Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Madwe

nagyúr

válasz emvy #36655 üzenetére

Ez igaz.
    Én ezekhez még annyit tennék hozzá - aztán lehet én dolgoztam mindig ilyen helyeken, s a cégek java nem ilyen - hogy jellemzően a munkamennyiség mindig többszöröse annak, mint amennyit a munkavállalók el tudtak végezni - nyilván anyagilag nem rentábilis a cégnek 2-3x annyi fejlesztőt felvennie, mert már nincs akkora roi, inkább ilyen minimum szinten eldöcög, priorizál, backlogot növeszt s tech debtet ugyan igyekszik minimumon tartani, de tulképp folyamatosan termel.

Én ebből nem azt szűröm le, h ha kapnánk egy olyan toolt amivel 1 dev 10 másik dev munkáját el tudja végezni hogy 9 másikat kirúgnak, hanem azt hogy a 10 devből 7-8 pl megmarad, s el tudja végezni 50+ dev outputját. Nyilván valamekkora leépítést az adott területen vonzhat maga után, de ez inkább ilyen roi alapon fog menni. Ugyanakkor újabb pozíciókat is nyitni fog ez a lehetőség, sok olyat is amiről ma még elképzelni se tudjuk hogy mi az s mi értelme lenne...

másik érdekes kérdés a belépési küszöb lesz amit valaki már pedzegetett: mennyire kellenek ilyen ai mellett juniorok? vagy pont fordítva, ai-val az oldalán egy jövőbeli junior simán hoz már hasznot is a cégnek (szemben azzal ami ma van, s igazából az első 1 évben igazából csak a pénzt viszi a junior kinevelése, s mire hasznot hozna már munkahelyet vált a nagyja...)

részemről ettől nem tartok, ha valaki piacképesen tartja magát, nincs oka aggódni.

Új hozzászólás Aktív témák