- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Revolit
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ezek szerint te vagy a mindent is tudo, es azt is tudod mennyi az elattartalma Amerikaban a rollereknek, de neked nem kell irassal alatamasztani, De tessek. Legelso talalat. Igen, regi cikk, a tobbi is.
De a lenyeg, tele volt a media vele, mikor indultak, es mai napig az az egyik legnagyobb kritika, hogy nagyon rovid az atlagos elattartalma a berrolereknek. Erre celozva poenkodtam, amit alatamasztva meg rohogo smileyt is raktam.De legyszives akkor te is linkelj cikket, hogy mekkora AMERIKABAN az atlagos elettartalma a rollereknek. Bar te ezek szerint ott laksz, es latod.
-
Casseius
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Az a baj hogy nem valós infók, sőt kifejezetten téves feltételezéseken alapul az egész történet.
Rolex is azzal dolgozik mint a rollermágus, a roll-in, futureboard, urbanpandas és a többiek mert egy helyről szerzik be az árut, tudom mivel ismerem a céget és a srácot aki küldi nekik.
Ami gyárilag van a Xiaomikon az a gumi nem kapható mivel a gyártó nem árulja, ahogy pl a XIaomi 3-as féket se lehet kapni sehol.
A Xuancheng gyengébb minőségű mint a gyári, de az a legolcsóbb, azt követi a cst, tuovt, és végül a pmt (no nameket nem sorolom mert felesleges) -
Aaron14
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Ha jól tudom, első csapágy csere 12.000 Ft, hátsó 8.000 Ft. Kizárásos alapon az alkatrész így 4.000 Ft. Sokat vártam rá, viszont a Rollexesekben megbízok. Nem kértem, de a fékemet is beállították, sőt szerintem a gázkarral is csinálhattak valamit, mert azóta nem nyöszörög.
Amit nagy ívben kerüljetek el, az a Rollermágus. A legolcsóbb gumit rakta fel nekem 12.000 Ft-ért első defekt javításnál. Nem korrekt.
-
Reggie0
titán
válasz
PociAti
üzenetére
Pontosan. Ezert mondjak, hogy szabad vilagban elunk, mert ami nincs megtiltva azt szabadon csinalhatod.
Az illem pedig mas kerdes, azok olyan viselkedesbeli elvarasok, amelyek torvenyi kotelezettseggel nem jarnak es betartasuk amugy is opcionalis, nem kotelezo, raadasul kozossegenkent, teruletenkent valtozo, iratlan, keplekeny dolog.
A villanyos lehet illegalisan vagta le, attol fuggoen, hogy kore volt kotve vagy at volt fuzve a lanc.
A tuzolto pedig tonkre is teheti az autot, sot barmit, ha ezzel sokkal nagyobb kart eloz meg. Ha szabalyosan allt ott az auto, akkor a biztositoja fizet neki.
-
Somatom
veterán
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Szerkesztés közben egy apróbb bakit elkövettem, a Xiaomi gyári köpenymérete 8,5" (és nem 8").
Csak halkan jegyzem meg, nehogy valakit összezavarjon: az eredeti CST gumira az van írva, hogy max terhelés: 75 kg, és 50 PSI (max load 75 kg, 50 psi cold).
Ez szerintem óvatos, önmagukat bevédő figyelmeztetés lehet, mert 80-90 kg-os tulaj esetén sem ritka a 3-4.000 km-es élettartam, ha folyamatosan oda van figyelve a kellően magas keréknyomásra, és sikerül elkerülni az üvegszilánkokat. Ami azért korrekt távnak tűnik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Baleseti sebészeten dolgozó idegsebészről volt szó. Valószínű van rálátása...bár szerintem ez egyáltalán nem volt titok eddig sem. Semmi újdonságot nem mondott.
Nem mindegyik az ő szakterülete, amiről a videóban szó volt. Pl. fogak kitörése, amiből valószínű következik az arcsérülés is.
-
Aaron14
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Három hónappal ezelőtt lett cserélve az első gumi, állítólag kidörzsölődött a belső. Fura, mert heti rendszerességgel ellenőrzöm a guminyomást. 5 BAR-ra fújom, hogy azzal a veszteséggel is, amit a pumpa levételekor enged ki magaból a gumi, meglegyen a 4.5 BAR.
Három hónap után [így] néz ki az első kereke a rollernek, ez már a leeresztett állapot. Ez így normális?
Eredeti Xiaomi külsőkkel egy évig defektmentes voltam, pedig akkor sem használtam Xiaomi pumpát.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Tökéletesen alkalmas a bringa utak használatára és a járdán való ésszerű közlekedésre. Pont nem közútra való. Budapesten meg aztán végképp nem.
Azon kívül Magyarországon a bringára vonatkozó KRESZ szabályokhoz is igazodni tud.
Szerk.:
Lehet (valószínű) a svédeknél jobb minőségű az úthálózat, és a vezetési kultúra is jobb. Nem csak az adott út minősége jelenthet problémát, hanem az is, hogy sok helyen esélytelen őket előzni, és ehhez nem kell a belvárosba menni.Nincs annál jobb, amikor az amúgy is erős forgalom mellett 25 km/h -ra korlátozza a forgalmat egy kétkerekű.
Olyan utálkozás lenne ebből, hogy legközelebb már a rolleresek miatt mennének tüntetni a Margit hídhoz.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Igen, hatalmas változások lesznek. Azt tudom,hogy az átlag ember nagyon ruhelli ezeket a cégeket mert sok ember bunkó módon eldobálja a rollekeret. A minap mikor az F40 próba körön voltam a bringaut kellős közepén volt ledobva egy voi roller. Én olyan mérges lettem,hogy kalapácsvető mozdulatsorral hajítottam az erdőbe azt a rollert..... Tudom nek volt szép dolog de ritka bunkók az emberek amúgy.
A közvélemény a sok bunkó felhasználó miatt mar annyira utálja ezeket a cégeket,hogy pl. Stockholmban a minap volt is tüntetés. Marék rollert gyűjtöttek össze emberek és dobtak a cég irodája elé.
Nagyon hirtelen sok ilyen roller kölcsönzős cég lett de sajnos a Svéd társadalom jókora része önző és bunkó. Na most ezek kezében egy roller nem valami fényes dolog. -
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
"Győrben a Praktiker parkolójában kialakítottak egy kisebb kézi autómosót, de emiatt a parkolóhelyek megtartása végett új parkolókat kellett létrehozni."
Pesten (és az agglomerációban) sok helyen vannak lefoglalt parkolóhelyek. Autómosó, gumis, LED diszkont, állandó COVID szűrés, szélvédő javító...stb. Nem alakítanak ki emiatt plusz helyeket. Én Budapestről beszéltem feljebb is, nem más városokról.
Azt hogy máshol hogy oldják meg nem tudom, mert nem ott élek, és annyira nem ismerem azt sem, hogy milyen a városi környezet kialakítása.
Mondjuk itt a boltok parkolóiban azért sokszor vannak helyek. Néhány van, aminél tényleg esélytelen lenne ilyet csinálni. Rendszeresen járjuk a Spar, Lidl, Aldi, Tesco, Auchan áruházakat, mert mindegyik a partnerünk. Illetve emiatt néhány bevásárlóközpontot is. Na ott már tényleg komoly gondok vannak. Pl. Árkád.
Itt engedélyezték, hogy nagyjából mindenhol ott legyenek és elárasszák a várost. Nem egy rész van, ahol szinte minden talpalatnyi helyet beépítenek.
Amúgy nem értem miért kell szórakozási lehetőséghez kötni a roller használatot. Alapvetően az lenne a célja, hogy egy "zöld" közlekedési alternatívát nyújtson az embereknek.
"Szerinted mennyire életszerű, hogy isten háta mögötti helyen megállsz egy közel lemerült rollerral este. És még el is várod a szolgáltatótól, hogy éjjel a manók feltöltik az akkumulátort azon az elhagyott helyen. És minden más egyedi városszéli eldugott helyen, ahol hagyták mind az ezer darabot, GPS koordináta alapján kész élvezet lehet éjjel felkutatni a rollerokat. Majd feltöltve visszajuttatni ugyanoda (még ha rossz / szabálytalan is az a hely). Ugyanezen a relatív megfizethető áron."
Én nem ezt írtam....de még hasonlót sem említettem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
"Szerencsére ennél sokkal átgondoltabb a gyakorlati megvalósítás. A kijelölt bérbringa állomások tömegközlekedési csomópontok és célállomások (oktatási intézmények, kulturális intézetek, egyéb célból népszerű közösségi helyszínek) közelében szokott lenni."
Pont ez a probléma, hogy ez egyáltalán nem orvosolja a fenti problémát. Mert sokszor nem ilyen helyeken vannak szanaszét a rollerek. Mivel az emberek célállomása nem mindig egy csomópont.
Az nyilván egyértelmű, hogy az általad említett helyeken nagyszerű lenne ilyeneket kialakítani, de ez a mostani verzióhoz képest eléggé bekorlátozná a bérrollerek használatát.
Tehát az nem fogja megoldani az emberek problémáját, ha a lakásától 2-3 kilométerre tudja csak lerakni a rollert.
Egyébként azt, hogy például a főváros hogyan oldja meg ezeket a dolgokat inkább hanyagoljuk, mert soha nem volt ekkora közlekedési káosz Budapesten, mint az elmúlt években.
Szerk.:
A különböző multik parkolóit nem azért írtam, mert össze akartam kötni a bevásárlással. Hanem azért, mert elég sok helyen jelen vannak. Olyan területeken is, ahol egyáltalán nincs lehetőség kialakítani ilyen dokkoló állomásokat.Például ha erre kapnának állami támogatást, akkor rengeteg dokkolót lehetne telepíteni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Szerintem jövőre van rá reális esély. Idén biztos nem fog.
Emellett is van pár módosító javaslat. Tehát nem egyedüliként futja a köröket a rollert érintő szabályozás.
Szerk.:
Ettől függetlenül már most kiállhatnának egy csomó helyre (pl. járdák vagy osztott járdák). Mert attól hogy nincs nevesítve a roller, még nem jelenti azt, hogy bármit meg lehet csinálni vele.Ez meg úgy tűnik az FB csoportok olvasgatása után, hogy sok ember számára meglepő.
-
BaLee
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Ránéztem múltkor a Lime áraira és láttam, hogy valami 250Ft a feloldási díj utána percenként 50Ft-ba kerül. Nekem az 2300Ft lenne naponta (2x18 perc).
Autóval ez csak üzemanyag költséget nézve napi 550Ft.
Saját rollerrel meg 6Ft.Oké, hogy amortizáció nélkül, de elég baráti.
-
BaLee
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Igen, azzal kezdtem az első mondatban.

Pont az amit #16699-ben látni.Az U lakattal nekem az a bajom, hogy nem nagyon lehet értelmesen hozzákötni semmihez. Az F szériánál ugye hozzá tudod zárni a vázat a kialakítása miatt (az akku töltő csatlakozó mellett) mondjuk U lakattal akár a kormányt is de a legtöbb U lakat pici ahhoz. Ráadásul a rollerre sem tudod feltenni hordozás céljából.
Kerékpáromon egy Abus láncos zár van, szerintem ár/érték arányban még az a legjobb és kerékpáron körbe tudod tekerni a nyereg alatt és kész. Rolleren azt sem tudod hova tenni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Nem egy videót és nem csak őt. Abus Bordo -nál pont az összeszegecselt rész a gyenge pont, ezt elég sokan mondják. Ettől függetlenül nyilván aki nem gyakorlott elszórakozik (/-na) 10 percet vele. Aki viszont ebből él azért viszonylag hamar szét tudja szedni. Ott pont az a lényeg, hogy nem a zárat szedik szét.
"Komoly célszerszám" -nál azért említettem a flexet (nyilván az akkumulátoros verziót), mert annak baromi nagy hangja van. Szemben mondjuk egy erővágóval vagy repesztővel. Például egy U lakat ebből a szempontból nézve előnyösebb lehet.
Ahol mondjuk 1-2 perc a nyitás az annyira nem nagy kihívás.
+ BaLee:
Én mondjuk azért nézegettem ezeket, mert gondoltam célszerű lenne néha elugrani nálunk az InterSpar -ba, aztán hátizsákban elhozni cuccokat. Csak hát pár perc alatt én a sorban sem végzek, nem hogy a teljes bevásárlással.
Mióta bevezették ezeket az önkiszolgáló kasszákat sokkal lassabban megy a bevásárlás. Jobban kedvelem ezeket, de az a baj hogy kasszát sem nagyon nyitnak, ha ott már nagy a sor.
Gondoltam kímélem az autót, illetve a DPF szűrőt, mert hosszútávon az ilyen rövid utak nem tesznek túl jót. Szimplán a "normál" üzemi hőmérséklet meg nem elég neki. Rendszeresen nézve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Vannak olyan helyek, ahova be sem lehet vinni. Szóval más opció nem nagyon van. Esetleg még riasztót lehet venni, ha valakinek rendszeresen, hosszabb időre kint kell hagynia valahol a rollert.
Mondjuk ha van egy jó zár, amivel sokat kellene szórakozni, akkor már az is elég lehet.
-
Bastee
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Akinek minden rendben van, az általában nem keres ezzel kapcsolatban senkit, és nem is jelenti be, hogy nála minden rendben. Egyébként én szerencsésnek érzem magam, Xiaomi Pro 2 már 5-6 hónapja hasít, 1280km van benne, és az egyetlen hiba amivel találkoztam (már 300km után) az a kormány zár nyikorgása volt amit kenőanyaggal lehetett orvosolni.
Mondjuk kicsit félve írom ezt, mert amilyen a sors, lehet pont ezután történik majd valami, de a jelen állás ez
-
Reggie0
titán
válasz
PociAti
üzenetére
Szerintem nem jelentkezett be az osszes vasarlo ide. A nem rendszeres forumlakok nem jarnak ide meselgetni a rollerukrol legfeljebb akkor irnak ide, ha valami bajuk van es megoldast keresnek. Ha meg nincs ide se neznek. Tehat abbol, hogy itt talaltal egy mareknyi forumozot akinek gondja volt az nem jelent semmit se.
Az egy ev hasznalat pedig szinten semmit se jelent, mert a szekrenyben is allhat egy evig, ugy pedig hibas sem lesz.
En nem tehetek arrol, ha nem ismered fel, hogy nem reprezentativ mintabol akarsz statisztikat kesziteni. Ez egy rollerektol fuggetlen dolog.
De mivel tied volt az 500km-es allitas, ezert eloszor bizonyitsd azt, hogy reprezentativ volt a mintad es azt az osszes eladott rollerre ki lehet vetiteni az adott tipusokbol. A konfidencia intervallumot is hatarozd meg hozza.
-
Reggie0
titán
válasz
PociAti
üzenetére
Jah, tehat 1-1 hibas esetbol vontal le kovetkezteteseket azt sem ismerve, hogy arra mennyi hibatlan esik

"Ahhoz, hogy elérj 6500 km-t, hányszor kellett hozzányúlni a rollerhez? Hány és hány hibát kellett elhárítani? Mennyi mindenen kellett változtatni?"
Kopo alkateszek csereje, egy-ket kilazulo csavar visszatekerese. Kb. ennyi. A kilazulo csavarok problemajat egyebkent kivaloan megoldja a loctite menetrogzito ragaszto.
Ami komolyabb hibanak mondhato az 5000km-nel jott elo, az elso felfuggesztes rugoja eltort, bar ettol meg hasznalhato maradt a roller, csak kevesbe volt kenyelmes.
-
Revolit
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Hat a cella minosege ugye. Bar ketsegeim vannak, hogy a xiaomi hiper-szuper cellakat hasznal - aztan fene tudja.
Ami meg rossz lehet az a forrasztasok (cellak), tolto csatlakozo (valakinek megszorult kupak, lecsavarta es sikerult pozitivat lefoldelnie, pukk - volt akku nincs), BMS minosege.Mast azt hiszem nem lehet elrontani egy akku pakkon

szerk.: vizszigeteles. Mert oke, hogy nem hasznalod esoben, de gondolom nem varod meg mindig, hogy minden egyes tocsa felszaradjon

szerk2: illetve nagy lehet egy noname gyarto akku pakkja kozotti szoras. Pl mennyi figyelmet szentelnek a cellak kozti toltes kiegyenlitesnek elejen.
Huh, nem is olyan trivialis ez...
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Előző hozzászólásomban felvetett gondolata rákötve
Ha 77.990 Ft-os rollerral kb. 500 km-t lehet megtenni, akkor km költsége: 156 Ft/km.
Nekem Xiaomi Mi 1S rollerem van, 130k alatt vettem, 1300 km után is makulátlan állapotú az akkuja, nincs semmi hibája, nem kellett rákölteni. (Rokon alap M365-öt vett, ő már túl van a 3000 km-en.) Hivatalosan 500 teljes töltési ciklus után is 70% fölötti marad az akkuja, ami alapján elvileg 12.000 km fölé tervezték ezeket a rollerokat. (Szigorú voltam, lefelé kerekítettem az értékeket.)
De legyek extrém szigorú, vegyük 150.000 Ft-nak a rollert, és 3.000 km-nek a megtehető távot, akkor 50 Ft/km lesz a teljes élettartamra vonatkozó egységnyi km költség.
Egy 250.000 Ft-os Ninebot F40E-ből is simán elvárható az 5.000 km, szintén 50 Ft/km ez a mutató.
Pontosan 1560 km-t kellene elviselni ezen a PowerBase Faster csodagépen, hogy hasonlóan olcsó legyen az egységnyi km. De mint már sokszor említettem, nem az ár ami aggaszt.
-
Casseius
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ez így van, roller szervizbe ha meghalljuk hogy valami no name valaminek van baja abban a pillanatban megy az elutasítás, egyszerűen nem éri meg ilyenekkel foglalkozni mert elmegy egy halom idő mire kitapasztalja mi merre hogyan a gépen, aztán így is úgy is oda jut a dolog h nincs alkatrész hozzá szóval a semmire ment el 1-2 óra amennyi idő alatt megcsinál az ember 8 defektet, vagy 3 10-es átalakítást, x sárvédő vagy gázkar cserét, miközben előre tudjuk hogy bármi baja van és ha éppen véletlenül javítható is lenne azt mondja rá a tulaj hogy szarért hugyért vettem biztos h nem fizetek ennyit érte

Aki olcsó ismeretlen rollert vesz az magára vessen nagy vonalakban ha fél -1 éven belül mehet a kukába. -
-
Grafiqs
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Nem, én nem kardoskodom mellette. Soha nem ajánlottam és nem is fogom senkinek. Tapasztalati tényeket írok le. Mindenki mérlegelhet szabadon. Kinek mi az általam felvázolt három halmaz (igény, lehetőség, elvárás) metszete. Nekem ez a roller a metszettbe esik. Az én igényeimet kiszolgálja. Kiváló supportja van ami nekem fontos tapasztalás volt.
Esetemben nem a nem tudok egy bizonyos ár fölé menni a történet lényege. A nem akarok. Úgy voltam vele, hogy ha találok 100e forint alatt olyan rollert ami kiszolgálja az igényeimet akkor veszek egyet. Nekem ennyit ér meg. Találtam. Járhatnék robogóval, bringával vagy akár autóval is dolgozni. Választás kérdése. Én ezt az olcsónak mondott rollert választottam.
Igen, eltört a kormánya. És? Megesik. Még az annyira dicsőített gyártó darabjaival is. Sokat elmegy el töltéssel, igen (16km majd 1:30 óra töltés és újabb 16km után sem merült le). Belsős gumi, mert így kényelmes. Defekt? Ismeretlen, pedig csak közúton használom.) Fék, hát az hagy kívánni valót maga után, de ha elfogy a betét kap egy HB-100-at és le a gond.
Mit tud okozni egy kormánytörés, azt elég pontosan tudom. Nem kell feltételezésekbe bocsátkoznom.
Azért az is elég sokat elmond a Xiaomi rollerekről, hogy a webshopok tele vannak minden féle rezgéscsillapító, meg kormány erősítő cuccokkal.
Veled ellentétben én nem minősítem e roller vagy a mainstreamtől eltérő rollerek vásárlóit.G
-
Grafiqs
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Megszólítva érzem magam mint Niubility N2 tulaj (~1300km mentem eddig vele).
Továbbra is elégedett vagyok a rollerrel. Úgy gondolom többet kaptam a pénzemért mint vártam. Adtam egy esélyt egy "noname" rollernek és nem bántam meg. Ebben valószínűleg nagy szerepet játszik a GeekBuying nagyon segítőkész ügyfélszolgálata is. Ugyanis a kormánytörést megírtam nekik és küldtek garanciában egy másik kormányt. (úgy gondolom az én tapasztalatlanságom, - erősen kapaszkodtam a kormányba - nagyban hozzájárult a töréshez)
Személy szerint nem adnék egy rollert 200+ ezer forintot. Nekem nem ér annyit. Amennyit ér az pont az a 83e Ft amit adtam ezért a gépért.
Fel kell mérni mindenkinek az igényeit,a lehetőségeit és az elvárásait. Nekem ennek a három halmaznak a közös metszete ez a roller.
Ismeretlenül, látatlanul minősíteni valamit, inkább minősíti a vélemény íróját, mint a terméket magát.G
ps.: "Megélted" - de ügyesen visszaverted az alacsony árkategóriás roller támadását. De annyira felzaklatott, hogy azóta is időről-időre felhozod a témát.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Eleve egy olyan dologról beszélünk, ami az előnnyel együtt hátrányt is hoz magával. Ilyen dolgokkal számolni kell, bármilyen eszközt is vesz az ember. Pl. autónál is.
Mivel egy mozgatható részről van szó, amibe általában csillapítás nélkül megy fel az erőhatás, szerintem annyira nem meglepő, de kezelhető dolog.
Még ha nem is mindenkinél probléma.
Szerk.:
Mondjuk én továbbra is azt mondom, hogy mindennél fontos a rendszeres karbantartás. Illetve érdemes mindig az útviszonyoknak megfelelően vezetni (rollert is). Mert ezek hiánya sok problémát idézhet elő. -
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Na jó, de te körültekintő vagy, és láthatóan érted is amiről beszélsz (/írsz).
Ahogy én látom sokan nem ilyenek. Más mókolásnál sem. Beütik az a keresőbe ami érdekli őket és az első videó/leírás alapján elkezdik csinálni.
Nem törődve azzal, hogy egyébként milyen FW vagy teljesen százas -e az adott szoftver. Pl. német FW.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Ezért is írtam az utolsó bekezdést. Mert nyilván lehet más oka is annak.
Ettől függetlenül ha valami mozog, esetleg nem a tervezett szögben áll, nem úgy illeszkedik, hatással lehet más részére is a rúdnak. Például egy már eleve gyengébb, rossz hegesztésre. Vagy egy másik részét más szögből terheli.
Nyilván rossz anyagoknál, rossz tervezésnél, összeállításnál majdnem mindegy.
Mondjuk így eddigi még rövid rolleres pályafutásom alatt láttam már párszor azt is, hogy egyesek úgy mennek rá az úthibákra (vagy olyan részekre ami nincs teljesen szintben), hogy már nekem fáj. Nyilván elsősorban pálcikákra gondolok. Nem komolyabb gépekre.
Én tegnap 120 kilométer után néztem át a csavarokat, mert volt ami már kissé lazult. Igaz "csak" azon a részen, ahol a kormány csatlakozik a rúdhoz.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Tessék, mindjárt egy bestbuy.

hardverapro.hu/apro/xiaomi_mi_electric_scooter_pro_2_elektromos_roller_9/friss.html
150ezerért alig használt Pro 2.

-
válasz
PociAti
üzenetére
Nahát, van már a rollereknek is Hardveraprós oldala?
hardverapro.hu/aprok/egyeb/szabadido_sport/kerekpar/e-bike_e-roller/e-roller/index.html
Köszi a tippet!

-
AliasB
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Igen a 150ezres árából 50e az akku. Max ha viszed magaddal az akkut de az 3kg ami nem kényelmes. De nem is megoldhatatlan mert inkább csak a nőknek megterhelő nekem nem. Szerencsére sok a kiülős hely. Pl a városligetben a zöld küllő stb. A tescoba pl simán bementem vele
gondolom nem vette észre illetékes mert szólt volna, hogy max toljam és ne bent rollerezzek
mindennek megvannak az előnyei és a hátrányai. -
AliasB
senior tag
-
Bastee
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Nincs baj az árazásukkal, az első import mindig baromi drága. Legtöbbször még nem regisztrált termékként érkezik, extra magas vámköltségekkel, stb. Persze van rá esély, hogy a már készleten lévő termék ára is lemenjen, de amíg az import költségek nem térülnek meg, néha dupla áron is lehet az első pár szállítmány
-
válasz
PociAti
üzenetére
"Ninebot esetén látják a fogyási adatokat, lehet nem éri meg belőle kihozni kisebb verziókat. Majd meglátjuk."
Ez pontosan így lehet.
Valószínűleg az F sorozatból is az F40 fogy pl a legjobban, nem az F30, ill. az F25.
Ezért látják, h ekkora akksi kell bele kb, ezért szerelik ekkorával ezt az új Xiaomit is.Valószínű a G30 65km-es akksija már feleslegesen nagy, lehet ott is az L-es (G30LD, G30LE, G30LP) verziók is szépen fogytak/fogynak, tehát látják, h mekkora akksival érdemes szerelni ezeket.
Így költséghatékonyabb lesz a gyártás, ezért egyelőre csak egy féle 10"-os Xiaomi lesz. -
válasz
PociAti
üzenetére
Én se láttam eddig, csak Nordic írta, azt rákerestem, és valóban kint van a HelloXiaomi oldalán is. Bár árukereső nem adja be még.
Értem, h ennyiért kell árulniuk, de ez így értelmetlen beruházás, akárki is veszi majd meg. Egy 45km-es hatótávú Pro 2-t kap az áráért.

Az mondjuk vicces, h itt a hatótávon fel se tüntették a specifikációk között, pedig sztem azért az az egyik leglényegesebb szempont egy roller esetében:
https://xiaomishop.hu/lifestyle/elektromos_rollerek/xiaomi-electric-scooter-3-lite -
-
Nordik
addikt
-
Casseius
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Kiegészítőkön múlna az h ki mit gondol a rollerezésről?
Nem is tudom h viseltem el olyanokat akiknek dudája van gépén nekem meg csengő, így már lehetetlen velük beszélgetni, inkább el is kerülöm őket.
Arra meg külön kíváncsi vagyok hogy beszélgetsz egy nem rolleressel arról hogy milyen motort hogy kéne hajtani, melyik lengéscsillapító jó, hány AH-s és milyen feszültségű aksi a megfelelő, épitési konstrukciók, melyik vezérlő mit tud, kitámasztó vagy telefontartó vagy bármi témába vágó eszközről vagy közlekedési helyzetről.
-
Somatom
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
De, a roller megadja az alap témát, megvan a közös érdeklődési kör. Mint a kamionosoknál. Kettő elkezd beszélgetni a parkolóban és öt perc múlva már dolgoznak. A f@...nak van kedve hétvégén is a munkáról beszélni.
Azért jobb a roller, mert az többnyire szabadidős tevékenység. -
Drizzt01
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Mi vettünk a fiamnak egy MI3-as rollert a xiaomishop.hu oldalról 160-ért. Kb 1-1,5 hónap után nem lehetett tölteni. Írtam az ügyfélszolgálatnak, elirányítottak a TMX szerviz futár oldalra. Egyeztettem velük, jöttek érte, mondták max 30 nap. Nem volt annyi. Nem volt javítható, kaptunk egy újat. Semmi probléma nem volt vele. Az is szoftverezve volt, futár előtt visszarakva a gyári, ez is meg lett piszkálva. Nincs gond vele. A fiam max 43-at ment vele, igaz a hatótáv radikálisan csökkent a felére.
-
válasz
PociAti
üzenetére
Ne haragudj, ez nem a Facebook, h kitalálgassak kommenteket.
Tanácsot kértek, pro és kontra érveket felsorakoztatva válaszoltam.
Többen is írhatnának válaszokat, úgy könnyebb lenne a kérdezőnek választania.Ha valaki 100ezerrel többért akar rollert venni egy jó eséllyel soha igénybe nem vett szolgáltatás miatt (garancia), akkor nyugodtan tegye.
Az ilyen "nyugodtabb vagyok a hazai garancia miatt" jellegű szentimentális filozofálásokkal meg nem tudok mit kezdeni.
Ez egy szakmai fórum.Úgy csináltok, mintha a külföldről behozott Segwayek garanciaigényesebbek lennének, mint a hazai vásárlásból származók.

Am sztem az lenne a fair, ha serial alapján idehaza is lehetne gariztatni ezen termékeket. Úgyhogy ennyit a gyártói hozzáállásról.
-
-
buherton
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Ezeket mind le lehetne írni részletesebben. Sőt, aki bevállalja az írást, ő lemérheti saját magán, hogy mennyire is szakértője a témának.
Semennyire nem vagyok otthon a témában és nem tudom hol kezdjem el. Többször is merészkedtem már új területre és a Téma összefoglaló mindig egy jó iránytűnek szolgált számomra, függetlenül attól hogy ki melyik táborba tartozott.
-
DGery
aktív tag
válasz
PociAti
üzenetére
"Ha valakinek van pénze rollerra, akkor legyen pénze erre a pumpára is."
Én ezt úgy fogalmaznám, hogy megfelelő eszközre a felfújtatásához is. Van otthol egy normális kompresszorom, nekem pl ez a pumpa felesleges. Vagy ha valakinek van otthol normális bringapumpája, és veszi a fáradtságot, hogy mondjuk hetente ránéz, szintén nem feltétlen szükséges egy ilyen eszköz beszerzése. Ezekben az esetekben egy normális szeleptoldó is elég lehet.
Ugyanakkor nem vagyok ellene, hogy ha valaki szükségességét érzi, vagy nincs más lehetősége, akkor ne vegyen (és persze én is ajánlom, hogy az újabb verziót)... -
-
phoenix1989
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Ha rá keresel az 1s re maguk leírják mit javítottak.
[Video]
[Termék . ]
De egyébként nagyobb légáramlás, erősebb teljesítmény,és ha jól emlékszem halkabb is lett. Az hogy tapasztalható e használat közben nem tudom mert nekem csak az 1s van , de ha alap felhasználásánál észre sem veszed a különbséget akkor is minek venned a régit ha árban nincs különbség. Roller esetén se a régit ajanlod ha van belőle új típus amin javítottak. -
bexinho23
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
#15656phr3ak
Igen, 45 PSI nyugodtan mehet bele. Én 55-ig szoktam nyomni kézi pumpával, mert amikor letekerem és 1,5-2 hét múlva ránézek, akkor 40-et szokott mutatni. Tehát 45-50 körüli PSI értéken lehet a nyomás a használat során. Amúgy az abroncson is írva van, hogy 75 kg-ra max 55 PSI-t javasolnak. Nekem hátitáskával együttesen pont annyi a súlyom. -
Reggie0
titán
válasz
PociAti
üzenetére
Nem hibas, csak nem erted, pedig egyszeru altalanos iskolas logika az egesz. De elmagyarazom: le van irva a jarmu es a gepjarmu definicioja, amit ideztem is. Ez megfelel az elektromos rollerre. Ezen kivul vannak szabalyok, amelyek azt mondjak, hogy egyes eszkozok nem szamitanak gepjarmunek vagy jarmunek annak ellenere, hogy a jarmu vagy gepjarmu definiciora megfelel ra(lasd smkp, babakocsi, kerekesszek, stb.). Az elektromos rollerre pedig nem talalsz ilyen kivetelt. Tehat az alap szabaly megfelel ra, igy az.
Es igen, ez igy mukodik, hiaba nem kedves neked az igy kapott vegeredmeny.MABISZ-nal egy baromsag amit irnak. Mutasd meg, hogy melyik szabaly alapjan kivetel a 300W alatti e-roller? Nem fogsz ilyet talalni.
#15587 Somatom: A babakocsi nem, benne van a kreszben ez is. A moszkvics jatek pedig mar igen, mivel a gyermekjatekokat kivettek a kivetelek kozul.
-
Revolit
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Megjott a Ninebot D28E ajandek sisakkal. A sisak az gyerekmeret, vagy csak nagy a fejem (nem kicsi, de nem is szokott gond lenni felnott bukokkal).
Nem volt korabban elektromos rollerem, szoval igazabol nincs mihez hasonlitanom. Ami feltunt, hogy baromira massziv. Minden. A fekkar, a kormany, az osszecsuko klipsz bizbasz. Jol vilagit, csendes, szepen gurul. Palcika rollernek hivjak, lehet ezert is szamitottam kb olyan minosegre, mint labbal hajtos
De tenyleg szilard mint allat. Hatso sarvedo is eleg erosen, jol rogzitve van. Majd kiderul ez is letorik-e hasznalattal, ahogy itt olvastam.Az app az eleg gagyinak tunik, es amint hatterbe kuldtem alkalmazast elvesztette kapcsolatot, es gondolom adatot se ment. Kulonosebben nem izgat.
15kg a cucc, de nem mondanam komfortosnak amikor kezben kell cipelnem. Illetve ha valami, az a kis rogzito pocok ami a kormanyt osszehajtva tartja szallitasnal, hat nem tudom. Az egyetlen amiben nem vagyok teljesen biztos, hogy nem hagy cserben - de szerencsere ez pont nem menet kozben fenyeget

-
válasz
PociAti
üzenetére
Megfogom próbálni, de kézzel mozgattam és nem kotyogott, nem hiszem hogy ez a baj. Annyit láttam hogy a sárvédőn van egy védő, [kép] a padkával ezt sorjáztam meg, ezt két csavar fogja. Talán azzal lehet a probléma.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy a rezgéscsillapító szilikonnak mi értelme? Néztem hogy 1 szettben 3 különböző vastagságú szilikon van [link], ez miért van így hogy különböző méretekben vannak? Esetleg ezek élettartamáról tudnál mondani valamit?
Köszönöm.
-
aelod
veterán
válasz
PociAti
üzenetére
Köszi!
Techsend Electric Scooter Cyber A Pro erről mik a tapasztalatok? Ezt néztem ki első körben.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ha 100kg a roller max súlyhatára akkor miért 45 km hatótáv van megadva?
Amikor azt 75kg adják meg.
A te olvasatodban a 100 kg felett ez a roller használhatatlan. Azért adják meg mert erre a súlyra tudják garantálni, hogy mindenféle károsodás nélkül birja a váz, kormány a terhelést akkor is ha leugratsz vele a járdáról is.
Normál használat mellett ( mint mindent) 20-30% nagyobb terhelést is el kell tudni birnia gond nélkül visszont, ha gond lenne nem reklamálhatsz.
Ezért szépítik a hatótávot felfelé a súlyt pedg lefelé. Marketing. Szerinted, hány ember használja 100kg+ felett. És ebből hány törés származott?
Itt inkább azzal kell foglalkozni, hogy 100+ felett már a roller inkább sík terepen és rövidebb etapokra jó az emelkedőket el kell felejteni.
A gyári adatokat mindenki megtudja nézni. Itt a tapasztalatokat kell megosztani és ezért ajánlottam 120kgig a Xiaomi Pro rollert
Csak megemlítem használtam 130kgval is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- PlayStation 5
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- További aktív témák...
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)