Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubakka2141
csendes tag
-
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
70 fok szerintem egyáltalán nem sok. 80-85-ig is felmehet az Ivy simán.
(#31539) Kupszi:
Én 3770k-m delidelve sem megy 4,7-et! 4,6 a vége, ezt is 1,38V környékén viszi csak. Így van 75-78 max hőmérséklet ha meg van tekerve rendesen játékok alatt(Thermalright True Spirit 140 Power hűti, CLU van a kupak alatt és Kryonaut felette).Sajnos senki nem tud neked garanciát adni arra, hogy a procid el fogja vinni bármikor is a 4,7-et... ez lutri.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Starchm
üzenetére
Maximalista akarok lenni. 4.7Ghz a határ. a 6700K a 7700K 9700K mind ezen az órajelen ment.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó viccet félretéve, ha tudom hűteni miért is ne. Van egy dupla radis Corsair H105 ami jelenleg jéghideg, a cpu meg izzik. Már 4.5Ghzen is throttlingol egy aida64 stress alatt is. Szóval van mit delidelni.
-
lemusz
addikt
-
Starchm
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Nah végülis lejjebb mentem 10mv-al és egyből elszálltam 112 whea errorral 4 mp alatt

Érdekes, h visszaraktam 1.35v-ra aztán úgyis hibázik párat, aztán néha gondol egyet és egy restart után hiba után megy. Aztán egy nap után megnyugszik és 12 óra alatt max 1 hibát dob... Úgyh kb 10 restart után értelmesen müködik.Gondolom 4.7ghz-nél a PLL overvoltage-t be illene kapcsolni ugye?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Nekem is van még egy bontatlan Z77-es nagyon alap lap. Asus -A. Látva a tendenciát, hogy a kifutó foglalatokhoz nem lehet kapni lapokat, inkább idejében vettem másikat, mert hosszú távra terveztem akkoriban vele. Már, hogy ne kelljen kidobni vagy eltékozolni egy jó processzort alaplap hiba miatt. Megvan az eredeti is, aminek a tartalékának vettem. Egyedül attól félek, hogy állásában elromlik vagy talán sose volt jó, mert nem ellenőriztem. Kifolyik az elem, kiszárad a kondenzátor, nem tudom mi baja lehetne még.
-
Janusz001
őstag
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Starchm
üzenetére
Értem hát én most gondolkodóban vagyok... Mert a húzott 780 ti-t 1200-as órajelen már nem tudja kiszolgálni a 3570k 4.ghz-en nagyon sok helyen
Proci jelenleg delidelve van de mx2 van alatta 2x amivel így is 70-75 fok csak kétlem hogy azaz 500mhz kisegítene.Tehát így most azon morfondírozok hogy clu-t vegyek és 4,5g vagy váltsak procit 1155-en belül i7-re. 1150-re nem váltok ott még mindig 50k egy 4770k

Mennyit érhet most egy OEM delidelt 3570k?
-
Baryka007
addikt
válasz
Starchm
üzenetére
Nekem a 3470 esem csinált ilyet legutóbb huzamos BCLK tuning után.... 2 hétig használtam 105,2 es BCLK van a 3470 est... Noh azt nem lett volna szabad... Azóta töröltem a fejemből mindenféle BCLK val kapcsolatos tuning információt...
Miután visszaraktam gyári értékre a procit még 1 hét volt mire abbahagyta a gép magától... Persze közben lehúzogattam róla a dvd olvasótól a pcie wifi kártyáig mindent a gépről és használtam úgy is, így is... Aztán egyszer csak elfeledte a gondját baját...
A lényeg, hogy én a BCLK val hoztam összefüggésbe a dolgot.
-
Speed®
titán
válasz
Starchm
üzenetére
VGA..felbontásfüggő, 1080Phez 1070/V56 simán mehet mellé pl., feljebb ~bármi.
RAM sok vizet nem zavar, ha nem az IGPről van szó, de azért mérhető/érezhető, ha egy bizonyos szintet átlép a sebességkülönbözet. Szerintem arany középút az 1866C9 mellé. De elsődleges a mennyiség persze..az legyen elég. -
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Akkor ez lesz a gond...
Amikor 98/97/96-ra állítod mennyire ugrik fel teszt alatt?
Szerintem csak azért stabilabb neked ezeken az értékeken, mert ekkor kb 100-ra ugrik fel, oda ahol amúgy is lennie kéne.
Nem igazán láttam még ilyen jelenséget mondjuk.
Most direkt ránéztem az enyémre és betonstabilan 100 MHz akármit csinálok.
-
F e Z o
veterán
válasz
Starchm
üzenetére
Ahova a 4600MHz kevés, oda a 4700 is. Ezért nem. Nyúlnék a BCLK-hoz, fő a békesség. Ami a hőfokokat illeti a 70 fok nagyon jónak számít, így nincs okod aggódni.
(#30917) Starchm : LinX-szel vagy prime95-tel mérd már meg, hogy egyes beállításoknál mennyi Gflops-ot dob a gép.
-
Baryka007
addikt
válasz
Starchm
üzenetére
Gondolom az alaplapnak van valami energiatakarékos featureje ... Ami nem tetszik akkora tuningnál a CPU -nak.
Hát alapból, ha szorzózármentes a procim, tuti a BCLK hoz hozzá sem nyúlnék. Egyébként saját tapasztalataim azt mutatják nekem is, hogy BCLK tuninghoz nagyobb fesz kell, mint a szorzó emeléses tuninghoz.

-
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Hát az bizony lehet. Bár nem tudom mennyire pontosan mére ezt a HWInfo.
Mindenesetre csekkold le újra, hogy a BIOS-ban nem AUTO-n vagy alapon van a BCLK, hanem manual-ban beállítva a fix 100. Ez az amit tényleg nem érdemes piszkálni szerintem, mert minimális teljesítmény növekedésért cserébe lehet eléggé jó kis lolrandom instabil rendszert kapni. -
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Valószínűleg igen. De ha húzva van más alkatrész(RAM, VGA, bármi), akkor az is okozhatja a problémát.
Érdemes először mindent levenni alapra és egyesével tuningolni az alkatrészeket a stabil pontig és csak utána összeereszteni a teljes tuningot.Egyébként windows mennyire friss? Egy régi windows installálás, esetleg közben lecserélt hardver komponensekkel is tud ilyet okozni!

-
-
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Ez konkrétan a meltdown és spectre sebezhetőség javítása. Eléggé ajánlatos feltenni, ha netbankolsz meg miegymás privát dolgot is művelsz a gépeden.
Elvileg igen lassít kicsit, pontosabban nem lassítja a processzort, hanem annak felhasználható teljesítményét csökkenti kicsit. Ez általában egy számjegyű százalékban mérhető ha egyáltalán mérhető és szerintem ez mindenképpen megéri a biztonságért cserébe...
Arra leszek kiváncsi/azt remélem, hogy az eddig jól bevált OC beállításaim nem válnak emiatt instabillá...

-
Speed®
titán
válasz
Starchm
üzenetére
A Brocken 2 nem rossz darab, sőt. Elfér, nem lóg a RAMra / PCIEbe, OCra is jó,
egyedüli indok, ami miatt Machot javasolnék, az extra csendigény adott esetben.
Amúgy tele az apró jó vételekkel, Brocken2/7.5k, Macho Rev.B/8k, választhatsz. -
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
OK, akkor nézd meg a WHEA errorokat ott ahol írtam, mert tuti lesznek. Ameddig azok vannak instabil az OC értéked. Azaz vagy csökkenteni kell az órajelet vagy növelni a feszültséget. Egy szintetikus tesztprogram sem tudja egyedüliként megállapítani kifegyásig a stabil OC-t. Ahhoz több tesztprogram és játék is kell.
-
Raggie
őstag
válasz
Starchm
üzenetére
Itt keresd:
Event viewer > Windows log > System log
Az ujríindítások/fagyások környékén keresd timestamp alapján.Egyébként mivel nem tudom mennyire vagy jártas az OC-ben megkérdem: hogyan történt az OC beállítás?
Felraktad a szorzót és kész? Feszekhez vagy máshoz nyúltál? (az említett energiatakarékosságokon kívül)Csak mert gyanúsan alacsony az 1,2V környéke a 4,5GHz-hez szerintem. Tudom, hogy az enyém nem egy csúcs OC chip de nekem pl 1,3 körül kell a 4,5GHz-hez... Szerintem csak simán instabil az OC. Nem mindig jön ki az egyből a tesztelések folyamán.
-
-
Speed®
titán
válasz
Starchm
üzenetére
Alapon soknak hat, de VIDfüggő is. Nálam pl. 1.064 az alap és 1.208 4.5Gn.
Ez még gyári állapotban van, gondolkodok rajta, megbontsam-e egyáltalán..
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- Új MSI GF63 Thin 15 FHD IPS 144Hz i7-12650H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem előző lapomban a 4,5 GHz-hez 1,38 V kellett, a mostaniban 1,29 V-al simán megvan!