- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Nem is tudtam, hogy még ez is benne van ennyin.
Filmeztem közbe, azért ennyi a Gflops néha.
-
Elixión
tag
válasz
*Tata* #20782 üzenetére
De bővel élég nekem a 4.5 Ghz. de majd jövöre szeretnék valami erősebbet mint a 7870. vagy esetleg egy CF!. és ahoz sztem olyan 4.8Ghz kéne vagy több
amm meg világrekordot akarok dönteni
1 maggal 8,2Ghz
és mind ezt 1 léghűtéssel
de lehet behozom a locsolót is
XD meg a poroltót
-
Grave_444
nagyúr
Az nem érdekel, ha terhelem a procit megy kb 110 fokig és 30-ról kezdődik elölről..
Lényegtelen mivel nézem, mindegyik ugyanolyan értékeket mutat.
Nem szoktam nézegetni csak 1x beállítom a procihűtőt és kész, esetleg nyáron újra megnézem mi a helyzet.
Eddig egyik processzorom se mutatott valós hőmérsékletet, csak a magoknál.
-
bombibmw
veterán
válasz
Elixión #20777 üzenetére
Hát ez komoly.
Nem kell hozzá szike.
Egy jobb minőségű snitzer kell,ami vékony és elég éles.
Minél vékonyabb,annál jobb.
De jó a sima borotvapenge is,csak ne törjön és tényleg élesnek kell lennie.
A ragasztót pedig körömmel ajánlatos levakarni,mert azzal nem tudsz kárt tenni a nyákban,viszont,ha a penge megszalad...Szerk.:
Mondjuk jó lehet a szike is,de csak a kupakot leszedni.(#20782) *Tata* : Pont ezt akartam most kérdezni.
Elég jó proci ahhoz,hogy levegye a kupakot főleg,hogy 3770k-ra szeretné cserélni. -
ffodi
veterán
Ez egy tekercs.....
Grave444:
Lehet akár nagyobb eltérés is az egyes magok hőmérséklete között (akár 8-10 °C is). Nem kell vele foglalkozni, valamint a nem egyenletes/"rossz" pasztázás nem szokott ilyen jelenséget okozni, hanem általánosságban rontja a hőátadást. Az általad írt érték pedig tejesen jó.
-
Grave_444
nagyúr
Hello!
Beléptem a klubba egy I5 3470-el.
A magok hőmérséklete mennyire térhet el egymástól? Érdemes egyáltalán ezzel foglalkozni vagy elég a legmagasabb hőfokra figyelni és kész? Most először pasztáztam újra procit tehát könnyen lehet, hogy egyenletlen lett. A hűtő egy Scythe Shuriken Rev.B egyenlőre ház nélkül van a gép így 100% terhelés alatt 50 fok.
-
Elixión
tag
válasz
stargazerhu #20758 üzenetére
Azlenne a kérdésem , hogy mivel vakartad le a "ragasztót" a nyákról?.. pengével?.. nekem van olyan szikém "amit operálásnál " használnak. eléggé éles megkéne probálni leszedni a kupakot. csak hát fosok h kárt teszek benne
-
Yamaha R1
tag
Köszönöm a figyelmeztetést.
Az egyik jelölt mindenképpen ez a lap lenne.
A kérdés annyi, hogy más lapnál is szóba jöhet ez a probléma? Mert ha igen, akkor mindenképpen nekem is faragnom kell majd. Innen nézve melyik kondi a problémás? Csak hogy tudjam az esetleges többi alaplapnál mire kellene figyelni.
-
Repsol600
addikt
válasz
A Liquidal sokkal jobb lesz.
-
LamaCube
addikt
válasz
Nekem is a pengés megoldás a szimpatikusabb. Nagy respect Haly-nak a satus kalapácsos módszerért.
Gondolom meghűlt benned a vér, amikor nem akart elindulni a pc. -
Yamaha R1
tag
válasz
stargazerhu #20759 üzenetére
A dobozban kicsit más leírás van, nem ennyire egyértelmű, mint ez.
De a lényeg, hogy jó hozzá.
Köszönöm a segítséget.
-
stargazerhu
aktív tag
Ide raktam fel pár képet a IntelCore-i7-3770K procim kupaktalanításáról.
Videot csináltam is meg nem is. Sajnos túl kevés kezem volt és nem volt állványom se így maradt az, hogy néha lőttem egy képet.
Tapasztalat, már az eddigiek. Satus módszernél (ami nem vezetett sikerre) nekem jobban bejött a pengés módszer. Tényleg két perc alatt lent volt, mert óvatos voltam vele. Utána a takarítás "jó" buli. Az eredmények átmenetiek, mivel nem a végleges paccccta van rajta, de így majd legalább még egy összehasonlítást lehet tenni. Nem tudom azt se, hogy mennyire sikeredet jól a pasztázás. Eredmény 5-9 fok minuszban, torzító tényezők, hogy előtte a kupak és a hűtőborda között a hűtő gyári pasztája volt, most meg oda is MX-4-et raktam. Az előtte mérésnél 1,28V volt, utána viszont 1,296V. Kicsit meglepett, mikor assszondta, hogy nyú CPU...azt csak 3-dikra indult el bios meg safe módban....Nem igazán értettem, de mondom, van bajom ezzel az alaplappal.Beállítottam, azt azóta megy.
Kérdés?
-
Yamaha R1
tag
Sziasztok!
Szeretnék 1155 platformra váltani a közeljövőben. Az lenne a kérdésem, hogy a régi Alpenföhn Matterhorn rev B. hűtőmet fel tudom használni erre a célra? Elvileg LGA 775 / 1156 / 1366 foglalatokat támogat, illetve ezekhez van szerelék. Megoldható a felszerelése?
-
n.gab
aktív tag
válasz
stargazerhu #20755 üzenetére
Rendeltem kettőt is.
Egyik haverommé a másik. -
n.gab
aktív tag
válasz
stargazerhu #20753 üzenetére
Tőlük rendeltem elsőnek én is. Fogalmuk se volt, hogy mikor lesz. Merlin hardvernél van. Onnan rendeltem. Holnap jön is.
-
stargazerhu
aktív tag
-
LamaCube
addikt
válasz
stargazerhu #20751 üzenetére
Na gratula.
Eredményekre kíváncsi vagyok!
-
-
R3laX
addikt
válasz
stargazerhu #20743 üzenetére
Régebben én sem szerettem az Asrock-ot. Abitom volt, illetve utoljára Asus, de hát fejlődünk... Ha megnézed, hogy az Új chevi camaro/corvette koreai tulajdonú, akkor átlátod
. Én speciel sosem költöttem többet 35-nél alaplapra, de mégis tuningos lapot választottam mindig. Most utoljára az Extreme 4-nél sem, bár itt nálunk Dorogon a "legmenőbb" boltban 42-ezer volt mikor 32-ér megvettem itt harveraprón. Ha nagyon brutált akarsz, akkor meg Asrock-ból is van már odabaszós. Na OFF/OFF
.
-
R3laX
addikt
válasz
stargazerhu #20735 üzenetére
Az ASRock eredetileg az Asus-ból vált ki 2002-ben egyébként.
-
válasz
STC Speed #20739 üzenetére
Nem csodálom, hogy sandy bridge tulajként még soha nem hallottál róla.
Ivy bridge óta nem forrasztják a processzor magját és a kupakot, ehelyett pasztát raktak a kettő közé, mely drasztikusan csökkentette a proci magjának a hőátadó képességét. Ezért kell levenni a kupakot, kalapáccsal, vagy gilette pengével, szikével, amivel csak tudod, és kicserélni az ott található megkövesült valamit egy 100% fémtartalmú pasztára. Nevezetesen a Liquid pro, vagy ultra termékek jöhetnek csak szóba. Ez által 20-25 fokot is nyerhet a felhasználó. Sandy bridge-nél természetesen nem lehet elvégezni a műveletet, és nem is érdemes, hisz ott a forrasztás van még. -
STC Speed
őstag
válasz
stargazerhu #20736 üzenetére
És az miért jó,mi a cél vele? Nem hallottam még róla
-
LamaCube
addikt
válasz
stargazerhu #20736 üzenetére
Én videót is szeretnék róla
És persze minden hőmérséklet és egyéb adat érdekel.
-
stargazerhu
aktív tag
Jövő héten kupaktalanítási akciót tervezek a 3770K procimon.
Kit milyen tesztek érdekelnének előtte, utána (linket küldj itt és priviben is). Most 4,6GHz-en megy 1,296V környékén. Ha van javaslat, bármi, akkor azt is szívesen veszem!
-
->Raizen<-
veterán
Jelentem win 8.1 alatt is megy az OC. Csak el kellett mélyülni teljesen a bios beállításokban.
4,4 ghz kitesztelését folytatom.
-
Elixión
tag
válasz
bandika0626 #20727 üzenetére
Na akkor az zsírr
.. bár az enyémet véletlen az amd felfogatóval tettem fel.. szal függőlegesen áll..és lusta vagyok megfordítani
-
LamaCube
addikt
válasz
hszilard666 #20730 üzenetére
Nekem az első alaplapom egy chinatech vagy valami ilyesmi volt. Azután volt egy asus, ami még mindig működik fateromnál. Ezt követte egy giga és most van egy asrockom. Semelyikkel nem volt gondom. Ebből az következik, hogy minden alaplap jó.
-
BullKoxa
őstag
válasz
hszilard666 #20730 üzenetére
ne minket kérdezz! Lehet szeretsz sz...i .
-
BullKoxa
őstag
válasz
hszilard666 #20712 üzenetére
Hello! Nekem is Asrock Z77 Pro3-m van és nagyon jó lap,nem kellene fikázni a gyártót,mert nagyon jó cuccot ad jó áron. Nekem is 4.5 GHz-n megy a cpu-m benne,mint Repsol600-nak!
-
Elixión
tag
válasz
bandika0626 #20722 üzenetére
akkor jópéldányokat fogtunk ki
neked mire hűti a brocken?... nekema k2 60foknál fogja..
-
válasz
hszilard666 #20707 üzenetére
Köszönjük a közérdekű információt. Legyél vele boldog.
-
Elixión
tag
válasz
bandika0626 #20718 üzenetére
+Up!! Nekem ilyen alaplapom van.. és tökéletes.. bár az én memóriaáim 1600Mhz ,adtam neki 1.65v 9-9-9-27 időzitést és elvileg 1600 is mennek
.. a i5 3570k meg 4.5Ghz 1.175v stabilan..
tökéletes alaplap
és a dr debug. istenkirály.
Ui: én fx 8320 ról vátottam i5 re és énsem bántam sőőt
látszólag észrevehető , érezhető a változás!.
-
Repsol600
addikt
válasz
Nekem Pro 3 van és teljesen meg vagyok elégedve vele, akár 4,5Ghz-t is tabilan tud.
Hozzáteszem én 25k-ért vettem több mint 1 éve, akkor ez volt a legolcsóbb lap, és nem bántam meg, hogy ezt vettem.
-
bombibmw
veterán
Nekem is volt Extreme4-em.
Semmi bajom nem volt vele,csak a ventivezérlése.
Amúgy meg ugyanúgy ment benne a proci,mint a Sabertooth-ban. -
LamaCube
addikt
válasz
És azzal a lappal mi volt a gond? Nem tudtad felhúzni 4.4-re a cpu-t vagy valami konkrétumot írj már, ha kritizálsz valamit.
-
Johni5
őstag
válasz
User error volt
.Gondolom most nem alapon dobja a +30 FPS-t.
Ne fosozzuk már le általánosítva az Asrock-ot.
-
LamaCube
addikt
válasz
Talán meg kellett volna nézned, hogy milyen asrockot veszel...
-
Wilmossimon
újonc
-
válasz
ezt nemtudom elhinni
)
#20709) bombibmw akkor z p lapott kelett volna asrockbol is venni...
-
hszilard666
veterán
Hát beszarok egy ratyi asrock lapról váltottam egy fasza asus ra és minden gammában 30fps el többet kapok mint elötte
-
Ijk
nagyúr
Egy AMD Phenom X4 840 3.2 GHz-es rendszert mennyire érdemes egy i5 4570 3.2 GHz-re cserélni?
Nagyrészt ezzel is elégedett vagyok, viszont néha kékhalálozik (pedig leteszteltem már a CPU-t és a memóriát is, VGA meg egyszer már cserélve volt, azelőtt is csinálta, rendszer meg 3x újrarakva, most win 8.1), illetve játék ügy van a dolog mögött, mivel a Rome 2 TW nagyon nyögvenyelősen megy, már több mint egy hónapot vártam a javításokkal de nem sokat javult a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Microsoft Excel topic
- ASUS notebook topic
- Nintendo Switch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest