Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz papasoft80 #20113 üzenetére
Szerintem dobd rá azt a 10-est,mert van egy-két játék,ahol meg kell húzni a procit,hogy kihajcsa a VGA-t.
Tuningolni a nem "k"-s CPU-t is csak Z-s lapban lehet.
IVY 1600-as RAM-okkal megy,efelett kár is nézelődni,mert érdemi gyorsulást nem érsz el vele,max. benchmarkokban.
Patriot,Corsair Vengeance,Mushkin,Gskill,amik ajánlottak.[ Szerkesztve ]
-
MrM94
addikt
válasz papasoft80 #20118 üzenetére
lenyeg h 1.5v os legyen,mivel az intel azt szereti
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Shokkolo
addikt
válasz papasoft80 #20118 üzenetére
tökély, azt hagyhatod is alapon
Manapság a BLCLK (bicikli) az amire gondolsz, de azt nem bántjuk ha nem muszáj 1155nél, mert visz magával sokmindent, amit nem feltétlen kellene. Pl.: a PCI -t is."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
őstag
válasz papasoft80 #21071 üzenetére
Ha feszhez nem nyúltál, akkor az alaplapod megtette ezt helyetted, hidd el. BIOS-ban állíts feszültségen. Offset mode-> Load Line Calibration: level 3, és kezdd el +0.005V-ról egyre lejjebb vinni a feszültséget. Addig kell levinni, míg nem hibázik.
Azért nem jó úgy hagyni, ahogy most van, mert az alaplapod valószínűleg túl sok feszt ad neki, mint amennyi bőven elég lenne 4.2GHz-hez. Ez által sokkal melegebb lesz a proci. -
őstag
válasz papasoft80 #21073 üzenetére
Az auto tuning opciót nem kikapcsoltad, hanem nem alkalmaztad. Viszont a feszültség ugyan úgy auto-n van, tehát a lapod kénye kedve szerint állítja be. Ami az esetek többségében baromi sok feszültség, az adott órajelhez képest. Ez tök jól látszik a kapott értékeiden is. 82 fok AIDA teszt alatt az brutális. Ezzel a feszültséggel még a kevésbé jó darabok is simán viszik a 4.4-4.5GHz-et. LinX tesztet szerintem meg se próbáld, mert bőven 90 fok felett lesz a procid. Ahogy írtam, nyomás BIOS menübe, és állítsd be az LLC-t level3-ra, majd az offset értéket 0.005V-ról kezd el minuszba tolni. Szerintem -0.050V körül fogsz a végén kijönni, mivel az alap feszültséged 1.2V. (bár ezt nem tudom, hogy honnan vetted.) Majd linkelj pár képet, az értékekről. Feszültséget, stb. Hőmérséklet teszthez AVX-es LinX-et használj, stabilitásra meg játékokat orrba-szájba. Monitorozáshoz én ajánlom a HWinfo64 nevű programot. (százszor jobb, mint az AIDA)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz papasoft80 #21084 üzenetére
Nagyon sok az a hőfok!
Próbálj meg minél lejjebb menni a feszültségben. Tehát ne csak -0.050V, hanem 60-70, stb. Egyre lejjebb olyan 10mV-os, illetve 5mV-os lépcsőkben. Egyébként az alapfeszültséged nem 1.2V, hanem 1.34V. Nekem is 1.3V körüli, ez jó magasnak mondható, tehát sokat kell kivonni belőle offsetnél. (Offsetnél a kapott feszültség az az alapfeszültség, -/+ az offset érték (pl: -0.050V).)
89 fok a legmelegebb magod, ezt ne hagyd így, ha nem tudod lejjebb vinni a feszültséget annyival, hogy hűvösebb legyen, akkor inkább menj egy 100MHz-el le, és ott nézegesd a feszt. Magas az a 89 fok na.
Ha van még kérdésed nyugodtan írj privátban, aztán segítek még ha kell. -
őstag
válasz papasoft80 #21107 üzenetére
Az 1.34V az az alapfeszültséged értéke (VID). A valós feszültséged 1.24V körül volt, láttam a képen. Szerintem menj le 4GHz-re, hülyeség a 4.2GHz-et erőltetni, ha ilyen magasak a hőfokok. A hibázást meg tudod nézni az eseménynaplóban ( figyelmeztetések fülnél) WHEA log-ot kell keresni. Ha van belőle, akkor nem stabil a processzor. Szerintem is attól lehet a chrome hiba. Ha gondolod, kipróbálhatod az én beállításaimat, pár hsz-el ez előtt megtalálod (F3, majd beírod a nevem, és ki fogja dobni). Egyedül a feszültséget kell a saját procidhoz belőni, de egyébként szerintem jók ezek a beállítások. Szóval szerintem:
-vissza 4GHz-re
-ott olyan 1.1V körül kell majd adnod neki, semmiképp sem 90 fok körül.
-Illetve ha megtalálod a beállításaim, kipróbálhatod őket. Ha nem találnád, akkor leírom még, csak most nincs türelmem hozzá.
Remélem azért segítettem. -
rayoliviero
veterán
válasz papasoft80 #21111 üzenetére
Valami komolyabb hutes nem artana szerintem arra a procira.
-
őstag
válasz papasoft80 #21111 üzenetére
Beállításaim:
(Z77 Extreme 4 lapon, de szerintem nálad hasonló beállításoknak kell lennie)
Additional turbo voltage: +0.004V
CPU Load Line Calibration: Level 3
Offset mode: (itt majd beállítod a kívánt feszt, hisz minden procinál más ugye.)
VTT: 1.020V
CPU PLL: 1.701VCPU configuration:
C3 state: disabled
C6 state: disabled
Ezt az utolsó két beállítást a CPU configuration menüponton belül találod. Először még ne bántsd őket, hanem ha lejjebb akarod még jobban vinni a feszültséget. Elvileg ezek nélkül kevesebbel is beéri a processzor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kulisszák mögötti videón a zenés Symphonia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- PlayStation 5
- Óra topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik