Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu85
őstag
-
bandika0626
senior tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Biztosan direkt csinálták, hogy ne legyen annyira nagy konkurenciája az S2011 szériának. Azért is hagyták a memóriát is dual channelbe, mert ha az I7-nek meghagyták volna a triple-channelt biztosan a nyakára taposott volna a -E szériának. Én tapasztaltam, hogy a 3770K-nak a dual channel korlátozza le a teljesítményét legalábbis munka terén.
-
-
uRSul
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Sajnos nekem nem jött be a pasztacsere, a Noctua helyett raktam rá Mx-4-et, de ahelyett, hogy csökkent volna, 2-3 fokkal melegebb lett a proci 3 magja is Linx teszt alatt.
Most 78 fokra is felmegy!
Esetleg érdemes lenne a kupak alatt újrapasztázni vékonyabbra hagyva a Liquid-et? Már lassan ott tartok, mint a kupaktalanítás előtt, aminek akkor sok értelme így nem volt!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Érvelésed sántít néhol, hiszen a kupak felett is gyorsabban tudja átadni!
De tény, hogy a nagyobb felület miatt, arányaiban kisebb hőfokot lehet nyerni, hiszen ugyan azon hőmennyiség nagyobb felületen kerül átadásra (már eleve alacsonyabb hőmérsékletről indul), miközben a hőátadási és hővezetési képességei az MX4-nek és a LU-nak nem változik egymáshoz képest.
Tehát alul felül számít csak más mértékben, egyet értünk.
-
kovsol
titán
válasz
Repsol600
üzenetére
"de azért még se annyit mint + 4 teljes értékű fizikai mag."
Szép is lenne ha érne annyit, mint a fizikai mag. Remélhetőleg azért mindenki tisztában van itt a HT működési elvével.
Szerintem se ér meg +50% felárat az, hogy néha renderel valak és legyen kész 15% al gyorsabban mondjuk. De ugye mindenkinek magának kell eldönteni mire költi a pénzét. -
GrooveHero
addikt
válasz
Repsol600
üzenetére
végülis játékra is, na meg néha napján lenne egy kis renderelés. Semmi több. Csak úgy vagyok vele, hogy ha lúd, legen kövér, mert az elkövetkezendő 4-5 évben megint nem akarom cserélni. Most is egy 775-ös C2D E8400-at hajtok, lassan kezd lejárni az ideje szegényemnek. Mármint nincs semmi baja sem, csak kezdem észrevenni, hogy lassú.
-
uRSul
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Mennyire kellene csökkentem a feszültséget, hogy kb 4,2 GHz-nél ne menjen 70 fok fölé?
Ezt a 68-71 fokot 4 GHz-nél, 40-es szorzóra állítva, semmi mást nem módosítva produkálja.
Én is sajnálom egyébként ezt a 70 fokot látni, de szerencsére tényleg nem tartósan áll ezen az értéken!
Azért egyre inkább izgatja a fantáziámat a kupaktalanítás!
-
don dante
aktív tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Köszönöm... De inkább személyesen vinném, mert nem tudom sokáig nélkülözni a procit, így Budapesten belül keresek olyan illetőt aki gyorsba megcsinálná, ja és nem rendelkezem alávaló pasztával sem, így azt is kellene alá tenni... Várom az ajánlatokat akár priviben is...

-
bombibmw
veterán
válasz
Repsol600
üzenetére
Igen,valóban a vére volt.

A pengés megoldást ajánlom inkább.
Hülye voltam,hogy nem azzal kezdtem.
Csak az első sarok megkezdésére kell nagyon figyelni.
Ha már kicsit belevágtál a ragasztóba,mindig felfelé kell feszíteni finoman a pengét és szépen végig lehet érni.
Nekem 10 perc alatt meg is volt,nem is kellett volna szétvernem a procit,igaz nagyon vastagon volt megragasztva.
Az elején én is a satus módszer mellett voltam,de a pengés könnyebbnek bizonyult és bármikor megcsinálnám a legkisebb félelem nélkül.Egyébként én is azt néztem YT-on,hogy fülpiszka lesz a legcélravezetőbb megoldás.
-
ha1265
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Igen, nekem is ilyen volt ezelőtt. De ha jól csinálom az egészet, közel azonosnak kéne lennie, ahogy néztem mások képeit. Lehet, hogy egyenetlenül kentem a Liquid prot? Végül is nem olyan vészes a 76 fok stresstest alatt, de a majdnem 20 fok különbség 2 mag között számomra aggasztó.
-
ot93
senior tag
válasz
Repsol600
üzenetére
szerintem nem csak lement 1,6-ra (energia takarékosság miatt), hanem az amivel lehet állítani visszament 1,6-rá tehát elvileg nem tudott volna feljebb menni, mintha leszabályoztam volna...
amúgy simán pl. képnézéegetés, fájlkezelés-kor észre kellene vennem valami különbséget ha 1,6 a max mintha 3,3 lenne? vagy ez a július ez a különbség inkább pl. játékok közben lenne észrevehető?Mondjuk még csak egy napja van meg... :-)
-
messi6502
tag
válasz
Repsol600
üzenetére
Igen, rá félórára rájöttem, csak már nem akartam flamelni.

Egy kérdésem azért még lenne, ha nem gond :
4.4 ghz stabil 1.21 droppolt feszen, viszont 4.5-re már nagyon sokat kér linxre, egész pontosan 1.28 ahol már nem dob whea errort, viszont itt a gflops alacsonyabb, mint 4.4en.
Ha emelem a feszt, akkor nő a gflops? Vagy van annak bármi értelme?
Kipróbálnám, de már eljöttem otthonról a kíváncsiság meg közbe hajt!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
vgülis 4*4 ghz-n vagyok a 3570-el. akkorát nem dobna a 4*4100 se... meg ha azt nézzük egy 8320 as amd-t nem tudsz annyira megemelni hogy ezt behozza 4ghz-n...főleg minimum fps tekintetében. úgyhogy a 4*3800 is elég egy 3470-el.

Most 78 fokra is felmegy!
Szedtem már le a vizes blokkot róla és nem volt az oda ragadva!!!
Gratulálok, a fórum legjobb i5 címe innentől téged illet. 2. helyen Tata kolléga a gyönyörű ugyancsak 5GHz képes darabjával. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Átlag procik 1.050V-1.1V között vannak.