- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit elvesztem a rengeteg beállítás és arány között és egy kis iránymutatásra lenne szükségem.
Az tiszta sor, hogy 2 csésze esetén az elméleti ideális esetben 18 gramm (nálam max 16,5g kávé fér a kosárba) kávéból kb 27 másodperc alatt kellene kapni 2x18g kávét (ami mondjuk jó esetben 2x 30-50ml de ez nem teljesen tiszta nekem mert olvastam én már mindenfélét. - talán túl sokfélét is és ezért zavarodok bele).
Viszont amivel gondban vagyok, hogy 16,5g kávé esetén egy csészébe mennyinek kéne lennie mennyi idő alatt? Fele annyi idő alatt fele annyi kávé?
Mert ha olyan beállításon van, hogy a két csészébe jó legyen vagy legalábbis közelítőleg akkor az egy csészét pillanatok alatt megtőltöm. Viszont ha meg az egy csészébe jó akkor a kettes nem az.
Jelenleg amúgy kb 1:1.7 aránnyal csinálom magamnak a presszót. 16,5g -> 27mp -> 25-28g.Szóval a lényeg, hogy lehet el kéne felejtenem mindent és nulláról kezdeni mert túlbonyolítom mostmár?

A tippeket előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Átírja az ENSZ az önvezetés szabályait
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- Használt Steelseries Arctis 7P+ vezeték nélküli gaming headset / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 5G (2024) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Gold használt karcmentes 97% akku 293 ciklus Apple garancia 2027.02.28-ig
- Samsung Galaxy A12 /64GB/Független/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest