- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
válasz
mcwolf79 #21168 üzenetére
A tizedesvesszőket told eggyel balra, amikor az offset beállításokról értekezel.
(#21187) hellboy0415 : Kicsit túlméreteztde a hűtést annak a procinak, nem? 360-as, meg 240-es radi.... Nálam húzott 2600-ot és HD6950@70-et vitt el egy 360-as radi, 2 120-as pwm-es radival.
(#21197) fatal1ty1984 : 99%, hogy folyékony nitrogénnel.
-
bombibmw
veterán
válasz
hellboy0415 #21192 üzenetére
Megnézted,mi a vége,most megnézed,mi az eleje?
Lehet az enyém is menne így egy 2V-al.
Te alkottad ezt,vagy odaadtad valakinek?
Kipróbálnám én is,mit bír az enyém. -
válasz
Hát azért te nem szarral gurigázol öcsém. 1.8V? És még mindig megy?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ezt mivel hütötted?
-
Casanova*
veterán
válasz
hellboy0415 #21194 üzenetére
elég neked a 2 mag
-
válasz
hellboy0415 #21187 üzenetére
Most nézem, hogy neked K-s procid van. Mi a fenének hajtod te 2.9GHz-en akkor? Nyomás fel, 4GHz-ig meg se álljon az a proci. Mi értelme van ennyit költeni rá, ha az ember ki sem használja?
-
kovsol
titán
válasz
hellboy0415 #21189 üzenetére
Az enyém 0,95V al elvan 4Ghz en is. De ha nem használom akkor úgyis leveszi 1600Mhz -re és még kevesebb feszültséget kap.
-
kovsol
titán
válasz
hellboy0415 #21185 üzenetére
Nem látom értelmét az egésznek, amúgy is leveszi magát 1600Mhz -re ha nem terheled, akkor meg alig kap feszültséget.
-
-
válasz
hellboy0415 #21185 üzenetére
Olyan nincs, hogy elég kevés. Addig vidd le, amíg még bírja.
Ha megy 0.7V-on, akkor menjen 0.7V-on. Alig fog úgy melegedni.
-
válasz
hellboy0415 #21176 üzenetére
Csak egy ellenpélda volt!
-
válasz
hellboy0415 #21179 üzenetére
Ezt nem lehet megmondani, minden proci más. Mintha azt kérdeznéd, hogy 6 hét múlva hétfőn este 7 óra 4 perckor éppen milyen idő lesz. Próbáld meg minél lejjebb vinni a feszt, aztán meglátod, hogy hol nem stabil már.
-
Repsol600
addikt
válasz
hellboy0415 #21179 üzenetére
Milyen órajelen?
Ezt neked kell kitapasztalnod, hogy meddig stabil mindegyik procinak más...
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Lenne egy olyan kérdésem, hogy vajon az i5 3570k procinak mi az alsó feszültség határ amivel még stabilan el ketyeg? Azért lenne fontos mert most nincs vga a gépemben váltás miatt és nem szeretném hajtani a kicsikét.
Köszönöm...
-
Casanova*
veterán
válasz
hellboy0415 #21176 üzenetére
ugyanannyiért mindenképp i7 2600 a jó választás
-
-
sadii
csendes tag
Sziasztok!
ha ugyanannyiért vehetnétek egy i7-2600-at vagy egy i5-3470-et, melyiket vennétek?? az i5-re lenne 3 év gari, az i7-t meg használtan tudnék szerezni. javarészt játékokra használnám, és bár nem sokat tudok a hypertread-ről, annyit viszont hallottam, hogy játékoknál nem igazán előnyös. ennek fényében (és hogy a tápom nem biztos hogy elbírna egy i7-t), én az i5-n gondolkodom, de azért szeretném hallani mások véleményét is.
-
mcwolf79
veterán
Üdv!
Szeretnék infót kérni:
Azon agyaltam, hogy ez a Load line calibration tulképp mire való?
Mert pl. az én esetemben a 3770 4,2 Ghz-en megy kb. 1,09 V-on.Ezt legkisebb LLC-vel érem el, -0,5 V offset-tel. Ez így stabil (legalábbis nem tapasztaltam hibát)
Ha a LLC-t 3-asra állítom, akkor annyi a különbség, hogy mivel kisebb a fesz-esés ,így az offset-et -0,8-0,9 V környékére kell beállítani, hogy 1,09 V-ra essen.
Namármost ha egy CPU stabil működéséhez szükséges feszültség állandó,akkor mi értelme van "vacakolni" az LLC-vel? Arról nem is beszélve, hogy az IDLE működéshez így nagyobb feszt kap (mivel az IDLE fesz is kevesebbet zuhan), és így jobban melexik IDLE (már akit ez érdekel).
Szóval várnám az érveket, hogy miért éri meg geccsolni az LLC-vel -
válasz
r3dsnake #21166 üzenetére
Úgy néz ki te BCKL-t emelsz, nem pedig szorzót. Én ezt a módszert messziről kerülöm, mert veszélyes, mások 102-103-ig ajánlják, hogy addig lehet elmenni. Ehhez alapvetően azt kéne tudni, hogy a procid órajelét mi adja ki. BCKL szorozva a szorzóval. Tehát 100x36 az esetedben. A BCKL-t ha emeled, akkor nem csak a procit fogod magasabb órajelre kényszeríteni, de az alaplapodon sok más dolgot is, amivel könnyen instabillá teheted a géped, ahogy azt írtad is. Megoldás, BCKL vissza 100-ra, ahogy alaphelyzetben lenne. Ez után, ha tudod, akkor a szorzót emeld meg, amennyire engedi. Mivel nincs K-s procid, így nem korlátlan ennek az emelése. Nem K-s procik tuningolásához annyira nem értek, úgyhogy majd más lehet több segítségedre lesz ebben. Minden esetre olvass utána még valahol.
Lényeg, hogy a BCKL-t piszkálni veszélyes, és nem éri meg pár MHz-ért.
Most nézem, hogy neked nem Z-s alaplapod van. Ebben az esetben a szorzó emelést elfelejtheted. Pontosan nem tudom, hogy az az alaplap mit támogat, és mit nem, de ha jól gondolom, akkor a non-K tuningot pont nem.
-
r3dsnake
nagyúr
Feszültségnek mennyit érdemes állítani? Nekem asus lapom van, i5-3550-es procival. Ha mindent auto-n hagyok, akkor 103-ig tolhatom az alapórajelet, fölötte már sokszor a boot képernyőn se jutok túl. (És azt írja, hogy problémás overclocking). Viszont a feszültséget nem mertem piszkálni. Jó lenne olyan 115 körülig feltornázni az alapórajelet, hogy a turbo boost-os 35x-ös szorzónál meglegyen a 4ghz.
Előre is köszi a segítséget!
-
ThodEE
őstag
válasz
hellboy0415 #21163 üzenetére
Ezt hívjuk alul feszelésnek, hűvösebb működés, alacsonyabb fogyasztás, hoszabb élet tartamon kívül nem lesz más még nem veszel el tőle annyit hogy instabil legyen, akkor se lesz baja, csak a win nem fog futni
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha én a procimat használom alap órajelen 3.4 Ghz-en és a feszt vissza veszem -0.150-el abból származhat valami gondom a procit illetően? Stabilan megy kerek 1.000v-tal. Köszönöm a válaszokat.
(#21161) haly Kipróbáltam amit írtál és eddig minden ok.
-
válasz
hellboy0415 #21160 üzenetére
Ugye azt tudod, hogy nem K-s procija van? Tehát ő azt hiszem csak 400MHz-et tud emelni rajta, aztán kalap kabát. A progihoz én annyit fűznék hozzá, hogy felejtsd el. Sokkal több dolgot lehet BIOS-ban állítani. Másrészt, amit leírtál az egy kicsit hibás, ugyanis feszültség állítás nélkül NEM tuningolunk. Ez a legrosszabb dolog, amit csinálhatsz. Az legyen az első, hogy a feszültséget beállítod manualra, aztán szépen felrakod 4GHz-re, vagy amire akarod, és utána egyből elkezded a feszültséget csökkenteni, ameddig tudod. Ez után meg jöhetnek a finombeállítások, C3, C6 statek satöbbi. Nem csak szorzót állítunk és apply.
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Amíg nem kell feszt emelni csak a szorzót kell 16-ról pl 40-re. Ez 4ghz-et jelent. Ha stabilan megy akkor nem kell neki +fesz. Ha esetleg nem lenne stabil a proci akkor OFFSET-ben +0.005 AZ ELSŐT NE PISZKÁLD AMÍG NEM MUSZÁJ. Azzal csak a legvégső esetben. JA és ha fel húztad urtánna nyomd meg azt a gombot amire az van írva, hogy APPLY
-
Hi All !
Van egy , ilyen tuning progi a deszkámhoz:
Az overclocking menü alól tudom gondolom az első 2 értékkel húzni a procit ez most jelen pillanat 100.00 mhz és 16x szorzón áll.
Tudna valaki egy kis tanácsot adni, hogy a gépemet egy csöppet megtudjam húzni, hogy, milyen értékekre húzzam itt fel a beállításokat? Van valami írott szabály ?
deszka: ASrock Z77 extreme4 + i5 3570, de az adatlapomon van a pontos konfigom.
THX!
-
Asbee
veterán
válasz
->Raizen<- #21150 üzenetére
bf4 ultra 100+ fps?? 1024-ben élsimítás nélkül? Vagy ez csak a max fps?
-
ST05
őstag
válasz
GrooveHero #21148 üzenetére
Asrock occ lehetőségü lap akkor igen felmegy 775 nek van 4 külön lyuk
, lapon oda is lesz írva, nagyon kicsit elforgatva lesz
nem lesz útban semmi, hacsak nem nagyon fura hütő, és magas ramjaid volnának.. -
GrooveHero
addikt
Köszi. Ha játszok akkor is csak Single player, multit egyáltalán nem, esetleg nosztalgia cod2, ilyesmi. amúgy egy GTX 560Ti társaságában lenne. Nem is kell 4,2, elég nekem a 4 Ghz, nem tuningversenyre megyek
A gond az, hogy a mostani E8400 nem hajtja ki alapon az 560Ti-t, húzni meg nem akarom a procit, mert nem az enyém. Szóval Akkor a kinézett lap Z77 extreme4, proci 3570K lesz. Memót meg vadászok bele valamit, mert mostanság elég húzós ára van.
Köszi fiúk -
->Raizen<-
veterán
válasz
Nekem 4,2 ghz-en megy 24/7 és mindenre elég. bf4 ultrán 100+ fps 32 fős mapokon. A blogomban találsz tesztet a prociról mire képes gtx 670-el 4,4 ghz-en.
-
kovsol
titán
válasz
4200-4500Mhz között van az ahol vállalható hőfokot produkálnak a procik még vállalható feszültség mellet. Példány függő mit fog bírni. Szerencséd van kifoghatsz olyat is ami ennél többet bír, de erre ne alapozz
-
GrooveHero
addikt
válasz
kovsol #21147 üzenetére
Épp ezen gondolkodtam én is. 3D tervezőprogit használok (Solidworks) és az inkább GPU igényes, mint CPU. CPU csak akkor kell, ha renderelni szeretnék vmit, de az ritka, viszont oda kell a húzott 3770K.
Egy szó, mint száz, marad a 3570K, sztem bőven elég lesz nekem.
Apropó, jelenleg egy ilyen procihűtőm van.
Azt olvastam vlahol, hogy pölö az Asrock Z77 Extreme 4-es deszkára fel lehet fogatni a 775-ös hűtőt is, mert jó az 1155-höz. Igaz ez? Amúgy mennyire lehet meghúzni a 3570-et? Semmi extrára nem gondolol. Pölö 4ghz körül szép elketyeg? -
kovsol
titán
válasz
Repsol600 #21145 üzenetére
"de azért még se annyit mint + 4 teljes értékű fizikai mag."
Szép is lenne ha érne annyit, mint a fizikai mag. Remélhetőleg azért mindenki tisztában van itt a HT működési elvével.
Szerintem se ér meg +50% felárat az, hogy néha renderel valak és legyen kész 15% al gyorsabban mondjuk. De ugye mindenkinek magának kell eldönteni mire költi a pénzét. -
Repsol600
addikt
-
GrooveHero
addikt
válasz
Repsol600 #21141 üzenetére
végülis játékra is, na meg néha napján lenne egy kis renderelés. Semmi több. Csak úgy vagyok vele, hogy ha lúd, legen kövér, mert az elkövetkezendő 4-5 évben megint nem akarom cserélni. Most is egy 775-ös C2D E8400-at hajtok, lassan kezd lejárni az ideje szegényemnek. Mármint nincs semmi baja sem, csak kezdem észrevenni, hogy lassú.
-
Repsol600
addikt
válasz
GrooveHero #21140 üzenetére
Az a kérdés, hogy mire akarod használni?
Ha pl videó szerkesztésre, vagy proci igényes munkákra akkor megéri a 3770K. Csak játékra nem.
-
kovsol
titán
válasz
GrooveHero #21138 üzenetére
Nem kellene messzire menni a válaszokért: [link]
Lapozd végig a tesztet és láthatod hol jön ki a HT előnye. (nem teljesen azonos órajelen van mondjuk a két proci ugye 3400 vs 3500Mhz, de azért jól látszik hol mennyit ér a HT.) -
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Most szeretnék majd gépet bővíteni és a 3570K és a 3770K között vacillálok. Igazából az ár eléggé döntő szempont, mert a 3770K olyan 75 magasságában van, a 3570 meg olyan 50k magasságában, és azért nem kevés pénzről van szó. Kérdésem lenne, hogy a gyakorlatban érezhető e a különbség a HT 4 mag és 8 mag között? Tehát a 3570K-ban 4 mag van, és 4 szál, míg a 3770K-ban 4 mag 8 szál. Vagy csak az arra jó, hogy jupí hurrá, a win 8 magot lát. Tehát van vmi előnye is annak a +25 ezer forintnak? Pölö renderelésnél, tömörítésnél, stb?
Köszi előre is a válaszokat -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Processzor benchmark-ra mit ajánlotok?
Köszi!
-
válasz
Grave_444 #21119 üzenetére
Nem tudom annyira mi található egy H61-es lapban, mármint beállítás kérdését illetően. Szerintem mást ne piszkálj. Amúgy a turbód egészen 3.6GHz-ig terjed, viszont ez azt hiszem csak 1, vagy 2 magra értendő. Tehát amikor a rendszer 1 magot használ, azt fel tudja tornászni 3.6GHz-ig is. Az enyém 3.8-at tud alapból. Azonban nálam a 4 magos turbo az ,,csak'' 3.6GHz. Valószínűleg nálad meg 3.4GHz lesz.
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
A turbo-t pontosan hol tudom kikapcsolni?
-
válasz
szimi57 #21130 üzenetére
AVX-es LinX-el tesztelted? Egyébként ezt neked kell eldönteni. 1.2V 4.2GHz-hez, az nem kevés. Nekem sincs egy tuning ász procim, de megérte kupaktalanítani.
Igazából, kupaktalanítással el tudnád vinni 4.4-4.5GHz-ig, ugyan ilyen hőfokokkal. Ezt kell mérlegelni, hogy mennyire kell. Garancia miatt meg ne aggódj, én még nem hallottam olyan prociról, ami magától megdöglött volna. (na jó hallottam egy i7-ről, nem is olyan régen, de az szerintem user error volt... pszt!
)
-
Asbee
veterán
válasz
szimi57 #21126 üzenetére
Ezt és ezt nézd át. Elég a ragasztó lekapargatása, vagy akkor már kupak nélküli használat. Ragasztó szedés után lényegében a kupak felfekszik a magon teljesen, egy pici rést hagyva a kupak talpa és a pcb között. A kupak felülete sem mindegy persze. Ezért is mondom a legjobb megoldás ha ennyire tutira akarsz menni, a kupak nélküli használat.
-
válasz
szimi57 #21123 üzenetére
Ezt az ötletet már más is felvetette. Hülyeségnek tartom. Én az elején sok pasztát tettem fel (Liquid Ultra) és úgy is jelentősen csökkentek a hőfokok. Szétszedtem, le akartam törölni a pasztát, és miközben dörzsöltem le, láttam hogy egy tök jó egyenletes, és baromi vékony réteget csináltam így. Úgyhogy összeraktam így, jó vékony réteg pasztával. Az eredmény kb 3-4 fok csökkenés. Nem sokat számít. Csiszolgatni szerintem ne állj neki. Butaság.
-
szimi57
őstag
A kupakosoktól kérdezném: mekkora a távolság a kupak és a mag között? Mert, ha nullától nagyobb, akkor jelentősen javitható lenne a hűtés hatásfoka, ha a kupak alsó pereméből lecsiszolva ezt a távolságot nullára csökkentenénk. Igy már az MX4 is elég lenne.
-
gezu1025
tag
Sziasztok!
Melyiket vegyem?
CORE i5 2400 35k (hv, új) (sandy)
CORE i5 3330 36.5k (hv, új) (ivy)Max turbo szorzón (3.6, 4 mag, elvileg mindketőtt addig lehet feltolni szorzó emeléssel, de ebben sem vagyok biztos) menne mindkettő gyári hűtővel GIGABYTE GA-Z68AP-D3 lappal.
-
Grave_444
nagyúr
I5 3470-nél a ramokon kívül valamit még érdemes állítani H61-es chipsetű lapnál biosban?
4 magon max 3.3 vagy 3.4GHz-en kell mennie turboval? -
Dr. Student
senior tag
sziasztok!
Van egy Z77 extreme4m alaplapom szüksėgem lenne egy kis útmutatásra hogy lehet tuningolni a 3470es procit ami nem ks. köszönöm.
-
Casanova*
veterán
válasz
torma1981 #21114 üzenetére
Core i5-4670K vs i5-3570K Gaming-Performance 4670k munkába,meg játékba kisebb felbontásba gyorsabb. 4670k alá jó tuning lap 36-40k, ha 1155-ös géped van,nem éri meg váltani 1150-re.
-
válasz
papasoft80 #21111 üzenetére
Beállításaim:
(Z77 Extreme 4 lapon, de szerintem nálad hasonló beállításoknak kell lennie)
Additional turbo voltage: +0.004V
CPU Load Line Calibration: Level 3
Offset mode: (itt majd beállítod a kívánt feszt, hisz minden procinál más ugye.)
VTT: 1.020V
CPU PLL: 1.701VCPU configuration:
C3 state: disabled
C6 state: disabled
Ezt az utolsó két beállítást a CPU configuration menüponton belül találod. Először még ne bántsd őket, hanem ha lejjebb akarod még jobban vinni a feszültséget. Elvileg ezek nélkül kevesebbel is beéri a processzor. -
rayoliviero
veterán
válasz
papasoft80 #21111 üzenetére
Valami komolyabb hutes nem artana szerintem arra a procira.
-
papasoft80
tag
Igen, segítettél, köszönöm! Már tudom a VID és a Vcore közti különbséget(az zavart meg, hogy a VID is változik).
Most nincs nagyon időm rá, majd holnap nekiesek.
Beállítottam -0,07V-ra az offset-et és 41-re a szorzót, így nincs hiba, de a 86C° LinX AVX alatt megvan, ami nekem még mindig sok. Bár azt ugye tudjuk, hogy az AVX-es LinX-hez még közel sem tudja semmi hajtani a procit. Voltak amúgy WHEA log-ok, már néztem én is, itt olvastam róla, meg is néztem egyből
A beállításaidat nem találtam meg, pedig vagy 200 HSZ-t visszamentem -
válasz
papasoft80 #21107 üzenetére
Az 1.34V az az alapfeszültséged értéke (VID). A valós feszültséged 1.24V körül volt, láttam a képen. Szerintem menj le 4GHz-re, hülyeség a 4.2GHz-et erőltetni, ha ilyen magasak a hőfokok. A hibázást meg tudod nézni az eseménynaplóban ( figyelmeztetések fülnél) WHEA log-ot kell keresni. Ha van belőle, akkor nem stabil a processzor. Szerintem is attól lehet a chrome hiba. Ha gondolod, kipróbálhatod az én beállításaimat, pár hsz-el ez előtt megtalálod (F3, majd beírod a nevem, és ki fogja dobni). Egyedül a feszültséget kell a saját procidhoz belőni, de egyébként szerintem jók ezek a beállítások. Szóval szerintem:
-vissza 4GHz-re
-ott olyan 1.1V körül kell majd adnod neki, semmiképp sem 90 fok körül.
-Illetve ha megtalálod a beállításaim, kipróbálhatod őket. Ha nem találnád, akkor leírom még, csak most nincs türelmem hozzá.
Remélem azért segítettem. -
papasoft80
tag
Tudom, hogy sok, idegesít is.
Az offset-et beállítottam -0,06V, majd -0,07V-ra.
Teszteltem a LinX AVX-el, ugyan úgy 89C° és a fesz is 1,34V, amit a LiX kiír.
Cserébe a chorme, nem működik rendesen(10-ből 9x "a manóba" van).
Teszt alatt, vagy játéknál nem tapasztaltam problémát, bár csak a Batman Arkham City-vel játszottam kicsit. Közben futott a HWinfo logja, abban néztem, hogy a magok nem terhelődnek 50% fölé, de a CPU GPU-ja persze 100%-on megy. Lehet, hogy a chrome hiba nem ezzel függ össze de ezt eddig nekem még csak nagyon ritkán csinálta(havonta max. 1x). Olyan, mintha nem is lenne hatása a beállításnak, bár valami kell, hogy legyen, mert amikor felrakram -0,1V-ra az offset-et, akkor behalt a win induláskor. Ha tudsz linkelni értelmes leírást a tuninghoz, akkor azt szívesen elolvasom és aszerint kísérletezek, nem akarok ezzel feltartani, vagy untatni másokat. A magyart preferálom(mivel teljesen új a téma), de angol is menne talán.
Köszönöm!
ui: azt még nem írtam, hogy a CPU hűtőm egy Cooler Master Hyper 212 EVO a hozzá adott hővezetővel vékonyan kenve -
bombibmw
veterán
válasz
Carloska #21103 üzenetére
A 30-dik körben is hibázhat,vagy 10 óra után.
Nézd meg az Eseménynapló/egyedi nézetek/Felügyeleti eseményekben,hogy nincs-e Whea logger,ugyanis ez jelzi a processzor alacsony feszültségét,instabilitását.
Illetve inkább játékokkal tesztelj,feltéve,hogy szoktál játszani.
Crysis 3,BF3,BF4,procizabáló programok,stb.
De ez már bíztató.
Milyen órajelen van most és mekkora fesszel? -
Carloska
csendes tag
Akkor ezek szerint jó a feszültség
-
peu407
senior tag
Ennél a Level dolognál az 5 vagy az 1 felé jobb belőni a beállítást? Az 5 engedi kevésbé fölé a feszt az általam beállítottnál, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Microsoft Excel topic
- ASUS notebook topic
- Nintendo Switch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest