- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
BullZeye #4469 üzenetére
Igen én is 4ghz-en hajtom, nemmintha pl a 3.4 nem volna szintén mindenre elég.
Így szinte nem is melegszik jobban. Viszont a 4 és a 4,5 között már szignifikáns különbség van, mind fogyasztásban mind melegedésben. Én erről az 500mhz-ről beszélek.sőt továbbmegyek.:
Igazából a Q6600-amhoz (3ghz) képest sehol de sehol nem látok érdembeli gyorsulást, egyedül a 3dmark 11-ben a physics testnél. De az égvilágon sehol másol nem látok javulást, gyorsulást...
Az egy dolog hogy az ssd + sata3 miatt már látok, de az nem a proci érdeme.Mass effectbe quaddal volt 90, most meg 140fps-em de ez nem látszik a számlálón kívül sehol.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
BullZeye #4467 üzenetére
Amúgy most őszintén, ki az és mit csinál az akinek akár a 4ghz ne lenne elég egy Ivy bridge-nél?
Melyik az a játék ami akkor fog nem akadni, ha 4,5ghz-re tuningolom, melyik az a program ami akkorát merít a plusz 500mhz-ből hogy perceket nyerek vele?
Itt már csakis az egyéni elborultság van a középpontban, mert gyakorlati hasznosítása a plusz 500mhz-nek a felhasználóknál valljuk be NINCS! -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #4042 üzenetére
Beállítottam az alapján amit küldtél, nekem valami 1,150 kell az 1,015 helyett
számok jók, csak rossz sorrendben XD
Erre nagyon nem tudok mit mondani, még reménykedem, hogy lap biosa kehés, hiába a legújabb, és várom a következőt, hátharemény hal meg utoljára ^^
Amúgy ami érdekes, és nem értem, ezért jó lenne, ha valaki felvilágosítana:
Idle 1,128Vot ír CPUZ
Load alatt meg 1,080-at, 0,048V-ak kevesebbet, ami azért jelentős, de miért? Nem fordítva kéne pont lennie ideális és optimális helyzetben ? -
haddent
addikt
válasz
BullZeye #4042 üzenetére
Tessék itt egy album minden órajel / fesz. beállításról + a Digi power részlegről: Asus P8Z77-V
-
Goldmen75
őstag
válasz
BullZeye #3235 üzenetére
Direkt írtam hogy a hír nem RÉM!
Lehet így van, akkor én még lemaradtam a fejleményekkel, pedig épp múltkor néztünk egy kupaktalan cput.
Mellesleg a modern CPU-k nál semmit sem jelent egy ilyen "baki" hiszen az energiamanagment, csíkszélesség, fogyasztás, hőtermelés stb a béka segge alatt, nem hiába elég ALAPON hozzájuk a mellékelt cooler. -
milszab
senior tag
válasz
BullZeye #2169 üzenetére
Hát ahol én venném ott a 2550-es drágább is 3000-el. Ami komolyabb megterhelés lenne számára az a játék meg videó kódolás. Tuningolni meg nem akarom, meg felesleges is szerintem. Ati kártyám van.
Hát én is mindig az újabb felé hajlok amúgy.
Jah és milyen hűtőt ajánlotok rá? Mostanin Tx2-es van, úgy gondoltam ennek az utódját kéne rátennem TX3-asat. Mivel kevesebbet fogyaszt, gondolom kisebb hőt is ad le, szal csak elég lesz rá...
-
Pietrosz
addikt
válasz
BullZeye #2006 üzenetére
Sarkítás orrba szájba, vegyek drága vízhűtést, bla bla, semmi értelme a hsz-nek.
Hyperformance-t is hibásan írod, mert nem +fps-t ad, nem az a lényege, hanem belenyúl a számításba és emiatt nem renderelődik minden frame, ezért meghülyülnek az fps számlálók. Virtual vsync se tökéletes, nem olyan folyamatos a kép mint rendes vsync-el, szóval egyelőre nem érdemes a virtu-t használni. -
HSM
félisten
válasz
BullZeye #1953 üzenetére
Pontosan úgy működik, ahogy korábban írtam, hogy jó lenne, ha lenne.
Bennvan az integrált meg az 5850-es VGA, monitor rádugva az alaplapra és az 5850-re is, virtu kell a frásznak, és az a VGA dolgozik, amelyikre kötött monitort kiválasztom a "monitorkezelőben", hogy asztal megjelenítése csak itt.
Amíg az egyik VGA megy, addig a másik a legmélyebb pihenő állapotában vár, pont mint a virtu-ban, csak itt nincs hülye automatika meg virtualizálás-bohóckodás.
PL. tök jó, hogy egy youtube videó nem csinál +40W fogyasztást az 5850-nek, meg nem teker többé ettől hangosabban a VGA-venti...A proci (IGP) meg lejátssza a videót pár W fogyasztással.
Ilyenkor derül ki, mekkora málna volt mindenki, aki korábban értetlenkedett, hogy miért nem fogyaszt üresjáratban kevesebbet a gép virtu-val, és ebből levonta a következtetést, hogy semmi értelme és nem működik jól, ugyanis az ugyanezt csinálja, csak picit máshogy, ott ő kapcsolgat, és nem kell kéthelyre bedugni se a monitort.
-
Attix82
addikt
válasz
BullZeye #1878 üzenetére
Általában a tápok legjobb hatásfoka olyan 50%nál (terhelésre) tehető. Ez alatt és felett csökken.
Kép: Efficiency
-
helkis
veterán
válasz
BullZeye #1830 üzenetére
...utána össze is lehessen rakni. itt van a bibi..
leszedni azért lelehet, ha nagyon akarod, pl egy 250fokos rezsóra rárakod a procit kupakkal lefelé, majd egy szikével körbevágod.. de valszeg youtubon is találsz alternatív megoldást..
visszarakni úgy hogy olyan legyen mint a gyári, házi megoldásokkal lehetetlen.. -
ffodi
veterán
válasz
BullZeye #1637 üzenetére
Ezt a badarságot......ha nem haragszol erre érdemben nem válaszolok, mert OFF-halmazt vonna maga után.
"4,5Ghzes IVY a GPUja miatt pontosan ugyanolyan gyors, ha nem jobb, mint Sandy 5Ghz-en (játékban)."
Erről kérek tesztet.
"PSeljek neked egy 7Ghzes eredményt? Jut eszembe, ha jól tudom a Ghz rekordod most nem Sandy tartja, hanem Ivy, akkor melyiket lehet jobban húzni?"
Validáld, ne PS-elj........Mivel léghűtéses/vízhűtéses tuningról, és hétköznapi használatról volt szó, ezért a mondatod utolsó része teljesen irreleváns jelen esetben.
helkis:
Vízzel is kb annyit megy, mint léggel (5,6GHz), az 5,7GHz+-hoz hideg kell, jó hideg.
HSM:
Mindenkinek így kellene hozzáállni a dolgokhoz, mint neked.
-
ffodi
veterán
válasz
BullZeye #1577 üzenetére
Ez ebben a formában sajna nem igaz. Számtalanszor előfordul, hogy LinX, P95, egyebek full fagyásmentesen futnak akár órákon keresztül, de netezés vagy zenehallgatás közben repül a kékhalál (SB és IB esetén ez sajna ismert dolog). Illeve a linkelt teszt valóban csak 1 perce futott.
-
korcsi
veterán
válasz
BullZeye #1199 üzenetére
Bár összehasonlító tesztet a fogyasztásra nézve nem találtam, szerintem azonos körülmények között nem fogyaszt többet az ivy mint a sandy, maximum annyival amennyivel a számítási teljesítménye is nagyobb.
Villanyszámla?
7/24 cinebench 20W többlettel számolva 600ft havonta. Kicsit túl van ragozva a fogyasztás többlet költségre vonatkozó hatása. -
tiszavirág
tag
válasz
BullZeye #757 üzenetére
"Simán melegedhet jobban, adott órajelen, és adott feszültséggel, mint sandy."
Az előzetes tesztek nem igazolják a feltevésedet !
System:
Motherboard: ASUS P8Z68-V Pro (Intel Z68)
ASUS Crosshair V Formula (AMD 990FX)
Intel DX79SI (Intel X79)
Intel Z77 Chipset Based MotherboardHard Disk: Intel X25-M SSD (80GB)
Crucial RealSSD C300
OCZ Agility 3 (240GB)Memory: 4 x 4GB G.Skill Ripjaws X DDR3-1600 9-9-9-20
Video Card: ATI Radeon HD 5870 (Windows 7)
AMD Processor Graphics
Intel Processor GraphicsVideo Drivers: AMD Catalyst 12.2 Preview
Desktop Resolution: 1920 x 1200
A teljes cikk itt található.
-
Pubszon
veterán
válasz
BullZeye #679 üzenetére
De akkor az hogy van, hogy a 3770K nmindtől kevesebbet fogyaszt?
Szerintem nem az i= volt a hibás hogy keveset fogyaszt, hanem az i5.
i7-eknél LOAD 23W-al kevesebb, IDLE pedig 27W.
Na akkor ez hogy van?
Vagy mégis 77w lesz az a TDP mint ennél a ES-nél? -
HSM
félisten
válasz
BullZeye #661 üzenetére
1. Elvileg be tud segíteni az Intel GPU is virtuval
2. Erre (is) való a virtu, persze zerocore-os VGA is érdemes hozzá (egyenlőre csak az AMD 7-es sorozat), mert az szinte teljesen le tud kapcsolni így az intel gpu mellett.Nem teljesen különálló hardver, közös memórián lógnak, stb. Ellenben alap 2D használat mellett nem fogja jelentősen befolyásolni a cpu teljesítményt. Virtu-n keresztül 3D használat mellett, ha az integrált eszközre van kötve a megjelenítő olyan 2-10% lassulást mértek a tesztek kevés kivételtől eltekintve. De azért várjuk meg a friss teszteket is, a Z77 kapcsán tuti jobban rá fognak majd feküdni az oldalak ezekre a dolgokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest