- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #17944 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #17930 üzenetére
tényleg tök jó lenne, de rohadt nehéz...
nem vagyok gyenge, de nekem pont elég a 15kilós F40et vonaton, lépcsőn vinni. örülök, h nem a 20kilós G30at vettem, és pláne nem kéne 24-25kg.
sztem 30km/h nél még a 10es levegős kerékkel annyira nem kell a rugózás..
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #17927 üzenetére
A Kugoo S1 kormány rettentően igényes rajta. Igazi presztízs minőség.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17900 üzenetére
Nem a tipusra vagyok kiváncsi. Érdekelne belőle valami. Ba van kontaktod írj privátban.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #17901 üzenetére
Valamelyik nap láttam mi 3-at pár száz km-el 135ért, meg is lepődtem
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #17901 üzenetére
Apróhirdetésre hagyatkozni a kutya vacsorája. Lejárt hirdetést linkelni, hogy
te mennyiért vettél egyet nem fair: más tud venni még egyet ugyanannyiért?
Ha nem, akkor ez miért releváns? A bolti árakból lehet csak kiindulni...Persze, ki lehet fogni jó ajánlatot aprón. Ám ahhoz a csillagok együttállása
szükséges. Mert ha az eladó nem hülye, a jó cuccot nem adja áron alul.Ha mégis gyanúsan olcsó, ott van más is, vagy hülye az eladó, nem tudom
melyik a rosszabb: azért én elgondolkodnék, hogy mitől kopottas kicsit, ha
amúgy alig használt. Vagy ha estek vele, akkor hol van még sérülés rajta...
(Egyszer nekem is volt egy "jó fogásom"... Balesetes S1-et újítottam 30-ért.
Ami hibája volt, azt könnyen javítottam, és beindult az olcsó Dual projekt...)De attól még nem ajánlom azt senkinek, hogy ilyenre várva addig ne vegyen
semmit, hátha ő is kifogja, mert nem biztos, hogy tudja/akarja javítgatni.A nyolcas a féktárcsában, vajon mitől lehetett... Szerviz kellett a cseréhez?
Ezek olyan dolgok, hogy ha eleve használt cuccot néz, akkor luxus kiadás:
legyen otthon imbusz készlet, csillag-villáskulcs, menetrögzítő. És kész is.Ui: fékhibás rollerrel közlekedni életveszélyes. Hiába mondod, hogy lehetett
volna úgy is használni, ez biztosan nem igaz. (Végülis ha repedt a kormány
a rolleren, azt is lehet használni, hehe. Addig, míg a kezedben nem marad.) -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17881 üzenetére
Hát előbb utóbb csak lemerül azaz emelem...
Én pár éve vettem egyet Kínából, annál lehet állítani az erősséget. És ki is próbáltam, hogy kisebb nem hirtelen dolgokra. Csak pettyen egyet egyet...
komolyabbra már beindul... ha közel vagy, az már már fizikai fájdalom...
De hangerőt is lehet állítani egyébként, ennél.+ Távirányító is van hozzá... nem kell oda menni kikapcsolni
De eddig csak kipróbáltam, élesbe nem használtam, mert sima zárt viszont akkor még nem vettem... meg egyebek...#17883 Peaceliker
Ezekkel úgy vagyok, hogy a gari azért valószínűleg nem ártana -
tigipuf
senior tag
válasz
Thunderzolee #17866 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,elnézést,hogy nem válaszoltam nem voltam gépközelben.Átlagos testalkatú 13 éves gyerkőc lenne a tulaj,szomszéd kölköknek valami sencor csoda van azt gyepálják.Természetesen olcsó de azért vállalható minőségű rollert keresnék kezdésnek,ami nem hullik szét alatta,meg valamennyire bírja is a strapát.Amúgy sík terep 5-6 km táv,iskola ,csavargás
.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17858 üzenetére
Azért jobb esetben kisebb dolgokra csak pittyen egyet... no meg érzékenységi szinttől is függ... Az biztos, hogy van hangja
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #17865 üzenetére
Ismerem a legtöbb szervizest pesten, mivel rajtad és rajtam kivül kb senkinek sincs Sharksetes gépe MO-n így bizony van hírértéke
-
DarkByte
addikt
válasz
Thunderzolee #17874 üzenetére
Köszi, hogy öltél bele időt hogy így összeírtad.
Ilyesmi mehetne kicsit kicsinosítva a topik összefoglalóba. Bár nem tudom azt hányan olvassák amúgy máshol, én sokszor nagyon díjazom.
De amúgy:
- Szerencsére már csak 75kg vagyok, pár éve még voltam majd 120kg.
- Nekem igazából nem igény a nagy hatótáv, ha egy töltéssel 10km-t menne is oké lennék vele. Autó mellé lenne kiegészítésnek gondolkodom rajta, kis távokra ne kelljen előszedni a kocsit ha amúgy nem cipelnék semmit. Nem gond ha utána egyből töltőre kell tenni. Viszont összecsukni és cipelni könnyű legyen. Legyek akármilyen jó kondiban, üzletben hurcibálni vagy emeletre vinni idegesítő lesz egy idő után.
- Sík terep, Szegeden nincsenek érdemi szintkülönbségek.
- Árban flexibilis vagyok és ha már veszek, valami tartósabbat, de kb. 150-200k körül szeretnék megállni.
- Szempont lenne hogy ha egyszer lesz törvényi szabályozás erre, akkor ne kelljen cserélni és
igény esetén tudjam használni tovább bicikliúton is. Azt hiszem ez 350W-os határ lesz talán.Xiaomi és Segway cuccokkal akkor jól gondoltam alapvetően nem nagyon járhatok rosszul. Gondolom alkatrész ellátottság is relatíve jó hozzájuk.
--
Apropó olvastam hogy itt páran beviszitek bevásárló központban üzletbe. Mikor ilyen nedvesebb időjárás van kint, nem szoktak haragudni arra hogy saras a kereke? Vagy van erre valami hordtáska amibe be lehet húzni gyorsan és azt kimosni időnként? Bár, igazából megnézem hányszor lenne kedvem ezzel bajlódni..Ugyanakkor lezárni üzlet előtt valahogy nem venné be a gyomrom. Ezt aztán végképp gyorsabban el lehet lopni mint egy bringát.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #17867 üzenetére
A 25max speed elég sokakat eltántorít.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #17859 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17846 üzenetére
Jó ötlet
#17847 pazola
Árakat mondjuk most nem néztemCsak tipp, hogy nem lett olcsóbb...
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Thunderzolee #17818 üzenetére
Nagyon köszönöm az útbaigazítást!
Igen, a BF egyre nagyobb átverés. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Thunderzolee #17807 üzenetére
Szia
Van emelkedő, de minimális és csak egy kis szakaszon. Olyan 90%-ban sík területen futna az út. -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #17792 üzenetére
Pinter jogertelmezeseben, ha a kis roller segedmotoros kerekpar, akkor a nagy 4kW roller mar gepjarmu, tehat felmehet az autopalyara, ha tudja a 60km/h-t.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #17792 üzenetére
-
stifi82
aktív tag
válasz
Thunderzolee #17782 üzenetére
Nekem avoopro van 3éve volt 100 ezer a jofogáson vettem 1 év garival. 3 évig semmi gondom vele. 1085km van benne. 10ah akku én vagy 86kiló ruhástól plusz csomagok az még kb 5 kiló. Minden évben észre veszem hogy sajnos csökken a hatótáv de 20 kilométer még most is van benne bőven gyári tömör gumival kicsit ráz de nem kell félni a defekttől. Öcsém vett a 12 éves gyereknek 4x küldte vissza mert hol nem töltött hol nem kapcsolt be aztán a vége az lett a gyerek ugratott vele és váz törött lett. Iphonenal alkalmazáson keresztül fel lehet húzni 25ről 30km/h-ra. Csak akkor ugrik a gari ha van vele valami gond vissza tudják nézni.
-
rígel
őstag
válasz
Thunderzolee #17782 üzenetére
Köszi, sajnos nem Budapesti vagyok, a helyben elérhető szervizek nem csinálnak ilyet.
-
válasz
Thunderzolee #17754 üzenetére
Az írja hogy press the button ami félre érthető egy másik oldalon meg hozzá tették, hogy once és ment is egyből. Igaz a lámpa is felkapcsolódott így, de jah.
-
válasz
Thunderzolee #17735 üzenetére
Délután hozzák Pestre a pro 2-t.
Elméletben azt nem tudja senki megvenni előttem.
-
válasz
Thunderzolee #17733 üzenetére
200 lenne a teteje. Első roller lesz és az ár érték arány bajnok dolgokat szeretem általában. A 3 közül akkor a pro 2 lenne az?
Tényleg használt rollernél mire kell figyelni?
Azt hallottam hogy ha nem törlik belőle az előző párosítást, akkor kuka használhatatlan? -
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #17710 üzenetére
Jó kérdés, én nyélgázon használtam bőven 40 km/h fölött és simán ment 35-40km-er felett is, persze ez megintcsak függ a súlytól és h milyen firmware-el használod
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17710 üzenetére
Szerintem 40el tippre 30 körül, 30al valszeg jóval több. Mivel nem egy harcos moci van benne, itt nagyon sokat számít a tempó.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #17708 üzenetére
48V-on 21ah fér bele 2 centis mélyítéssel, épp egy ilyen pakkot árulok mert elkészült a 60v-os aksim 40T cellákból
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17706 üzenetére
Nem marad meg a hatótáv
Nekem 40et ment velem(87kg) és kb 15km lett úgy a hatótáv, hogy ahol tudtam így mentem vele.14ah vt a 3s külső akku is.
Ezért is engedtem el ezt a dolgot és lett nagyobb gép. -
válasz
Thunderzolee #17684 üzenetére
Köszi valószínűleg egy használt lesz HA-ról. 3-as kezdésnek jó lesz, aztán majd meglátjuk.
Köszi a segítséget. -
válasz
Thunderzolee #17678 üzenetére
68-69 kg vagyok. Ma éjfélig van akcióba a 3 és a pro 2 is. Könnyen rá lehet patintani az új szoftvert?
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #17669 üzenetére
"A terhelhetőségi korlát nem is annyira a mechanika miatt van feltüntetve, mármint nem fog szétesni alattad, ..."
Pont a szerkezeti korlát miatt írják rá a súlyhatárt!
A motor, az akkumulátor, a vezérlés azt szabja meg, mekkora emelkedőn tudsz felmenni, milyen hatótávot lehet megtenni, hogyan gyorsul, stb. De a szerkezeti elemek, rudak átmérője, vastagsága, hegesztések a terheléshez vannak méretezve.
A könnyű önsúlyt (a kevesebb akku mellett) csak úgy lehet elérni, ha kevesebb anyagot használnak a vázhoz, amiből egyenesen következik a kisebb terhelhetőség.
Értem én azt, hogy 120 kg-os embernek nem ajánlunk olyan rollert dombos vidékre, amiben gyenge a motor és kicsi az akku, de az a roller úgy van megalkotva, hogy szerkezetileg kibírná azt a terhelést.Abban viszont egyet értünk, hogy a visszatöltés pozitív áramtermelő hatásával roller esetén nem kell foglalkozni. (#17668) glaci hiába tapasztalta más járművön (feltételezhetően autón) ennek pozitív hozadékát, egy 2.000 kg-os, 50 km/h sebességgel haladó autó lényegesen több mozgási energiával rendelkezik, mint egy 25 km/h-val haladó 20 kg-os roller, ahol a tehetetlenség zömét az utas tömege adja. Mivel állítólag sík terepen lesz használva, a fékezések során visszanyerhető energia valószínűleg elenyésző értéket képvisel. (Tesztelhető lenne, mivel egyes rollereken állítani lehet az energia-visszatáplálás mértékét, vagy akár teljesen kikapcsolható. Hatótáv csökkenésére nem nagyon szoktak azok panaszkodni, akik hagyják szabadon futni a rollert, azaz kikapcsolták a visszatöltést. Így ha csökken is, nem annyira jelentős.)
-
discrate
aktív tag
válasz
Thunderzolee #17652 üzenetére
Köszönöm a választ.
A linkelt Pro 2 akkor ki is esik a kisebb kerékméret és a tömlős gumi miatt.
A használtat nem tudom visszaküldeni 2 héten belül úgy mint az újat online véve, ezért (is) nézelődöm még. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #17660 üzenetére
Én 40-45 percet utazok rajta. Kb. az út felénél már megéreztem a 2-5 fokot is.
Azóta kabátot cseréltem, és szerintem a következő biztosan a kesztyű lesz.
Szerk.:
Jah és a jégeralsó már benézett a nadrág alá. -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #17660 üzenetére
En a sinadragot ra szoktam huzni a farmerre es egyaltalan nem zavar a menetszel. Telikabatnak meg eleve egy olcsobb es hetkoznapibb szabasu sikabatot hasznalok a mindennapokban is.
-
Revolit
senior tag
válasz
Thunderzolee #17652 üzenetére
Mindig elfelejted kiirni, hogy facebookon 700ft-ert adjak a xiaomi rollereket nemet kiarusitasbol
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Thunderzolee #17625 üzenetére
Köszönöm
Akkor ahogy átnéztem a G30Le és a G30 között a kisebb hatótáv a különbség? Nekem a G30le is lehet megfelelne. Páromnak meg esetleg egy Mi 3 lite nyaralásokra?
Áhh senki nem használ errefelé rollert mindenki kocsival jár. -
Dareiosss
senior tag
válasz
Thunderzolee #17623 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
85-90 kg vagyok 184 cm.
Felső-Ausztriában használnám, itt élek, az utak itt tökéletesek, de bicikli út azért csak hellyel közzel van, inkább utca, főúton lesz használva. Van egy 2. munkahelyem itt a faluban, 1 kmre így le akarnám erre a távra az autót váltani. 10% alatti sztem ami a falunkban van emelkedő.
+Májustól szeptemberig a fő munkahelyemre is ezzel mennék 5 km re van, közúton.
+Nyaraláson, tengerpart stb
Költségvetés 2-350 ezer ft, a minőség fontos számomra.
De nem tudom melyikre van szükségem. -
pazola
tag
válasz
Thunderzolee #17588 üzenetére
Már megbeszéltük itt
nézegetem is kb. kétnaponta azokat, amiket írtál, olcsóbbak nyilván nem akarnak lenni, és most az infláció-mindenkivelháborúzunk-történelmi mélypontok reláció a 0%-os THM-mel elég vonzó lehet.
65 kilónál kevesebb a delikvens (de nem mondja meg, mennyivel
), szóval ahogy írtad, kb. bármi jó lenne, ez az Acer meg jónak tűnik, csak nem találok róla sehol infót, és ez zavar.
@Peaceliker furcsa, mert ennél a 7,8Ah-nál szinte minden fentebb felsorolt - hasonló - roller kevesebbel rendelkezik...
-
Azie
őstag
válasz
Thunderzolee #17509 üzenetére
ezek arra jok, hogy kettevagjak egy erovagoval. lanc es/vagy u.
ha egy bicajt nem hagyok kinn a lanc+u kombo nélkul, akkor egy 2x annyiba kerulo rollert miert hagynek? o.O -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #17509 üzenetére
Ninebot kormánytáskába befér az U lakat.
-
Mr. Csonti
tag
válasz
Thunderzolee #17460 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszod!
Viszont egy kicsit el is tántorított, azt hittem, hogy 200 ezerből már lehet nem pálcika rollert szerezni, de akkor ahogy látom ezek közül talán a xiaomi ami jobban megérné a brand miatt, nem?
-
Mr. Csonti
tag
válasz
Thunderzolee #17439 üzenetére
Most 76 kg körül, de tervezek lejjebb menni.
Kb 30at ha tud annak örülnék, de lehet kevesebb is, nagyon többet nem hiszem hogy mennék vele.
Szinte csak teljesen sík terepen.
Budapesten belül használnám főként, azt nem mondanám, hogy jó minőségű bicikli utak vannak...
Hát akkor törekednék arra, hogy nagyon hidegben minél kevesebbet használjam. Alapból lépcsőház aljában a kerékpártárolóknál terveztem hagyni, így eső nem érné, csak a külső hőmérséklet. -
Azie
őstag
válasz
Thunderzolee #17359 üzenetére
Elvileg a sima playstore-ost raktam fel semmi gond nem volt vele, engedte a 30km/h-t és a cruise-t is. (DHG-s rendelés) Ránézek erre is, köszi!
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #17304 üzenetére
Ennyi.
-
Gaboren
tag
válasz
Thunderzolee #16956 üzenetére
Köszi a választ!
Végül F30 lett. Euronicsban "elég jó" áron volt 2 év garival.
Eddig nagyon tetszik, emelkedőt jól bírja. Az úthibákra sasolni kell, a legsimább úton teljesen jól megy, jól gyorsul, D meg S módban is. Itt kisvárosban még újdonság, a kocsmatöltelékek kiabálnak utánam, hogy "nédd mán rolleres". -
BaLee
addikt
válasz
Thunderzolee #17262 üzenetére
Mivel a roller alapból nem éri el a netet így össze kell legyen párosiítva a bluetooth-al egy ilyen kikapcsolásnál, enélkül nem fog működni.
Esetleg megadja neked a felhasználónév/jelszavát és belépsz az ő fiókjával és kikapcsolod az még talán működhet. Bár ez csak erős tipp.
-
Chereiose
addikt
válasz
Thunderzolee #17258 üzenetére
Akkor lehet a legolcsóbb helyet választom.
Nem tudom ez-e a legjobb vétel, a xiaomiban bízom. Barátnőmnek lesz, 50 pár kiló lehet, hatótávból sem kell óriási, mert csak itt helyben használná, igaz itt pont van egy emelkedő, illetve lehet elviszi majd magával Pest belvárosába. Szerintem neki pont elég lenne ez a 20 km/h sebesség is, meg a hatótáv is. És gondolom súlyra is ez a legkevesebb ami cipelésnél előny.
-
mentic18
aktív tag
válasz
Thunderzolee #17257 üzenetére
Felfüggesztették a távmegoldást
-
pazola
tag
válasz
Thunderzolee #17247 üzenetére
Igen, köszönöm, láttam, többször is
én is arra jutottam, hogy a legalapabb is jó lenne. Ezekkel a paraméterekkel a felüljáróra kb. egyik sem megy fel rendesen (350W-os talán ágyúval verébre), az út többi részére meg mindegy, mert nagyjából mindegyik megfelel. És akkor már legyen a legolcsóbb, de minőségi, lehetőleg magyar garival.
Namost ez jelenleg olyan 140 ezernél indul (Essential 125 ezer itt), szóval arra gondoltam, várok pár hónapot, végülis az ősz/tél nem feltétlenül szezonja, hátha el lehet kapni 1-1 akciót a következő fél évben
mivel én tömegközlekedéssel/biciklivel járok, a cél az, hogy a célszemély ne egyedül utazzon az autóban, hanem jó idő esetén szánja rá azt a kétszer 20-25 percet naponta - ezért nem sürgős a dolog.
Nézegetem majd árukeresőn azt a két-három lehetőséget, hátha adódik valami.
@Revolit, köszi neked is!
-
Bété71
újonc
válasz
Thunderzolee #17228 üzenetére
Sajnos frissítettem!
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #17230 üzenetére
Most jut eszembe, hogy van egy használaton kívüli kemping bringám. Vágni se kéne, csak a csuklópontnál lekapni az elejét és még színben is passzolna a G30 -hoz.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #17230 üzenetére
Nagyon innovatív. Vajon az a "légdinamó" milyen hatásfokkal termel áramot?
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #17228 üzenetére
Jááájjj!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #17198 üzenetére
F40nel miért nem írja ugyanúgy rá a 100kgt ugyanaz a gyártó?...
-
xmad
őstag
válasz
Pl èn is leírtam, ha xiaoflasherrel állít lokalizàciót akkor lesz tempomat is es a max speed is nagyobb lesz, de gen1 motorral 28 a plafon.. gen2 vel megy 30 at..
USA régióra allitva
ehhez nem kell custom firmware sem
és enyem is G30E -
Somatom
veterán
válasz
Nemtom, hogy a gen1 motor miatt van-e, de a motor dinamikáján egyáltalán nem érzek semmi nyögést. Legalábbis síkon. Teljesen jól gyorsít 25 -ig és még a hegyre is felvisz.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #17145 üzenetére
A fórumon simán lehet egy korábbi hozzászólásra hivatkozni, linkkelhető.
Például #9833-as hozzászólásom az ideális keréknyomásról Xiaomi rollerek esetén. *Nem kell minden esetben 95%-ban ugyanazt hosszú, de rosszul formázott dokumentumot újból és újból bemásolni. Kérdéstől függetlenül akkor kell csak újra megírni, ha frissülnek az adatok. Nem kell hozzá összefoglalóhoz jogosultság és egyéb macerák.
* Ebben a hozzászólásban is van hiba.
"És minél gyakrabban töltsük az akkut! Nem túlzás minden használat után a nap végén feltenni töltőre."
Erről már némileg mást gondolok. Teslák kapcsán más javaslatot olvastam. Gyakorlatilag nem tudom hogy konkrétan a rollerek esetén mi a legjobb és annak mekkora jelentősége van, így inkább nem javaslok ezzel kapcsolatban mást, mint hogy ne legyen nagyon lemerülve.
Célszerű 1 hozzászólásnak inkább csak 1 témát felölelni, így akkor könnyebb a hibát javítani. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #17141 üzenetére
Nekem azt írta ki,hogy nincs frissebb firm,mint ami rajta van. Akkor én ezzel a fossal kaptam?
Egyelőre nekem nem merül semmit,de induláskor nagyon visszafogja magát. És ezért a meredek emelkedőt se szereti. -
mrrr74
aktív tag
válasz
Thunderzolee #17145 üzenetére
Akkor esetleg írd bele azt is, hogy nem csak ezek a pálcikarollerek léteznek a piacon, hanem vannak mások is, amiket azért nem mutatsz meg, mert nincs supportjuk, eltörik a kormányuk, esetleg a topiklakók 90% sosem hallott róla. Így aki nem ismeri a témát azt hiszi, hogy más nem is létezik (például személy szerint nem ebből a listából választanék ha pálcikarollert szeretnék).
Amúgy félre ne érts, nagyon hasznos amit leírsz, főleg azoknak, aki ezek közül a típusok közül szeretnének választani. Ha esetleg odaírnád az újaknak, hogy miért van ez a lista (support, tapasztalat, megbízhatóság, alkatrészellátottság, stb.), azzal véleményem szerint sokkal többet segítenél.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #17139 üzenetére
Olyan de ja vu érzésem van. Ha jó kétnaponta bemásolod ugyanazt a
sok képernyőnyi HSZ-t, lehet tényleg érdemesebb lenne összefoglaló
szerkesztési jogot szerezni, aztán elég lenne csak annyit írni: lásd ott.
(Merthogy egy ilyen táblázat viszonylag stabil szokott maradni.)
Ui: ha gondoljátok, kérek jogosultságot és bemásolom, bár megosztó
témában nem szeretek topikgazda lenni, robogósat se sokat bírtam...
(De hébe-hóba összefoglaló szerkesztés a javaslatok alapján belefér.) -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17139 üzenetére
Nem f40 re írta valami, hogy nem megy úgy mint pro2? Hiába 350 vs 300w
-
RZS
tag
válasz
Thunderzolee #17105 üzenetére
Hello!
koszi az infokat.
Tobb helyen voltam ahol ugy hirdettek, hogy FBC4025GL es amikor kihoztak a raktarbol a dobozon ez volt: FBC4021GL....tobb felesleges korom volt emiattlehet tobb telefont is parositani egyszerre? kb 3an hasznalnank ugyanazt a rollert....
koszi
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #17128 üzenetére
Az első kettő az volt. Igen.
-
robyg
senior tag
válasz
Thunderzolee #17117 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17111 üzenetére
Mindent értek... Szóval olyan, hogy megőrülsz!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17109 üzenetére
Ja az úgy tré
Igazából felmegy.. Úgy ahogy, de felmegy.nem próbáltam még, de nem opció lábbal rásegíteni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17106 üzenetére
Mondjuk 25el sem mennék ki autók közé, sík terepen sem
Hát ahogy nézem, tippeltem, ahhoz hogy értelmes tempón fel lehessen menni ezekkel emelkedőn, kéne 1500 watt
Azért egy 1/10es rc autóban vannak 300-600 wattos motorok. Ezekben meg 300. Én csodálom, hogy mennek
Illetve ha lenne power akkor hatótáv lenne semekkora, akkor marha nagy akku kéne és máris 2x árban lennének stb stb. -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17061 üzenetére
Otthon megnézem nekem az udvaron hány fokos az emelkedő. 4 éves kisfiam kis bringán még nem tud feltekerni
nem egy szakadék, de megmérem. Csak mert azon m365 pro 5m nekifutással felmegy 15 körüli tempóval az én 87 kilómmal. Viszonyításnak lehet jó adat lesz
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #17046 üzenetére
teljesen nyugodtan veheted az f40et. kb tök ugyanaz mint a g30LE, csak normális méretű a platni, és nem 20kg+ hanem 15...
PociAti: pedelec 250W lehet!
-
PociAti
őstag
válasz
Pedig a 350W az már egy kedvezményes, megnövelt érték a pedelec 300W-jához képest.
Ha valamire nem jó egy eszköz, akkor nem jó eszközzel próbálsz egy feladatot megoldani.
Amihez kevés egy 350W-os roller, oda nem 350W-os roller való, hanem más közlekedési eszköz. -
BaLee
addikt
válasz
F40-ről a rossz tapasztalatok az új FW-ől szólnak ami elvileg F40E-hez nem is jött még ki. Olyan szempontból nem is biztos, hogy bevállalnék most F40 global változatot, mert ha tényleg lesz törvény, hogy 25km/h a max akkor meg nem kell majd izgulni ha rendőrt lát az ember...
A másik, hogy valamiért az F40-re 120kg max terhelést írnak, a G30-ra viszont csak 100kg-ot ebből kiindulva az F40 valószínűleg tartósabb lesz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Igen, 2021 -es, csak itt ugye kitértek pár részletre, amiről mostanában nem nyilatkoztak. Nekem teljesen kimaradt ez a cikk...
Nyilván ebből sem biztos hogy minden úgy marad, csak kicsit úgy érzem rezeg a léc a G30 -nál (is).
Szerk.:
...és ugye a global verzióval is sanszos kell valamit kezdeni szoftveresen, hogy 25km/h legyen a maximum, ha esetleg ellenőrzés lenne.Ez a 25km/h rész szerintem nem fog változni. A teljesítmény határa lehet még kérdés.
Nem hiszem hogy sokáig fogják már húzni, mert egyre nagyobb gondot jelent a közlekedésben. Illetve a bérrolleres problémákat is tisztázni kell.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #17055 üzenetére
"Gyermeket inkább ne akarj rollerral vinni.
"
Főleg ha úgy alakul, hogy jövőre elfogadják a KRESZ módosítást és külön rendelkeznek a plusz személy szállításáról rolleren.
Erre pedig szerintem meg van az esély Kunhalmi Zoltán nyilatkozata alapján.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
Ha nincs pro 4, akkor ő valami kamu cucc? [link]
Megnézem mik a hírek az F40 ről
A napi össz. távolság amire kell, ~10km.
azért néztem nagyobbat, mert mindenre 100kg a max. Terhelhetőség, (a jelenlegi súlyom elég közel van hozzá+ ha viszek laptopot stb.. ott vagyok a határon) az akku gyorsabban merül, + hidegben is fogom használni, így az megint csak gyötri az akkut.Fizikai méret annyira nem számít, vonatra ahogy néztem elfér bármelyik, jobban mint egy bringa.
Egy nagyon kicsi emelkedő van az útszakaszban.
Hosszabb táv tűrése, párom miatt is szükséges, mert balaton körben gondolkodik
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #17034 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Kezd megjönni a kedvem hogy kipróbáljak levegős gumit
Én tömör gumival vettem már a gépet. És mivel eddig úgy tudtam, hogy sűrű a defekt nem is bántam. De azóta azért sokszor hallani, hogy tud a levegős jó lenni... Hmm
-
phoenix1989
őstag
válasz
Thunderzolee #17036 üzenetére
mi van akkor ha lekorlátozom a teljesítményt? menüben lehet állítani mekkora teljesítményt vegyen fel. ha nem adok neki 100% ot akkor 3. ban se megy 25.nél többet.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Thunderzolee #16941 üzenetére
Nem tud nagyobb hatótávot. Sajnos valamit elszurtak a FW-ben 5.7.7 ami miatt rádásul sokkal tobbet fogyaszt mint a regebbi FW-en, 5.4.9
Ha global settingsen van (30km/h) akkor egyenesen tragikus amit muvel a roller egy 100kg os ember alatt. Max. 13-15 km hatótáv de ott már vörösen világit a töltöttségjelzö.
A nagy baj még az,hogy a gyártó lezárta downgrade lehetöséget igy aki frissitett esélye sincs,hogy az 5.7.7-röl siman vissza mehessen a az 5.4.9-re.
Ráadásul az ST Link-es downgrade sem müködik mert a motorvezérlöben a gyartó sunyiban cserélte a micro controllert.....
Èn épp kinábol várom az új controllert amiben még az STM chip van és ott lesz lehetöség a finomhangolásra mint a xiao mi2 pro esetében. -
Qgiszimi
újonc
válasz
Thunderzolee #16956 üzenetére
Egyaltalan nem megbizhato oldal. Mikor visszakuldtem a hasznalhatatlan rollert buktam 20 EUR szallitasi dijat. De ami ennel is rosszabb, az ertekelesem nem jelenik meg.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16950 üzenetére
Oké, hogy G30, de gen1, vagy gen2 motorral? Melyik szoftververzióval?
Nem ecccerű ez.
-
DigitXT
félisten
válasz
A motorok jellemzően ugyanazok a kínai tucat szarok, ezt el kell fogadni: csak
a vezérlőn múlik minden, meg persze nagyobb teljesítmény esetén, hogy van-e
alatta akku, ami azt kiszolgálja. Xiaomi "hekkerek" (és itt nem extrém tuningról
beszélek, csak ilyen light) lazán hajtják 900W-os csúccsal ezeket a motorokat:
nem számolnak be tömeges leégésről. (Hosszú emelkedőn persze lehet gond.)De amúgy most gyorsan ellent is mondok magamnak... mert egy kolléga azzal
talált meg a minap, hogy a fizikai méreteiben tök ugyanolyan, csak épp e-twow
márkajelzésű motor mennyivel jobb a Kugoo-nál. Erre talán lehet a magyarázat,
hogy nem feltétlen ugyanolyan erősségű mágneseket használnak. (Ha a Kugoo
mindenek felett az olcsóságra gyúr, gyengébb mágnesekkel biztos tud faragni a
költségeken, viszont így nyomatékot veszít mind gyorsításnál, mint fékezésnél.)Több árammal kompenzálható a gyengébb mágnes, de annak persze ára van...
(Motor / vezérlő extra melegedés, nagyobb fogyasztás, csökkent hatótávolság.)A másik meg, ha szénné van tuningolva a motor, és annyira melegen járatjuk, a
vége az, hogy a mágnesek elgyengülnek, tehát lehet, hogy ez a bizonyos teszt
a használt Kugoo motorral, és a használt e-twow motorral nem volt teljesen fair!Új állapotában lehet csak egzakt összehasonlításokat csinálni. És csinálnak is.
Csak egy pár eredmény, hegymenetről, amiből érzékelhetőek már különbségek:
Segway Ninebot ES2: 36.9 mp (bődületesen szar átlagsebesség/"vánszorgás")
Xiaomi Mi M365: 20.8 mp (közel fele idő alatt felküzdi magát, 10 km/h átlaggal)
Ezeknél a teszteknél tudni kell, hogy álló helyzetből indulnak neki 60 méternek,
tehát nem arról van szó, hogy az M365 végig 10 km/h-val kúszik felfelé.
Segway Ninebot Max: 16 mp (átlagban csak 13.5 km/h, csúcsban nyilván több)
Xiaomi M365 Pro: 15.6 mp (ezzel gyakorlatilag pariban van a G30-cal a teszten)Végül kb. ugyanitt tanyázik a Zero 8 is stb., azaz belátható, hogy valahol ennyit
tudhat egy egymotoros pálcika. Ami nincs szénné tuningolva, hanem full gyári...Érdemi továbblépés a dupla motoros rollerek világa, azok "megfelezik" a felfutás
idejét (Zero 8X: 9.4 mp): ha hosszabb lenne a tesztkör valóban fele lenne az idő.
Lásd az én 500 méteres tesztem, igaz csak 5% emelkedővel. De a dupla motor
NAGYON sokat számított. Még úgy is, hogy a végsebességet az akku limitálta:
ugyanott 36V -> 48V váltással jóval nagyobb tempó hozható ki adott motorokból. -
Impair1980
aktív tag
válasz
Sencor Scooter Two 2021 hasít felfelé az emelkedőn a 98 kg súlyommal! Itt a fórumban mindenki csak fikázza, de noname létére van benne kakaó! Ki kell próbálni és utána véleményt mondani! Én nagyon meg vagyok vele elégedve!
-
Azie
őstag
válasz
Thunderzolee #16943 üzenetére
nem paypal, sima kártyás fizetés, nem is volt PP opció náluk. simán revolutos kártyán a 3DSnél USDre pingelt, aztán megterhelték HUFra. (eléggé wtf)
igen, ismerem a PPt (is)
redditen van róla poszt, másnak is volt 1. vásárlásnál, évek óta ismert hiba és nem javítják... -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #16943 üzenetére
Ami opciót a PayPal mindig visszaállít alapra, mert valamiből élni kell.
Magyarán minden egyes vásárláskor egyesével be kell lépni és átállítani,
ha nem teszed, akkor az +5% bukó, amit a PayPal barátilag zsebretesz. -
Azie
őstag
válasz
Thunderzolee #16848 üzenetére
Köszönöm, meg is rendeltem dhgate-ről az F40-et, viszont USD-t választottam, úgy 180-ra jött volna ki, mégis a saját conversionjükkel terjhelték hufban a számlám, 191-ért
Van értelme panaszkodni náluk?
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16927 üzenetére
Eszembe nem jutna nekiállni. Szervíz. Melóznék plusz két délutánt a munkahelyemen és megkeresném vele azt a pénzt, amennyiért a szervíz megcsinálja.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16925 üzenetére
Hát ez az. A kamion felső ágya cirka 3,5m magasan van a földtől. A gyári G30 -at sem ecccerű oda feltornázni.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16922 üzenetére
Mennyivel növelte meg a roller súlyát a két rugózás?
-
Grafiqs
őstag
válasz
Thunderzolee #16920 üzenetére
Valóban kérdés, hogy kompatibilis-e. Egyelőre csak játszom a gondolattal.
~1400km-t megvoltam eddig rugóstag nélkül. Elleszek még egyszer ennyit.
A fékbetét kezd elfogyni ezért most kap egy HB-100-at.G
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16861 üzenetére
Szuper, köszi.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #16859 üzenetére
De hát van
Mondjuk hosszabb rugóstaggal emelne... Jajj a fene lehet mókolni kell!? -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16855 üzenetére
+ DigitXT:
Nekem úgy tűnik, mintha egy Bird roller lenne.Az a baj hogy rengeteg az ilyen hülye...és nem segíti elő azt, hogy egy amúgy remek közlekedési eszköznek jó legyen az általános megítélése. Én nagyon várom már azt, hogy szabályozzák. Plusz legyenek komolyabb ellenőrzések.
-
Floyd80
addikt
válasz
Thunderzolee #16848 üzenetére
Ha már árak, lehet számítani valami normalizálódásra vagy ennyi volt? Amiket nézegettem 150 körül nyár elején azok most 200 körül vannak.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #16790 üzenetére
Nono itt azért van félreértés rendesen: egy 36V-os roller is tud nagyon menni
emelkedőn. Csak adni kell neki kakaót. Adott motorteljesítmény adott (fázis)
árammal érhető el, így nem hiábavaló, ha kibírja a motor túlmelegedés nélkül.Valójában lassabb tempó esetén tök mindegy az akkufesz. Hiszen a motor is
töredék feszültséget lát. Amiért mégis számít, hogy kisebb vezérlők nemigen
mérik a fázisáramot. Csak az akkuból kivett áramra van korlát. Viszont P=U*I,
azaz a "11A" vezérlő 36V-on csak ~400W-ot tol a motorba, 48V-on ~530W-ot,
de semmi akadálya* a limit módosításával mondjuk 15A-t kivenni az akkuból.
Az meg ugye 540W. És lassabb tempó esetén még nem a BEMF limitál, tehát
ez a két konfig pontosan ugyanúgy tud menni az adott emelkedőn. Csak ha a
tempó is nagyobb, akkor fogy hamarabb el a 36V: kisebb lesz a végsebesség.*: persze csak ha az akku bírja. Egy 48V akku egyáltalán nem biztos, hogy ezt
jobban bírja, hiszen ha adott helyre kell begyömöszölni, akkor szükségképpen
kevesebb párhuzamos cella fér. Pl. 10s3p vs. 13s2p. Ami egyben azt is hozza
magával, hogy a 48V-os akku kisebb áramot tud, kisebb a csúcsteljesítményt:
elméleti max., korrekt cellákkal 30A@42V=1260W vagy 20A@54.6V = 1092W.
Gyakorlatban ennél rosszabb a helyzet, hiszen terhelésre esik a feszültség.Végső soron pedig a teljesítmény az, amitől gyorsul a roller, ill. amivel durván
tud emelkedőn hasítani: az extra feszültség a sebesség növelésére kell, hogy
tovább le tudjuk győzni a BEMF-et = még akkor is maradjon teljesítmény.De ha mellékhatásként fázis áram növekedés lesz, hamarabb ég le a vezérlő:
komolyabb aftermarket vezérlők vagy akár az alap Xiaomi is programozható
ilyen részletességgel. A tuner kockázatvállalási hajlandósága a "végső limit".
(Vagy mondjuk egy 230A, amitől már csak lefelé lehet eltérni a programban.) -
cekkk
veterán
válasz
Thunderzolee #16706 üzenetére
Bocsánat a késői válaszért, de köszönöm szépen.
A Lime mekkora motorral van felszerelve? Nekem annak a gyorsítása pont elég, és ez max 25 is bőven jó arra amire én szeretném használni. -
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee #16716 üzenetére
Igen, utólag már én is így gondolom, de amikor megvettem csak felületesen néztem utána
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #16709 üzenetére
Pedig pont azt néztem, olyan jó kis praktikus. És a gondolat nekem is csak az, hogy alkalom szülte tolvajt fékezze meg. Mert aki lopni meg konkrétan, azt lakat nem állítja nagyon meg
De akkor nézek egyel komolyabbat. Lényeg, hogy legyen neki valami tartója. -
mentic18
aktív tag
válasz
Thunderzolee #16690 üzenetére
Az aqua.hu oldalon. Bemutató darabot vettem egész jó áron. De az oldalon nem azt mutatta h ez csak 20 kmh végsebességű.
-
Rohir
tag
válasz
Thunderzolee #16621 üzenetére
Ez az egyik ilyen gyanúsabb webshop ahol ezt megtaláltam, nem is a sima google keresőből hanem képkeresőben kiadott eredményekből.
Rendes keresőben 110-140 ezerért is találni ilyen ismertebb helyeken, de sehol egy videó, értékelés róla vagy valami külföldi oldal ahol írnának valamit.
Ennyiért akkor már olyat néznék amiről rengeteg info van és teszt.
@PociAti
Igen, ilyen rövidebb áthidaló távolságokra lenne, pont tömegközlekedéshez keresek hasonlót, csak félek így semmi info róla és egyszer csak a kormány akku görög tüzet kezd el eregetni az arcomba meg hasonló finomságok. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #16621 üzenetére
A névadás is tipikus példája a szélhámosságnak:
PowerBase Faster
szabad fordításban:
Power = erős
Base = stabil
Faster = gyorsabb (mint mások)Azt elfelejtették oda írni, hogy ezen tulajdonságoktól mentes.
Egy paraméternél viszont korrektek voltak: Hatótáv: 10-25 km.
Hatótáv elméletben 25, gyakorlatban 10 km.-----
De a viccet félretéve, erősebb és nagyobb akkut tartalmazó konstrukciónál is 500 km körül lehetett a roller felének, harmadának az élettartama. Vegyük alapul itt is az 500 km-t.
Egy életciklus során ezzel a rollerral kényelmetlenül megtehető kb. 500 km megér-e 77.990 Ft-ot???
(156 Ft / km)
Nagyon kifacsart élethelyzetet tudnék csak kitalálni arra, hogy jó legyen. Tömegére vonatkozó adatot sehol nem találtam, de könnyűnek tűnik, így tömegközlekedési eszközzel talán jól szállítható. Rövid áthidaló távolságokra jó lehet.Viszont mennyire balesetveszélyes ez is, ez a fő kérdés! Mert kevés pénzből nem lehet jó minőségű acélt / alu ötvözetet venni. És a korábbi hasonló tapasztalatokból kiindulva válik feleslegessé fejtegetni azt, hogy potenciális balesetveszélyessége ellenére akár jó is lehetne.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16588 üzenetére
Jah igaza van.
Oda látod nem néztem be. Csak a shop -ba.
ES200 -ból a D az ott van, de akkor nem csak abból vettek. Német oldalakon azokat IS láttam. Plusz a nagyobbakat, ami szerintem a magyar oldalak alapján nálunk is lehet. 600 -as, és talán a 400 -as változatai.
Szerk.:
Ezek szerintem a 400 -nak valamelyik változatából vannak. A kormányrúdból és a hátsó sárvédőből látszik, illetve még néhány dologból. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16580 üzenetére
Szerintem konkrétan az a fajta (már?) nincs fent náluk a shop -ban. F350 -et (ES200B) írnak. A fent lévő NEON szerintem más, de lehet tévedek.
Szerk.:
Meg az is lehet ide másokat hoztak. Én mondjuk csak a Lime -ot látom mindenhol szétdobálva. Személyesen nem is nagyon találkoztam másik céggel. Vagy sanszosabb inkább, hogy nem is figyeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- E-roller topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest