Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbi fejlesztésnek van-e értelme a ráköltött összeg és az időtállóság/teljesítmény tekintetében.Szóval van egy i7-3770 processzorom egy b75 alaplapban. Jelenleg egy RX480 videokártyát használok, de később tervezek egy Vega64-et, vagy GTX1080-at.
Arra gondoltam, hogy veszek kb 25ezer Ft-ért egy Z77-es alaplapot, amiben kb 4.3 GHz-re fel lehet húzni a processzort.
Szerintetek ez teljesítményben ad annyit, hogy kicsit tovább húzzam platformcsere nélkül, vagy nem áll arányban a teljesítmény növekedés a ráköltött 25e Ft-al (vagy kicsit kevesebbel, mert a másik lapot eladnám)?
-
-
Qtya123
őstag
válasz Speed® #31197 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor marad a jelenlegi b75-ös lap.
Ja még annyi kérdésem van, hogy néztem AIDA stressz tesztel, hogy a processzor mennyire húzza fel magát a turbo boost-al közben és 3691 Mhz-re áll be az aida szerint. Megnéztem a HWMonitorral is, illetve az Afterburnerrel is és mindegyik 3691 Mhz-et mutatott a 100%-os usage mellett az Aida tesztjének futása közben.
Elvileg nem 3900 Mhz környékére kellene beállnia?
Az alaplapom Gigabyte B75-D3V rev 1.1 és a Biosban a Turbo Boost alapban automatán volt, átállítottam Enabled-re hátha... De ugyanúgy 3691 a plafon. Ennek a b75 chipset az oka?
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz windlord #31198 üzenetére
Még egy utolsó kérdés:
Elgondolkodtatott az alábbi kijelentésed:
"4.5-4.7GHz - n mar komolyabb potencialt kepviselnek."Ha lecserélném a procit is egy 3770K-ra, akkor a lap+proci teljes bekerülési költsége úgy 32.000 Ft-ban állna meg a régiek eladása után.
Véleményed szerint 32ezret megér ez a 3.9 Ghz-> 4.7 Ghz ugrás, vagy tényleg hagyni kellene már ezt a konfigot kifutni, amíg bírja?
-
Qtya123
őstag
válasz Speed® #31206 üzenetére
Az a baj, hogy akár platformváltással, akár a jelenlegi húzásával próbálok egy jó ár/érték arányú fejlesztést elvégezni, egyik sem tűnik ezek alapján járhatónak. Egyszerűen jelenleg úgy látom, hogy nincs olyan, hogy jó ár/érték arány.
1155-ön maradva, B-s lapot, esetleg szorzózáras procit eladva:
i7 alapórajelről 4.1-4.2-re emelés: kb 23-24.000 Ft minimum
i7 alapórajelről K-s 4.5-4.7 körüli emelés: kb 32-33.000 Ft minimumÖsszességében ez nem tudom később jelentene-e pluszt, vagy úgyis minden játék elmegy a 4 mag+HT elegendő helyett a minimum 6 mag+HT irányába.
Jelenlegi ram+proci+lap eladása (kb 70e Ft-ért menne el) és platformváltás:
AMD:
proci: Ryzen 7 1700 - 69e Ft
lap: 33e Ft
ram: 44e Ft
146e-70e= 76e Ft költségINTEL:
proci: i5-8600K - 90e Ft (vicc, hogy mi drágulás ment végbe nemrég...)
lap: 33e Ft
ram: 44e Ft
167e-70e= 97e Ft költség(SkyLake és KabyLake platformot nem akarok, mert ha váltok, a legújabbra akarok, másrészt nagyon drágák használtan is ezek a processzorok).
Szóval összegezve egy platformváltás 80-100e Ft között állna meg függően, hogy AMD, vagy Intel. Úgy érzem, hogy jelenleg ennek a pénznek a kiadása semmi előnyt nem jelentene nekem a közeljövőben (játékra használom a gépet). Gondolom pár év múlva már igen, de akkor meg felesleges most meglépnem, látva például a ram árak mellett az Intel processzor árak jelenlegi emelkedését.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Speed® #31209 üzenetére
Végül is, ha a jelenlegi B lappal és nem húzott i7-el el tudnék lenni még 2 évig, akkor azt mondom, hogy felesleges most ugrálnom bármelyik irányba is.
Kérdés, hogy ez így lesz-e, bár ha a játékok gépigénye nem fejlődik drasztikusan és az eddigi vonalat tartja (például a BF4->BF1->BFV processzor igények) akkor talán van okom a bizakodásra.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése