Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

Szerintem a PM az egy szakma, csak tok masik. Attol meg komoly, csak muvelik olyanok is, akiknek nincs ilyen kepzettseguk, tudasuk - vagy csak osztonos. (Ezert is nem ertem, aki ugy akar karriert, hogy fejlesztobol vezeto legyen. En a sajat szakmamat akarom muvelni... erre elhetetlen hulyenek tartanak, hogy nem, nem akarok vezeto lenni, sot szinte kikoteskent tartom szamon. De hat ha tudom hogy azt nem tudnam jol csinalni, nem is szeretnem, ezt viszont igen...)
    Masreszt biztos, hogy egy jo java fejlesztonek (vagy ugy altalaban fejlesztonek) nem art tudnia legalabb a kornyezo teruletek megoldasait, de szerintem jellemzobbek a nagy volumenu feladatok, ahol nem napi kerdes a legmegfelelobb eszkoz valasztasa, hanem egy meglevo szoftverrendszert, sot a valosagot amit lekepez azt kell tudni atlatni es kezelni. Ez azert nem mindenkinek megy, pedig ezen a minoseg es a munkahatekonysag is mulik. [A masik feladatot jol vegzo emberre is szukseg van, lasd kodolok, legalabbis nalunk ilyen elnevezessel kulonboztetik meg a fejlesztoktol, bar a fejlesztore gyakran mondjak a ceg profilja miatt a mernok kifejezest is, aki a megoldast szallitja nem pedig a megvalositasi (rutin)reszleteket.]

Új hozzászólás Aktív témák