- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
1.130.000 forint + ÁFA
-
Mahrenburg
őstag
-
poci76
aktív tag
válasz
Petykemano #1995 üzenetére
A via egy elektromos átvezetés két réteg között. A TSV-t akkor használják, ha több chipet tesznek egymás tetejére (stacked die), és közöttük kell átvezetni az áramot: "átfúrják" a szilíciumot, és a lyukba leszik a vezető anyagot.
-
Petykemano
veterán
Sajnos csak így tudom linkelni:
Pontosan nem tudom, miaz az a "via res", vagyis hogy mi az az via resistance. a Via kifejezeéssel a HBM-mel kapcsolatos TSV, vagyis Through Silicon via kifejezéssel találkoztam. Nem tudom, hogy a via itt az angol "keresztül" szót jelenti-e, vagy valaminek a mozaikszava, mindenesetre biztos a transzitorellenállással (fogyasztás, hőtermelés) függ össze.
Ha nem ez az, amit végül a 10nm-ből kivettek, akkor elég ígéretes.
"Cobalt has a higher bulk resistivity than copper but at very narrow lines cobalt can have a lower line resistance because copper suffers from scattering and requires relatively thick barrier layers. Intel has a 36nm minimum metal pitch while GLOBALFOUNDRIES has a 40nm minimum metal pitch and therefore Intel may need cobalt where GLOBALFOUNDRIES doesn't. Cobalt is more expensive. "
"GLOBALFOUNDRIES knows how to use cobalt and in fact makes use of it in their 7nm technology, just not as widely as Intel does. There are trade offs to cobalt and whether it benefits a process depends on the details of the process. GLOBALFOUNDRIES uses cobalt in their process where it makes sense for the process and Intel uses cobalt in their process where it makes sense for that process, the two processes are different and have different requirements. At the end of the day you have to compare the processes on their density and performance and cobalt is just one element building up to that. "
A cobalt használata nagyon kis távolságok mellett térül meg. Miközben drágább. Az intel a 10nm-rel nagyon nagyon nagy sűrűséget célzott, talán ezért volt szükséges egyben a cobalt használata is.
(Én úgy tudom, a TSMC nem használ cobaltot a 7nm-hez, a GF használt volna.) -
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #1993 üzenetére
Mint ha alaptalan lenne az állításom, bírom mikor érveket és valós dolgokat hozok fel és még én vagyok a hülye.
Jövőre is 14 nanométer ++++ de ha annyira biztos vagy az állításodba fogadhatunk is pénzbe
Én csak leírtam hogy látom a dolgot, és kétlem hogy ennyi év fejlesztés után 2 évet használnák a 10 nanométert. Bár ez attól is függ mekkora lesz a verseny, minden megtörténhet.
Nyilván ha te is dolgozol valamin 5-6 évet akkor nem 2 évig szeretnéd forgalomba helyezni.
Meg kell térülnie a beruházásnak különben értelmetlen volt kifejleszteni, így működik a világ. És ezt nem csak én látom így hanem az intel is. Csak mert az intel Roadmap azt írja nem kell ezt szent írásnak venni csak mert a cég jósolta. -
core i7
addikt
Na Srácok wiki pédia szerint megvan a Sapphire Rapids utódja is elnevezésben méghozzá Granite Rapids
Szóval az intel az új archot ásványok után fogja elnevezni
Sapphire Rapids = zúgó zafír
Granite Rapids = zúgó gránitcsak érdekesség képp
-
carl18
addikt
El ne sírd magad itt a végén, látom az idegrendszered nagy a végét járja
2019-ben a Comet lake platform jelenik meg, ami valszeg szeptemberben kerül piacra. 2020 előtt nem lehetséges hogy megjelenjen a 10 nanométer. Szerintem 2-3 évet tuti hogy az intel 10 nanométert fogja használni, (fejlesztési költség megtérüljön) A 7 nanométer 2023-de lehetséges 2025 a valós megjelenési dátum( Nem meglepő
) Az intel hiába hozz egy hírt arról mit mikor akar piacra dobni, semmi köze a valósághoz.
-
Yutani
nagyúr
-
Petykemano
veterán
Az egyik ok az, hogy éveken keresztül visszatartotta a magszámbéli előrelépést, hogy fejhesse a vásárlóit. (Ez persze nem jelenti azt, h más cég ugyanabban a helyzetben ne tett volna ugyanígy)
A másik terület, ahol a kritika jogos, az a tdp.Ebben a cikkben meg a 10nm-re vonatkozó megállapítások hagynak maguk után kívánnivalót. Valóságalapja a gyakorlatban kevés (mivelhogy a fő piaci termékek még 14nm-en készülnek), de esetleg nyugtatólag hathat a piacon, hogy nemsokára jön a felmentősereg.
Mivelhogy meg sem említettem semmilyen konkurens céget, úgy vélem a sem a héterkedés, sem a dicsőítés felrovása nem helytálló
Szerintem az, hogy a most jósolt további két év 14nm-en, mivel most még láthatatlan a 10nn, kemény lesz - elég objektív. Nem volt célom a kárörvendés. A kihívás az arm irányából is jön. (Lásd A76, SD855)
-
vis.p
aktív tag
válasz
Petykemano #1986 üzenetére
Miért vagy intel hater, elárulod?
És azt is, légyszi, hogy miért itt?
"Hittérítő" állást kaptál az amd-nél?
Rengeteg amd-s topik van, miért nem ott dicsőíted a vörös "Istented"?
Vagy miért nem tűntetsz inkább egy nagyobb számítástechnikai üzlet előtt, hogy le az intellel?
Kezdhetnél éhségsztrájkot is, hogy az intel átveri a vásárlóit a tpd-vel. -
Petykemano
veterán
"
7 nm EUV being on track would mean a qualitative rollout within or toward the end of 2019, and mass-production of chips slated for 2020-21, considering that 10 nm DUV qualitatively went online late 2017, with the first mass-produced product in May 2018. This would mean Intel won't hang on to 10 nm DUV for long, and could build far fewer generations of processors on the node, as opposed to six on the 14 nm owing to crippling delays in 10 nm."Ez valami fizetett cikk lehet?
"10 nm DUV qualitatively went online late 2017, with the first mass-produced product in May 2018"
Egy darab chip, letiltott igpvel és rosszabb mutatókkal, mint az elődje. Papíron lehet, h tömeggyártás fázisában van, de semmit nem gyártanak rajta a gyakorlatban.
Ezzel együtt persze lehet, hogy 2020-21-ben az Intel 7nm EUV gyártósor tényleg tömegtermelni fog. De az még 2 év! Feszes lesz...
-
Zsohi
őstag
válasz
Olajka02 #1970 üzenetére
Teljes terhelésen, 95W alatt maradva 3,6-3,7Ghz-et tud a 9900k szintetikus tesztek alatt, render alatt 4,1-4,3Ghz a Vegas-sal. Az 5Ghz is elérhető egy "kapcsoló" átbillentésével minden magon, azonban ilyenkor 200W+ hőtermelésről beszélünk amihez nem árt egy batár nagy hűtő, vagy egy jobbféle játékvíz.
Amúgy hamarosan itt a Zen2 ami jelen ismeretek szerint nem lesz piskóta.
-
westlake
félisten
válasz
Petykemano #1976 üzenetére
"Hanem arról van szó, hogy a muiti turbozás közben már többet fogyaszt, mint a névleges TDP."
Ezt jó lenne, ha ellenőriznéd.
-
Petykemano
veterán
Mert ha a teljesítményt, amit lead 140W-on éri el, akkor a rárakott 95W TDP plecsni megtévesztés.
Igazából azért is érthetetlen, mert a vásárlókat nem érdekli, hogy 140W-ot fogyasztva adja le az elvárt és a tesztekben is leírt teljesítményt. Kinek szól akkor a 95W TDP mese? -
vis.p
aktív tag
válasz
Petykemano #1976 üzenetére
"140W TDP-s procival nyomják le a 95-105W-os ellenfeleket"
Ez miért zavar, ha szabad kérdeznem?
Az fair, hogy az amd-s nyák nagyobb mint az intel-é?
https://pics.computerbase.de/8/5/0/5/4/9-1080.2900806878.jpg
Szerintem az fáj neked, hogy az amd 12nm-en sem tudja megszorongatni az intel 14nm-t.
Meglátásom szerint a 4,3ghz, amit az amd tud így 2018 végén elég ciki.
Az amd-s lapokról nem is beszélve, maximum 3600mhz-es memória támogatás, szégyen, ddr3 szint. -
Petykemano
veterán
válasz
Olajka02 #1975 üzenetére
Nem (csak) a prociknál nagy a szórás.
Hanem arról van szó, hogy a muiti turbozás közben már többet fogyaszt, mint a névleges TDP. Többet bír a CPU, mint a névleges hőtermelése. Jóval többet.
De mivel ezt leadni ténylegesen csak akkor tudja, ha egy olyan alaplapot teszel alá, ami szolgáltatja is a szükséges áramot és ha olyan hűtőt teszel rá, ami el is vezeti a megtermelt hőt, ezért nem írhatják rá a 4.7 all core turbot, mert dzsunka alaplaplappal és dzsunka hűtővel nem tudja ezt.
Ha 95W TDP helyett ráírnák azt, hogy 140W, akkor nem lenne ilyen gond, bátran ráírhatnának 140W áramellátás és hűtésteljesítmány mellett elérhető 4.7Ghz all core turbo értéket, de nem nézne ki olyan jól, hogy egy 140W TDP-s procival nyomják le a 95-105W-os ellenfeleket. -
Olajka02
aktív tag
válasz
Petykemano #1971 üzenetére
Régen volt ilyen táblázat inteléknél.
De mára már valamilyen oknál fogva leszedték (még a régieket is) a weboldalról.
Ha jól emlékszem ez a 8700-as procival egy időben történt.
Nagy volt a szórás a procik között, ezért a specben megadott 3,7-et garantálja állítólag az Intel.Itt a 9900 és 9700-as prociknál nem tudom, hogy ez hogy működik, de amit fentebb írtak, az a 4,7 all cores és threads, az elég combos.
-
-
Olajka02
aktív tag
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy default beállítások mellet milyen órajelen működik renderelés alatt (azaz minden mag és/vagy szál fullon terhelve) a 9700K és a 9900K?
Ha nem érthető, akkor kicsit pontosítok.
A névleges alap órajele a 8700K-nak 3.7 Ghz Turbó órajel 4,7.Nálam egy z370-es lapban a processzor renderelés alatt 4.3 Ghz-en megy.
Nics beállítva külön semmi, nincsen OC, minden úgy van, ahogyan kijött a gyárból.Tehát erre az óraljelre lennék kíváncsi a 9700K és 9900K esetében.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Segal
veterán
-
carl18
addikt
Rosszul állítottad be, nem az all core kihasználtságot mutatja a "Riva Tuner" Vagy lehet a bug, de a rendszer feladatkezelő általában jól írja a kihasználtságot. De lehet a Hyper Treading kavar bele a dologba.
Amúgy meg nem nem mindegy a kihasználtság ha a játék tökéletesen fút nem kell cserélni még ha CPU limit is volna. Majd ha ez a játszhatóság kárára megy akkor van gond.
Hogy a topikhoz is hozzá szóljak, jövőre jön a 10 magos intel 14 nanométeren?
Egy pár év és eljutunk a 16 maghoz is, a zen 2 már lehetséges 12-16 magot lehozza a piacra. Kezd beindulni a párbaj, a kérdés ki milyen áron árulja ezeket. Az intel 10 magért tuti elkér ismét 450-500 dollár körül, most a 9900K is eszméletlen drága.
Bár jelenleg fölösleges a 10 magos csodát játékra megvenni mert nincs cím ami kihasználja, talán a renderelés vagy konvertálás ahol a sok mag ereje kihasználható.
-
M^xx
aktív tag
válasz
westlake #1966 üzenetére
Köszi a választ, melyik topik az ahova érdemes írnom ez ügyben? Tudnál ajánlani olyan cpu monitorozót ami naprakész és hiteles adatokat mutat? A kérdésem lényege amúgy arra irányult inkább miért van eltérés a két érték között mindkettő a cpu kihasználtságot mutatja, de eltérnek. Amúgy 1080Ti van a gépben, ezért bocsi mindjárt átírom.
-
westlake
félisten
Ennek a topiknak egyébként más a témája, de elképzelhető, hogy amiatt, mert egy olyan programról van szó, ami már majdnem 10 évvel ezelőtti.
Szerintem egy 6/12-es CPU-nak 4,2 GHz-en elégnek kell lennie egy GTX 1070-hez. De lehet, hogy nincs igazam. Majd a hozzáértők megmondják a tutit. -
Petykemano
veterán
-
válasz
Obliterátor #1962 üzenetére
Tudom,hogy azért vitték oda,de mióta ott van nagyon rossz hatással van mindenre.
A rossz karma,az az amit oda vitt.
-
Petykemano
veterán
Intel Architecture Event
dec 11"Forward-looking event?"
Amd "álmodozós" hypestyle?Az AMD-nél Raja Koduri és Chris Hook idejében elég sok ilyen esemény volt, amikor kicsit demózgattak, kicsit beszélgettek, a jövőről, a majd 1-2-3 év múlva megjelenő dolgokról és ezzel felfújták a pufit, ami megjelenéskor mindig kipukkadt. Míg az AMD kézzelfogható termék nélkül álmodozott, a konkurencia - nv, intel - szinte mindig magabiztosan terméket jelentett be, konkrét irányt jelölt ki új termékkel.
Remélem - kicsit kárörvendve - ez most az intelnél visszaköszön. Persze érdekes és látványos bepillantást nyerni a vízióba, mégis a gyakorlatban úgy tűnik, hogy az a fajta marketing bejövős (underpromise-overdeiiver), amit a Lisa Su vezetésével az Zen piacra csepegtetésével az AMD-nek is sikerült egyszer véghezvinni.
-
Jack@l
veterán
Ez nem annyira jó hír nekünk...
https://www.techpowerup.com/248905/intel-reports-third-quarter-2018-financial-results -
Segal
veterán
válasz
TechRobot #1947 üzenetére
Kb 1 honappal ezelottig en is vartam a 9900k-t mint a messiast es biztos voltam benne hogy az fogja valtani az ivy gepem. Aztan amikor egyre dragult a 8gen es egyre rosszabb hirek erkeztek a 9gen-rol (ar es hiany) akkor vegul par nappal a 9gen bejelentese elott talaltam egy 3 honapos 8086k-t (plusz alaplapot, aio hutot es memoriat is egybe arulva felkonfigkent
) es ereztem hogy ra kell irnom az eladora. Azota mar az en gepemben dorombol a 8086k es abszolute nem bantam meg a beruhazast. Raer az a 9900k majd amikor mar abbol is lesz par honapos joarasitott
Szoval 8700k-rol eszedbe ne jusson jelenleg fejleszteni mert semmi ertelme. -
Miert, hol lehet kapni mar?
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #1943 üzenetére
Charlie @ S|A azt is mondta, hogy az Intel folytatja a a10nm fejlesztését, de ez a 10nm nem az lesz, mint az eredeti grandiózus elképzelések szerinti.
Az elvetés gondolata talán innen jön. Azért a 14nm-t eléggé kimaxolták es ha a 10nm maximális teljesítménye jelenleg nem éri el a 14nm-ét, akkor az azt jelenti, hogy különböző piacokra különböző gyártósoron kéne gyártani a chipeket. Márpedig eddig ugye mindig az volt, hogy a desktop és a mobil vonal egy gyártósorról jön.Érdekes lesz a következő év is.
A 7nm az AMD oldalán közel feles méretcsökkenést, közel kétharmados fogyasztáscsökkenést vagy (ideális intervallumban) 30%-os frekvenciaemelkedést ígér.
Vannak, akik a S|A híresztelések ellenére továbbra is azt gondolják, az intel 10nm-es eljárása még ennél is jobb lesz. -
S_x96x_S
addikt
gyorsan cáfolták.
-
arn
félisten
válasz
s.bala31 #1940 üzenetére
Nem felesleges, csak ha a jatek a prioritas, ez nem latszik, max szelsoseges helyzetben. Akinek pl van egy hatmagos procija, alkalmazasokban kapna vmit, jatekokban semmit - csak akkor megfelmerul a kerdes, hogy miert erte meg neki valtani? Nagyon vissza kell menni arban, hogy tenylegesen a proci legyen a limitalo tenyezo.
Ha meg nem jatekrol beszelunk, van eleg sok alternativa. De mindenki eldonti mit akar. Ha vkinek az a fontos, hogy a leggyorsabb jatekosprocit akarja, minden mas masodlagos, ugyis megveszi.
-
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #1937 üzenetére
Aki egy 9900K-ra beruház nyilván nem 2 évre tervez vele az emberke, már ha van egy kis sütni valója.
Még van olyan emberke aki a 2011-ban megvásárolt I7-2600/2600K használja mai napig. Még ezeket se muszáj cserélni feltétlen. Mai napig szépen teljesítenek, ha egy ilyen régi processzor mai napig ennyire jól teljesít. Akkor egy 9700K/9900K is jó sok évig fog szolgálatba lenni, főleg ha kap tunningot is. -
Ribi
nagyúr
Petykemano linkelte az Anandtech TDP részét, ott jól le van írva, hogy kb 220W-ba bekóstol ha all core 4.7G-t akar valaki elérni. De mit vár bárki? Előző 4 magos ugyanúgy 90W tdp-vel sem tud all core 4.5G-t, akkor most a 2x annyi maggal miért tudna ugyan annyiból még többet?
Persze kissé hamuka az egész, meg aki nincs ezekkel tisztában annak is okoz meglepetést.
Kezd olyan lenni mint az autók fogyasztása. Már nem tudnak mit kamuzni, hogy úgy tűnjön keveset fogyaszt. Közben néha 0 előrelépés van, csak papíron javult valami. -
-
westlake
félisten
-
Crytek
nagyúr
válasz
s.bala31 #1930 üzenetére
Részben igaz...de aki meg only 4kban gondolkodik annak nem kell 220ezres cput venni... Sok teszt előtt le a kalappal de komolyan..i5 6600k-t és is i5 7600-ast is beletettek sokba és 4K-ban elég röhejes a kép
Amiről mindig is beszéltem...de örülök ,hogy 345ezre teszt megerősített + máig nem értem amit tény ott van 675 ezer oldal lehozza hogy nem fogják fel az emberek
-
arn
félisten
Nekem is az jott le, hogy tdp limittel talan 10%al jobb jol skalazodo dolgoknal, amit a legtobb tesztben mertek azt meg kb 2x akkor tdpvel tudja. De ez mar a ryzen tesztnel is feltunt, hogy sok tesztelo a mukodesi alapjaival sincs tisztaban, pl a homerseklet/tdp fontossagaval, egyszeruen az xfr2 annyira intelligens, hogy minden valtozo korulmenyre mas teljesitmennyel reagal, igy ha nem pontosan ugyanugy tesztelnek felreviheti az egesz folyamatot. Szerintem nem ertettek meg tobb helyen rendesen a 9900k mukodeset sem, es nagyon zagyva eredmenyek jottek ki.
Amit en latok:
* A magasabb turbo orajel jol mukodik, szepen skalazodik
* Sok szalon viszont hamar levernek a tdp plafont, es ezert hogy ezt az elonyt mashol is megtartsak, egyszeruen tojtak a reklamozott 95w tdpre, es szabadjara eresztettek azt
* Itt most ket dolog van - vagy nem olyan gyors, mint a tesztekben, vagy nem 95w. Vhol megvezetik az embereket, hogy mindkettot kommunikaljak, kozben meg csak az egyik igaz, egyszerre nem.
* Egyre inkabb ertelmet vesziti a tuningolas
* szinte laborkorulmenyek kozott kell a teszteket csinalni, illetve nem lehet korabbi erdmenyeket felhasznalni, mert jo esellyel befolyasolja a vegeredmenyt
* eltero hutesi szinteken is kellene teszteket csinalni, pl kozepes leghutessel, eros hutessel, vizhutessel, stb10 nanon es max 400 euroert ez egy rohadt jo proci lenne, igy viszont varjuk szeretettel a zen2ot
-
Ribi
nagyúr
Egyes tesztekben kiírják, hogy mivel mikor tesztelték és 3dgurunálpl aszem blender alatt 4.4G-n ment minden magja és akkor kb ugyan annyit evett mint a 2700x ami 4.1G-n ment all core és ehez mérten kb 6%-al volt ott gyorsabb.
De a fogyasztás mérés ahány teszt annyi eredmény. Van ahol a ryzen fogyasztott jóval többet, van ahol az intel. Baromira függ a hűtéstől, a bios beállításoktól. Legtöbb tesztben sajnos nem írják le mit mivel hogy teszteltek.
-
Zsohi
őstag
Alaposan meglepődtem a teszteredményeken és most is csak pislogok, viszont ez a trükközés a tdp-vel, hát...
Amit le tudtam szűrni, hogy alapon a 8 magot terhelve 4Ghz körüli a maximum amit tud, amitől a ryzen alig mard el, még is kilóméternyi a szakadék a két proci között.
-
arn
félisten
Nem rossz cucc a 9900k, de ha olvasok a sorok kozott:
Rohadt draga
2x annyit fogyaszt alapbol, mint kene - nem sok helyen teszteltek 95 wattos tdpvel... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano #1922 üzenetére
akkor a 9900K-ra el lehet sutni a 'kazan' jelzot ?
-
Yutani
nagyúr
válasz
Petykemano #1922 üzenetére
Akinek van pénze majomra, legyen banánra is!
-
Petykemano
veterán
Uhh, elég durván zabál.
-
clyvejhamma
aktív tag
-
s.bala31
őstag
Itt mind a 3 új intel proci tesztelve van:
[link] -
-
hoolla
aktív tag
Én is kaptam az emailt, hogy November közepe vége, de lehet, hogy csak 2089 júliusa.
El is hoztam egy 8700k-t az alaplappal áthidalni ezt az időszakot. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
ScomComputer #1911 üzenetére
na. nemgyart eleg focilabdat az Adidas ?
-
ScomComputer
veterán
Mivel a 9900K-ból nagyon nehezen tudják biztosítani a megfelelő mennyiséget(dobozos verzió), így a kereskedők hozzáférést kapnak a tálcás verziók értékesítéséhez, a holnapi naptól....
Nem baj csak legyen....
Info..... -
ScomComputer
veterán
Amit én nézek,hidd el az valódi,mert én utána olvasok ,elolvasom a vrm chipek specifikációit a gyártói oldalakon,de amit te linkeltél az hiányos és nem pontos,mert a vrm-k régióként eltérnek, így pl a z390 gaming F van ahol SIC639-el és van ahol NCP302045-D van szerelve, és akkor már ez is lép egy kategóriát,függ a környező alkatrészektől is,max power...
A taichi nem rossz lap,valószínű túl van vezérelve a vrm,de lehet ezt egy bios update-el megoldják,vagy nem jól érintkezik a hűtőborda és a vrm...vagy mit tudom én... -
Rick3D
senior tag
válasz
ScomComputer #1906 üzenetére
Ezt meg hogy cseszhették el ennyire ... elvileg a chipset más de a felépítésnek azonosnak kellene lennie. Azért ehhez a laphoz elég furán jött ki , tuti valid hely amit nézel ?
Akkor fordult a kocka , valóban valid az eredmény amit mutattál. Ezek alapján Asus,Giga,MSI játszik a felső körökben. Taichi itt valóban nem a legjobb OC-s lap , csak középmezőny , sajnálatos. -
Archttila
veterán
válasz
clyvejhamma #1907 üzenetére
Az mennyire epic CPU volt. Az osszes 300A ment 450-en 100-as FSB-vel.
-
Rick3D
senior tag
Én egy taichi-t vennék ilyen OC mellé. Z390 Taichi
-
carl18
addikt
+1 Egyetértek pár dologgal amit leírtál. Jelenleg valóban drága az intel jelenlegi generációja.
9900K-ra ilyen ár mellet is lesz vevő az biztos, vannak olyanok akiknek nem számít az ár csak a legjobb legyen.Hát igen azt én is hülyeségnek tartom mikor valaki vásárol egy 200E forintol drágább telefont de hát facebook és internetezésre használja. De muszáj volt megvenni törlesztőre, hát meg kell mutatni az embereknek mit tud.
Környezetembe van S8 és 2 db note 8 fogtam kezembe valóban van egy prémium érzés hangulata meg jó telefont a note 8 de nagyon drága és valóban nehéz kihasználni a tudását.
Mikor a tulaját láttam egy ocska 2 dimenzios játékkal játszani a fejem fogtam, ráadásul a messengernek nagyon kell a jó telefon.
Nekem már régóta van galaxy s5, lassan egy akkut cserélni kell de utána még egy darabig még kitartok vele.
Az biztos a Note 8-nak sokkal jobb a kamerája, én is alap dolgokra használom a telefont és oda bőven jól szolgál még az s5 is. 1080P kijelző 5 colon, snapdragoon 801-es processzor. Egyetlen bajom van vele hogy 28 nanométeren készült a cpu és hát kicsit többet fogyaszt és tud melegedni.Majd talán jövőre ha jönnek a 7 nanométeres telefonok akkor leváltom valami jó ár-értékű telefonra. Utána egy darabig ismét kihúzom.
De szerintem se éri meg úgy telefon venni hogy az ember ki se használja. Meg jönnek a kifogások hogy a telefon egy életérzés.
-
Rick3D
senior tag
Dehogyis , félreértettél. Már jó pár hete vártam ezt a platformot és az új gent. Árazást tekintve 180-200kra számítottam viszont akkor még nem tudtam hogy ez kb egy szteroidozott 8700k lesz átnevezve pár maggal megtoldva. Arra meg végképp nem hogy a 9700k egy HT herélt darab lesz. Abszolút egyébként egyetértek azzal hogy ár/érték arányban egy katasztrófa. Ellenben kell valami , engem az idő is sürget. Teszem azt ha lenne elég lóvém rá , mert nekem a legjobb kell akkor megvenném illetve akinek van rá vegye. Viszont aki egyszerűbb ember mint jómagam ez így nem éri meg de ettől még nem hülye. Éppen ilyen a 2080Ti - marketing bullshit , akik benne vannak a techbe tudják hogy ebből értékelhető teljesítmény pár év múlva lesz mondjuk nextgen vagy utána. Az ára pedig 9900k szint ellenben aki megteheti tegye
Ha az abszolút csúcsot akarja. Ebből a jelenlegi piaci állás szerint sokan egy megkíméltebb használt autót vásárolnak
Kinek a pap, kinek a papné.
Tudod mi a hülyeség ? A szegénység bassza a nyomorúságot és pár napja találkoztam az illetővel , villantja a telóját, ó mondom szép darab ( már a kijelzőről láttam hogy ez egy drága darab lehet ) aztán a tokból kivéve látom hogy s9+ 256gbNem szóltam rá aztán semmit inkább. Félre ne érts nem irigység csak tudom azt hogy neki facebookra és telefonálásra kell. Egy darab extra fícsörjéből nem profitál mert még csak nem is munkaeszköz. Nekem például az és szinte minden funkcióját kihasználom , j5(2016) elvagyok vele - pont elég. Azért lassan nem ártana leváltani de ráér.Miről beszélünk ?
Tudnék még hasonló példákat mondani. Annak a telónak bőven 10 fölött van a törlesztője , kellett neki a pici mellé úgy hogy örül ha megél. Én ezt hívom emberi butaságnak, ha olyan eszközt veszel amit ki sem használsz közbe meg más valóban fontos dolgokra nem jut , az árától függetlenül.
Azt is megmondom hogy engem az AMD majdnem egy évtized után most sikeresen megvett a mobo supportal és az out of box teljesítményével. Pedig a memória kezelése kényes bár már javult a helyzet de még nem az igazi.TR-valóban gyorsult ? Mintha olvastam volna valamit a napokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mikrotik routerek
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest