Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kávé Kálmán

tag

válasz Bazsee71 #84152 üzenetére

Szasztok!

Minthogy lekéstük az idei WOC-ra a foglalást, de Kinu (Christian) meghívott bennünket, ezért a standjukon állítottuk a smart espresso profiler-t Berlinben és a Phoenix-et használtuk jórészt. Nem volt vele semmi panaszunk. Christian faterja, aki erdélyi szász lévén perfektül beszél magyarul, elég precíz ember.

A Traveler az a kicsi M47 (jóval kisebb mint a Hario Mini Mill) egy alu házban és egy könnyített őrleménygyűjtővel. Pontosan ugyanaz az o-gyűrűs rögzítés, mint ami az első szériás M47-es volt anno és azóta is hibátalanul működik.

Christian decemberben volt nálunk először, pont egy héttel a gyár leégése előtt. Akkor én azzal tudtam támogatni, hogy egy nagyobb készletet vásároltam tőle valamikor a tél vége felé (sokat agyaltam, még szerencse, hogy volt még belőle).

A tűz után mondta, hogy jön egy új őrlő (a CNC gépeik is tönkrementek/károsodtak az oltás miatt, azok az alsó szinten voltak).

A Phoenix (van demom belőle) szintén kipróbálható nálunk. Több műanyag alkatrész van benne, lényegesen nagyobb testű, ugyanaz az a micro step állítási mechanizmus.

A Traveler és az M47 megmunkálása egy sokkal macerásabb, nagyobb gépigényű (felületmart) művelet.

Most vásárolgatják az épülő gyárhoz a gépeket, úgyhogy remélhetőleg nem tart sokáig, hogy minden termékük ismét készleten legyen.

Én a Traveler-be lettem szerelmes :-), de egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy az ár egy más preferencia koordináta rendszerben sokaknak a Phoenix felé billenti ki a mérleg nyelvét. Túl sokféle őrlőt nem kívánok tartani. A Lido nekem szintén bizonyított már, úgyhogy jelenleg nem lesz nagyobb választék. Alább néhány fotó a két őrlőről.

Ott tartunk időközben, h Traveler-ből Christian már hozzám küldi a vásárlókat, mert rajtunk kívül már csak az USA-ban van készlet.

Új hozzászólás Aktív témák