Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Repsol600
üzenetére
Rendben van, de mi a helyzet a rongálódással? Sokat lehet olvasni arról, mit tesz a felületekkel a Liquid Pro, mi a helyzet IHS és mag szintjén..?
-
Gtaati
őstag
válasz
Repsol600
üzenetére
Oké értem majd megpróbálom, ebben a felállásban ! Esetleg valaki tudja hol lehet rendelni, kapni coollaboratory liquid ultra-t ? A másik ha 80 foktól nem lesz baja akkor kupaktalanítva 55-60foktól sem ergo nem kell gariba vinni, mert nem megy soha tönkre
meg ha gond van ugyan olyan fekete szilikon bázisú ragasztóval vissza lehet szépen ragasztani! Köszi az infót! -
Bile Demon
őstag
válasz
Repsol600
üzenetére
Ok köszi. MX4-el raktam össze. Kevesebbet használtam, mint utoljára (most nem két csík csak egy) de az se végig hanem középen egy kb 15mm-es kis szakasz.
Nem változtak s hőmérsékletek. Ez a proci ilyen.Számolgattam CPU teljesítményt. Idle power= 43W, gagyitápom hatásfoka 75% (sacc/kb). Pcpu=(Pwall-Pidle)*75%
A legmelegebb és legkevésbé meleg mag hőmérsékletének különbsége egyenesen arányos a disszipált teljesítménnyel. Vagy tényleg ennyi a hőmérsékletük, vagy a hőmérők hibája is egyenesen arányos a teljesítménnyel. Inkább az előbbire tippelek. Kérdés, mit szól a chip 20 fokos hőmérsékletkülönbséghez a közepe/széle között. Van benne egy kis feszültség.
Ezek jöttek ki (fix maxra kötött hűtővel, Mugen 3 @ 1600rpm):
CLOCK VOLTAGE CORE TEMP POWER from the wall POWER of cpu
4x3700MHz (auto alapfesz LLC=5) 58 61 69 63 131W 66W
4x4200MHz (-75mV offset LLC=2) 60 67 74 69 157W 85W
4x4400MHz ( -5mV offset LLC=2) 64 72 82 77 181W 103.5W
4x4500MHz (+25mV offset LLC=2) 69 77 88 82 199W 117W -
Bile Demon
őstag
válasz
Repsol600
üzenetére
Persze. Megbántam, hogy nem 2500K-t vettem. Gondoltam a 8 szál majd milyen jó lesz...
És a 8MB cache is, visszalépésnek éreztem a 12MB caches C2Q után. Az első teszt lefuttásakor láttam, hogy az új rendszerben a memória is gyorsabb, mint a C2Q-nál az L2 cache volt. 
A forrasztott kupak és a 4 szál miatt jobb választás lett volna a 2500K. A downgraden is gondolkodtam, de ebből már jól úgyse tudok kijönni.
-
szeva000
addikt
válasz
Repsol600
üzenetére
nah,most raktam fel a liqid ultrát a kupak alá...A brockent MX-4-el dobtam össze....
Most 4500-on megnéztem,visszavettem már 0,2V-ot a prociból is.
Majd most már idő kell belőni kevesebb fesszel vagy sokkal nagyobb frekin....Menni fog,azt már látom,mert eddig már itt nyalta a 90fokot..Tehát megérte elqrni a memvezérlő egyik felét
...azt nem megy azóta sem,de nem is lényeg.( csak most szereznem kellene 2X8GB-os modult a 4X4 helyett)
sajna ma erre volt időm,de elég ez
Most:
-
szeva000
addikt
válasz
Repsol600
üzenetére
Ezeknél inkább az a baj,hogy egyszerűen annyira kaka a paszta,hogy nem képes a hirtelen hőtermelést átadni,nem az a pár fok eltérés.Az bizta,hogy nagy eséllyel ebben a liquideknek nagyobb előnyük van.Azért lett ultra,mert azt könnyű letakarítani is
...Érdekesek ezek a tesztek...nézegettem jópárat,ott meg az ultra-t hozták ki több tesztben,igaz igen hasonló eredményeket produkált mindkét liquid.
Már nem is bánom,hogy csak 8GB ramom lett a 16-ból
sokkal jobb lett a gép 4500-on 
-
-
LaciMc82
aktív tag
-
ImpersonatoR
addikt
válasz
Repsol600
üzenetére
Erősen gondolkozom rajta nem is az tart vissza, hogy ugrik a gari mert eddig mindenfele hardverem halt mar meg kivéve a processzort (jó azért lekopogom nem most akarom elkezdeni) hanem, hogy beleállítom a kezembe a penget
Egyszer szedtem szét a vízhűtést és a csatlakozóról hasítottam le a szilikoncsövet és az olló nagyon frankon beleállt a kezembe azóta tartózkodom az ilyen műveletektől.
Egyébként simán elképzelhetőnek tartom hogy nem is kéne utána meg vízhűtés sem elég lenne neki a lég akar 5 ghz re is. -
-
-
törölt tag
válasz
Repsol600
üzenetére
A lényeg hogy 2 fajtát viszek ma haza az artic coolingból. egy mx-2 est és egy négyest.
Amelyik jobban produkál azzal leragasztom a sapkát vissza a helyére 4 ponton és a mutatvány letudva...A másik észlény döntés a krómozott réz. (már aki ezt is kitalálta)
a króm az egyik legszarabb hővezető fémezüst
réz
aluminiumés aztán jön a többi vacak...
-csak ezt ússzam még meg.

-
-
RyanGiggs
őstag
válasz
Repsol600
üzenetére
4.7Ghz?! Az jól hangzik. Annyit szerintem nem is adnék neki. (Max 4.5Ghz)
SSD-m az van, viszont most vettem egy HD 7870-est, szóval ha még veszek
egy 3570K-t + egy Asrock lapot, arra még úgy ahogy lenne lóvé.
(Persze vigyék el ezt a régi lapot + procit)(#8507) slayer006: Köszönöm az infót.
-
bodva
aktív tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Előfordulhat

Már szinte minden beállítást próbáltam, ami szóba jöhet, de egyik sem okozott megváltást semmiben.
Pedig már kapcsoltam ki is feature-öket, meg be is, de semmi :\Kár érte, de mindegy. 4.2-n is elég igazából

Max becserélem valami szandira (2600k), és azt legalább tudom hűteni is, mert hajlandó átadni a hőt a kupaknak
----
Nem tervezek moddingot, mert erre felesleges
Minek ha tuningolni is csak ennyi fesszel lehet? 4.5 felé sehogy sem tudtam menni, pedig kipróbáltam az 1.48V-os feszt is. Egyszerűen itt vége van a procinak szerintem :\
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB FSP CMT510 Cooler Master 750W
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Igen, de szerintem ezek a számok inkább 25-20 év.... 

Egyszer szedtem szét a vízhűtést és a csatlakozóról hasítottam le a szilikoncsövet és az olló nagyon frankon beleállt a kezembe azóta tartózkodom az ilyen műveletektől.