Új hozzászólás Aktív témák

• Bandit21

addikt

válasz Bandit21 #2588 üzenetére

Üdv,
    Legutóbb a válaszolós hsz-ben írtak szerint 54 cm gömbre cseréltem egy régi nyílt terű grillt, amit aztán sógórom kicsit megkezelt és matt lett a szinte vadiúj grillrács.
    Mindkettőnek krómozott rácsa volt és abban maradtunk talán, hogy az öntöttvas a jó megoldás.
    Ősszel elkezdtem vadászni, de nem találtam ilyet, aztán pedig egy kollegámnál már majdnem télen volt egy grillezés, ahol nagyon megtetszett a kocsi.
    Most végre találtam ilyet ráadásul rendelni is lehet és öntöttvas a rácsa.

A gömb vagy vékony volt vagy kicsi, de letakarva ha még ha nyitva is maradtak a rostélyok, elaludt akármekkora "tüzet" raktam bele.
    Nyilván béna is vagyok még a zárt teres cuccokhoz, ill. tudom, hogy ez még mindig amatőr cucc a sok épített smoker-hez képest, de már előrelépés, hogy öntöttvas a rácsa.

És itt jön a kérdés a bevezető után:
    Mire kell figyelni az öntöttvas rácsnál?
    Pácolt húst csak úgy nem lehet rá tenni mert rá ég? Első sütés előtt mit csináljak vele?
    Grillezés előtt olajozzam?
    Ha sikerülne vele valami nagyjából állandó hőfokot eltalálni, akkor próbálok majd vele low&slow kategóriát is (nyilván a vékony fala miatt nem tökéletes rá)
    A kollegámnál annyit fogott meg benne, hogy majd 2 órán át állandó magas hőfokot tudott, ebből gondoltam, hogy elzárt szellőzőkkel / kevesebb szénnel menni fog az állandó alacsony is talán.

Köszönök minden ötletet tanácsot (akár azt is, hogy ez miért szar, mert jövő hét végére ígérik, h jön, tehát le is tudom mondani akár.) Ha van 50-70 körül "elfogadható" méretű másik javaslat, jöhet nyugodtan.

Na most máshogy keresve látom,

johnny82
    Nektek ilyen van, írsz róla?

Ezt a Weber brikettet sokan dicsérik, kipróbálom majd én is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés