- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-conrad- #21299 üzenetére
Ul pecánál nálam a kövesek és a sügerek mellett sokszor beugrik más is, pl süllő.
Mindegy, ízlések és pofonok. Én inkább tekerek egy kicsit nehezebb orsót ( ami sokszor még jó is az egyensúly szempontjából) mint egy műanyagot. Számomra elviselhetetlen, gagyi hatást keltenek ezek.Minden típusnál vannak hibás darabok. A múltkor volt a kezemben egy Stella (150 ezer) amit a kicsomagolás után küldtek is vissza mert darált.
-
-conrad-
addikt
válasz
sityupityu #21297 üzenetére
Igen, egy 0,5-5g-os botnál amivel 0,5-2g körüli jigeket dobálok nagyon fontos, hogy full fém orsó legyen, összeroppantja a cuccot a sügér.....
Pont ezt írtam, hogy ezek amiket írtál mindegyik negatívum nekem. Felesleges ahhoz a pecához amire nekem kell. 100x jobb arra a célra a mag premier, ráadásul finomabban, csendesebben is jár.
Nekem UL-re egy 150g-os orsó kell nem 280.Amúgy meg a ryobiról csak annyit, hogy megnyílott a wobblerek.com, bementem, csak ryobi orsók voltak kinn, meg akartam nézni, hogy milyen az 1000-es, ki lett egy zsír új bontva, az irányváltó nem működött, csak akkor maradt átbillentve ha fogtad, különben visszaugrott és csak előre forgott, illetve úgy szorult mintha egy mákdarálót tekertem volna. Semmivel sem jobb minőség mint a többi sztem.
Minden márkának vannak eltalált orsói, nem tagadom, hogy a zauber is ilyen, de inkább süllőzni vennék olyat nem UL pecára.
-
gerii
addikt
válasz
-conrad- #21296 üzenetére
Tegnap még tapogattam egy Okuma Ceymar 30-ast is, nem tudtam hogy miféle cucc, de nem tetszett, valahogy bazárinak éreztem, + baromira szorult is. Aztán itthon megnéztem mit tud, látom hogy 220g körül van a súlya, és szerintem az volt furcsa elsőre + a full fekete festés.
Szóval szerintem csak megszokás kérdése, bár egy 280g-os orsó lehet túlméretes lenne egy 5-10g dobósúlyú botra.A Ryobi Slam 500-as méret az milyen botra való, iszonyú kicsi orsók, van értelme ekkorát gyártani?
-
válasz
-conrad- #21292 üzenetére
Persze, hogy "nehéz". Mert a többi fossal ellentétben ez egy full fém orsó, ráadásul még egy lassító áttétel is van benne ami ha nem is sok, de szintén plusz súlyt jelent.
Én inkább tekerek egy fém orsót mint egy mindenféle karbonötvözetnek kikiáltott műanyag sz@rt.ui: Nem a legújabb Zauber-ől beszélek, hanem a régebbi típusról. Ugyanúgy lehet kapni.
-
-conrad-
addikt
Használtam zaubert, nekem olyan... meh
Nehéz, nem is jár olyan szépen sztem, szóval nekem nem kell, UL botra semmiképpen sem.
Nem tudom viszont, hogy pl. egy shimano technium kicsiben az milyen lehet pergetésre? Nem hallottam, hogy használná valaki... amit használnak az a rarenium, de az meg jóval drágább. -
gerii
addikt
-
Halver
csendes tag
Szervusztok!
Nekem 2 db Okuma Dyna Drag (40-es) orsóm van, ami a Longbow lebutított verziója, de már pár éve nem gyártják.
Az említett hiba nekem is előjött az egyik orsón: a nyeletőfék nem ciripel, de működik.
Valamint mindkét orsón a nyeletőfék erősségét nem tudom már szabályozni, a leggyengébb fokozatra állítottam és nem lehet már szorítani rajta. (Mondjuk ez nem túl nagy baj.)Azonban mindkét orsón a nyeletőféket bekapcsolva van olyan állás, hogy a nyeletőfék karja átbillen, de nem aktív a nyeletőfék, hanem marad a normál fék. Ezért szoktam a nyeletőfék bekapcsolása után a damilt meghúzni, ezáltal ellenőrizve a működést.
Hogy a Longbow is így működik-e, azt nem tudom, de ha a kar átváltásánál ott sem vált át nyeletőfékre, akkor simán viszi a botot egy jobb hal.
H
-
gerii
addikt
Ma majdnem elcsábultam egy ilyen szettre miközben orsót kerestem:
Daiwa Laguna 2000
Mikado Ultra Fine Spin 8g 204cm - ez ahogy néztem tűspicces, nagyon kis finom bot.Aztán hazaértem és ráakadtam a RYOBI ZAUBER 2000-re (+2 pótdob!), a Mitcell MAG Premier 2000 ellenében. Áhh, kész vagyok.
-
Zola007
veterán
Reméljük.
Azért a lamellát, ami a ciripelést hivatott okozni, nem ártana kiszedni legalább.
Erre gondolok, ami a fogaskerékbe akad be és mikor forog a nyelető a tengellyel együtt, akkor ciripel. Valószínűleg vagy a lamella hajlott el vagy a fogak koptak meg. Ha ez letörik vagy beáll valamelyik alkatrész, akkor beáll a nyelető mint a gerely és megy a bot a vízbe. -
forras2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Android szakmai topik
- Microsoft OneDrive (korábban SkyDrive)
- Linux kezdőknek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest