Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #76297 üzenetére
Halőri kedveségen múlik sok minden. Szerintem is először szólni kell ha olyan a másik fél (partner). Kecskeméten sokan mentek haza, mert itt megy a beírás érte.
Bent az irodában már csak azt nézik mettől -meddig van a bírság határ (ritka a halőri túlkapás ,akkor enyhítenek).Foglalkoztam másterén birság kiszabással, akkor a jogászokra fogtuk (jogi részt ők írták meg hozzá ) mert a nevükben ment ki.
-
Joshi
titán
válasz
sasa311 #76295 üzenetére
A Decathlonos orsó pont hogy nem ütötte meg a mércét (szerintem). Az Okuma CB-ről nem én mondom ezt, hanem a pontyzónás eladó. Tapasztalat nélkül én nem mondok véleményt. Egyébként vicces hogy van egy 20k orsó és egy 30-40k orsó és a kettő között ég és föld lenne a különbség? Nem hinném. Viszont láttam 200k fölötti orsókat is. Ok értem én hogy sporthorgászat stb, de azért ne már.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #76297 üzenetére
Egy pár halőrből még azt is kinézem, hogy azért is büntetnek, ha végig van ikszelve az év. És ha belegondolsz, még akár jogszerűen is teszik...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BlackmMmDog #76292 üzenetére
Micsoda.....? Ha nincs a nap beikszelve 3 hónap eltiltás, meg 10 ezer..?
Basszus...Hányszor elfelejtem. Volt hogy ellenőriztek, nem volt behúzva a nap, egy szót nem szólt az ellenőr, mintha észre se vette volna.Oké, szóljon, nem szabályos, de ha így nyár elején 3 hónapra eltiltanának ilyen kis feledékenység miatt... Sokszor az a gond, hogy rossz napot húzok. Elmegyek dolgozni, másnap reggel lelépek. Kimegyek pecázni, az én agyamból eltűnik egy nap......Előző napot ikszelem.
Rá kell szokni, hogy itthon ikszelek. Vagy előre beikszelek minden napot az évbe..Nincs felejtés, egyszerű a leadás előtti számolás.....
Basszus, így megy tovább még kifizetődő lesz hogy mennyi ismerősöm dolgozik a Sopronkőhidai börtönbe, nem ikszelek, aztán lecsuknak..... -
sasa311
veterán
No offense és nem akarom kétségbe vonni a Decathlonos eladók hozzáértését (lásd korábbi kálváriám a dekás versenyládával
), de igencsak fura, hogy a caperlan saját márkását az oké volt 20K-ért, de egy okuma az nem oké 20K-ért. Nyilván jobb a 8K, mint egy CB vagy longbow, hiszen másfélszer annyiba kerül, de az, hogy nem strapabíró az csak simán BS.
BlackmMmDog
Azért szól a hatóság ha fogom oszt' minden napot előre beXelek?Notóriusan el szoktam felejteni az X-et (amúgy éves területim van) és biztos csúnyát mondanék, ha ebbe belekötnének.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Sok szép halat vele.
#76285iceQ!
Igen! Nem érdemes reszkírozni.Ha nincs aznap x-elve 10ezer (nekem 30 ezer rémlett még) és 3 hónap eltiltás. (2021 elött elintézték 1 holnap tiltással.)
ui.:
Tavaly tetem halőrvizsgát (rendészeti rész(lehet még) nincs)
úgy rémlik galervin93-nak is van halőrivizsgája -
4Grider
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #76286 üzenetére
Rasszista...
-
iceQ!
addikt
válasz
Zoli bácsi #76286 üzenetére
Nem rossz ötlet
-
iceQ!
addikt
válasz
BlackmMmDog #76280 üzenetére
Azért mert nincs jegy? Atya ég.....
-
Joshi
titán
válasz
Zoli bácsi #76283 üzenetére
"Nemrég még akciózták a Dechatlonban a 8K-t..Hopp, még akciósnak írják: [link]"
Igen láttam, de ugye ma voltam a Dechatlonba, és hát a Caperlan Adonis 5000 orsóból is volt 3db, de mind bontott volt. Okuma 8K-t nem láttam, de köszi inkább nem.Szerintem ezek ott kifutó utolsó darabok lehetnek.
-
Zoli bácsi
őstag
Na, látod, érdemes volt körülnézni.
Okuma 8K tuti jó cucc. Tuti jobb mint a CB...de azért szegény CB-t nem kéne leszólni. Egyik legnagyobb számban eladott orsójuk, az Okumának. Nem véletlenül veszik, használják erősebb feederen, de bojlis botra is jó, pláne a nagyobb, 80-as méret.
Nemrég még akciózták a Dechatlonban a 8K-t..Hopp, még akciósnak írják: [link] -
Joshi
titán
válasz
BlackmMmDog #76276 üzenetére
Alzától berendeltem 2db-ot (60k).
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
A Fishinda webshop jól beugratott, azért írom ezt le, hogy más ne járjon így.
Rendeltem egy Preston monster picker botot tőlük, amire azt írták hogy külső raktárról elérhető és 1-5 napon belül leszállítják. Meg is rendeltem múlt hét kedden, hátha még a héten ideér és hétvégén bevethetem.. ehelyett rá következő hétfőn írtak, hogy még hónapokig nem lesz elérhető. .. Akkor mire írták az 1-5 napot? 5 napon belül közlik majd hogy amúgy nincs és nem is lesz?
Na mindegy. Már egy ideje fentem a fogamat egy finom light botra, végülis vettem helyette egy Guru N-gauge 10ft-t, még nem dobtam be de jónak tűnik, talán még jobban is jártam. Hamarosan kiderül.
-
iceQ!
addikt
válasz
galervin93 #76275 üzenetére
Néztem én is. Lehet ki megyek pergetni, hátha ad valamit.
Mennyire szokott járni a halőr a Hárosi öbölben? Ezt tudja valaki? 2 órás pergetésért 3 ezres jegy... Eh nagyon sok :/
-
galervin93
addikt
Hú milyen jó kis löttyenés van a Dunán, ráadásul alig hűlt a víz. Ma-holnap érdemes lehet kinézni, déli végeken még holnapután is. Kár a tilalomért, tuti zabál a paduc.
-
Joshi
titán
válasz
BlackmMmDog #76273 üzenetére
Most több helyen akciós ez az Okuma 8K FD (30k). Szerintem berendelem ezt, mert ez tényleg jónak tűnik. Ha a Decatlonos 20k, akkor ez most 30k-ért szerintem Best buy.
Már csak azt kellene kideríteni, hogy mi a különbség a 8K Surf és a 8K FD között.
-
Joshi
titán
válasz
Zoli bácsi #76269 üzenetére
Voltam a Decatlonba, de a Caperlan Adonis 5000 orsó minősége nem üti meg a mércét.
A pontyzónában a srác azt mondta, hogy ez a ~20k ársáv olyan ami teljesen használható, de azért még nem a jó kategória. Ő az Okuma 8K 8000-es orsót ajánlotta, illetve még annyit mondott, hogy ő ezen kívül Okumát nem tud ajánlani (említettem neki az Okuma CB-t). Azt mondta, hogy az Okumának ez a 8K változata tényleg strapabíró, a többi viszont már közel sem. Egyelőre nem vettem semmit, de az Okuma 8K tényleg jónak tűnik igaz hogy ez már ~35k környékén van.
-
@mriya@
őstag
Nekem van 1 banax helicon-om, 1 okuma lb 65-ösöm, és 2 okuma pl 65-ösöm (ez a 2 kétféle).
Sosem olvastam beszámolókat, hogy melyiknek a melyik szériája volt a jó, és melyik nem?
Használom őket olyan 5-6 éve rendszeresen, kapnak hideget/meleget, de még egyikkel sem volt problémám .
Szóval ezt a hármat bátran ajánlom olyannak, aki fenekezve nagyhalazna. -
Zoli bácsi
őstag
Na, győri vagy? Én meg egész közel, Kapuváron vagyok.
Hidd el, jó szándékkal írtam ezt, hogy nézd meg, tetszik-e, ami másnak bevált, tetszik, neked nem biztos hogy kézre áll. Lehet találsz olyat, aminél egyszerre elfog a birtoklási vágy. Múltkor a pecaboltba egy gyönyörű, ezüst színű Okuma 8K szerű orsót láttam, nem 8K volt de teljesen ugyanaz, valami spod verzió, de ezüst színben..Alig bírtam magam lebeszélni....
Nekem a bojlis botjaimon Oreel Maximusok, meg ilyen kínai csoda [link] van.
Soha nem mennek tönkre, kb 2 éve nem voltak elővéve.....Feeder, bolo, esetleg match..Meg hagyományos rövidebb (3m) fenekező bot, ez van használatban.
Most hogy kerestem a kínai orsómra, beugrott ez a lap, ha ennyiért lehet venni, akkor ez nagyon megéri [link]
Csigatengelyes orsó, hibátlan zsinórkép.....Na nem is teszem offba, hátha valakit érdekel ez a Coonor orsó. Ez tényleg k..a jó ár érte, mielőtt én kínából megvettem, körbeszimatoltam, tesztek, szétszedős videók, vélemények...Még az ÁFA-vám korszak előtt volt pár éve 13e. ft. És azt mondom, megérte.
Szerk: Hejesírás....Hová tettem a szemüvegem....
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog #76267 üzenetére
Van mindkettőnek már.
Jansky: majd beszéljünk, mikor-hol.
-
Joshi
titán
válasz
Zoli bácsi #76258 üzenetére
"Ne rendelj vaktába"
Akkor nem kérdeznék ebben a topikban. Még ma elmegyek itt Győrben a Pontyzónába, Decatlonba és az MMX-be körülnézni. -
BlackmMmDog
aktív tag
Szabadidő vaddisznói [link]
-
Steady74
Topikgazda
2 db távolságmérő szett (egy Preston és egy HD) 3-3m-es madzagokkal gazdát keres. Nem árulom, cserélném 2-2 doboz BAK barna sörre és esetleg egész mogyorós MILKA csokira.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
#13935616 #76259 üzenetére
Sajnos ez van az Okuma Longbow-nál is, ott is a név maradt.......Állítólag.
Én is hallottam sok mindent az új Banax Heliconról, itt meg lehet kukkantani a belsejét: [link]
Szerintem nagy baj nem lehet vele, meggyőző a belseje, engem a súlya tart vissza mindig hogy kipróbáljam.
Sajnos, a gyártók is rájöttek, hogy nem bolt olyan orsót gyártani, amit 20 évig tekergetünk..Ez van, fogyasztói társadalom.
Talán, ismétlem talán..az előző hozzászólásomban linkelt Caperlan orsó még nem ebben a szellemben készül..... -
törölt tag
válasz
sasa311 #76257 üzenetére
banax heliconnál a régi széria a legenda, erre figyeljetek a rendelésnél. Nem tudom mióta van az új széria. A régit ha viszonylag keveset futott többért árulják mint az újat a boltban. Használják harcsázni is az eredeti helicont annyira masszív cucc volt . Úgy rémlik volt valami tulajdonos váltás a banaxnál és amikor kijött az új ugyanazon a néven külsővel már nem olyan mint az eredeti. Ahogy a ryobinál is volt valami ilyen történet, egyszer csak ryobi név alatt a korábbi minőséghez képest nagyot esett.
Ettől persze még egy bojlis pontyozáshoz lehet teljesen jó ez az új is. De azért ennek érdemes lenne utánakérdezgetni olyanoknál akik az újfajtát használják.
-
Zoli bácsi
őstag
Azt tanácsolom, és ez tényleg egy jóindulatú tanács: Ne rendelj vaktába, menj be egy boltba, tekergesd meg. Rendeltem már orsót neten, nem tetszett.
Próbáld ki a gyorsféket, tekergesd meg. Egy Banax nyeletős orsó 820gr..azaz majdnem egy kiló. Van benne anyag, ez tuti, de lehet azt mondod, ha fölteszed, én nem ilyen lovat akartam.
Hidd el, én rengeteg mindent vettem már. Ha megrendeled, és első kézbefogáskor nem tetszik, akkor a fene megette, soha nem fogod örömmel tekerni.
Egy Okuma CB 60 fele súlyú szinte. De ha neked a Banax tetszik megtapogatva, megtekergetve, akkor természetesen elégedetten fogod használni.
Azt gondolom, bármelyik orsó, amit itt megneveztünk, jó darabig kiszolgál. De azt látom, igazából nem tudod mit szeretnél. Ajánlani tudunk, de neked kell eldönteni. Legbiztosabb, ha bemész egy nagyobb pecabótba, ki vannak rakva az orsók, lehet tapogatni, tekergetni. Biztos vagyok benne, hogy találsz olyat, ami kézreáll. Lehet olyat, amire nem is gondoltál előtte.
Nagy általánosságban 20e. forint felett már a Nevis is jó, 25 fölött Okumának is kezdődnek az orsó (Megjegyzem, a múltkor linkelt haldorádós akció tényleg jó ár)i, egyikkel sem nyúlsz mellé. Még egy eszembe jutott, ha van a közelben Dechatlon... [link] Olvasd el az értékeléseket, mást nem mondok.
Lényeg: Szánj rá időt, fogd a kezedbe, tekergesd meg. Ne vaktába rendelj. -
Joshi
titán
válasz
Zoli bácsi #76251 üzenetére
Jó egye fene, végül is nem vagyok a saját pénztárcám ellensége.
@mriya@ fórumtárs is ajánlotta a BANAX HELICON 5600NF orsót, ráadásul amit linkelt ott 2db most 40k. Szerintem meg is rendelem.
-
Zoli bácsi
őstag
Ej, rákattantál nagyon arra az Ultegrára!
Nem akarlak lebeszélni, de az a véleményem, azokra az alsó kategóriás botokra (Már nem gyártják, rákerestem, de 20 ezres árkategória lehetett) felesleges.
Teljesen jól kiszolgálná a botjaidat egy Okuma CB, vagy bármelyik, amiket fentebb ajánlottunk.
Na, persze, ez csak egy vélemény, azt vedd, ami neked tetszik!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest