- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balala2007
tag
válasz
Balala2007 #1097 üzenetére
-
Balala2007
tag
-
válasz
Bjørgersson #1095 üzenetére
Pont erre vártam.
9.9 nem rossz pontozás.
-
Bjørgersson
félisten
-
válasz
regener #1087 üzenetére
Lattam ezt a lapot...
vmiert nem keltette fel az erdeklodesemet.Egyenlore szimpatikusabb egy M7 vagy egy ACK M9.
Amugy csak azon fog mulni milyen hangulatban leszek eppen amikor megjelenik a Z170 szeria.
Nekem csak az a fontos,hogy idoben megjelenjen.
Ugyanis en erre varok.
Eladtam a procit es nem tervezek ujabb 1150 procit venni.
Jelenleg nincs mukodo gepem,es enelkul nem is lesz.Remelem nem kell vmi kis gepet vennem az eseteges csuszas miatt.
-
Crytek
nagyúr
Jobb teljesítmény, hosszabb üzemidő: lehengerlő lesz az Intel új chipgenerációja
Októbertől? Pff én már azt hittem augusztusban atomtesztekben úszkálunk majd
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
Chiller #1079 üzenetére
Sajnos még a DDR 4 ramok drágák és lassúak, de aki átpártol a Skylakera azok kénytelenek lesznek megvenni. Ha majd váltok, akkor remélem jó áron el fogom tudni adni az én 8 corsair dominator platinum 1866 2x4gb ramomat...és veszek ugyancsak 8 gb-ot, egyenlőre elég még.
Sztem ezt venném: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/8
16gb jobb lenne, de az ~ 38 k még.
Na de ez miért kerül ennyibe ?
ADATA 8GB DDR4 3333MHz CL16 KIT AX4U3333W4G16-DGZ
Igen azt látom, hogy 3333 mhz-es, na de akkor is...annyit nem hoz, hogy megérje sztem. Lehet,hogy nincs is még olyan alaplap amely támogatná.
És mint minden évben mely márkát válasszuk? Asus, Asrock, MSI...?
Eddig nekem csak a 6700k biztos, na meg a ramot is (remélem) gyorsan el fogom tudni dönteni
-
Chiller
őstag
válasz
regener #1080 üzenetére
Naja, ha így nézd, akkor talán, de ki vesz 4 GB ramot?
Új gép építésénél 16GB a minimum.HyperX 16GB FURY DDR3 1866MHz CL10 30 rugó, a legolcsóbb fapados dzsunka (CRUCIAL 16GB DDR4 2133MHz CL15) meg 40 rugó. De egy hasonló kategóriás DDR4 inkább 45.
Azért 33%-50% különbség az nem is kevés.
-
Chiller
őstag
Skylake @ DDR3L 1866Mhz vs DDR4 2133Mhz
Szinte semmit sem hoz a konyhára, meglepő módon. De legalább mindkettő ram feleslegesen drága lesz.
Már nem csak az alaplapgyártóktól megy a táska intelnek, hanem a ramgyártóktól is? -
Dtomka
veterán
Tesztpadon az Intel régi és új csúcsprocesszora
A Skylake sorozat első tagjai a korábbi hírek szerint a Gamescom alkalmával rajtolnak el, ami augusztus ötödikén nyitja meg kapuit.
Várjuk....
-
Chiller
őstag
válasz
daveoff #1074 üzenetére
Naja, azt a "cikket" is ennyire kellett komolyan venni:
"While the results are considerably lower compared to the CPU-Z OC World Records, it should be noted that the results at the OC Challenge Computex 2014 were achieved on stage without significant amount of tweaking and without cherry-picking the CPUs."
-
daveoff
veterán
válasz
regener #1072 üzenetére
Igaz, a 4790K pl 5,5GHz-cet tudott léggel a megjelenés előtt....
[link]Egyébként én most váltottam a közel 3 éves 3770K-mat, egy 4790K-ra, ezt is csak azért mert sajnos megadta magát szegény. Az előrelépés egyenlő a nullával, és úgy néz ki ez a Skylake-el sem lesz másként. Most egy darabig nem cserélek, az biztos, 3770K is maradt volna még sokáig....
-
regener
veterán
válasz
daveoff #1070 üzenetére
Persze, de már a Haswellnél is volt ilyesmi pletyka cikk hogy léggel ment xy ghz-et, azis megjelenés előtt. Akkor ehez a szériához miért ne legyen, gondolta valaki xD
Pár fura dolog a képpel kapcsolatban:
- minek takarták ki a verziószámot a fejlécben de alul pedig nem?
- miért nincs intel logó, pedig a cpu-z támogatja már?
- az állítólagos 1,315V helyett miért 0,8V-on megy éppen 5,2Ghz-en? -
regener
veterán
-
regener
veterán
5775C review (már jún 2-án volt aki tesztelte, OC3D csak most jutott hozzá)
Többi oldal tesztje:
Techspot
Tom's Hardware
Guru3D
Anandtech -
Balala2007
tag
Megjelent az alap Intel doksik 55-os kiadasa, es bennuk "felejtettek" par Skylake-es infot is. A Performance Monitor lehetosegekbol kiderul (19.2 fejezet), hogy az alap sema megegyezik BDW-vel: 4 inst/clk decode, 8 port, 2 szal magonkent, a szokasos L1I-L1D-L2-L3 kiosztas. Ez ugyan nem sok info, de annal biztosabb.
-
regener
veterán
-
Chiller
őstag
válasz
Geresics #1057 üzenetére
Nem sokat kellett volna visszaolvasnod, de összegzem neked:
i5-4xxx és i5-5xxx széria LGA1150 tokozást használ, tuning esetén Z97 lapokba mennek bele (utóbbihoz biosfrissítés kellhet), elvileg a broadwellek már rég megjelentek - be vannak jelentve, gyakorlatilag meg ki tudja, lehet nem is lesz soha kapható.
i5-6xxx (skylake) procik elvileg gamescomon mutatkoznak be (augusztus 5-8), ez azt jelenti, hogy talán szeptembertől kaphatók is lesznek*. LGA1151 tokozás, tuninghoz Z170 lapok kellenek hozzá DDR3L illetve DDR4 ramokat eszik csak. (DDR3L = 1,35V, DDR4 = 1,2V) Ezeket a feszültségeket lehet nyugodtan kőbevésettnek venni szerintem, intel memóriavezérlők híresen nem szeretik a megnövelt feszültséget.
*aztán ki tudja, a broadwellek is már egy hónapja elrajtoltak, aztán sehol se lehet őket kapni.
-
Geresics
addikt
Egy kis segítségre volna szükségem:
i5-4xxx széria van most forgalomban (LGA1150 tokozással),
i5-5xxx széria az, amivel nem érdemes foglalkozni (LGA???? tokozással),
i5-6xxx széria jön valamikor a közeljövőben?Mikorra várható? Szeptemberben talán már itthon is kapni lehet?
LGA1151 lesz a tokozás száma? És ez lesz a Skylake, vagy keverem valamivel?
Itt kell valamire figyelni a RAM-ok kiválasztásánál? Gondolok itt a feszültségszintre különösen, mint pl. jelenleg az 1,5V vs. 1,65V.
...vagy a DDR4 fix 1,2V lesz? -
Chiller
őstag
Egyelőre ezeket találtam:
Amazonon augusztus 6-tól lesz elérhető.Alternaten találtam egyedül "készleten", de szerintem itt is csak rendelhető inkább, mert gyanús hogy még senki sem írt véleményt.
Ezen kívül sehol semmi. Talán augusztusban tényleg elérhető lesz.
szerk: na quietpc-n is van elvileg.
-
Chiller
őstag
Na mi a jóságos pékharagja van már, hol vannak az új intel procik?
-
gV
őstag
ez nem így van, alulról (atom, core m ellen) az arm, felülről (xeon ex ellen) az ibm jelentős versenytársak csak középen (asztali procijaik) nem jelent most erős ellenfelet az amd, de ők is jönnek valami újal jövőre kitudja lehet nekik is összejön végre valami értelmes chip. am tőlem nem csiholnak ki több pénzt, mert a Bloomfield óta nem dobtak piacra olyat amire érdemes lenne azt leváltanom.
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
Chiller #1046 üzenetére
Akkor nem.
A Kaby Lake váltja majd a Skylake-et?
Még nem jött ki Broadwell, a Skylake sem, de már megvan az utód. -
Dtomka
veterán
válasz
akoska07 #1041 üzenetére
A Skylake vajon mennyivel lesz erősebb mint a 4790K?
DDR4 árak még magasak de szerintem 8 GB nem vészes. 10k val már olcsobb lett: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8
Láttam a videód, amikor "műtötted" a 4790k -t
. Én biztosan nem tenném azt 1 új procival, mert ugrik a gari.
-
Kevesebb,mint 10%-al gyorsabb a tesztekben,mint a 4790K.
Viszont én megnézném clock to clock 4.4GHz-en milyen különbséget mutatna.
A 4790K-nak azért van 200MHz előnye.Engem csak a DDR4 ramok ára zavar egyenlőre.
DDR3L sztem csak értelmetlen lehúzás lesz.Anno a 4770K-t is lecseréltem 4790K-ra,pedig a tesztekben ott sem volt nagy különbség.
Ha sikerül találnom vmi ütős DDR4 ramot jó áron akkor cserélni fogok.
Tetszik,hogy a Z170 lapok 4-way SLI-t tudnak majd,én eléggé SLI párti vagyok,ettől érzem jól magam.
A 4790K meg megy a család gépébe.A pasztázás sajna csak romlik.
Viszont a delid a képek alapján "könnyű" lesz,"lazán" lehet majd pasztát cserélni alatta.
Legalábbis nekem,túl vagyok már pár procin. -
Dtomka
veterán
A Gamescom 2015 lehet az Intel Skylake rajt helyszíne
Augusztus végére már biztos lesz a boltok polcain, sztem azt még megvárom...Aztán ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor Broadwell 6700k vagy 4790k-t fogok venni.
(#1039) akoska07
A teljesítménye ezek szerinte nem lesz rossz. De a paszta hír elszomorít(ó). -
Crytek
nagyúr
Bárcsak egyszer már megélném ,hogy egy IGP-s procit is VGA ként is tesztelnek 10+ játékkal...
-
Dtomka
veterán
The Intel Broadwell Desktop Review: Core i7-5775C and Core i5-5765C Tested (Part 1)
A 4790k utódja az 5775c lenne? Tényleg jól szerepel az integrált vga az előző generációhoz képest:
-
Dtomka
veterán
-
-=MrLF=-
senior tag
Friss Skylake pletykák:
[Skylake alapú Intel Xeonok 28 processzormaggal]
Eredeti forrás, expreview.com: [link]
Itt is írnak róla: [link]2017: új tokozás, 28mag+HT, 6 csatornás DDR4, 48 db PCIe 3.0-s sáv, TDP 165W, 4db 10 10GbE vezérlő
-
Crytek
nagyúr
Azért arra kiváncsi leszek hogy sima egy monitoros full hd-ra mikor lesz nagy ugrás grafikailag vagy akárhogy , hogy egy 1000 éves i5 2500k már ne legyen elég.
Kb egy helyben toporog ez a proci szekció de komolyan. Az egy dolog hogy lehet már venni 300kért is procit ,de egy i5 2500k tökéletesen kiszolgál mindent (nem 4K, nem 3 monitor, nem VR szemüveggel)
-
-
gV
őstag
Skylake EX 28 mag, 6csatis mem, UPI, de csak 2017-ben
-
Dtomka
veterán
válasz
Chiller #1022 üzenetére
Én is keresgélek hátha van már valami új infó de semmi
(És még midig nem tudom, h Broadwell vagy Skylake)
Intel ‘Skylake’ launch schedule revealed: CPUs to arrive in August -
Chiller
őstag
Na hol vannak már az új procik? Kinek van nagykeres ismerőse?
-
Speed®
titán
Hetente vehetnél gépet, de közel 8 éve használod az E6750edet..megszámolni sem tudom, hányszor láttam már leírva tőled, hogy majd ezt, azt, amazt..aztán semmi. Lehet ezt magyarázni, de szerintem felesleges. Ha elég az igényeidnek a gép, azzal nincs gondom, de a felesleges billkoptatást nem értem :S Mindegy, offoljuk a threadet, elnézést, hogy kiakadtam rajta, megint ;p
-
Crytek
nagyúr
válasz
CsonkaImo #1015 üzenetére
Zen az CPU tudom ,debil azért nem vagyok.
390-390X nem érdeke annyit úgysem fogok soha VGa-ra költeni mint amennyibe kerülnek majd.Igazából a 380X érdekel mennyire lesz 290X átnevezés ha szinte full ugyanaz lesz akkor nem lesz VGA-m egy jó darabig. Mert 970-et nem akarok az sok helyen kevés ahogy a teszteken nézem a 980/ 390/390X atom drága és nekem nem érnek ennyit.
-
Crytek
nagyúr
Nem azért várok ,mert szart akarok venni 750ti-t meg vegyen a halál.... Full HD "max" grafikához akarok gépet.Még kijön most a Witcher 3, megvárom a Batman AK-ot azt eldöntöm veszek-e idén valamit vagy sem.
Inkább a nem felé hajlok mert mint az AMD Zen-je és mind az NV pascalja érdekesen hangzik.Nem sietek sehova és a játékaim sem mennek sehova -
Crytek
nagyúr
Nem is tudtam ,hogy van személyi bankárom. Pénzem van mindig is volt mindig is lesz mivel megdolgozok érte és mivel a 85%-át mindig félre rakom 10 éve akár hetente vehetnék új gépet. De mivel pc fronton a 300ezres gépen már fél év múlva butitgatni kell a grafikát (hála a féreg gyártóknak) ha én lennék a leggazdagabb a földön se vennék.Ennyi és nem több.
-
Speed®
titán
-
Crytek
nagyúr
Valami bajod van ezzel?Te spóroltál meg 6 upgrade nélküli év alatt pénzt vagy én?
Akkor és azt fogok venni amit és amiket érdemesnek találok rá.
Többször bizsergett már a kezem a GTX 970 miatt pl és a most érkező game-ek bebizonyitják rettentő jól döntöttem ,hogy nem vettem meg azt a "gyenge" VGA-t. (Az meg kicsit sem érdekel, hogy játék hibája mert optimalizálatlan)
Ha 300K-ért upgradelek legalább fél évre legyen elég a full HD maxhoz majd.Szóval ha érdemi dolgokat látok ami erre alkalmas lesz váltok. -
Speed®
titán
Igazad van, nincs értelmesebb megoldás féláron a piacon most sem, ami a C2Dd után érdemi váltás lenne..hogy mennyire unalmasak már ezek a kijelentéseid
Legalább egy nyamvadt filléres Quad Xeont bedobhatnál a lapodba, hogy a GTX460ad procilimitje csökkenjen..oké, tudom, majd ha lesz XY VGA féláron, cseréled azt is
Bocs, de már tényleg nem tudom hanyadszorra olvasok hasonlót tőled
-
Chiller
őstag
"A Broadwell Chip, an i7 5775C, has been shown at 5GHz on Air Cooling, at 1.419V, and running vPrime at 4.8GHz. The wPrime 32M test was completed in 4.399 seconds, which when compared to our i7 4790K, which also ran at 4.8GHz and did that same test in 5.569 seconds, shows that Broadwell does offer some IPC improvements over Haswell. However we will need to confirm this with our own independent testing when this chip eventually makes it's way to market. "
http://www.overclock3d.net/articles/cpu_mainboard/broadwell_chip_reaches_5ghz_on_air_cooling/1
Túl jól hangzik. De remélem igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Samsung 990Pro SSD 4TB
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad P1 G7
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest