- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
Elvileg 8.gen 30% gyorsabb lesz a 7. diknél cikk alján
-
Goblin12
őstag
Haliheló.
Az LGA-2066-ba csak a Skylake és a Kabylake lesz? Ha ez lecseng akkor a Socket mehet a levesbe?
LGA 1151-be jön a Coffee-Lake, de gondolom addigra megint csak lesz hozzájuk új chipset, és nem a z270-el fognak működni.
Jól látom?
-
Jack@l
veterán
válasz
westlake #1390 üzenetére
A 8 magos is viszonylag jó árban lesz
http://www.anandtech.com/show/11464/intel-announces-skylakex-bringing-18core-hcc-silicon-to-consumers-for-1999 -
westlake
félisten
Így már kicsit jobban hangzik a dolog.
Bár így már nem is találgatós. Johetne a normál topik.
Mondjuk ilyen névvel:
Intel Core i5-7640X / i7-7740X / i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066) -
Oliverda
félisten
-
westlake
félisten
válasz
core i7 #1385 üzenetére
A játékok eddig sem használtak ki ennyi magot (szálat). Ezek a CPU-k sokkal inkább munkára vannak kitalálva, mint játékra.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy játékra egy 6900K még hosszú évekig elég lesz. Mint ahogy abban is, hogy a Skylake-X csak néhány %-os javulást fog hozni ezen a téren, ami elhanyagolható. -
westlake
félisten
válasz
core i7 #1381 üzenetére
Ne is akarj. A 12 magos "megint" 1650$ lesz.
#1382: Tolhatnád, de a dual konfigurációhoz még mindig két QPI link kell. A nem Xeon CPU-kban meg még mindig csak egy van.
A 8 magos kerül majd annyiban, amennyibe eddig a 6 magos, a 10 magos kerül majd annyiba, amennyibe eddig a 8 magos, és a 12 magos kerül majd annyiba, emennyiben eddig a 10 magos.
-
válasz
rezessanyi #1380 üzenetére
Ehhez már csak egy Evga SR lap kellene.
Tolnám is bele a 18/36t 2x. -
core i7
addikt
válasz
rezessanyi #1380 üzenetére
belese merek gondolni milyen árcédulával
-
rezessanyi
csendes tag
ez a cikk ma jelent meg nálunk hollandiában
vagyis jönnek a 18 magos intel i9-ek.
-
BoWDaN
tag
1151ben
Marad az i5 4 magos
Csak 8 szálas leszAz i7 pedig 6mag/12szál lesz szerintem
1151be nem fog jonni i9
Csak erosebb i7Es remelem h110 es alaplapom tamogatni fogja a 8700k -t 😂😂
Hamár a 7700k-t tamogatja
Intel is jobban jarna
Szarja le az alaplap gyartokat
Csinaljon magának penzt
Es igy tobben vennek a procijukat
Ha 1151be jo lenne a regiekbe isHa a 7700k jo h110be
Akkor remelem a 8700k is az lesz -
westlake
félisten
Intel Core i9 7980XE Flagship 18 Core, 36 Thread Skylake X CPU Leaked – Core X Series Family Tackles AMD Threadripper With Massive 18, 16, 14, 12 and 10 Core Models
Lehet, hogy téves volt az i9-et illető infóm. Legalábbis a BOX-ból kiindulva.[ Módosította: philoxenia ]
-
carl18
addikt
Igen, úgy se a neve számít ha nem a tudása. És persze milyen áron kapjuk meg azt a bizonyos teljesítményt.
Idén elég sok változás lesz a piacon, kíváncsi vagyok milyen lesz a coffee lake augusztusban -
westlake
félisten
válasz
core i7 #1365 üzenetére
Mind egy helyről vette. Valaki kitalálta, a többiek meg elterjesztették. Volt már ilyen, lesz is ilyen. Viszont i9 egyelőre nem lesz. A Sandrában sem véletlenül i7 a "line". Meglepődnétek, hogy a Sandra adatbázisában már mennyi újdonság benne van Egy a lényeg, nem lesz i9 a következő generációban. Még a 16 magos modell sem.
-
Crytek
nagyúr
Egyre több cím.... Majd ha minden game totálisan kihasználja a 6-8-10 + magokat csakis akkor lesz érdemes váltani. Amíg 3-4 game szüttyögése van csak még véletlenül sem éri meg. 4-5 év még azt jóvilág lesz... Addigra 80k-ért olyan 16 magosokat szórnak majd bokánkat fossuk iszaposra.
-
carl18
addikt
10 mag 4 ghz?
WTF az intel bekeményit. Azért durva hogy a előző gen 10 magosa 3 ghz-es alapórajelet kapot. 1 GHZ emelés nem semmi azért, gondolom a ryzen és belejátszik, amd is ontja magától a procikat. Nálunk lesz 16 magos is 3,5 ghz alapórajelel. Nem semmi úgy látszik az informatika háború újra beindul végre.
Én a Mainstream coffee lake-ra leszek idén kíváncsi.
I5 8600K 6 magosan kíváncsi vagyok milyen órajeleket fog kapni. Számolgattam és le nyomja majd a 6700K/7700K processzorokat.Csak az árazás lesz a lényeg, ha nem emelnek árat a 7600K-hoz képest akkor jó vétel lesz. Most már megérheti váltani annak aki idáig nem akarta lecserélni a 2500K-t.
Végre meg lesz az i5-ben az a plusz tartalék ami idáig bizonyos játékok alatt nem volt meg benne. Watch dogs 1-2, Crysis 3, Ac Syndicte és stb. Egyre több cím jön ahova kevés a 4 fizikai magos i5. Így végre újra megérheti i5-őt venni végre
Csak jöjjön már augusztusNehéz kívárni ezt a fejlődést. Én mondjuk inkább egy G4560 útodot várok esetleg a 32E I3 árkategóriába várok fejlődést. Ha kapnánk simán egy átnevezést i5-ről i3-ra, jó árba én örülnék
32E-ért jó volna egy I5-6500-7500 teljesítmény.
-
Crytek
nagyúr
-
carl18
addikt
Z8300 és társai a Cherry trail igaz? Tudtommal az intel már nem dob ilyen processzorokat a jövőben piacra, mert így is szinte ingyen adták a chipeket. Pedig én is örültem volna egy Z9700-as cpu-s tabletnek
Nekem egy Chuwi vi8 tablettem volt z3735f procival. Egész jó volt, colin mcrae 4 1024x768 elég nagy beállításon elég szépen futott rajta. Fix 55-60 fps környékén, egyetlen gond az volt mikor 73 celcius környékén visszafogta az órajeleket és 30-40 fps környékén ment utána. Windows 10 volt a tabletten, én nagyon imádtam. Párna alá beraktam és mikor felébredtem már betört a kijelzője
Majd lassan lehet akarok megint egy Win 10-es tabletett. Csak valami komolyabb hardver kéne bele
Épp ez a kár hogy a intel tudtommal már nem fog ilyen olcsó tabletbe cpu-kat gyártani. I7-6500U és társaiba vannak a nagy pénzek. 2/4 szálat eladni 280-300 dollár környékén :S
-
Crytek
nagyúr
Lemaradtam tablet fronton... A Cherry Trailnek mi lesz a leváltoja vagy már van?
-
core i7
addikt
Sziasztok az Intel az új procijaiban miért az l2 cachest növeli és az l3 mat veszi vissza ekkora gyorsulás lesz az l2 caches növeléstől?
-
-
.LnB
titán
Lehet nevet változtatni. Nem kell új reg neki.
(#1347) cain69 Én annyira nem vágom. Majd megnézem a teszteket, hogy melyikkel van több fps GTAvé-ben és...nem veszek azt se mert nem lesz ennyi pénzem.
Mondjuk legalább tényleg lehet itt valami verseny végre a két gyártó között.
-
carl18
addikt
Hírek szerintem tudtommal az I5-8xxx széria már 6 magos lesz
Ha az ára se változik át gondolnám a fejlesztést idén. Arra leszek én kíváncsi ha a I5 lesz 6 magos, az i7 6/12 szálas akkor mi lesz 4/8 szálas?
Mert ha belegondolunk azért elég nagy ziccer volna kihagyni a 4/8 szálas cpu-k piacra dobását.
Így tetszene a piac például I7-6/12
I5-/6
i3- 4/8 esetleg 4 core Without HT
Pentium - 2/4 esetleg sima 4 mag
Cerka - 2- esetleg 2/4 szál
Kíváncsi leszek az idei fejlődésre. I3-2100-at lassan le akarom cserélni valamire. -
carl18
addikt
Én most akartam ide belinkelni, kajak durva megelőztek!
Én is viccesnek találom a I9-es nevet. A laikusok akik csak annyit értenek hozzá hogy i3-i5-i7 most már lesz i9 is szóval így egy új kategóriát hozhatnak létre! Azért ha belegondolunk jelenleg érdekes hogy egy 10 magos is i7 meg egy 4 magos is. Akkor gondolom a hedt platform kapja az i9 nevet. -
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Június 26-án végre cserélhetem az elavult X99-et.
-
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
-
Dareius
tag
Szia,
Köszönöm a válaszod, én is így gondolom, amit leírtál ezek szerint nem vagyok egyedül.
Kíváncsi leszek miként fog alakulni ez a piac a DDR5 bevezetésével, kár hogy az USB 4-et 2020-ra tervezik bevezetni. Új sataportól még nem hallottam a közeljövőben, pedig esedékes lenne ott is váltás, vagy az M2-annak lehet betudni, mindegy ez már nem ide tartozik...(#1320) korcsi:Szia írtam, hogy nem fogom részletezni, de röviden leírom én miként szoktam dönteni.,de csak tényleg röviden, mivel nagyon hosszú lenne és ez nem egy gazdasági fórum és még lehet én is bele bonyolódnék az értelmes és helyes megfogalmazásba. A lényeg ezek a mutatók 1 vagy több tényezőkből álnak minél több tényezőt veszünk bele egy kimutatásra annál jobb képet kapunk arról, hogy helyes döntés tudjunk hozni egy adott kiadásról, vagy befektetésről stb…
Én ilyenkor mit szoktam nézni: Piaci helyzet, meghibásodási ráta, technológia, felhasználhatóság, amortizáció(Pcnél is van)garancia. technológiai készletcserélődés, szoftveres támogatottság. beruházási költség, teljesítmény,felhasználás szempontjai(több is lehet) plusz az üzemeltetési költség. Tehát általában 10-15 mutatót veszek figyelembe egy-egy döntésnél. Nem csak az Ár/teljesítményt veszem figyelemben, ami 2 fő mutatóból áll, mivel a teljesítmény az több dologból áll nevezzük azokat most mellék mutatónak vagy részleteknek, ahogy tetszik.
remélem így megérted az én gondolatmenetemet, tudom nem vagyok egyszerű eset ilyen szempontól. -
vis.p
aktív tag
válasz
Dareius #1315 üzenetére
Szia!
Nekem az a véleményem, hogy a ryzen eredetileg 3,2-3-4ghz környékére lett tervezve. Így nem lett volna elég jó ezért koppra feltuningolták. Hagytak benne 100mhz plusszt. Nevetséges. És az is vicces hogy egy 3-4 éves intel procival hasonlítják össze. Nem olvastam utána, de gondolom az "alulfeszelés" felejtős pl. Mini-Itx-nél jól jön. A 95w tpd sem igazán helyes érték. A hőmérsékletre is kíváncsi lennék, hogy valóban rosszul mérte-e eredetileg a ryzen a magokat, vagy csak x-20fok módosítás történt. Mert ha a tpd-vel "csalnak" akkor nem lenne meglepő, hogy a hőmérsékletmérések sem helyesek.
Én nem szeretnék hasonló elgondolású intel procit. Mert szerintem az intel is meg tudná csinálni ugyan ezt.
Pl. a 7700k 5ghz-en 1100cb-t ér el cinebench-el. Ha kidobják a coffee lake-ből az igp-t, és megcsinálják a 6db tuningolt 5ghz-s magokat, akkor a 8 magos csúcs ryzent beelőzi 6 maggal. Durván számolva: 1100cb+(1100/2)=1650cb vs 1630cb
Persze ehhez már az intelnek is illene forrasztania a kupakot. -
korcsi
veterán
-
Dareius
tag
Bocsi saját hülye konyhanyelvemen fogalmaztam. (multithreading ra gondoltam). Nem tudom mi van ma velem
Engem most a technológiai különbség érdekel és nem az ár teljesítmény mutató a jövőre nézve. Sokan szeretik a köztudatban használni az ár teljesítmény mutatót hangoztatni pedig abból több fajta létezik a közéletben csak a pillanatnyi ár érték mutatót használják egyszerű gyors, de nem reprezentatív („mit kapok most a pénzemért”) ez nem részletezném tovább és nem is fogom.
Szóval ami igazán érdekel mekkora előrelépés valójában Ryzen technológiailag egy Core i7-5820K-hoz képest vagy egy újabb 8 magos Intelhez képest. És hogy milyen irányba fejlődik tovább a ezen eszközök piaca tényleg több program végre normálisan használja a többszálúságot stb.
Nem vagyok informatikus így a szoftverhez hülye vagyok rendesen. Hardvert szoktam építeni másoknak nálam ez olyan mint másnak a gépkocsi építés, így ebben sem vagyok igazán otthon. valószínű ez a gyermekorom legójának felnőtt változata habár ki tudja szerintem a Legó már költségesebb.
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen járok de szerintem ide való.
Én úgy érzem, hogy az AMD ryzen igazából nem túl nagy előre lépés és túl van lihegve. Egy 8 magos processzor hasonlítnak egy 4 magos Intelhez és nem nagyon szárnyalja túl. Maximum a mullticastingnál jobb sigle corba meg az 1800 amd le van maradva egy 7700k-tól. Meg ha jól emlékszem lassan befut a LGA2066-foglalat remélem 1366-os ra fog hajazni(Látom már be is van posztolva). Habár én örülni az AMD sikerének talán a piaci árazás is jobb lenne.Érdekelne a véleményetek erről vagy a közeljövőben már tényleg úgy fejlesztenek, hogy ér is valamit a mullticasting érezhetően a magán életben is.
-
core i7
addikt
-
carl18
addikt
Remélhetőleg a következő platform változtat majd kicsit a piacon. Szerintem lesz egy kis átnevezés házon belül, például az I5-ből lesz I3 az I7-ből meg I5!
Pentium lesz majd 2 mag 4 szál mint a G4560
a Intel I3 meg lesz 4 fizikai magos mint az i5
Az I5 kap egy hyper treadingot és már is sokkal gyorsabb lesz.
Az i5 meg kap + 2 magot és 6 mag/12 szálas lesz. Én valahogy így tudnám elképzelni a piac alakulásat a jövőben. I3 árába még én is megvenném talán -
Dtomka
veterán
Elkészült az eddigi leggyorsabb Xeon E7-es processzor
Gondolom játékra felesleges lenne....még!
Lehet majd 15-20 év múlva már alap lesz 20+ magos CPU, és a csúcs kategóriát a kvantom számítógépek fogják képviselni. -
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest