Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeslieG Jr.
őstag
No ahogy ígértem csináltam egy tesztet 4.4GHz-en LLC Level 3-on Offset -0,020V-al.

Elözmény: Előzmény 4.4GHz
-
LeslieG Jr.
őstag
Lejárt a szerk időm. Itt is egy teszt amit csináltam kupaktalanítás elött. Kupaktalanítás elött 4.4GHz-en
Majd csinálok ugyan ezzekel a beállításokkal egy tesztet. (LLC Level 3-on)
-
LeslieG Jr.
őstag
Ha azt mondom hogy nem mertem kupaktalanítás elött Linx AVX-et indítani mert 4.4GHz-en már a +90C felett nyaldosta elhiszed?
Volt már hogy fel is ment 100C-ra is azt hagytam a búsba inkább leállítottam. De majd megkeresem lehet hogy csináltam róla képet.Szenvedés 90C fokon <- Már itt is szenvedtem a hőfokokkal itt LLC Level 2-ben volt a 4.4GHz-en -0.020V Offset-tel. Linx alatt meg még több is. Igaz nincs kép rola.

-
LeslieG Jr.
őstag
A 4.4GHz-hez tartozó tesztet ugyan azokkal a beállításokkal csináltam (BIOS) mint kupaktalanítás elött mint után.
Egyedül a 4.2GHz-es volt egy kis csalásom mert a kupaktalanítás elött az Offset -0.045V míg kupaktalanítás után -0.050V az offset. Ez valójábban nem modósította volna a végeredményt.
De most látom hogy sajnos rosszat linkeltem a 4.2GHz kupaktalanítás utáni Linx tesztemhez mert ott már az LLC Level-t is lejebb vettem 1 szintel.
Több volt a vdroop ahogy te észre is vetted. 
Mindjárt kardomba dölök.
Nem akartam senkit megtéveszteni vele. 
-
LeslieG Jr.
őstag
Elég jelentős a különbség a kupaktalanítás elötti és utánni hőmérsékletek között. Mert a 4.4GHz-en mért hőmérsékletem a kupaktalanítás elött 90C fok fölött volt míg a kupaktalanítás után ez már jóval alatta volt ugyan azon beállításoknál. Az már más kérdés hogy most az LLC-vel szórakozok kicsit.(Ez most a 4.2Ghz-re vonatkozik)

-
LeslieG Jr.
őstag
Igen variáltam mert most már az LLC Level szintekkel játszadozom. Kicsit lejebb vettem öket és így is tesztelgetem. 4.2GHz-en azt hiszem most LLC Level 4 vagy Level 5 van beállítva az eddigi LLC Level 2-ő helyett. Ja és persze Offset -0,050V ment a teszt. Egyedül az LLC level-hez nyúltam a tesztek során az Offset-hez nem. Így most nagyobb tartományban ugrál a feszültség(vcore) Úgy is fogalmazhatnánk, hogy most az vcore optimalizáció szakasza következik.

-
Gtaati
őstag
Tudom és olvastam és köszönöm! Csak azért kérdeztem ismét mivel láttam teszteket neten ahol több helyen(youtube) 3-4 fokkal jobban jött ki a pro mint az ultra, holott az ultrának jobbnak kellene lennie a pronal.... és azért tetem megint fel h itt gyakorlatban valakinek van e tapasztalata mert itt valaki ha valamit kipróbál számomra hitelesebbnek tűnik!
-
ST05
őstag
igazad van , csak magambol indultam ki, nemszeretek kifagyni, konkrétan a bios jumperhez sem férek hozzá ,épphogycsak, valamint soxor elfektettem a rendszert, a rendszervisszaállitás csomó mindent elállított( norton ujra érvényesiteni meg még 5 ilyen dolog , elég zavaró volt) stb, jó tudom én vagyok a béna, csak abbol indultam ki, hogy nem 5 bios resettel akarna kezdeni.
azért is ugy irtam kiindulópontnak jó ! és onnan ugy is finomit, tudja ő mit csinál
nem véletlen konkrét feszt kérdezett, nem pedig azt, h . hogyan kezdjen neki
Repsol600: de nagyon javaslod a kupaktalanítást annak ellenére ,hogy te nem merted bevállalni vagy tévedek?
megcsináltad? -
LeslieG Jr.
őstag
Ez általába úgy működik hogy minnél nagyobb a tuning annál kisebb értékre kell tenni az LLC-t. Ha már nagymértékű a tuning akkor érdemes 100%-ra rakni mivel ott már a legkisebb vdroop is fagyást illetve instablitást okoz. Ezt ki kell tesztelni. Nekem jelen pillanatban 4.2GHz-hez LLC Level 3, Offset -0,050v kell és így stabil. A 4.4GHZ-hez már LLC Level 2 kell. E fölött már érdemes vagy LLC Level 2-ön hagyni vagy még magasabbra állítani LLC Level 1-re. Persze teszt és procifüggő is a dolog. Meg kell találni az legoptimálisabb beállítást.
A fentiek csak példák mert még én is tesztelem a rendszeremet.
Egyenlőre eddig jutottam. De még én is tesztelem a kis 3570K-mat. 
-
daveoff
veterán
kb semennyit!
Most csináltam egy tesztet bf3 multiban, fraps-el fps benchmark. 3770k alapon turbo-val vs. 3770k 4,4GHz-en. Pechemre a fraps nem mentette el txt fájlba, pedig lenyomtam 2 kört azadi palace-on, nem értem miért, mindegy....A lényeg, a vga (7950@1150/1650) végig 100%-on tekert mindkét esetben, grafika max-on volt, fps figyeltem másik progival játék közben, és szinte mindkét esetben ugyanannyi volt végig, szemre ~80-90fps között lehetett az átlag! Bench mutatta volna meg igazán, de majd később megpróbálom még egyszer! Ezt csak azért írom, hátha valakit érdekel, hogy játékban mennyit hoz egy ilyen proci tuning.... -
reset
senior tag
Tuti megérne egy misét, eléggé fehér folt...Beírtam a lapom topikjának keresőjébe, hogy LLC; nem volt egy találat sem. Én most 0% LLC-n hajtom, 4 gigával. Ha egy kicsit dolgoztatom a procit, akkor ezzel a beállítással 1,032-1,056 V értéket mutata a CPU-Z - ja, offset: mínusz 0,100 V
-
DanielXXXV
nagyúr
Sajnos csak számok alapján. Néztem neten több fórum van, ahol van batch number és eredmény is mellé. Majd kigyűjtök párat. Egyébként, akinek jó példánya van, az nyugodtan elküldheti a batch számát nekem pü-ben.

LLC-t úgy állatottam be, hogy, amit belövök neki Biosban, azt pontosan tartja terhelés alatt.
-
DanielXXXV
nagyúr
Paszta az ok. Annyira nem teszteltem ki teljesen időhiányában, most 1,25V-on megy 4,4GHz-en, 1,2V-on már nem indult. Lehet többet is ki lehet hozni belőle, én csak a vcore-t és a szorzót állítottam. Viszont cserébe szerintem elég jó a pasztázása és nem melegszik annyira. AVX-es Prime95 Blend alatt a legmelegebb mag 70 fokos 4400MHz@1,25V és nincs közöttük 3-4 fok eltérés, mindez egy fix 800-on járó Alpenföhn Triglavval.Tegnap toltam egy kis Metrot, ott nem mentek 50 fölé a magok.
Most lehet lesz egy lehetőségem procik közt válogatni batch alapján és, akkor lehet tovább adom ezt.
-
Raidon
őstag
Kell a HT-mi?
3770K amikor vettem kurva draga volt nekem meg ez is igen jo teljesitmeny AMD-utan.
Mert aztan a tied CR lehet az enyemet is lehet addig huzni
Csucsbiceppel egyforma Batch szamu procink van. 4,4 el tesztelte mar kivancsi vok mi a vege
Az azert erdekelne hogy mennyivel vagyok hatranyos helyzetben ha az FSP Bluestorm Pro 500W os tapomon a procis tapkbal nem 8 hanem 4 pines. Tuningnal szamit az valamit? Illetve kell tuningnal a 8 pines csati?
-
Cole86
senior tag
Én nem hiszem.. Van külön toppic ahol utána olvashatsz ,h gamekra melyik proci a jobb..
Ha melózol vele vagy a hobbid a konvertálás, meg rendelés, stb... akkor megérheti egyedül.. magasabb órajel a gyorsabb, HT-nélkül a döntő többségben.

De hát kinek a pap, kinek a paplan..

-
daveoff
veterán
HD7870CF-em volt, nem tetszett ezért eladtam, vettem helyettük egy HD7950-et, maradt egy kis pénzem és ezért jött képbe a proci upgrade......ez tavaly november körül volt +20k volt a csere mindennel együtt.....
A 3770K előtt volt két 3570K-m is, mindkettő malay volt, de egyik sem volt kimagasló példány, inkább átlag alatti, ez a CR 3770K sem egy jó darab, de ez legalább átlagosnak mondható, ilyen az én szerencsém
.......De nem panaszkodok, mert most azért meg vagyok elégedve, és már régóta szerettem volna i 7-et!

-
BeLucZ
addikt
nah most megnéztem rendesen és nálam vagy auto van vagy beirok vmi értéket manuálisan!
a két power limitesnél oké hogy 500at irok mert ott a wattot kérdezi
de a másik két értéknél mit irjak?
Primary Plane Current Limit:
Secondary Plane Current Limit:???
ide is 500at? vagy ezt hagyjam auton? ezek mire vonatkoznak?
-
-
LeslieG Jr.
őstag
-
szeva000
addikt
az már meg volt .még akkor kivettem egyszer,eltakarítottam mindent hátha kontakthiba...lap próbálva,minden oké volt.Szemmel nem látszott a procin sem hiba.Csak arra tudok gondolni,hogy szakadt valahol az aláfeszítéskor a procinál egy vezetősáv.
Igaz az is fura,hogy minden működik atomstabilan
...így annyira nem is aggaszt a dolog
-
szeva000
addikt
Ti csak álmodozók vagytok az a baj és a fórumokon álmodoztok

műszerész vagyok...megoldottam már ennél sz*rabb dolgokat is
...a múltkor gagyibájt dual bios...uhhh 1nap volt igaz,de jó lett
..először azt hittem bios hiba.kiforraszt,megír..ééés nem mentette vissza...Nah ott is 2hajszálrepedés.....
Ha találok mikroszkóp alatt vágást a procin,azt símán megoldom...ha meg nem,akkor ráhagyom és tényleg X-akta,hogy hová lett a az első 2ram foglalat vezérlője
Csak ehhez idő kellene,ami nincs sajna... -
szeva000
addikt
az a kis baki már megoldódott a 2X8GB ram cserével és azóta nyugodt vagyok

Én úgy emlékszem,olvastam valahol,hogya Haswell sem lesz forrasztott,de a kupakot majd azért nem nagyon tudjuk leszedni,mert tele lesz smd-vel még a kupak melletti rész...Az ivy-nél legalább bele lehet engedni a pengét síkban
Azért majd ha lesz plusz zsém és főleg 1-2nap szabadidőm,még szétkapom a proci tetőt és megvizsgálom újra,nem e van látható hiba mégis...akkor jön a mikroszkóp és a procijavítás
-
LeslieG Jr.
őstag
Csak probából tettem auto-ra. Tudom hogy auton több feszt ad mint kellene. Csak kiváncsi voltam, hogy ilyenkor mennyi feszt add a procinak bizonyos frekin.
Bár most állítottam egy kis Offset-et(-0,010) 4,3Ghz-nél. Egy cinebench tesztet le tudtam futatni majd holnap nézek más tesztet is.
-
-
BeLucZ
addikt
én nem gyötröm a procit linxxel mert nem ad valódi stabilitási infót és teljesen feleslegesen izzasztja szerencsétlen cput, játékokkal tesztelek, pl cod6 engem mindig kivág, ha instabil a proci, vagy bf3 és sorolhatnám, valós alkalmazásokkal tesztelek, mivel azokat is használom a mindennapokban, nem linxet, főleg hogy nem megbizható
tapasztalat....
-
kovsol
titán
Nem csak a % számít. AIDA is 100% on terhel és a AVX LinX is és mégis utobbi jobban fűt. A játék nem fog sose úgy fűteni mint a LinX.
Ilyen vga lesz. Nem rendeltem, hanem használt. Első szériás jól húzható fajtából még. És nincs ez a BS hiba mizéria se vele, mint sok új kártyával.(#12480) Winne 7850 volt korábban a gépemben. Utána volt egy Tahiti-LE, de hangosnak találtam, így most lesz ez.
-
kovsol
titán
Teljesen gyári a cucc, nem is áll szándékomban kupaktalanítani. 4800Mhz LinX stabil 85-95 fok között, pl hitman alatt 4800Mhz mellett is 66 fok volt a legmelegebb mag. Amúgy egy mezei MX2 van rákenve. Holnap ha megjön a VGA kártya meglesem mennyit javul a hőfok ha az IGP ki van kapcsolva.
-
kovsol
titán
Az övé kifejezetten jó darab szerintem. Nekem 4500 hoz egy picit több fesz kell. Viszont most megtaláltam a számomra ideális beállítást, mondjuk most nincs VGA a gépemben így az IGP ről megy a gép, az is jelenthet pár fokot. Azt hozzá teszem, hogy az én procim iszonyat melegedős fajtából való

4600Mhz 1,184V LinX legmelegebb mag 85 leghidegebb 76. A radiátor meg hűtőventilátor nélkül elvan.
Aida tesztet nézve 58-70 fok között vannak a magok. Aida kb annyira melegít, mint egy erősebb játék, szóval szerintem teljesen rendben van így a gépem most.Szerintem egy Malay procitól nem is rossz ez amit az enyém produkál!
-
Tomace91
senior tag
Ha kikapcsolom a HT-t akkor pl a CS:GO-ban ami elég proci éhes game, nem lesz gyengébb a teljesítménye meg úgy szimplán nem lesz gyengébb a gép miatta?
Tegnap amúgy egész este 4.4 GHz-en próbáltam és még -0.055-nél is leállt meg kidobott a CS:GO. Pedig 10 perces LinX-et simán végig vitte.

Hát mivel nem nagyon értek a dolgokhoz nekem órákat vesz el sajnos. :/
-
Tomace91
senior tag
Gyors csináltam LinX-el egy 2 perces tesztet.
Feszültség értékek: IDLE: 0.832-0.840
Terhelés: első 20 mp-ben: 1.224-1.232
20 mp után: 1.248-1.256 e két érték között ugrált sokat de többet volt az 1.248-on.
Mikor először léptem fel és rámentem, hogy válasz a firefox össze is omlott. :/
BIOS beállítások:
@krx21: de ebben az esetben elvesztem a SpeedStep és azt, hogy levegye 16-os szorzóra és 1600-on menjen a proci ne pedig mindig maxon nem? Továbbá 1.28V-on 4.4 GHz-nél 90°C fok fölötti értékeim is voltak mint linkeltem előtt tikshow-nak.
-
ÁdiBá
veterán
Ahogy említette a kolléga.
Sokat megy a számítógép, és így azért egyik kártyának üzemelnie kell.
Valamikor több napig nem indítok el semmilyen játékot. Csak film, zene, net. Arra bőven elgenedő lenne az igpu.
Ha már tudja a rendszer akkor gondolkodom a használatán, persze csak ha kivitelezhető. -
szeva000
addikt
ez nem bizta,hogy annyira fura...Még 4200-on jóval kevesebbet mértem én is.Valószínű,hogy a feszültség emeléssel hoztam ki belőle.De ha lesz időm,majd behozom a normális teljesítmény mérőmet a műhelyemből,és mérek mindent...nem ezt a kis ócskavas párezer ft-ost használom.Annak bizta lehet hinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
1-2 hónapja feltettem a lapot de túl nagy volt a különbözet, ennyit nekem nem ér, úgy se használnám ki az E4-et.
én jó előre terveztem. Nem adom 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem akartam senkit megtéveszteni vele. 

Lehet, hogy az enyém is elszaladgál azon a beállításon.
Én meg vagyok vele elégedve, mint ahogy a 3570K-val is meg voltam....
.......De nem panaszkodok, mert most azért meg vagyok elégedve, és már régóta szerettem volna i 7-et!

Én ennyit még nem mértem egyszer se, max 4giga körül. De lehet volt, csak nem néztem oda....