Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Csak azért bátorkodtam ilyet írni, mert a Majorral most kimerült a költségvetés idei előirányzata, de tudom, hogy egyszer egy Caravel lesz még itt a pulton, vonz az egyszerűsége.
Na de akad nálam kérdés is, úgy mindenkihez...
1. coffeehit.co.uk oldallal, illetve külföldi rendeléssel tudnátok kicsit segíteni? Ha itthonra rendelek, akkor incl. vagy excl. VAT?
2. Jól tudom, hogy a LM Strada szűrő passzol a Gaggia karba? Ezen a hármon gondolkodom: 7g 14g 17g
3. Egy ismerősöm készül elmerülni a koffeinbe tuning GC-kal. Őrlőre 70-80 körül szánna: karbaőrlős, időzítős kivitelt célozta meg. Még javaslok neki olcsóbb kezdő gépet, mert nekem csak a CG8030 jut eszembe, de nem tudom, hogy az okosságokon kívül többet ad-e egy CM802-esnél. Lenne esetleg más tippetek?
2-es pontra visszakanyarodva: szuper a Reneka szűrő, de vendéglátásban nem tudom elképzelni. A gyári szűrőt egy másodperc kiöblíteni és áttörölni, ezt pedig kefével kell suvickolni, és még úgyis marad néha 1-1 szem.
-
hifis50
csendes tag
A Strietman nagyon egyszerű felépítése, hogy ugyanis a rézcső a kazán és a fej egyben, továbbá a fűtőszálak a fejet fűtik direktben, azt eredményezik, hogy a gép hőtanilag nagyon pontos és stabil. Tehát piddel annyira jó ebből a szempontból, mint egy akármilyen kihegyezett nagygép. (Sőt még jobb, mert itt a rézcső ugyanakkora hőmérsékletű, mint a víz, tehát a pid nem is relatív hőfokot mutat, hanem a valódit, ami a kávéra megy.)
A Caravelnél nem ennyire direkt a kapcsolat, bár még mindig sokkal jobb, mint egy kazános gépben. De az biztos, hogy a pid itt is elengedhetetlen, ha a hőmérsékletet kézben akarod tartani.
Pidelni a Strietmant a nyitott kazán miatt nagyon könnyű, a Caravelnél azt gondolom, kell egy kicsit ügyeskedni, hogy hogyan, hova helyezd el az érzékelőt. -
hifis50
csendes tag
Ahogy néztem a szerkezetét, a nyitott kazán a fej mögött van, tehát nem nő össze a kettő teljesen, mint a Strietmannál. De ez csak feltételezés (mármint az, hogy itt a fej önállóbb életet él a hőmérsékletét tekintve).
Jövő héten, ha igaz, én is kapok Kávékalmártól egy Caravelt próbára, azon lehet gyakorlatozni, mi merre. -
hifis50
csendes tag
Újabb válasz, mert az előző nem a kérdésedre vonatkozott, félreértettem a dolgot.
Szerintem is itt is a vízbe kell lógatni az érzékelőt, de hol vezeted ki? Nem tudom, van-e luk a fedélen, ahol ki lehet bújtatni. Ha nincs, ki kell fúrni valahol, de azzal az eredetiség csorbul. -
Ábi
tag
Utána készítsd el az egészet egyszerre Pavonival, az is nagy élmény lesz!
Se a Pahrost (és egyéb kézi őrlőt), se a Pavoni, Caravel.. nem tömegek kávéztatására, kilós kávékra szánták.
Ettől függetlenül egy csapat borklubost vígan megkávéztattam ezzel a párossal nyár elején.Hozzászólásom azért született, mert páran már érdeklődtek az őrlő iránt, csak nincs mindig készleten, ilyen áron meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Mióta megvan (vagy egy éve) nagyon szeretem a renekát ahhoz a ristrettos stilushoz, amit én iszok. Valóban intenzivebbé teszi az ízeket, szerintem is. Féltem, hogy a 22g normál szűrő után milyen lesz a kis 16-18grammos reneka, de még így is erősebb az íze.
Az más kérdés, hogy hosszabb italokhoz fragola szerint nem túl jó.eladó topping dac
-
soldier2
őstag
Épp ma olvastam, eszembe is jutott a fórum némelyek lapáttal keverték az azbesztet a cementel és megúszták, mások csak a gyár mellett laktak. De Creminája egynek sem volt. Mellesleg azok esetében akiknél nem volt direkt kontakt nem zárható ki, hogy elflexeltek 1-2 eternitpalát tetőfedéskor. Ugyanakkor a gyár körül vsz többszöröse volt az azbeszt terhelés mint máshol. Ezek a sunyi dolgok meg összeadódnak: egy csomag cigi itt, egy kis fűrészelés amott egy folyamatosan emelt légköri koncentrációval meg van akinél megüti a szintet.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
zolnagy
őstag
Hát láttam egy 1100 W-osat és van egy 900 W-os is, de abban nem vagyok biztos, hogy kompatibilis. Az 1200W-os Brasilia Lady fűtőszál sztem biztosan jó bele méretileg. Nem tervezem Amerikába költözni
Azért még szétnézek. Mindenesetre a projekt csúszik, mert jövő héten nem leszek itthon. -
soldier2
őstag
Mennyi az annyi? Nem láttam még árat rá.
Ati.inc: savanyú a Yirga? Mihez képest? Ittad mással eszközzel elkészítve is korábban? Megannyi kérdés.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
levytee
csendes tag
Ha ha. Csak,hogy vicc szaga is legyen.más az origon olvastam a cikket,egészen jó,vannak ott is tréfás dolgok,mint pl:"az egyszerű fizika nem változott meg.". (("Még szerncse)) :-)
Megint más:
Az ávéikszben kellemesen csalódtam, a Strada és a Reneka mellé kaptam egy esszpresszó csészét, kicsit marketinges céllal, de hasznos tulajdonságokkal. Amúgy a reneka kissé hígabb,savasabb kávét ad,míg a Strada és a rancilio pedig klasszik vonalt erősíti fel. Én semmi megykompótot nem éreztem még ki..:-)[ Szerkesztve ]
levytee
-
Kávé Kálmán
tag
"a pavonival sosem csináltam cappuccinót, az extra tudása tehát csak teher, ami viszont minden egyes shotnál útban van.
na, ha ez sikerül vele, akkor marad."
Na, ezzel (Caravel) biztos nem fog sikerülni a cappuccino . Nyugi, értem ám, mire gondolsz (még ha nem is azt írod).
"a hájp ellenére, amit itt páran megpörgettetek"
A "hájp" itten elég negatív értelemben hangzik el, amit értenék, ha én vagy bárki más ezzel a géppel kereskedne. De egy egész más márkát forgalmazok ugye. Ennek a gyártója meg konkrétan már rég alulról szagolja az ibolyát. Francesco bábjának sem nevezhet senki. Ha pedig "hájp"-ot akarsz olvasni (nyilván nem akarsz), akkor tényleg ideje lenne meglátogatnod külföldi fórumokat is, ahol több tízezer user mondja el a véleményét x-ezer gépről, meg manuál karosról. Na ott a Caravel magasabban trónol a népszerűségi listák élén, mint bármelyik gyártó, bármelyik gépe. Mindezt úgy, hogy semmilyen érdek/érdekelt nincs emögött. Egyszerűen így van. Még csak azt sem lehet mondani, hogy minden második jenki kávébolondnak ez lenne odahaza.
Az viszont tuti, hogy egészen kevesen vetemednek arra, hogy egy Caravel-t pid-eljenek. Azt gondolnám azért, merthogy semmi, de semmi szüksége nincs rá szegénykének.
[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
Gondolom rám is gondolsz hájpolás alatt.
Arany nem folyik belőle, különben nem lenne még ennyi eladó példány sem. Én sem mondom minden shot után, hogy ez volt a legjobb.Én is annyit írtam anno, hogy nagyobb tartományban lehet vele jókat húzni, mint más nyomás alatti gépeimmel.
Égett kávét nekem még nem produkált. A termosztátot még az első héten ikeás húshőmérővel belőttem, azóta csak húzom a kávékat és élvezem.
Minden gépen lehet szart húzni, a Caravellel nehezebb. -
Kávé Kálmán
tag
Én figyelek Parci, hidd el figyelek. De ahhoz, hogy másokat megérts Neked is figyelni kell. Szerintem Te sem vitatod: ahhoz, hogy az ember kiismerjen egy gépet, nem az a mérvadó, hogy hány éve van meg neki, vagy hány darab sorakozik belőle a pulton, hanem tisztán az, hogy mennyit használja (ésszel, vagy odafigyelve, ha úgy tetszik).
Példának okáért 20 éve van varrógépünk odahaza, és már ajándékot is varrtam vele a világ legjobb ex-barátnőjének, mégse állítanám, hogy értek hozzá. Nem is állok vitába varrónőkkel, hogy az ndk-s tökömtudja milyen nevű varrógépnek párja nincs a glóbuszon.
Amiből számos dolog van a háztartásban, azokhoz kevés kivétellel értek, mert az ex nem terhes a gyűjtőszenvedélytől (így hát ez nem releváns példa).
Na, én pont úgy szkeptikus voltam a Caravel-lel kapcsolatosan, ahogy Te is, mégsem tettem közkinccsé hitetlenkedésemet a home-barista Caravel-eposz-topikjában. Hanem bekapcsoltam (kicsit kényszer alatt) és elkezdtem használni. 2 éve volt már akkor nálam, csak azért, mert szűrőtartó-gyártáshoz muszáj, hogy az embernek legyen min terveznie, próbálnia. Ja, és már akkor is a legszebb kávégépnek tartottam.
Szóval elkezdtem használni, és egyik ámulatból (fújjj már megen ez a hype!!!) a másikba (istenkém-istenkém) estem. Tódd félre az összes egyéb géped, és használd 2 héten keresztül a Caravelt és semmi mást. Ez másként nem megy. Különben mindig csak a felszínt fogod kapargatni (ez tudom, hogy erős volt). Én se gondoltam volna ezt azelőtt, hogy erre kényszerültem volna. Ha összehoztad, és nem előítéletesen sikerült eltölteni ezt a két hetet vele, akkor meg fogod érteni, hogy miért hozsannázik a sok jenki a home-barista-n, és miért ad el Francesco hetente tucatszám ebből a gépből világszerte. Azért mert nagyszerű.
-
Sinisi
senior tag
-
adp
őstag
Nézz utána. Az biztos hogy műanyag szart mint a hario nem veszek, ennyiért meg főleg, csomó helyen írták hogy törik mint az állat.
(#45678) mrhero: nem arra gondoltam most. 1-2 hsz-el ezelött ott a link ez a hunter brother darálóról.
Amúgy mire gondolsz romeval kapcsolatban? Most hirtelen nem rémlik[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest