Új hozzászólás Aktív témák

• sakal83

addikt

válasz htomi85 #8188 üzenetére

"Ma egy képzett szorgalmas budapesti 35-40 éves férfinak évi 12 millió forint bevétel reális cél."

Te miről beszélsz? De komolyan kérdezem. Azt értem, hogy - lehet - IT-s vagy és van egy olyan szelete a területednek, hogy reális cél a havi 1 nettó, de kisebb arccal kellene lenni szerintem... kb 10 éve szaladt meg az IT-soknak az élet, de mi van, ha kihúzzák az áramot? kicsit alázatosabbnak kellene lenni... ( én azért emlékszem, hogy a válság alatt kikukáztak elég sok IT-st a bakszektor és a gépjárműipar zuhanása miatt). Az EU-s pénzek elapadása az IT-re is érdekes hatással lesz... (nem lesz több állami megrendelésecske 3X-os áron feleslegesen)

ez havi 1 milla netto még Németországban sem általános... Elég sok képzett 35-40 éves férfi van Budapesten... Én valahogy nem látom, hogy havi 1 milla fixen meglenne, pedig multis környezetben mozgok... Bőven nincs meg...

Ha ennyire elterjedt és én látom rosszul, akkor itt az ideje a kétkulcsos adórendszernek 40%-os adókulccsal 600e felett, és egy évi 2%os vagyon/ingatlanadó, hogy hozzájáruljanak az "alja" nép béréhez, mert qva drága lesz a kifli ára és fodrász...

Ehhez a termelekénységhez meg annyit, hogy elég sok horror és soha meg nem térülő IT fejlesztést látok naponta..., aminek eccer vége lesz. (jómagam szűröm is az igényeket, most is volt egy külsős 5 millás fejlesztés, amit házon belül meg lehetett oldani 3 órai fejlesztői órával..., jót röhögtem rajta)

Új hozzászólás Aktív témák