Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• levytee

csendes tag

válasz Parci #50427 üzenetére

Aki esetleg nem tudott eljönni annak egy kis betekintés:

Dél előtt érkeztünk kicsivel, már nyitott Kaligula. A helyiség levegője még nem volt felfűtve, de A Barista már a gépet felfűtötte.Kedves vendégváróként hellyel és kávéval kínált. A [PallYotz kávék] bő kínálatából lehetett választani, ha jól emlékszem volt: Choco Madness, Spicy Italy, Indian Choco, Black LXR, Locavore blend, Etióp Yirgacheffe.

Mi az etiópból kértünk, ami nagyban megalapozta a kedvünket. Szép lassan melegedett a helyiség és érkeztek a fórumtársak is. Közben 1-2 barna sör is kóstolgatásra került. Igen jó sörök is vannak. Paljoc látván, hogy kaja nem volt, elugrott némi pogiért is. Rendkívül figyelmes és önzetlen volt ez részéről.

Szép lassan elkezdtük a karosok vallatását. Igazán profin Soldier2 készült, hozta a HG One-t és a hozzá az Olympia cremina-t is, meg mindenféle vudu kelléket. Így azon a szetten sorozatban jöttek le a kávék, szerintem az átállásoknál se sok ment le a csapban. A pavcsikon nem igazán ittam jót, mire belőttük volna a darálót , meleg lett a fej, mire lehűlt elállították a darálót….szval, itt egy kicsit kaotikus lett a helyzet. Az Arrarex Caravel se hozta amit tőle elvárható lenne, de igazából Parci mondta is, hogy nem használta még, így nincs tapasztalata, de ha már ott van, próba szerencse. Hát próba szerencse nem volt, de azért legalább láttuk szétszedve, működve is egy ilyet. A HG-t szinte mindenki tekerte kicsit, sőt volt beeső vendégünk , még ő is illetve bőven ellett látva tanáccsal, és jó kávéval is. Aztán a Ház megkínálta vendégeit egy jófajta konyakkal (nagy örömére annak aki nem vezetett).

A karosok helyzetét látván , Paljoc rávetette magát a pultban várakozó Compak K10/Rancilio S27 párosra. Elsőre (ha jól emlékszem, de itt már bőven koffein túladagolásban voltam) a Black LXR-t lőtte be, remek kávé, nekem kifejezetten az egyik kedvencem tőle. Aztán kibontott tiszteletünkre egy aricha Etióp Yirga-t, hát ez valami fantasztikus volt. Nem akarok ódákat zengeni, de ez tényleg egy nagyon komplex, jó testes és kellemes savakkal rendelkező kávé, volt valami virágos illat is a számban. Én nem vagyok valami nagyon kifinomult ízlelővel ellátva, de itt tényleg még én is éreztem valamit. Talán más ezt jobban ki tudja fejteni.

Aztán bőven bekávézva , mi elköszöntünk , majd 3 óra ott tartózkodás után. Én személy szerint örülök, hogy végre arcok is párosulnak a nick nevek mellé, és hogy részese lehettem az eseménynek.

Köszönjük a szervezést, a helyszínt. Külön köszönet Kaligulának a sok pörgésért (elég volt ennyi homebaristát kiszolgálnia), és Paljocnak a kávékért és a savlekötő pogikért.

Új hozzászólás Aktív témák