítő választ. Igen szeretnék hozzá vinyót is venni. Teljesen jó lenne hozzá normál méretű is, nem néztem nagyon mást csak az ár/érték arányt. Meg igazából a legolcsóbb megoldásra törekszem.

Csend a lelke mindennek!

(#2891) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

8 ezer környékén milyen eszközt ajánlanátok? (max 1-2TB HDD menne bele mint "tartalék" eszköz lenne max. használva) Innen kéne választani (ajánlani) mert van millió féle fajta és nem jutok 1-ről a kettőre :B :R (lenne más is rendelve és 30k össz. ft vásárlás felett már ingyen ki is hoznák)

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2892) King Unique válasza MaxxDamage (#2891) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Kicsit kényelmetlen böngészni ezt a listát, kevés a szűrű is, kép sincs mindenhol...
Ha 2,5" drágább külső ház kell, akkor 7-8K környékén elsőre ezeket néztem ki: Delock 42475 | Delock 42494 | Enermax Brick | Lian-Li EX10QA | RAIDSONIC IB-231STU3S-G | ZALMAN ZM-HE135.

Viszont tapasztalat nem nagyon van a felsoroltak többségével, így ezt az ajánlást inkább első ránézés és szubjektív ízlés alapján mondom! Biztosabban az összefoglaló táblázatban lévők ajánlottak. Amiben, igaz benne van a 42475 és a Raidsonic rack is néhány korábbi infóra alapozva. Előbbinél a Type-A aljzat + 3 év garancia előnyös, utóbbi meg aszem full alu és USB 3.0 + eSATA interfész is van rajta.

[ Szerkesztve ]

(#2893) MaxxDamage válasza King Unique (#2892) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
9.5mm HDD menne bele (2TB , 1TB , 250GB közül bármelyik, opciónális)
1TB WD RED lenne a notimban Caddy -be rakva [link]

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2894) tomp


tomp
félisten

Mégis leadtam a billegő Icy Box racket garanciába. Az üzletben is csodálkoztak rakta. Elküldik a hazai forgalmazóhoz. Ott megnézik majd, hogy javítható e(felső alu burkolat csere) vagy elküldik a gyártóhoz, esetleg szólnak az üzletnek, hogy adjanak egy másikat.

(#2895) King Unique válasza tomp (#2894) üzenetére


King Unique
titán

Az ilyen és egyéb elektronikai eszközöket, IT-s kiegészítőket javítgatni nem nagyon szokták, inkább komplett csere. Amit majd elhúznak x hétig, te meg várhatsz türelmesen...Nem valószínű, hogy németbe egyenesen a RaidSonic-nak elküldenék, mese.
Amúgy a már korábban is vázolt probléma mindenképpen rendellenes, vsz egy gyári selejtet fogtál ki. A BH15-öt szétszedtem a minap megint, mert cserélgettem benne a merevlemezeket, de ott abszolút nincs ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#2896) tomp válasza King Unique (#2895) üzenetére


tomp
félisten

Maximum 30nap az eljárás. De mondták, hogy nem szokott kimenni 30napig a dolog.
Gondolom a felső burkolat feszítéssel jött ki a présből. Gyárban dolgozom így hát nem bosszant az ilyen hiba. Nincs 100%-os meo. :)
Ahol vettem újra kapható a BH15 ugyan annyiért mint a BH. Ha cserét mondanak majd megkérdezem cserélhető e arra. Kipróbálnám azt is. :-)

(#2897) King Unique válasza tomp (#2896) üzenetére


King Unique
titán

Az is épp elég, volt itt akinek ennyi ideig eltolták a külső rack garis cseréjét. Nem épp kellemes. Nekem volt olyan külső optikai meghajtóm, amin ~ 2 hónapig ültek. :(((
Amikor én vettem a BH15-öt, akkor alig pár 100 forinttal volt drágább a sima BH-nál, azért is választottam az előbbit. Nyilván neked is azt érdemesebb venned, ha van rá lehetőség és alig van árkülönbözet. Manapság a 2,5" nagyobb tárolókapacitású HDD-k már 15 mm magasak, így a 12,5 mm-es méretet kevésbé lehet kihasználni.

(#2898) tomp válasza King Unique (#2897) üzenetére


tomp
félisten

50Ft-al drágább a BH15. :DDD
Ha vennék új vinyót tuti vennék hozzá külön rakcet mert többlet tár lenne, nem csere. Tervezek venni újra vinyót de egy egyszerűbb 500gigás külsőt az egyik 3,5-ös rackről lenne egy szimpla biztonsági mentés. :)

(#2899) Benez


Benez
újonc

Üdv!

Szeretnék mindenkit óva inteni a RaidSonic ICY BOX IB-231StU3-G 2.5 típusú rack-től.
Összerakáskor nem is tűnt fel, hogy a hdd gyakorlatilag a sata csatlakozón lóg a házban. Tegnap sikeresen leejtettem kb 10 cm-ről és az ütés letörte a nyákról a csatit. Ha mégis ezen termék vásárlására adjátok a fejeteket, összerakáskor mindenképp támasszátok alá a merevlemezt valamivel, mert garantáltan le fog törni idővel. Egyébiránt tökéltesen működik ír, olvas ahogy kell és az alvás, ébresztés is gondtalanul működött rajta.

(#2900) tomp válasza Benez (#2899) üzenetére


tomp
félisten

Hát azért egy 10centis esés kemény felületre már a merevlemezt is tönkre vághatja. A fej nem szereti.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.