- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
BlackmMmDog #81078 üzenetére
Kíváncsivá tesztek ezzel a magántó -egyesületi tó különbséggel. Bevallom nem járok ilyen helyekre, de nehezen hiszem el ezt az extrém különbséget.
Kb olyan 7-8 éve voltam Sötétvölgyben az egyesületi tó de kis víz és annyi ponty van benne magántóban/hal is elmegy, de lehet, hogy a Czikkhalas halastavaiban van hasonló mennyiség.
Ott a pecám úgy nézett ki tavaszi horgászat volt nyári kánikulával április vége kb emlékeim szerint de május végének beillett majdnem olyan meleg volt. Ráadásul majdnem dél volt mikor kiértem. Nem ismerem a vizet de álltak ki bokroknak az ágai 50 méterre kb odadobtam tisztes távolságra tőle nehogy rögtön szereléssel kezdjek. A másik botot még nem raktam össze mikor kapás volt .
Már nem tudom mi volt a kosárban talán x21 kukoricacsírapellettel összegyúrva , biztos valami pontyos kaja volt ha már napijeggyel elmentem egy ilyen vízre. A csali valami retro dolog lehetett . Nem tudom mennyi halat fogtam de azt tudom hamar meguntam a dolgot. 10-nél biztos több pontyot néhány óra alatt.
Mi lehet egy ilyen tavon hajnalban , esti szürkületben, vagy éjszaka amikor mozog a hal? Lerágja valami a bot spiccét ha nem figyelsz oda.
Ez nem tud lekötni igazán.
-
mdav88
aktív tag
Nos, ma Fuzesparton (kockató) sikerult osszehozni egy kapasmentes betlit😅
Volt mindenfele jo a method kosarba, hiaba a csl a hal-elvtarsaknak, de nem akartak jatszani. Csonti se kellett, pellet se kellett, 1000szinu wafter se kellett, piros se kellett, meg az ananasz sem. Pedig probaltuk a melyet, a sekelyet, a kozepest a kozelt es a tavolt. Velunk szemben az ember, allitolag 10+ pontyot huzott ki(mondjuk en egyet se lattam, csak 150 meterre ult tolunk.). 15-20 perceket volt bent a cucc, nem volt eleg erdekes.Ok, lotetuvel nem probalkoztunk.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
#13935616 #81071 üzenetére
Ne úgy képzeld el a magán tavakat mint régen volt ,legtöbb tavon nincs hal haza vitel (kivéve ha elopják). Az 1-3 évente nagy telepités is 10-15 db hal.
Egyesületi tavakon jó a telepitett halaknak 600-700 (régen 325-350)ft-os kaja és a nagy horog is.
Magán vizeken már válogatnak rendesen ,8-10-es horgot is már nehezen veszi fel. Egyszer próbáld ki, a bevált felszereléssel ülj le ilyen vízre. Látni fogod hatalmas a különbség.#81077pekoka
Oks
Busszal pedig minden horgász vizet el lehet érni Kecskeméten. -
pekoka
tag
válasz
BlackmMmDog #81076 üzenetére
Meglátom, hogy alakul a jövőévem. Ha itthon leszek, jelentkezem 1-2 pecára.
-
törölt tag
válasz
jansky1 #81066 üzenetére
Lótetűnek egy baja van a keszegféle szétkapja ha fenekezősön egy átlagos vízen bedobod. Amíg van a puha részéből addig csipkedik. De kuttyogató szerkón hej haj, kár, hogy nehéz beszerezni .
Mriya:
ez az , hogy fárasztó a beszerzése és gyorsan fogy, ez a legnagyobb gond vele.
-
törölt tag
válasz
galervin93 #81063 üzenetére
Azt nem tudom megmondani mennyi pontyot fogtam volna ha egész évben arra pecázom. De abból ítélve, hogy spiccboton 1-2 gombóc bodorkás kajára viszonylag gyakori volt , hogy fenékközelben felvette a spiccbotos szerkót , és a pontymozgásokat látva éjjel nappal mi ponty mozgott szerintem elég sokat fogtam volna a retro módszereimmel .
-
törölt tag
Idén kb 2 -3 alkalommal horgásztam célzottan pontyra, kora tavasszal, egy víztározón, egész konkrétan Szálkai víztározón. Ez kb 60 hektáros víz 57 hektár inkább. Fogalmam sincs mekkora pontytelepítés volt idén/tavaly ősszel , de a régi időkhöz képest biztos, hogy komoly mert sok pontymozgást lehetett látni egész évben . Anélkül tájékozódnék a telepített mennyiségről ez már jelezte tettek bele biztos vagy 100 mázsa pontyot mindenféle mozog ez a nemrég telepített méret. De még így is a pontysűrűség töredéke lehet egy igazi halastónak.
Szóval ez a 2-3 alkalom amikor pontyoztam célzottan március eleje, süllőre tilalom, harcsára még várni akartam picit melegedjen a víz. Bojlis bot 22-es főzsinór a másikon 25-ös (dobástáv miatt nem a finomkodás miatt) 25-ös előke (mert kb ez passzol a főzsinórhoz és ennél finomabbat távoli pontyozásnál bojlis botra nem nagyon tennék nehogy bevágásnál szakadjon) kb 6-os horog , csali gyöngykukorica, az etetőkosárba a tavalyról bontott csomag bodorkás browning kaja + sensas aromapor. Úgy nézett ki a komoly horgászatom, láttam az embertömeg a tározó középső részén van , leültem a sekélyebb részen mondván vszínű mozog már itt is a hal, legalább nem kell tömegben ülni ha esetleg nem is mozog arra , max nem fogok halat.
Nem horgásztam 1 órája mikor a karikát az első ponty már húzta vonta és nem lehetett kikerülni, hogy megfogjam.
2. ponty ugyanez az időtáv kb. Tehát horgásztam egy ilyen víztározón 2 órája kb , nem volt spéci pontyozó etetőanyagom, modern csalim, élőcsalim se volt mert csontiért nem álltam meg a horgászboltnál. 2. alkalommal ugyanide ültem sekélyre közben viszont lehűlt az idő hideg éjszakák voltak gondoltam is sekélyről vissza húzódott a hal a tározó mélyebb részei felé, ültem 3-4 órát mozdítás se volt. Hamarabb is gondoltam nincs ott hal de nem volt kedvem átmenni 2 kilométerrel arrébb és újra kipakolni a mélyebb részen , kellemesen elüldögéltem ott kapás nélkül szélvédett helyen egy nádas takarásában. Ezzel kb be is fejeztem a pontypecát. Rátértem a harcsázásra, tilalom után kis süllőzéssel eközben csalihalat rendszeresen kellett fogni spiccbottal nem tudom hány ponty akadt meg az 1 max 2 órás csalihalazások közben spiccbottal nem számoltam, de nem örültem nekik mert ha nem is szakítottak szétzavarták a bodorkás etetésemet. Sacc olyan 10 darados nagyságrend lehetett. Ezek csontira vagy konzervkukoricára jöttek bodrizás, snecizés közben.
-
jansky1
senior tag
-
jansky1
senior tag
Csatlakozna még hozzánk valaki esetleg a keddi pecához? Blackmmmdog, Iceq és én vagyunk eddig +2 vendég. Lehet pergetni, pontyozni, keszegezni, rablózni, kinek mihez van kedve.
Papám rendszeresen próbálkozott a lótetűvel, számtalan példányt gyűjtöttem neki a régi telkünkön, nem mondom, hogy nem fogott vele, de azért erős túlzás lenne csodacsaliként tekinteni rá.
Én lótetűvel utoljára horgászat kapcsán egy csuka pucolásakor találkoztam, azt volt a gyomrában, nem kicsit lepődtem meg. -
galervin93
addikt
Persze, kockató alatt lehet kb. minden vizet érteni, ahová nagyobb rendszerességgel nyomják a nevelt potyeszt.
Itt egyébként érdemes szétválasztani két irányt, egyrészt ahol a teszkóspontyot berakják, majd el is viszik a horgászok, jön az új telepítés stb... Másrészt meg azok a vizek, ahol - jellemzően - nagyobb példányok vannak és/vagy nincs/csekély a hal elvitel. Na főleg ez utóbbi vizeken tud nagyon jellemző lenni, hogy a sokat látott halak már nem vesznek fel ám mindent.. -
saen
veterán
válasz
galervin93 #81063 üzenetére
Én már 10+ éve is jártam úgy Pátkai víztározón, hogy tavasszal pontyoztam, csontival. Órákig semmi kapás, még a törpék se bántották a csontit, ki se volt szívva, semmi. Apróhalak se... Aztán kínomban felraktam egy pelletet és hirtelen sorba jöttek a pontyok. Az addig halottnak hitt víz totál átalakult. Van ilyen mindenhol, nemcsak kockatavon. Persze ezek telepített pontyok, gondolom sok helyen már pelleten nevelik őket, ez nekik a természetes táplálék.
-
galervin93
addikt
válasz
#13935616 #81061 üzenetére
Hát... Én meg azt mondom, ha egy agyontelepített, agyonhorgászott (pelletes, bojlis) vízen te bedobsz egy lótetűs szerkót, akkor azt úgy veszed ki, ahogy bedobtad. Hacsak nem rágják le a keszegek addig... Hidd el. Én szeretek szembe menni az árral, nem egyszer, nem kétszer horgásztam már ilyen vizeken szándékosan "nem odavaló" csalival, etetővel. Vannak olyan kockatavak, ahol még az egyszerűbb élő csalihoz (csonti, pinki, giliszta) sem nyúl hozzá a ponty, pedig ott van, mert ha bedobom az Aquás method szerkót valami színes pelletel, akkor két perc múlva eltekeri, miközben előtte két órát ültem csontis etetésen, csontivak pecázva. Hányszor előfordult már ez... Én kifejezetten szeretem az élő csalival való etetést, sok kockatavon horgásztam már csontikosárral, vagy éppen lőttem/dobtam a csontit úszós szerkóra. És bizony az igazán intenzív, pelletes-bojlis vizeken elég nehézkesen reagálnak a pontyok még egy ilyen terülj-terülj asztalkámra is! Vize válogatja, ki kell tapasztalni, pont pár napja volt erről beszélgetés, hogy érdemes-e csontival pontyozni (télen, de ez most mellékes). Hidd el, vannak olyan vizek, ahol a lótetűre szinte undorral néz a ponty, és nem fogja felvenni neked.
Jó dolgokat írsz, érezni és jó látni az évek, évtizedek tapasztalatát, de hagy mondjam én ki, mert más nem nagyon meri - ezen dolgok felett már eljárt az idő, de legalábbis vannak újabb, frissebb, adott esetben jobb megoldások. A fenti kérdés pont ilyen. Persze vannak körülmények, ahol ugyanúgy működnek az általad írtak. Van olyan víz, ahol megfogod egynullás horgon lótetűvel a potyeszt. A kutya viszont itt van elásva - hányszor találkozik az ember ugyanazokkal a körülményekkel, mint 30-40 éve...? Ma már kockató van, pellet van, bojli van. Nem biztos hogy jó, spec én sem vagyok oda érte, de ezt el kell fogadni. És ha ilyen vizeken halat akar fogni az ember, akkor bizony olyat kell felkínálni, amit az meg is fog enni. Ez van sajnos. Mégegyszer, nem bántás, nem lenézés, nem oktatás. Csak egyszerűen bizonyos dolgok, amiket írsz, nem vagy nem úgy igazak, változnak az idők. -
törölt tag
válasz
sasa311 #81027 üzenetére
Úgy járnál mint haverom Pakson az atomerőmű tavakon. Mondja váltott oda mert hatalmas harcsák vannak. Mondtam neki rögtön téged onnan ki fognak tiltani nekiállsz ott pergetni (tele van hallal nem lehet elhúzni a műcsalit a haltól szinte kis túlzással) Az első szezonjában fogott elég szépen már megvádolták gereblyézik, és nem tudom még mi minden volt.
Mi lett volna ha fenekezővel bedob lótetűvel.
Mondtam is neki, hogy ez várható volt minek mész ilyen vizekre horgászni . Mondjuk azóta is jár oda , nem tiltották ki végül szóval nem lett igazam csak majdnem.
-
törölt tag
válasz
sasa311 #81027 üzenetére
Akadóban úszózás pontyra , olyan akadóban ahol ha fék megszólal az esélyed 0 környékén van halat vegyél ki, 40-es monofil 20 grammos ólom a durva zsinór miatt , nagy horog 1/0 és hasonlók mert teljes erővel emelni kell . Mennyi pontykapás volt, és még ezzel a durva cuccal se lehetett 10 fölé menni igazán .
De ha extrém példákra vágysz akkor egy halastóba dobj be fenekezővel lótetűvel, ilyen fizetős kis agyontelepített vízbe ahol veszélyes fejbe dobsz egy pontyot ha csobban a szerkó . Akkora horoggal amit végig tudsz vezetni lótetűn, az már elég komoly méretű horog.
Etetőanyag nélkül csak ólommal. Mindegy milyen vastag zsinórral, a legvastagabb zsinóroddal és a legnagyobb horgoddal ami van.
Nem tudom hány db lótetű kellene egy éjszakai pecához egy pontyos halastóban fenekezőn. Kár persze megetetni az ilyen csalit a ponttyal . Dettó ugyanez ha mondjuk egy csokor iszapgilisztát tennél rá. Lenne egy pár extrém pontyfogás de kitiltanának onnan a pontyok koponyáját átütnéd a 10/0-ás horoggal.
Ettől messze van a 4-es horog 35 zsinór kombó, ez önmagában a 0 fogást miközben te aprítod a halat mellettük az nem indokolja szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest