- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
válasz
vendingo #22439 üzenetére
vagy esetleg szaki topicban
-
enterlaci
senior tag
válasz
vendingo #22435 üzenetére
Szerintem ezt egy víz-fűtés szerelő mester akinek van rézforrasztáshoz cucca (gázégő, forraszanyag) az meg tudja javítani neked. Otthon pákával nem lehet szvsz megcsinálni, mert kevés lenne a hő.
Én javasolni szakit nem tudok, lévén, hogy Pesten lakom. (csak Győrben a Merkapt épületgépész boltot ismerem - igaz ők csak nagyker, talán tudnak valakit javasolni.)
-
maxxenergie
senior tag
válasz
vendingo #21883 üzenetére
Sziasztok!
Most veszek egy darálós gépet, Saeco Incanto. Ki milyen szemes kávét ajánlana hozzá, ami megfizethető kilós/félkilós kiszerelésben, és bevált nektek és hol lehet legolcsóbban megvenni Pesten, mert mivel még korábban nem volt ilyen gépem így ezt nem tudom. Nyilván nem is a legalja kávék de nem is a Prémium érdekel, szóval ami nektek bevált, és egy közép ketegória. Mire kell figyelni a használat során persze alapokat tudom, hogy kávézacc tartály ürítés, víz meg hetente egyszer kivenni elmosni az egységet vagy mit
hogy hosszú ideig szolgáljon, napi 3-4 kévé lesz átlagban csak azért is választottam ezt a típust, mert állítólag sok van belőle, és szervizelése sem horror, nem kell nekem digitális kijelző stb okosságok ..
Előre is köszi.
-
adpeter
tag
válasz
vendingo #21405 üzenetére
Ja értem. Ne szólj,mert repülsz! Bjutiful!
Linkekkel ne fárasszatok! Ez nem válasz a fórumfelhasználók
közötti megkülönböztetésre! Ebben topikban pláne nem...számomra nem.
Egyik repül a másik semmit nem kap, pedig ő is megszegte a szabályzatot!Feszegetem a témát,tudom tilos....
Ja..meg a moderáció topikban kellene, ha már van véleményem.
Ezt is tudom. De nem fogom keresgetni. Meg minek.Renitens vagyok....készen állok! Jöhet a kitiltás:
-
-
bl4ze
veterán
válasz
vendingo #21206 üzenetére
Én 4+ évet HX-eztem, de most, hogy leadtam a korzó tesztelést nem láttam értelmét egy ekkora gépnek már.
Bőven "kiélvezkedtem" magam vele.
Ez a fekete Baby (2005-ös) nagyon szimpatikus, patent gép.
A Sestos PID-em meg már úton van, remélem jövő héten befut és akkor PID+OPV állítás.Parci: persze. Nálam ilyen igények nincsenek, vendégek 1-2 kávéját meg ezzel a Nero-val is elkészítem.
paljoc: na, szuper akkor bevált a Mazzer kés, a gyári.
-
válasz
vendingo #20550 üzenetére
4 féle kávé van itthon, mind hibátlan.
Ma az összes kávés cuccot(mokka, Brikka) a Frosch(zöld békás osztrák márka) ecetes univerzális tisztítójával kipucoltam. Zseniális!!!!
Tükrös tiszta minden.
Oldja a vízkövet, stb. Gyorsan és láthatóan dolgozik. Ajánlott a használata!Kellemes Karit mindenkinek!
-
Ábi
tag
-
jolti
senior tag
válasz
vendingo #20154 üzenetére
Sajnos én kénytelen vagyok minőség oltárán áldozni, mert a napi 4-5 kávéról nem szívesen mondok le (+ az asszony is ennyi, meg néha egy két vendég és már meg is van a 2kg/hó ).
4000ft/kg körüli a limit. Persze most karácsony van, így Paljoccal ajándékoztam meg magunkat.
Egyszer én is szeretnék egy kis pörkölőt. De most nem olyan idők járnak... -
jolti
senior tag
válasz
vendingo #20148 üzenetére
Nálunk is elmenne, de tudatosan kényszerítem magam, hogy 2, max 2,5 kg-nál ne menjen el több...
Nehéz megállni!
Főleg ma, hogy kinyitottam egy Choko Madnesst!( Paljoc ebben is van egy nagyon pici csavar? Jól érzem?)
A bejáratásnál nem hiszem, hogy olyan szart darálna, hogy ki kelljen önteni...
Inkább arcozott, vagy csak különcnek akar tűnni. -
hunspikey
őstag
válasz
vendingo #20094 üzenetére
Ezt adom!
Nem erről vitázom, csak ezek szerint nem megy "át"
mindegy - hagyjuk
Viszont azt leírhatnátok ó nagy kávé istenek, hogy milyen módszert használtok arra, hogy a frissen darált kávérögöket eloszlassátok - magyarul hogyan sikerül a teljesen egységes szemcseméretű, de csomósodott kávé darálékot olyan pogácsává formálni, hogy az 100%-os legyen.
Segítségetek előre is megköszönöm!
-
egykori
őstag
válasz
vendingo #20083 üzenetére
Én tényleg nem értek ehhez, örülök minden segítő szándékú tanácsnak. Az okosok tapasztalatait szoktam olvasgatni, és a késes darálótól mindig elriasztanak, ezért akarok egy drágább örlőgépbe beruházni. Csak most az ünnepi kiköltekezés miatt halasztani kell, és finomabban őrölt kávét szeretnék használni, inni pár hónapig.
-
hunspikey
őstag
válasz
vendingo #20081 üzenetére
Szerintem inkább csak az van, hogy mások a fogalmaink az ég és földről. Ugyan ezen a fórumon a plazma TV topikban is rendesen nyomulok - teljesen átérzem a felháborodásod - mi ott ölünk ha valaki a 0.03-as LCD feketét össze meri mérni a 0.002-es plazma feketével. Persze azért tudjuk, hogy az átlag ember valószínűleg alig látja a különbséget.
Amit írtam azt úgy írtam, hogy effektív szerintem a különbség, mely jól érezhető nem eget verő - legalábbis az én fogalmaim szerint - ugyanis mind a kettővel el lehet érni az áhított 25-30 másodperces lefolyást, mindkettő ki tudja hozni a kávé alap ízeit, simán a mákdaráló is hoz crémát - a profi daráló mindent jobban és precízebben csinál - de hogy ezt a különbséget mennyinek nevezi valaki - na ez teljesen szubjektív. Szerintem.
Én azt gondolom, hogy a főzési hőfok pl ötször annyit kóstál a dologban, vagy pl az, hogy mennyire a kávénak megfelelően sikerül eltalálni az őrlési finomságot. Ezért pl mindig mosolygok amikor valaki egy zuhanyvíz hőfok állításra képtelen kávéfőzővel rendelkezik, de azért rendesen osztja az észt arról, hogy milyen egyéb hardware dukál egy jó kávéhoz. Itt most nem rád gondolok, fingom sincs milyen főződ van - csak általánosságban írtam.
-
fragola.6035
aktív tag
-
tariattila
veterán
válasz
vendingo #19509 üzenetére
azért a ''bőven vannak ettől jobb darálók'' a 150-300e kategóriában nem jellemzőek...
kíváncsi vagyok mit találsz ár/érték arányban jobbat...
én már csak konyra vagy roburra váltanék... (kb zéró felhozatal)
sajna használtan emberi áron HG
One nem lesz.... hifis DIY gépe eszméletlen profi (élőben isde ez se olcsóság és szintén csak demo széria....
csak találjak egy forrást és lemásoltatok egy hg1t
-
mézespálinka
senior tag
válasz
vendingo #19514 üzenetére
Én használtan vettem, tökéletesen működik 22+ késcsere árért, viszont ha gépnél nem igazán ajánlott majdnem, hogy rocket szint alatt váltani, akkor őrlőnél szívesen feljebb lépnék. 30-50k-s(vagy kicsit feljebb) általad említett kategóriába milyen használt ipari fér bele, amit ajánlanátok is a tapasztalataitok alapján?
(van egy la cimbali junior darálóm is de az még darabokban, össze kéne tenni, kést is cseréltem, de még nem próbáltam ki, hogy sikerült-e életet lehelni bele - mikor hozzám került nem igazán ment -) -
-
-
jolti
senior tag
válasz
vendingo #19317 üzenetére
En az Omnia Reserve-t mondanám vészhelyzeti kavenak, mint a többiek.
Meglepően jó. Nekem kellemes csalódás volt a nevéhez képest!
Tegnap a lidiben vettem etiopiai sidamot kíváncsiságból.
Az is elég jó bolti' kávéhoz képest.
De nekem pl. a kettő közül még mindig jobb az Omnia. -
igi
aktív tag
válasz
vendingo #19317 üzenetére
Meg a Tesconak vannak spéci "sajátmárkás" kávéi is. Nem a kávéknál található "gagyi"ra gondolok, hanem a külön helyen kínált Finest cuccok között. Szemesből van Columbia és Java (227g-os kiszerelésben), az előbbit próbáltam, nem volt rossz.
Ezenkívül én is az Omnia Reserve sorozatot tartom még elfogadhatónak a kínálatukból - habár ez valamivel drágább. -
BlacKSouL
addikt
válasz
vendingo #18644 üzenetére
becsapós üzleti kérdés. Az alapgondolat jó, csak a miért a fontos:
Ha a ferritesnek 1 € kilója, az ausztenitesnek meg 2 €, és mivel nem biztos benne, meg akar győződni róla, hogy kizárólag egyiket tartalmazza külön-külön a csomag, nem keveredett össze, akkor vajon mit akar esetleg bebizonyítani? Hogy a drágább ausztenites közé nem keveredett-e olcsó ferrites, vagy hogy az olcsó ferrites közé nem keveredett-e drágább ausztenites? És melyik "lényegtelenebb" számára amikor átveszi? Érdeke neki az, hogy a drágábbat kivegye az olcsóbbak közül, és megvegye valóban drágábban?
Vagy inkább közte hagyja, megveszi olcsóbban, és majd mikor már kifizette, és elmentél, ráér szétszedni.
Tehát a válasz helyes, csak a miért nem teljesen stimmelt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
vendingo #18639 üzenetére
Ok, akkor dolgozatírás:
Bemész 100 kiló ferrites, és 100 kiló ausztenites rozsdamentes acélhulladékkal egy normális telepre. Megkérdezed mennyiért veszi be a ferritest. Mond egy árat. Megkérdezed az ausztenitest, mondani fogja a dupláját.
Szerinted ha ott akarod hagyni pénzért, melyik csomagot fogja végigtapicskolni egy mágnessel?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR