Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Adott egy kb 120-as víz, rengeteg snecivel. Innen kellene kivadásznom a darabosabb halakat, úszós felszereléssel ( Match, kb 20-25m)
Az megvan, hogy rövid előke, ólom összehúz stb. De etetésre tud valaki ötletet, hogy ne húzzak be annyi snecit? Minimalizáljam a jelenlétüket, illetve szelektáljak nagyobb halakra? (kárász, bodorka, keszeg, beugró ponty) szemes/pellett? Amit erre a távra könnyen be tudok juttatni pontosan. Akár márka/méret is jöhet.
De ha valakinek felszerelésre is van ötlete azt is szívesen meghallgatom
köszi
üdv -
B.i.L
senior tag
válasz
Madn!ght #49691 üzenetére
Lélektani határon vagyok,versenyt nyertem 53-ból a 2.lettem,3 halat a merìtő miatt vesztettem,a pecacucc 20k se volt.A hal nem azt nézi mivel horgászol,hanem mi az etető és csali kombó....mind1,hétvégen hoznak valami Daiwa 4000-est. Jó áron,50k helyett 20k...valami mágneses olaj izé van benne
remélem könnyű is lesz.Meglestem az Okumát,az még 90-110 méterig elrepült nyersen 30grammal.
Ha minden kötél szakad,Okuma lesz a nyerő,nem mértem le,de 200gramm körül van,5+1 csapival,4.éve van meg,hibátlan.Okuma Safina Noir RD SFRR-25
Annyi,ha messzebbre dobok,majd 1 év mire kitekerem
Steady74 : lehetnék,megvehetném,de 300 gramm alá kell mennem,mert gyenge vagyok,mint a reggeli harmat. -
vendingo
veterán
Daiwa J-braid x8 zsinórral van valakinek tapasztalata? Nagyon nem akartam ennyiért zsinórt venni, de gondoltam kipróbálok valami minőségibbet. Remélem jó döntés volt.
LoL, most nézem itthon 10k+posta ez a madzag. Kínából rendeltem 5000-ért 300 métert.
-
A Zéé
addikt
ma dolgozóból hazafelé jövet szembesülnöm kellett a csúf valósággal: elindult a nyárfaszösz szezon
-
Madn!ght
addikt
Nemrég hasonló dilemmában voltam én is. Beújítottam egy Shimano Super Ultegra AX feeder botot (3,6m; ), amire valamilyen könnyű orsót szerettem volna. A bot szintén 190g körüli, továbbá ehhez mérten egy nem túl nagy áttételű 4000-es orsót kerestem.
A választásom végül a Shimano Aero 4000FA Spinning verzióra esett (330g, 4,8-as áttétel). Habár elsősorban pergetőként ajánlják, viszont kifejezetten jól vizsgázott nálam feeder célra. Árban egy alig használtat 25-30k között ki lehet fogni, ha ez esetleg még belefér a büdzsédbe.
Bátran tudom ajánlani.
-
nepszter1
addikt
Valaki probált már etetőanyagba csepegtetett állati feromonnal horgászni ?
-
B.i.L
senior tag
válasz
Steady74 #49657 üzenetére
Bocs,nem én vagyok a Dagobert bácsi uncsitesója
A Daiwa drága,és a Map is meghaladja a lélektani határt....súlyra szintén...
Egyébként a bot : Fox 360 warrior pcfeeder 195 gramm a súlya - ezért is szeretnék könnyebb orsót.De akkor meglesem az Okuma SafireNoire,mert olyanom van,az bitang pehelysúly.
Távolság 30-60-90 méter,főzsinór 18,max dobó előkének fonott a véknyabbikbúl. -
Spoon16
tag
Manta Red River 270 botról van valakinek tapasztalata? Keresek valami olyan botot,amivel lehet feederezni-finomfenekezni és nem túl drága. Igazából a haverokkal lazulós pecákra gondoltam, ahol nyugodt szívvel kölcsön merem adni bárkinek.
-
galervin93
addikt
válasz
busman #49678 üzenetére
Patron.
Méretek:
ss size: Fit rod diameter 0.6mm-1.4mm
S size: Fit rod diameter 1.5-1.9mm
M size: Fit rod diameter 2.0-2.6mm
L size: Fit rod diameter 2.7-3.2mm
SS és S 99%-ban elég. Jó fénye van és tartós.Van aki nem szereti és inkább megvilágítja a spiccet. Bottartóra vagy csak valami fix helyre egy tartós fényforrás, de erről nem tudok nyilatkozni.
szerk.: ott is van egy lámpás megoldás. -
vendingo
veterán
válasz
busman #49678 üzenetére
Kempinglámpa a spicc alá
Én ezt használom, mert stabilan áll, akár fel is akasztható, tud pirosan világítani, illetve több fokozatban fehéren. USB töltés, beépített akku. Powerbankról is üzemel, dinamós. A dinamó része sokat nem ér. -
busman
veterán
Éjszakára, feederre milyen elektromos kapásjelzőt használtok?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #49675 üzenetére
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #49670 üzenetére
Milyen mélységet horgásztál?
-
hermanyi
addikt
válasz
Todbringend #49668 üzenetére
Egy 360 as SLR vagy egy 360 as Aventus . Orsó TDR -TDX.-P3000 és megvagy .
-
joe979
aktív tag
Tímár mix pecaplázából rendelt már valaki ? Találtam nálunk, túl jó áron Maver Stone River-t 600 méteres tekercsek 1690-ért . Remélem még olyan jó ez a madzag , mint ami volt jó pár éve, ocsmány randa ,de süllyedni azt tud, és jól bírja a csavarodást
Kapjam is meg, szóval , alvás előtt toljátok az imát
-
galervin93
addikt
válasz
Barell #49655 üzenetére
Szerintem az 1-1.5 kiló a tűspicces botoknak sem kell hogy megfeküdje a gyomrát, de ha kifejezetten ezek a célhalak, akkor a horgászat gyorsítása érdekében lehet egy finomabb csőspicces bot is szóba jöhet. Én anno kaptam egy Nevis Patriot Pole-t 6m-ben, ugyan visszavágtam és begumiztam, de anélkül az 1-2 kilós halakra van méretezve. Szóval ha esetleg csak tizenpárezret szánsz rá, nem rossz választás ez sem, de a vendingo által ajánlottak azért valószínűleg jobbak.
---
Voltam ma Dunakeszi bányatavon, ragasztott csontival matcheztem, megkerestem hol ér le a parti rézsű, olyan 12 méter körül találtam egy korrekt helyet. Először nehezen indult a hal, de megtaláltam őket, fenék felett jó méterrel voltak a keszegek, fogtam annyit mint a nyű. Utolsó másfél órában már untam is, letalpaltam kukoricával, jött pár nagyobb keszeg (50-60 deka), meg bodrik. Nagyon jó volt!
Nemrég hoztak bele újabb 10 mázsa keszeget, 20-50 dekásakat, és elvileg a vezetőség feltett szándéka, hogy ez rendszeres legyen. Bíztató a dolog! A keszegek mellett apró, tenyérnyi potykák is kerültek bele, egy-kettőt abból is el lehet csípni.
Haver mellettem feederrel nyomta, fogott egy kis amurt meg három kisebb pontyot a keszegek mellett, de csak délig, utána a fenék már süket volt. -
Todbringend
csendes tag
-
vendingo
veterán
Most dobta youtube. Finom peca lvl végtelen. Az öreg nagyon durván nyomja. Mikroszkóp alatt alakítja, köti a horgokat. Az akváriumomban nagyobb halak vannak, mint amikre pecázik.
-
vendingo
veterán
válasz
Todbringend #49664 üzenetére
Én daiwa cuccokat nem vennék aló kategóriából.
Supernovával van tapasztalatom, én nagyon szeretem használni. Nekem a light változat van, az vékony, finom, nagyon érzékeny, a legkisebb halakat is jelzi a spicc, az egész bot dolgozik nagyobb halaknál. Ár érték arányban nagyon jó, sokunknak vannak walter botjai, nem nagyon szoktak rájuk panaszkodni. Orsóban nem vagyok pro, arra nem tudok mit mondani. Én is utálom a nyeletőféket, ezért ecusimat, zaubert, stradicot használok feederen, pickeren.Nemsokára jönnek a PRO angliai vásárlók, azok majd mondanak neked tuti tippeket botra is orsóra is
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Todbringend #49664 üzenetére
Szia. Segíts annyiban, hogy hol, milyen távon, milyen és mekkora halakra horgásznál?
-
Todbringend
csendes tag
Üdv!
Segítséget, ajánlást szeretnék kérni.
Az utóbbi két évben kimaradt az életemből a horgászat sajnos, idén azonban ismét üldözőbe venném a halakat. A szünetem előtt bojlis botokkal, illetve ezzel a módszerrel horgásztam, most azonban szeretnék feederre váltani. Bot illetve orsó terén kérném ki a tanácsotokat. Árban 25-30000 ft darabonként a lélektani határ nálam, de ha ennél olcsóbban van olyan ami megéri a pénzét az sem baj
Elsősorban 390-es hosszban gondolkodtam (100)-120 g dobósúllyal bezárólag.
- Találtam egy évet használt szettet:
2 db Power Fighter Feeder 3,9H 40-120g
2 db Team Feeder Master Carp LCS 5500 orsóval
illetve egy Carp Fighter Feeder 4.2Xh 50-170g bot orsó nélkül, Ez a szett így cakom-pakk 60000 Ft. Annyi gondom van vele, hogy nem igazán szeretem a nyeletőfékes orsókat.- Nordfishingen néztem ezeket:
2 db Daiwa Ninja-X Feeder 390cm 40-120g
2 db Daiwa 18 Ninja LT Feeder 6000 SS, Ez a szett így kb 78000 Ft-ra jönne ki.-Esetleg itthonról:
SERIE WALTER SUPERNOVA CARP FEEDER 3,9
vagy MANTA EVO-XT FEEDER 390 H, Ebben az esetben orsót csak később tudok rávenni, így addig a megmaradt Carp expert orsóimmal használnám.Ezekkel a botokkal illetve orsókkal nem 1-2 évre terveznék, így olyat szeretnék ami valóban tudja azt amivel megpróbálják az emberre rátukmálni. Ha ezekkel van valakinek tapasztalata, vagy egy teljesen más termékkel, de bátran ajánlaná, annak megköszönném ha kifejtené.
-
A Zéé
addikt
válasz
musli26 #49656 üzenetére
Főzsinórom ugyanilyen, csak 18-as.
Előkének meg 14-es van a 12 és 14-es Guru LWG horgokhoz, 12-es zsinór meg a 14 és 16 méretű Gama 1310-hez. A 18-as horoghoz meg 10-es előke van.
Wagglerből 10 és. 14g-s walter pávatollasokat használok, csepp úszóból meg 4g felettieket. Egész jól lehet dobni már azt is vele.
Bothossz meg jó kérdés, a 390-est mondják univerzálisnak, én a Duna miatt csak a hosszabbikban gondolkoztam. -
vendingo
veterán
válasz
Barell #49655 üzenetére
Shimano botban gondolkozz. Catana, technium, speedmaster. Sok helyen akciósak, mert nincs rájuk kereslet. Én is tervezem a vételt de már 2-3 éve.
Te1-2 tűspicces, kishalas. Te3-4-5-... csőspicces nagyhalas. Te5 már komolyabb halakhoz is alkalmazható .Várom, hogy Sityupityu tavaszi lomtalanításkor kirakja az ovéit a kuka mellé, én meg elhozom őket. :D
-
dik
őstag
Ezt a kill bill-t próbálta már valaki a dunán kívül? Máshol is működő képes lehet vagy ez is csak marketig, hogy nagyon megy rá?
-
Steady74
Topikgazda
Távdobáshoz ezt az orsót ajánlom, használom. Nagyon könnyű, nagy a dobja. Ha pedig még kisebb kell, akkor eztajánlanám, 4012-es méretben, ami kb 50-es méretnek felel meg. A 3012-es méretből használok 3 db-ot, minden igényt kielégít. Ha árban sok, akkor a MAP P3000-es orsója lehet még jó, mondjuk azt max 3.6-as botig ajánlom.
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Spiccbotot szeretnék venni 5-6 méter hosszban és 1-1.5 kilóig megfogni vele a halat gumizás nélkül. Kérdésem az hogy ki milyen botot tud ajánlani illetve van e rá remény hogy az adott méretig el tudok vele szórakozni szakítás nélkül. Köszönöm.
-
B.i.L
senior tag
Tudna valaki ajánlani orsót,nagyon könnyűt szeretnék 400g alatt bőven Fox feederre lenne,ami iszonyat könnyű kb 150g a súlya.Most kaptam,de spicc nélkül,azt is kellene néznem..
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest