Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2751) King Unique válasza Kékes525 (#2750) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Hát igen, ezek a programok lehet nem tudják normálisan kiolvasni a multifunkcionális USB2/3 + eSATA megoldásoknál a TRIM adatokat. Az én tesztemben az egyik fórumtárs egy mezei SATA - eSATA átalakítóval próbálta, annál működött és felismerte az SSDOK is [link], [link].
Tehát nem lettünk okosabbak, de azért nyilván továbbra is nagyobb esély van a TRIM működésére eSATA csatolón, mint USB-n.

A szintetikus teszteknél közben kiderült, hogy nálad be van kapcsolva a Samsung SSD-hez mellékelt Magician szoftver, illetve abban a rapid mód. Ezzel csak annyi a probléma, hogy totál fals mérési eredményeket ad, amiknek nem sok köze van a valósághoz... Ha belegondolunk a SATA3 is max 600 MB/s elméleti sebességet tud, ami a gyakorlatban ~ 550 MB/s körül van. A Delock 42488-ban meg JMicron JMS551 chip van, ami csak SATA2-es [link]. Tehát annál még irreálisabbak ezek az értékek.

Köszönjük a tesztet! :R

[ Szerkesztve ]

(#2752) MAGUS7


MAGUS7
tag

Sziasztok ehhez a Hitachi Travelstar 7K1000 2.5" 1TB 7200rpm 32MB SATA3 HTS721010A9E630 0J22423 HDD-hez milyen külső házat ajánlanátok ? Ps3-hoz van használva,jelenleg egy MSI Starbox SATA-ban van,USB 3.0 miatt kellene másik,hogy jobban kitudjam használni a gyorsaságát.

iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11

(#2753) King Unique válasza MAGUS7 (#2752) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nekem LC-25U3-Becrux házban van ilyen Travelstar 7K1000, amiben jól működik. A full alumínium háznak köszönhetően nem is melegszik különösebben. USB 3.0 port meghajtja rendesen, de Y kábelt adtak a külső házhoz, így USB 2.0-ban használva sem lesz gond.
Tehát a Becrux jó választás lenne, bár ha újabb, ASM1153E vezérlőset fogsz ki, annál lehet egyes gépeken kis gond az alvó móddal. Viszont azt meg fentebb tárgyaltuk ki, hogy szükség esetén lehet vele mit kezdeni. Vagy szóba jöhet más külső rack is, aminek jó a hőelvezetése, összefoglalóban bőven találsz alternatívákat.

[ Szerkesztve ]

(#2754) pirate777


pirate777
csendes tag

Sziasztok

Külső rack vásárlásán gondolkozom, egy WD RED 1TB fog belemenni. A HDD pillanatnyilag a notiban van egy WD BLACK 750GB mellett, de SSD érkezése miatt kikerül onnan. A notebook-on van ESATA és USB 3.0 port is. Jelenleg van egy Thermaltake Silver River 2 esem, ami USB2 portos. Elég sok rack képbe került és nem tudok dönteni. Fontos lenne a jó hőelvezetés és az, hogy a leválasztás megfelelően működjön.

Thermaltake Silver River 5 - ismerem a típust, külsőre ugyanaz mint a 2es, azaz jó minőségű kiváló hőelvezetéssel, de mint olvastam ASM1051 van benne, amitől már vannak jóval fejlettebb/gyorsabb vezérlők is

Lian Li EX-10Q - nagyjából ugyanaz érvényes rá, mint az előzőre, kutatásaim alapján ez is ASM1051 vezérlős, több infót nem találtam róla

Zalmann ZM HE-250 U3 - erről tud valaki valamit? nem sok infót találtam róla, mostanában a felére csökkent az ára, a newegg-en és az amazonon találtam 1-1 igen negatív véleményt, kutatásaim alapján Prolific PL2771 vezérlő taláható benne, ami nagyjából az ASM1051 ellenfele, szerintem a világítás kikapcsolható, ha nagyon idegesítő lenne, a ház minősége jónak tűnik, de a vezérlő miatt.... nem tudom érdemes e vele foglalkozni

Raidsonic IB254-U3 - erről találtam itt is hozzászólásokat, a benne lévő vezérlő szól mellette, tud mindent amire szükségem lenne. Erről is találtam negatív véleményeket a minőségét és főleg a hozzá adott kábelt illetően, de összességében 4k körül kaphatő és akár egy SSD-t is megfelelő sebességgel kezel

Van valakinek valami tapasztalata ezekkel vagy mást ajánlotok?

(#2755) MAGUS7 válasza King Unique (#2753) üzenetére


MAGUS7
tag

Köszönöm,ez pont jó lenne,elég sok mindent tud.

iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11

(#2756) King Unique válasza pirate777 (#2754) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A vezérlőkkel kapcsolatos gondolatoknál, azt azért hozzá kell fűzni, hogy manapság már nem biztos, hogy az említett házakban ASM1051 chip van. Bár a Lian-Li EX-10Q esetében odaírják, de az is lehet, hogy csak nem lett frissítve az oldal. A gyártók folyamatosan váltogatják, egy rack előfordulhat 2-3 féle vezérlővel is. Illetve a régi 1051-es chipek kifutóban vannak és az új / mostanában gyártott ASMedia vezérlős házak, mind ASM1053 és ASM1153 vezérlősek.
Amúgy a régi 1051 vezérlő sem rossz, hátránya talán annyi, hogy főleg SATA2 alapokra épül, nem igazán támogatja az UASP módot, régebbi a firmware stb. De előbbi 2 paraméter eleve SSD-nél számít csak, HDD-hez bőven elég a teljesítményük. Valamint a régebbi chipeknél, az MP Tool 1.10-ben is jobban be lehetett állítani a paramétereket. Az újabbaknál az MP Tool 2.02 eleve nem is enged belepiszkálni a More Config beállításaiba. Bár a régebbi programmal is meg lehet próbálni, volt akinek összejött.

A kinézett külső házak felől sok infó nincsen...a Thermaltake Silver River 5 kivitelezés szempontjából valóban nagyon jó, de konkrét infó nincs a vezérlőről, annak működéséről.

Hasonlóan nincs tapasztalat a Lian Li EX-10Q és Zalman ZM-HE-250 U3 házakról sem, max annyit tudok hozzáfűzni, hogy elsőre mind2 nagyon minőséginek tűnik. EZEN az oldalon látszik, hogy a Zalman esetében van a házon USB DC Power bemenet, kábelt is adnak hozzá, valamint, ha jól nézem a 3.0 aljzat is Type-A [link], ami megint pozitívum. Szintén az a PCB-re való csavaros HDD rögzítés lehetősége [link], de az a kábelezés nem a legszerencsésebb.

A topikban a 7 mm-es lemezre szabott IB-253U3 volt tesztelve [link], nekem is van egy ilyen. Olyan téren jó, hogy a benne lévő JMicron JMS567 vezérlő USB 3.0 - SATA 6 Gbps, UASP képes és leállítja a HDD-t leválasztáskor. Viszont maga ház kivitelezése, szerelhetősége nem a legjobb. Egy gyenge műanyag beépítőkeretbe megy bele a HDD és az egészet bele kell tolni a zártszelvény alu házba. Amiben a 2 db műanyag fület bepattintva rögzül. Viszont utána elég sz@r szétszedni...a hozzá adott kábel is igen nyúlfarknyi, kb. 30 cm. Mivel az IB-254U3 is szinte ugyanez, csak 9,5 mm-es HDD-hez, így gondolom vezérlő és felépítés tekintetében is egyformák lehetnek.

=========================================================

Én ebből a négyesből a RaidSonic házat inkább elvetném és a másik háromból választanék. Vsz a Thermaltake, vagy a Lian-Li lenne a befutó, de a fentebb felsorolt pozitívumok miatt a Zalman is szimpatikus. Illetve ott van kapásból a nemrég tárgyalt BH15 és Becrux is. Mindkettő SATA3 + UASP + leállítja a HDD-t. A Becrux hőelvezetése ráadásul nagyon jó. Továbbá ott az összefoglaló táblázat más, az átlagnál jobban ajánlott modelljei.

[ Szerkesztve ]

(#2757) Dalion válasza King Unique (#2753) üzenetére


Dalion
tag

Kérted, hogy írjak ha megvan a Becrux is. Mai nap átvettem, ez is Asmedia 1153E chipes, mint a Raidsonic IB-268Stu3-B. Miután win7-nél belemókoltam a registrybe, így ez is alszik leválasztáskor. Ami kicsit furcsa volt, hogy nem 55AA volt a PID amikor először megnéztem, mégis rá tudtam flashelni a plugable firmwaret.

A két racket összehasonlítva nekem a Becrux jobban bejön, külsőleg minőségibb érzés, viszont nem csavaros a rögzítés és a HDD-nek van egy fél mm-es holtjátéka belül, én ezt úgy oldottam meg, hogy a hozzá kapott szivacsos talpból levágtam egy kicsit és "kiékeltem" vele, így már nem tud mozogni semmit sem.

Én filmek tárolására vettem, TV-re és médiaboxra lesz (van) kötve, a TV-nél sajnos hiába távolítom el biztonságos módon, nem áll le tőle, így itt marad a lehúzás miközben még pörög... (ekkor kattan egy nagyot, 100 helyen próbáltam utánaolvasni jár-e ez hosszú távon károsodással, de mindenhol annyit írnak, hogy írás közben ne legyen csak levéve...majd idővel kiderül). Médiaboxról való levételről még nem tudok nyilatkozni, mert az még nem jött meg, ott Android lesz a rendszer, meglátjuk azon hogy van beállítva.

Árban szerintem a Becrux a nyerő 4200-ért jutottam hozzá a Raidsonic 5400 volt...

Bónusz kép egymás mellett a kettő:

[ Szerkesztve ]

(#2758) King Unique válasza Dalion (#2757) üzenetére


King Unique
titán

"nem 55AA volt a PID amikor először megnéztem, mégis rá tudtam flashelni a plugable firmwaret."

Akkor vsz nem jó helyen nézted, mert az alsó sorban 55AA-nak kell lennie, különben nem is engedi az MP Tool frissíteni, hibaüzenetet dob, illetve lefut, de FAIL eredménnyel. Ha neked engedte, akkor az elég fura...esetleg valami screenshot róla, illetve, hogy mi is a PID pontosan?

Holtjátékot nem tudom hogyan érted, mert nálam pont az volt a kis kontra a hátul lévő méretes szivacs miatt, hogy az előlapot úgy kellett rászorítani, hogy rendesen be lehessen hajtani a csavarokat? Cserébe viszont nagyon stabilan rögzül benne a merevlemez és egyáltalán nem lötyög.

A másik főrumtársnál tapasztalt alvó mód probléma nálad nem jelentkezett ASM1153E chipnél, illetve UASP megy, ha Win8.x+ használsz? Mert utóbbi szintén nem mindig működik az újabb chipnél, az enyémnél ASM1053 esetében ok [link].

(#2759) Dalion válasza King Unique (#2758) üzenetére


Dalion
tag

Amikor megláttam, hogy nem 55AA a PID magamban anyáztam is... de próbaképpen ráeresztettem a flasht és meglepődésemre 3 pass lett a vége (ezután már 55AA PID jelenik meg alul is, ha jól emlékszem 1153 volt előtte).

Nekem egy 1 TB WD RED van benne ami nem ér végig a dobozban, sőt még lötyög is, a tied valószínűleg kicsit hosszabb méreteiben.

Alvó módot még nem teszteltem, win 8/10-em pedig nincs, mert nem szeretem és az aránylag régi lenovo thinkpadomon driver problémák vannak még dögivel.

(#2760) batagy válasza Dalion (#2759) üzenetére


batagy
őstag

Kár hogy nem dokumentáltad, hogy nem 55AA PID volt...
Nekem is van 1153 PID-es, akkor majd rápróbálom a Plugable-t.

(#2762) King Unique válasza batagy (#2760) üzenetére


King Unique
titán

Én rápróbáltam megint, direkt megnéztem újra, de nem akart menni egyik firmware-rel sem. :(
Eddig infók és a német oldal alapján az 5106, 5136 alapból kilőve, de elég sanszos a 1053 és 1153 is. Aztán egy próbát megér, hátha neked sikerül.

[ Szerkesztve ]

(#2764) King Unique válasza Dalion (#2759) üzenetére


King Unique
titán

Hát ezt meglehetősen furcsának találom, mert nekem is van ASM1153 chipes és PID: 1153 külső házam, de egyiknél sem engedte az MP Tool, akár computerbase, akár plugable firmware... lefut, de 3 db FAIL. Még azt is megpróbáltam, hogy az ini fájlban [pastebin] átírtam a következő részt:

vendor_id=174C
product_id=55AA —► product_id=1153

Ilyenkor legfölül is 1153 jelenik meg az MP Tool ablakában, de így sem engedi. Firmware frissítésnél meg a PID azonosító csak úgy nem szokott megváltozni. Szal nem tudom nálad mi volt pontosan, de annak mindenképpen 55AA-nak kellett lennie, máskülönben alapból nem engedte volna. Lehet az MP Tool nem jól jelenítette meg először, vagy a fene tudja...?

Illetve a 2,5" HDD-k esetében sincs méretben akkora eltérés, bár apróbb különbségek valóban akadnak:
WD10JFCX —► 9,5 | 69.85 | 100.2 mm
ST1000LM024 —► 9,5 | 69,75 | 100.3 mm
ST2000LM003 —► 9,5 | 69.85 | 100.35 mm
HGST Travelstar 7K1000 —►9,5 | 70 | 100 mm

Én utóbbi hármat próbáltam bele, jelenleg a Hitachi van benne, de lötyögést abszolút nem tapasztaltam. Sőt, kicsit hosszú is volt bele, mert becsavarozáshoz úgy kellett rászorítani az előlapot. Ugyan a Red 0,1 mm-rel rövidebb az átlagnál, valamint a Hitachi esetében kereken 100 mm-t írnak. Persze némelyiknél megadnak +/- tűrést, az is igaz. De ez ennyit számítana? Érdekes...

Köszönjük az infókat! :R

[ Szerkesztve ]

(#2765) Dalion válasza King Unique (#2764) üzenetére


Dalion
tag

Én azt a verziót tartom elképzelhetőbbnek, hogy az MP Tool írta ki rosszul...

Szerintem a rack és a HDD együttes tűréshatárai megengednek ilyen eltérést, nálam az oldalon lévő szivacs nem ér a hdd széléhez és emiatt mocorog kicsit, igazából fél milliméterekről beszélünk.

(#2766) pirate777 válasza King Unique (#2756) üzenetére


pirate777
csendes tag

Köszönöm a mindent átfogó szakmai választ!

A lehető legjobbkor jött, mert a nap folyamán megrendeltem az említettek közül 2-t, amelyik hamarabb érkezik az lesz alapon és éppen a raidsonic az, amiért holnap (szerdán) mehetnék az üzletbe. A zalmann a másik, amelyik januárban érkezik. Ezek alapján azonban a Raidsonic-ot holnap visszamondom, remélem nem lesz probléma belőle. Ráadásul ha az árakat nézzük és hozzáadok a Raidsonic árához egy normális méretű kábel árát, akkor ott járok, mint a többinél...

A Zalmann érdekel nagyon, milyen lehet, de nem biztos, hogy az lesz a befutó, egy E..g...l üzletbe rendeltem, remélem adnak lehetőséget a szemrevételezésre vásárlás előtt.
A vezérlők frissebbre cserélésének elméletére közben találtam megerősítést a Thermaltake esetében, ugyanis egy 2011-es vásárlói visszajelzés említi meg az ASM1051 es vezérlőt, amelyre utaltam korábban, azonban egy 2014-es amazon -os visszajelzés már 400MB/s ssd-s sebességről számol be, illetve a gyártó honlapján is sata3 támogatást ígérnek.

Pillanatnyilag a Thermaltake a befutó, de valószínüleg már csak az ünnepek után lesz lehetőségem a vásárlásra. Az ajánló listát természetesen átfutottam, a Raidsonic IB-268-U3 ami szimpatikus, gondolom ez a listában szereplő IB-268-StU3 egy frissebb verziója UASP támogatással. Ehhez már normálisan használható USB kábelt adnak? Árban viszont sajnos 2k -val drágább a Thermaltake-től, mivel csak postán elérhető számomra és a végösszeg 8+k lenne... Thermaltake 6k + ingyen Pickpack pont.

Amint meglesz a rack, megírom melyik lett és írok róla véleményt.

Mégegyszer köszönöm a segítséget, nagyon hasznos volt számomra.

[ Szerkesztve ]

(#2767) King Unique válasza pirate777 (#2766) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen!

Ez az IB-254U3 is elmegy azért, de ha nem akarsz benne SSD-t használni, akkor felesleges csak emiatt megvenni. Na meg 1x összerakod, úgy ok, de ez a patentos műanyag, be-ki tologatós rögzítés nem az igazi. Nálam pár szétszerelés után, már kicsit megkopott a műanyag rögzítőfül.
Amúgy, ha már SSD, az USB 3.0 kb. 450 MB/s tud UASP módban [teszt], viszont a TRIM sajna nem megy USB-n... SATA3 támogatás arra (is) értendő, hogy ezek a házak természetesen kezelnek SATA2/3 HDD/ SSD-t, de maga a chip sebessége attól függ, az milyen SATA szabványra épül. De, mint mondtam, HDD esetében bőven elég a 3 Gb/s is.
IB-268StU3-B külső házról van teszt az összefoglalóban, a kábele ~ 60 cm hosszú lehet, az már elég.

A Zalman rack valóban tetszetős a fenti képek alapján, nemcsak kívül, hanem belül is. Leszámítva azt az előnytelen vezeték elhelyezést. Amúgy elég minőségi és prémium kategóriás termékeket készítő gyártó, vsz a külső merevlemez házaik sem lehetnek rosszak.

[ Szerkesztve ]

(#2768) pirate777 válasza King Unique (#2767) üzenetére


pirate777
csendes tag

Most kaptam üzenetet, hogy megérkezett a Zalman (végre 1x helyesen írom le a nevét...), amire 0% esély volt, mert tegnap rendelésnél a nincs raktáron, rendelhető státusz volt a termék mellett, a Raidsonic még nincs sehol. Érdekes, mert ugye azt írtam, amelyik hamarabb érkezik, azt veszem és a Zalman igen tetszetősnek tűnik számomra, a benne lévő vezérlő a nagy kérdés. Lehet megkockáztatom és elhozom, ha annyira rossz, úgyis visszaviszem :)

(#2769) King Unique válasza pirate777 (#2768) üzenetére


King Unique
titán

Akkor majd várjuk a fejleményeket. Elsőre, a képek alapján valóban nem rossz ez a Zalman. Ha Prolific PL-2773 chip van benne, a kisebb SATA2 teljesítményt leszámítva, más probléma nincsen vele. A 3,5" IB-351StU3S-B külső házban is ilyen vezérlő van és ok [link].

(#2770) pirate777 válasza King Unique (#2769) üzenetére


pirate777
csendes tag

Megvettem a Zalmant, nem sok időt töltött nálam, így tesztet nem tudok írni, de pár gondolatot megosztok a házzal kapcsolatban.

Zalman ZM-HE250 U3 - a forma szubjektív, valakinek tetszik, valakinek nem, szerintem képeken jobb mint élőben, mellé téve a régi Thermaltake Silver River 2 -met az volt az első gondoltam, hogy ez most visszalépés számomra, egy fehér fényes festett aluminium ház, aminek a minősége egyébként rendben van, de a fekete szálcsiszolt sokkal közelebb ál az izlésemhez.

A ház maga egy szövetszerű védőcsomagolásban található, ami elég prémiumnak hat, adnak hozzá használható csavarhúzót, tápkábelt, normális méretű USB 3.0 kábelt, USB tápkábelt és egy szövet tartót, amit nem bontottam ki. A merevlemez behelyezése nem volt egyszerű feladat. Először is azon felül, hogy csavaros megoldással jön le a ház oldala, még pattintós is, így erővel lehet a ház oldalát eltávolítani. A merevlemez behelyezése csak a lámpa csatlakozójának a lehúzásával lehetséges, ami első alkalommal nem könnyű, de ez a későbbiekben könnyebbé válik(3-4x alkalommal már egészen jól ment). A házban végigfutó vezetéknek megvan a helye, ha megfeszítjük kicsit a HDD könnyedén betolható a házba. Nem tudtam leolvasni a vezérlőn a feliratot, mert egy műanyag védőlemez van a NYÁK alsó részére felragasztva, éppen a vezérlő chipre, próbáltam átvilágítani, a Prolific jellemző konturja rajzolódott ki, de így sem láttam mi van ráírva.

A notebookomhoz (HP Elitebook 8470p, intel q77 chipset, intel natív USB 3.0 vezérlő) csatlakoztatva a ház vége kéken elkezdett világítani, a HDD-t használva villogni kezd, fényereje nem túl erős, de mindig tudatja használójával, hogy ott van, ha nem csatlakoztatjuk a világítás vezetékét, akkor is megfelelően működik. A notebookomhoz csatlakoztatva a rack-et, az azonnal felismerte azt. Sebességteszteket nem készítettem, nem is lett volna sok értelme, egyelőre egy régi Hitachi Travelstar 80GB -t tudtam beleszerelni, ami egyébként sem mutatott volna releváns értékeket, az azonban azonnal feltűnt, hogy a régi USB2 házammal ez a HDD 40MB/s értékeket ért el olvasás esetén, itt nem ment a sebesség 30MB/s felé. Természetesen nem elégedtem meg ezzel, kiszereltem a gépemből a WD RED 1TB HDD-t, de ezzel sem produkált a gép 30MB/s -nél magasabb értékeket, pedig több USB porton is próbálkoztam, egy USB 3.0 KOOLINK ugyanebben a gépben 100MB/s körüli sebességre képes 1TB WD BLUE merevlemezzel. A HDD leválasztás nem működik.
Kiváncsi voltam, mi lehet a probléma, ezért egy asztali gépnél is próbálkoztam, de a Windows: Nem megfelelő leálíltás, ellenőrzés szükséges üzenettel fogadott... itt volt az a pillanat, amikor elhatároztam, hogy visszaviszem a házat. Az asztali gépnél 80MB/s sebességet produkált a korábban említett WD RED társaságában, ugyanezen a gépen a KOOLINK + WD BLUE kombó 100+ MB/s olvasási sebességet ért el.

Egyelőre ennyi, lehet megrendelem a Thermaltake Silver River 5G -t, az elődjével nagyon elégedett vagyok, de közel sem biztos, hogy az újabb változat hozza azt a szintet. Az is elképzelhető, hogy inkább választok valami biztosat, ami a táblázatban is szerepel. Egyébként a Zalman REV 00A volt, egy 2011-es tesztben láttam ugyanezt, azaz azóta gyártják változatlan formában.

[ Szerkesztve ]

(#2771) King Unique válasza pirate777 (#2770) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A sebességprobléma kapcsán, azt nem írtad milyen rendszer alatt és mivel nézted, mert pl. Win7 alatt az USB 3.0 driver hiánya, vagy épp nem megfelelő 3.0 driver is okozhat furcsaságokat. De olyan is előfordul, hogy a Windows sz@rakodik és restart után helyreáll a sebesség is. Egy 2,5" WD Red üresen USB 3.0 portban ~ 115 MB/s körüli sebességet tud szekvenciális mérésnél és gyakorlati fájlmásolásnál (nagy fájlok) [teszt]. Na persze, ha már tele van másolva, vagy a forrás meghajtó lassabb, akkor nyilván nem lesz ennyi. A Kolink rack + WD Blue csak egy dolog, az lett volna az érdekes, ha másik házba téve gyorsabb lett volna a Red.

A leválasztás utáni HDD leállítás megint olyan dolog, hogy a Windows beállításai is befolyásolhatják, pl. az aktív USB port jelensége. De a registry-hez egy értéket hozzáadva, ez is kiküszöbölhető [link], [link]. A másik fórumtársnál, a 3,5" külső ház ugyanezzel a vezérlővel leállította a HDD-t [link]. Igaz ez USB 3.0 + eSATA változat volt és a firmware beállítások is lehetnek eltérőek.

Tehát összességében, bár vannak a Zalman háznak előnyei, de mégsem az igazi. Talán a Thermaltake beválik, majd várjuk a fejleményeket. Ha az sem, akkor meg valóban találsz az összefoglalóban is bőven alternatívát.

Köszönjük az információkat! :R

[ Szerkesztve ]

(#2772) pirate777 válasza King Unique (#2771) üzenetére


pirate777
csendes tag

Szia

Valóban nem adtam meg minden információt, még nem írtam ilyet korábban.
Tehát Windows 10 Pro 64 operációs rendszer volt telepítve mindkét gépre, Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft) 2015.10.29 -es driver date -vel van a notebook-on. Restart természetesen volt több is, gondoltam rá, hátha valami hardverfelismerési problémába futottam bele, a vezérlőre mint általános USB Storage -re hivatkozott, nem írta ki a típusát sehol sem, hiába keresgéltem.

Tesztprogramot nem használtam, TotalCommander x64 8.52-t használtam mindkét gépen. A másolást a Rackről a saját gépre hajtottam végre 1080p mkv file-okat használva, többet is, jellemzően 15+GB méretben. A forrás HDD, azaz a WD10JFCX (WD RED) volt kb 20% szabad területtel, a célt egy WD7500BPKX (WD Black) meghajtó jelentette, amelyen 85% szabad terület állt a rendelkezésemre.

A Kolink HDSUB2U3 -ban a későbbiek folyamán majd ki tudom próbálni a WD RED -et, ha valakit érdekel. Elszórakozhattam volna még a beállításokkal, de igazából szubjektív nem tetszett a Zalman formailag, így inkább meg akartam szabadulni tőle minél hamarabb. Minőségileg nagyon rendben van, láttam rajta olyan megoldásokat, amiket más házon még nem, Pl.: az elektronika védve van mindkét oldalon, nagyon szépen kidolgozott és van súlya is, nem hajszálvékony aluminiummot használtak fel, a hozzá adott kábel is elég jó minőségűnek érződött, de akkor sem jött be ez a fehér fényes ház villogó kék világítással...a képeken valahogy másnak tűnt nekem, mint a valóságban.

Elfelejtettem leírni, ha valakit érdekel, van HD Sentinel támogatás.

[ Szerkesztve ]

(#2774) King Unique válasza pirate777 (#2772) üzenetére


King Unique
titán

Értem.
A Win10 már natívan támogatja az USB 3.0-át, de a 30 MB/s sebességnek nem tudom az okát, ha ugyanazon gépen a Kolink hozta az elvárhatót... lehet egyedi hardveres/ szoftveres környezeti probléma, ha másik gépen működik a nagyobb adatátvitel...? Illetve azért egy gyakorlati fájlmásolás megint más, mint egy szintetikus teszt. Utóbbiban jobban kijönnek a névleges értékek. A valós másolást jobban befolyásolja, hogy az adat a lemez mely részén helyezkedik el, mennyire van tele a meghajtó, fájlrendszer mennyire töredezett és a kezdeti gyors tempó után, be tud lassulni több esetben.

Kolink HDSUB2U3 házam nekem van ASM1153 vezérlővel és leállítás nuku üzemmóddal. :D Amúgy nem rossz rack, hőelvezetése is ok. A tied is gondolom ugyanez, vagy abban netán más vezérlő van, más beállításokkal?

(#2775) pirate777 válasza King Unique (#2774) üzenetére


pirate777
csendes tag

Most, hogy rákérdeztél, megnéztem a Kolink-on lévő vezérlő típusát: ASM1053
A leválasztás ezen sem működik... és az egyik csavarnál a műanyag meg van repedve, egyébként nem saját, de családon belül 2 is van.

Készítettem egy tesztet a notebook-omon, amin a Zalman nem tudott 30MB/s feletti sebességet produkálni, a korábban említett Kolink + WD10JPVX:

Ezek alapján jól működik a usb 3.0 vezérlő.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

(#2777) King Unique válasza pirate777 (#2775) üzenetére


King Unique
titán

Tehát akkor ezt a házat korábban ASM1053 vezérlővel szórták. Már csak az a kérdés, hogy milyen firmware van rajta / rajtuk, mi a PID azonosítója? Mert, ha 55AA, akkor lehet olyan firmware-t tenni, úgy beállítani, hogy leállítsa a HDD-t.

A Prolific vezérlő + Win10 —►lassú adatátvitel problémára meg nem tudok hirtelen mit mondani. De, ha másik gépen hozta a ~80 MB/s értéket, akkor az előző vason nem ok valami.

(#2778) King Unique


King Unique
titán

Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

(#2779) pirate777 válasza King Unique (#2777) üzenetére


pirate777
csendes tag

PID: 5136
FW: 110922110000

Ezek szerint nem lehet vele mit kezdeni, majd ránézek a másikra is, hátha, de az most nincs elérhető közelségben.

(#2780) MaxxDamage válasza King Unique (#2778) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Viszont kívánom mindenkinek!

Topik témával kapcsolatban:

1053-as chip van rajt a kép alapján (Captiva 2.5" USB 3.0 eszköz) és érdekelne a megfelelő fw update a beáll. változtatása érdekében. :R

MPTool ezt mutatja

Semmi nincs beáll.gyárilag. és szeretném az ajánlott beáll.alkalmazni fw updateval egybekötve.

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2781) King Unique válasza MaxxDamage (#2780) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt már talán írtam, hogy előtte le kéne tesztelni, hogy az általad hiányolt leválasztás utáni leállítás a registry módosítás után működik-e. Ha nem, utána lehet firmware frissítéssel próbálkozni, amibe eleve csak indokolt esetben célszerű belevágni.
Látszik, hogy 55AA a PID, ami ok, viszont a rajta lévő 13062011b900 firmware újabb, mint a computerbase & plugable oldalán lévő 130107917d00 verzió. Ha nincs más, akár arra is lehet (vissza)frissíteni, ha engedi, de egy flash is megpróbálható, ha annyira bele akarsz piszkálni. Az, hogy a Device Info mit mutat, nem minden esetben mérvadó, mert a csupa X = kikapcsolt értéknél is működhetnek az adott funkciók.
De többet nem kell ezt magyarázni, összefoglalóban minden le van írva, milyen MP Tool, milyen firmware stb. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2782) King Unique válasza pirate777 (#2779) üzenetére


King Unique
titán

Az 5136 PID azonosítós sajnos valóban kiesik... a firmware is elég régi rajta.
Gondoltam, hogy ezekben is cserélgeti a gyártó a vezérlőket, mint más házak esetében. Újabban viszont a Kolink már ASM1153 és PID:1153.

[ Szerkesztve ]

(#2783) MaxxDamage válasza King Unique (#2781) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Üdv.

A jelenleg rajta található FW lementhető és újra rárakható és egyben átszerkeszthető is nem? (ez a megoldás kellene nekem) bár gond nélkül kezeli a 2TB -os HDD-t , de nekem pár "extra" funkciója hiányzik a külső keretnek. (mint pl. 30min után kapcsoljon ki, stb..) amúgy semmi bajom a külső kerettel, teljesen elégedett vagyok vele! :R

Reges dologra ezt dobta ki: (szóval ez felejtős marad)

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2784) batagy


batagy
őstag

Üdv!

Ebay-jes USB Doctor beszámoló.
Ez a termék

Típusa Keweisi KWS-V20

Gyorsban készítettem pár fotót:
keweisi-1
keweisi-2
keweisi-3
keweisi-4
keweisi-5
keweisi-6

- Adatkapcsolat átmegy rajta, azaz a vinyó/pendrive stb elérhető rajta keresztül is. Azonban olyankor újratelepíti az eszköz drivert, ami mondjuk logikus. Megnéztem, az Asmedia MP tool azon keresztül is eléri az eszközt, és az eredeti VID-PID-et reportálja.
- USB3-at nem viszi át, tehát minden csak USB2-n látszódik rajta keresztül.
- A pillanatnyi áramfelvételt jelzi ki. Ami azt jelenti, hogy ha nagyon gyorsan változik, pl. indulásnál, akkor nem biztos, hogy sikerült a maxot leolvasni.
- A jobb oldalon bár kiírja az összfogyasztást is (mAh), ezt egy reset gombbal lehet resetelni.
- Az 5. fotón egy Seagate ST500LM012 vinyó van éppen rajta, 320mA-t mutat.

Pár hevenyészett mérést végeztem Seagate ST500LM012 vinyóval, háromféle chipes racken, elülső USB3 porton. Mind kb ugyanazt az eredményt adta.

Initio INIC-3619PL chipes rackben:
- Indulás: 0,92 A
- Készenlét: 0,24 A
- Olvasáskor: 0,54 A
- Leválasztás, leállás után (ez a chip leállít): 0,13 A

Innostor IS621 chipes rackben:
- Indulás: 0,79 A, 0,90 A
- Készenlét: 0,20 A
- Olvasáskor: 0,52 A

ASM1153 chipes rackben:
- Indulás: 0,79 A, 0,87 A
- Készenlét: 0,24 A
- Olvasáskor: 0,52 A
- Leválasztás után (ez a chip nem áll le): 0,19 A.

A vinyó speckójában 1000 mA indulási szerepel, olvasáskor 0,46 A, készenlétre 0,14 A-t ír. A vinyóra magára 0,85 A van rászitázva.

Szerintem jól mér. Úgy tűnik magának a racknek is van kb 130 mA fogyasztása, mert vinyó leállás után is maradt ennyi fogyasztás. Ha ehhez hozzáadjuk a vinyó névleges fogyasztását, durván a mért értékeket kapjuk. Szóval szerintem nagyjából stimmel.

Jó cucc! :)

(#2785) batagy válasza MaxxDamage (#2783) üzenetére


batagy
őstag

Sajnos a meglévő Asmedia firmware nem menthető le. Legalábbis nincs róla tudomásunk, hogy hogyan lehetne! Ha lehetne, mi lennénk a legboldogabbak, ez sokmindent megoldana.

(#2786) MaxxDamage válasza batagy (#2785) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R
Valami módja biztosan van (kell, hogy legyen) :K :B

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2787) King Unique válasza MaxxDamage (#2783) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ahogy írta a másik topikgazda, sajnos a firmware nem menthető le, max a konfigurációs ini fájl, fölül a Save INI gombbal.
A registry érték hozzáadása természetesen kivitelezhető, ha máshogy nem, akkor manuálisan hozzáadva, ahogy le van írva a linkekben. Egyébként működik az automata reg fájl készítés és hozzáadás is, ki volt próbálva. Most nézem, hogy még a régi hsz-t linkeltem, amiben lemaradt a felső sor... elnézést :B Tehát ezt kell txt fájlba beírni, majd .reg fájlként elmenteni és rendszergazdaként futtatni:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\usbhub\HubG]
"EnableDiagnosticMode"=dword:00000000
"DisableOnSoftRemove"=dword:00000001

Gyárilag általában 10 perc alvó mód szokott beállítva lenni, de a computerbase firmware-ben van 30 percre állított ini fájl is. Viszont nem biztos, hogy azt engedi kiválasztani az MP Tool, nálam is talán csak első frissítéskor engedte, utána már nem. A 3,5" topikban te múltkor 20 percet állítottál be az N Base rack-nél [link]. Frissítést nem csináltál, hanem csak sima flash lehetett, de összejött a régi MP Tool használatával (1.10?).

[ Szerkesztve ]

(#2788) King Unique válasza batagy (#2784) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Az USB 3.0 adatkapcsolatot nyilván nem viszi át, ha maga a mérőeszköz 2.0-ás. Bár nálam a 2.0 USB hubra csatlakoztatva is megmarad az UASP csatlakozási mód, igaz csak 2.0 sebességen.
Érdekesek a mérési eredmények, bár nyilván hasonlóra lehetett számítani. Felpörgéskör veszi fel a legtöbbet, ez evidens. A terhelés alatti 0,5X A értékek is kedvezőek, ezt akár a 2.0 port is még úgy-ahogy kiszolgálja.
Jó az a megállapítás is, hogy vsz a külső ház elektronikájának is van egy fogyasztása, ami hozzáadódik. Lehet ezzel is magyarázható némileg, hogy a 3 külső háznál más-más értékek jöttek ki, igaz csak minimális eltérések vannak. Valamint, ha különböző USB kábeleket használtál, akkor azok ellenállása közt is lehetnek eltérések. Bár, ha mindhárom rack Mini-B aljzatos, akkor gondolom ugyanazzal a kábellel voltak a géphez kötve.

Amit nem értettem, az az ASM1153 vezérlős rack mérésénél az utolsó sor:
"Leválasztás után (ez a chip nem áll le): 0,19 A."
Ha a HDD-t nem állítja le, akkor hogyan lehet olyan alacsony az áramfelvétel? Valamint "Készenlét: 0,24 A" alatt azt értendő ezen és más házaknál is, hogy a HDD pörög terheletlen állapotban, vagy az alvó állapotban mért áramfelvétel? Mert előbbinél kicsit kevésnek tűnik ez a fogyasztás.

Köszönjük a tesztet! :R

[ Szerkesztve ]

(#2789) MaxxDamage válasza King Unique (#2787) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Ment egy P.Ü. ezzel kapcsolatban!
(választ előre köszi!) :R

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2790) MaxxDamage válasza King Unique (#2787) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Megoldottam.... (mondom így vagy úgy, de megoldva!) :C :R

Elvileg beáll. minden ami nekem kell vagy jól jöhet belőve rajt... elvileg a keret tudja ezt az "UASP" -t is , de az nekem nem fontos szerintem. (az egész műveletet egy 250GB-os HDD -vel társítva csináltam - 2TB majd később kerül bele)

Two Leds is beáll. fog kerülni (annyiszor lehet módosítani ahányszor csak szeretném....) mert most csak a RED LED megy rajta, a GREEN az nem :))

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2791) MaxxDamage válasza MaxxDamage (#2790) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Előre is bocsi a dupla H.Sz.-ért (nem egyforma de témával kapcsolatos) :B

Most az eszköz (Captiva 2.5" USB 3.0) alap esetben Green LED van rajt (nem a RED) és minden OK vele.
/köszönöm a sok segítséget, ide és P.Ü. -be is!/ :R

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2792) King Unique válasza MaxxDamage (#2790) üzenetére


King Unique
titán

Tehát, ha jól látom (130107917d00), rátoltad a 2 oldalról valamelyik firmware-t. Viszont azok + MP Tool 2.02 nem engednek belenyúlni a More Config beállításaiba és a screenshotokon látható funkciókat sem kapcsolják be külön. A sima flash 2.04-gyel engedte ezeket beállítani, netán fw frissítésnél az MP Tool 1.10? Valamint leválasztás utáni leállítás, 20 perces alvó most működik?

Ezért jók a PID:55AA házak, mert azokkal lehet utólag ügyködni. Aki teheti, csak ilyen ASMedia vezérlős házat vegyen! :K

Mondtam én, ha egyszer sikerült, akkor összejön másodjára is. Ügyes voltál, gratula. :C

[ Szerkesztve ]

(#2793) batagy válasza King Unique (#2788) üzenetére


batagy
őstag

"Ha a HDD-t nem állítja le, akkor hogyan lehet olyan alacsony az áramfelvétel? "
Nem tudom, de ezt méri. Szerintem az adatkapcsolatot lekapcsolja, akkor is a HDD lemez maga pörögve marad. Úgy látszik az adatkapcsolat fenntartása is 0,05 A-t jelent (késznléti 0,24 A -> leválasztva 0,19 A).

"Valamint "Készenlét: 0,24 A" alatt azt értendő ezen és más házaknál is, hogy a HDD pörög terheletlen állapotban, vagy az alvó állapotban mért áramfelvétel? "
A 0,24 A alatt a HDD pörög tovább. Nem alvó állapot! Azokon a chipeken nem megy az alvó állapot.

(#2794) MaxxDamage válasza King Unique (#2792) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

:R :R
MP Tool 1.10 -el csináltam./amit letöltöttem a 1053-as verziót, a csomagolt fájlban volt megtalálható/ (és minden amit beállítottam, megy gond nélkül)
Leválasztásnál is automatán kikapcsol. (Red és Green LED is megy rajt (így hogy külön aktíválva lett a "Two Led" :K )

Kimaradt:
5 éves TV-m is kezeli gond nélkül a 2TB -os HDD-vel , amit elvileg nem kéne kezelnie, mert külön csak az USB 2.0-t ismeri fel és ez ügye USB 3.0 és nem külön adapteres, hanem USB-s áramfelvételű (LG Support szerint) , igaz korábban volt USB 3- as Samsung Story Station 3 eszközöm amit kezelt, gond nélkül a TV-m , bár csak 2TB a max neki amit kezel (3TB -ot már nem kezeli le a TV-m)

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2796) King Unique válasza batagy (#2793) üzenetére


King Unique
titán

Igen, valóban lehet ennyi, mert a 2,5" 1,5 TB-os Elements Portable esetében is hasonló értékek jöttek ki [mérés]. Csak engem kicsit a készenlét szó zavart meg, mert a HDD Standby = készenléti állapot = alvó mód. Azt hittem üresjáratban ennél többet esznek, de ezek szerint nem.
Ami érdekes, hogy a 4 tányéros WD-nél mennyivel kisebb az indítóáram, pedig a gyári specifikáció [link] arra is 1 A-es csúcsot ír és 0,75 A van rácímkézve. De vsz az az oka, hogy a WD-nél van ez a "csúsztatott indítás", hogy USB 2.0 portban is elmenjen.

[ Szerkesztve ]

(#2797) King Unique válasza MaxxDamage (#2794) üzenetére


King Unique
titán

Értem, frankó. :)
Hirtelen csak az MP Tool 2.04 screenshotok zavartak meg, a More Config beállításai, mert azt hittem, azzal csináltál utólag flash-t. A Computerbase oldalán a sima 1053/ 1053E chiphez az 1.10-est tartalmazza valóban a csomag. Az UASP verziókhoz ajánlott az MP Tool 2.02, gyárilag is azt mellékelik és én is azzal csináltam. Na azoknál nem enged így semmit beállítani, hibaüzenetet dob, de ahogy próbálgattam, nálam a 2.04 és 2.1.20.1 verziókkal sem.

Tehát a konklúzió, hogy az újabb ASM1053/ 1053E chipeknél is az MP Tool 1.10 verziót kell használni firmware frissítéshez, ha be akarunk extra dolgokat is állítani. Az ASM1153/ 1153E esetében alapból a 2.02 a default, de lehet 1.10-zel is működik.

TV-s példádat nem nagyon értem, mert eleve a rajta lévő USB 2.0 portnak hivatalosan tudnia kell kezelni USB 3-0 eszközt is és ha csak MBR-t támogat, akkor is ok a 2 TB. Egyébként a More Config beállításainál a 2 TB olyasmi, mint a gyári külső merevlemezeknél lévő beállítás: [link]. Vagyis az USB vezérlő az OS felé MBR-nek hazudja a nagyobb tárolókapacitású, vélhetően GPT-s lemezt is. Aszem a szektormérettel játszik, meg valami emuláció történik. Így pl. egy Windows XP is képes kezelni a 2 TB++ lemezeket, de lehet épp a TV-nél is működne.

Köszönjük a screenshotokat és az infókat! :R

(#2798) MaxxDamage válasza King Unique (#2797) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Nem tudom az a 2.0.4 -es mire is jó (igazán) de azzal nézve a korábbi Update és beáll. változtatások nem úgy jelennek meg ahogy be lettek állítva. (alap esetben)
2.0.4 szerint (alap induló képernyőn) Idle Timer: 30min , de Info-nál meg 20min van -->> (amire valósan be is állítottam) :K

Én köszönöm a segítséget, biztatást, hogy elkezdjem a folyamatot! Amint új vezérlőre teszek szert (jön az eBay-es rendelés is :P ) jelentkezem! :R

L

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#2799) King Unique válasza MaxxDamage (#2798) üzenetére


King Unique
titán

Ha azt a 30 percet nem te állítottad be külön, hanem alapból úgy jelent meg megnyitás után, akkor valóban fura. Lehet valami bug, általánosan nem hiába az 1.10 & 2.02 ajánlott frissítéshez. De a lényeg a Device Info, az mit mutat, illetve a firmware + ini fájl, mert azok is meghatározóak e téren.

Ebay rendelés megint érdekes, mert ott PID:55AA házat még nem nagyon sikerült kifogni...a többi vezérlőhöz meg nincs ilyen firmware tool, amivel lehetne játszadozni. Max a JMicron chipekhez van valami, de az meg nem lett így kikísérletezve.

[ Szerkesztve ]

(#2800) tomp válasza batagy (#2793) üzenetére


tomp
félisten

A fej lemez feletti tartása is fogyaszt áramot. Ha leparkol akkor csökken a fogyasztás. Na pont ezt mérted itt. Leparkolt fejes érték. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.