Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
Bocs hogy csak most reagálok de nagyon elvoltam havazva.
Nézegettem én is a Hexat, ha azt mondod hogy jó akkor abból és az ovális brikketből berendelek egy egy zsákkal. A faszenet meg hanyagolom, a brikkettel amúgy is kevesebb a macera. Bár most van itthon cirka 10 kilónyi aldis meg tescós brikket is, hétvégén utcabál egy két zsákkal elpöfékelek -
Boost3er
tag
Sziasztok!
Kezdő vállalkozónak grillezésre, bbq-ra milyen grillezőt ajánlanátok? Egy 6 fős család részére, illetve baráti társaság kb.10 fő használnánk. Eddig nagyrészt bográcsot használtunk és tárcsán sutottunk de szeretném a bbq is kipróbálni. Kamado lenne erre alkalmas vagy esetleg egy másik?
koszonom! -
soldi3r
veterán
válasz
Ferike81 #2204 üzenetére
Nekem sem sikerul normalisan, ezert akarok venni egyet. A fa lapattal az a gondom, hogy nagyon vastag, arra rahuzni sem konnyu a tesztat, de aki ert hozza annak ez nem problema, csak az nem en vagyok
Gondoltam ra en is, hogy kivagatom rozsdamentes lemezbool, de arra mostanaban nem sok esely van es olcsobb sem nagyon lesz.
-
Ferike81
senior tag
válasz
soldi3r #2200 üzenetére
Én most egy lemezből próbálok csinálni egyet. Már tervezem vagy fél éve. A pizzakőre lehetetlen rátenni úgy, hogy ne hulljon le a fele motyó. De az olasz pizzériákban láttam falapátot is. Persze ők nem értenek hozzá.
Egy biztos, hogy még 10 ezrest sem adnék egy ilyen cuccért.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Brandynew #2194 üzenetére
Van egy pumpás spricnim azzal bbq sütés közben óránként 1x megspriccelem a hús felületét. 1/1 víz és almalé vagy 4/1 víz és almaecet keverékkel. Egyfelöl jót tesz a végeredménynek a savas közeg, másfelöl a hideg vízre jobban tapad a füst aromája. De ugye ez 110-120 fokos füstön sütéses technika.
-
Brandynew
őstag
Akkor lehet a prémiummal van gond. Én ezekkel a nagy darabokkal nem tudok mit kezdeni, alig fér el belőle néhány, nehezen gyullad be, és mivel nagy darabok, nem tudom egyenletesen eloszlatni. Nyilván el tudom tördelni, de azzal csak szemetelek, és akkor minek a prémium. És tényleg nagyon gyorsan leég, a Lidl-ös szénnel lesütök 5 kg pácolt csirkemellet, ezzel a Brock prémiummal 3x kell újratöltsem a szenet. Nem is melegszik fel eléggé a grill és gyorsan is leég.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
Brandynew #2195 üzenetére
A Lidl -el jártam már úgy, hogy kb a fele por volt, meg úgy is hogy teli volt szeméttel. A Borock prémium az direkt nagydarabos, meg persze van benne apróbb is.
Legutóbb az offsetben sütöttem oldalast 3+2+1 szerint, teljesen jól ment, igaz én nem is prémiumot vettem legutóbb. -
Brandynew
őstag
válasz
lemmy71 #2192 üzenetére
Én berendelem Brocktól 60 kg prémium faszenet, de nem értem a hypeot körülötte, nekem egyáltalán nem vált be. Teli van törmelékkel és hatalmas méretű darabokkal, ami már túl nagy. És nekem sokkal előbb leég, mint a Lidlben kapható faszén. Szóval részemről piros X a Brock, semmi értelme azt venni a Lidl-ös helyett, de még az OBI-ban kapható is jobb.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Megláttam valahol ezt a reklámot:
Kérdés: itt miért locsol vizet a néni?
Azt mikor, mire, miért kell? Vagy az nem víz?
-
lemmy71
Topikgazda
Valakinek van valami tapasztalata a brock ovális brikettel ? És ugyanott a 10 kilós vegyes faszén minősége, olyan mint régen vagy esett a színvonal?
-
lemmy71
Topikgazda
Á nem profi az, oké nem is egy gagyi, ez belépő szintű lehet. De az Ali televan ennél sokkal jobb hőmérőkkel.
A hétvégén megint sütöttem, 3 kg. spáros brikket ment a rácsra de 400 fokot nem hiszem hogy tudok produkálni. Olyan max 350 körülit tudok tartósan, de azon is megsül már a pizza.
Próbaként a sütés végén betettem a pizza és hambi pogácsa sütő rácsot is. Azt hittem hogy már nem melegszik fel, de pillanatok alatt sisterget rajta az szalonna. Plusz még rádobtam néhány tojást is, finom lett. A végén egy cső kukoricát is betettem, az is finom lett, cirka 10 perc alatt. Viszont a platnira ráegett a zsír, arra majd jobban oda kell figyelnem. -
lemmy71
Topikgazda
Szemezgetek egy ilyen maghőmérővel egy tű a rácsra egy meg a húsba, nekem ez elég. De viszont egy analóg is kell a siker ajtóra. Pizza és a felfüggesztett csirkecombok sütésénél fontos.
-
erzol
őstag
válasz
lemmy71 #2187 üzenetére
Én egy ilyen Ikeás hőmérőt használok. Az időzítő funkció is hasznos.
Maghőmérőként használva adott hőmérsékletnél jelez. Mágneses a hátulja, így könnyen rögzül a grill nem túl meleg részére. -
lemmy71
Topikgazda
Egy ilyen hőmérőn filózok, valakinek van esetleg tapasztalata ilyennel. Nem akarok célövőldés gagyit amiről egy nap után lehullik a mutató.
-
lemmy71
Topikgazda
Igen igen 🔥 azért is írtam hogy legalább 35 - 40 centis legyen a csipesz. Villának meg a nagyanyám békebeli hosszúszárú csörge sütő villáját használom. De azt az utóbbi sütés után sehol sem találom
Annó használtam én is begyujtó kéményt, de ennél a "smokinál" akár külön tüzet is rakhatok a széntartó alatt és úgy is könnyen begyullad a brikett.Bőven van hely a tűznek a parázs tartó alatt
Közben neki álltam a pizza & grill kombó rácsnak is.4 -es kazánlemez a pizza forma és 10 -es köracélból lesz a kétoldali rácsozás. Ez sem olcsó kínai pléh, örökös lesz mint a szegénység
Remélem hogy a tartály majd elég lesz a pizza sütéshez. 3,5mm anyagból van és az ajtó is szinte hermetikusan zár, megérte a sok merevités nem húzza el a hő
Ha készen leszek a pizza ráccsal, akkor gyártók meg egy cirka 30 comb befogadására képes adaptert. A lányom nagyon oda van a csirkecomb nyalokákért
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
ggeleven #2182 üzenetére
Ezeket a kiegészítőket nem kell túl gondolni, nem a méregdrága csilli villi csipeszektől lesz jó az étel. Én pl.
ilyen pár száz forintos csipeszt használok már vagy húsz éve, tökéletes a grillezéshez. Lényeg hogy olyan 35 - 40 centi legyen, plusz még a hústűk az is noname lapos saválló tűk. Saslik rablóhús szalonnába göngyőlt virsli stb. dolgokhoz kiváló. Egyszer vettem, húzott köracél hústűt de az egy hulladék, ment is a kukába. Olyan 3 - 4 ezer környékén már kapsz dobozos szettett is, ajándékba az még jó lehet.
Brikett terén én már jó ideje a lidliben kaphatót használom. Aránylag hosszan meleg, nem büdös nem hullik szét és könnyű begyujtani.
Persze a Weber brikett fenyévekkel jobb, figyelni kell a 8 + 2 kg. akciós csomagokat, azok jó árban szoktak lenni. Begyujtáshoz mostanában ezt a landmann kockát használomNekem három begyujtásra elég, én egyszerre 2,5 - 3 kg. brikettet teszek a smokiba.
-
ggeleven
őstag
válasz
lemmy71 #2181 üzenetére
Néztük mi is az akciókat, meg kb ismerjük az opciókat, de úgy voltunk vele, hogy hárman dogjuk össze a rá valót, akkor már inkább legyen egy bizonyítottan tartós és jó szerkezet (10 év gari sejtet valamit). De az egész piacot nyilván nem ismerem, ezért gondoltam, hogy bedobom a kérdést.
Brikettezés lesz természetesen, csak a típus miatt írtam, hogy faszenes.Kezdő kiegészítő szettnek mit javasoltok? Tálak, fogók, csipeszek, tűk, ilyenekre gondolok. Egy BT-s húshőmérő még nem fog kellene a szülinaposnak az biztos (bár tudom, hogy hasznos cucc).
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
ggeleven #2180 üzenetére
A szomszédomnak van egy ehhez hasonló Weber "ufója". Igénytelen egy szerkezet
télen nyáron kint van az udvaron, jelzem nincs takargatva és két iskolás gyerek nyuzza. Már vagy öt éve megvan és még bírja, szóval a nagy családi teszten át ment. Megéri a pénzét
Faszén helyett jobb a briket, én is szinte már csak azt használok. Érdemes még a grill kocsikat is megnézni, egy páran már vettek itt a forumtársak.
Vagy ez a gömb grill bár ezt nem ismerem -
ggeleven
őstag
Srácok szülinapi ajándékba szánunk alap, időnkénti használatra egy Weber Classic 47 cm-es grill. Jó minőség és tartósság lenne a fontos. Most nincs az illetőnek egy elektromos grilllapon kívül más ilyesmi eszköze, de érdeklődik eléggé a faszenes sütés iránt (fogyasztani meg mindenki imádja a családban a sülteket).
Alternatív ötletet szívesen meghallgatok, hogy mire lehet még érdemes ránézni. -
Essejó
Topikgazda
válasz
hegegabi80 #2176 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy 10 év gyári garancia van rá.
-
Essejó
Topikgazda
Engem meg a lányom apák napján meglepett egy ilyennel. link
-
lemmy71
Topikgazda
Átminősítettem smokit grillé
nagyon jól pöfékel
Szerencsésen eltaláltam a kemény és levegő beömlő méreteit, messze eltér a feldon calculator által megadott meretektől, plusz tettem be egy két legterelőt. Az ajtó merevítés megérte a fáradozást, sehol nem szelel pedig tömítés sincs. A grill rács 700X400 as 15 X 15 zártszelvény keret, 10 -s húzott szénacél rácsozással. A tűzrács
10 és gátervas és 30 X 5 -s laposvas, bitang nehéz de örök
élet meg egy nap -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nem is tudom miért csak most akadtam erre a topikra.
Egy ProQ szmókert és egy Weber grillt nyúzok, de egyre nagyon az igény a bográcskajákra is. Üstházzal akarom megoldani a dolgot, van rá ajánlásotok?
Bajban vagyok, mert a mostani cuccok mellé "puruttyának" érzek egy ilyen katlant / üstházat de az évek alatt elfüstöltem annyi pénzt, hogy az már fáj.
Ismertek hasonló árkategóriában pofásabb megoldást? (extra hogy gázzal használnám inkább, nem akarok + 1 dologgal szívni :D) -
erzol
őstag
válasz
Strauss #2168 üzenetére
Én egy ilyet vettem Alza napok - on. Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne. Első használat remekül sikerült.
-
Strauss
senior tag
Sziasztok! A lidl is smoker +bbq grill mennyire ajánlott a low budget kategóriában? 40k ft. kinézetre nem rossz , de mivel nem értek hozzá érdekelne a véleményetek. keresem közben , a képet róla , de nem találom ...
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hodostamas #2165 üzenetére
Pöpecc
Az öntvény rácsot ledrótkefézed, a pihentető acél rácsot meg, lemosod forró vízzel és joccakát.Más kérdés, nincs valakinek valami jó receptje grillkolbász készítêsehez.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hodostamas #2163 üzenetére
Milyen ❓
Én nem szoktam vacakolni a sutőráccsal, persze a legelső sütés előtt érdemes kiégetni. Amikor használom, a sütés végén ledrótkefézem és kész. Ha nagyon unom magam akkor, forró ultrás vízzel lemosom.
Pont most alakítom át a félkész smokit grillreKét hét múlva utcabál lesz nálunk, úgy döntöttem hogy kigurítom a nagyvasat és grillezés egy jóízűt.
De lehet hogy csak a miniont teszem ki, magam mellé -
Viperator
őstag
Off
Tudtok ajánlani füstmentes brikettet? (kocsiszerű, fedeles grill, lecsukott fedéllel grillezni)
Előre is köszönöm a választ!On
-
fogtunder
nagyúr
válasz
eldoble #2160 üzenetére
ha csak pár burgert akarok sütni, nem is faszenezek, hobbiból adódóan mindig van itthon maradék fa, rakok a bográcsozóba egy kis tüzet, rádobom az öntöttvas platnit, amíg leég a tűz, előkészítem az alapanyagokat, ez kb 20 perc.
vagy felnyitom a kamadot, a maradék szenet belekotrom az izzítókürtőbe, alágyújtok és kész. amíg a faszén izzik, addig nyugodtan el lehet takarítani, ami szénpor kiment, el lehet rakni a zsákot, nem kell felette állni, elvan az magának. a hamut meg konkrétan egy perc sincs kiszedni akármelyikből egy vödörbe, aztán mehet a komposztra. -
eldoble
aktív tag
-
eldoble
aktív tag
válasz
hodostamas #2156 üzenetére
Nekem van gázgrillem is meg faszanes is, a gázgrill azért jó mert a családnak egy gyors vacsorát is össze tudsz dobni egy sima hétköznap is, mert nem kell sok mellékes meló a faszenes meg hétvégén a grillezés minden örömével, zamatával.
-
hodostamas
addikt
válasz
lemmy71 #2155 üzenetére
Wow köszi! már egy ideje nézegettem ezeket, mondom ha beesik 50 alá akkor veszek.
Lehet maradok ennél. Igazából kicsit a kényelem felé huzott a szivem mostanság, gyerek mellett mindenre is kevesebb idő van, igy gondolkodtam el a gázgrillen..
igaz nem régen vettem egy begyujtó tornyot a faszénhez, mondták miért nincs még ilyenem? Azzal tényleg öröm a begyújtás.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
hodostamas #2154 üzenetére
Ha nincsenek nagy igények és nem zavar senkit a "füst" akkor egy ehhez hasonló faszenes grillkocsi val jól jársz. 4 - 6 főre elég és szinte minden elkészíthető benne. Egy hasonló füstölő dobozzal még ízletesebbé teheted az ételt
De olvas vissza mert már egy két forumtárs vett hasonló grillkocsit. -
hodostamas
addikt
sziasztok,
elég jó áron vannak a gázgrillek Alzán. 100e-ig bezárolag esetleg megéri valamelyik? Vagy ez inkább felejtős kategória?
Vagy esetleg maradok a faszenesnél: [link]
Nagy igény nincs, 4-6 főre alap dolgokat sütni
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nők, nőügyek (18+)
- Windows 11
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest